15. mrt, 2013

Van God Los!

Gelukkig deze week witte rook uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad.

We hebben weer een nieuwe Paus, een nieuwe leider van Katholieke kerk.

Onwilekeurig zat ik vandaag een stuk te lezen hoe vroeger kinderen in Katholieke tehuizen werden mishandeld en misbruikt, door geestelijken van dit toch omstreden kerkgenootschap.

Bah, als ik dan verhalen lees van kinderen die in de koude stromende regen, naakt buiten moesten staan, een verhaal van een klein meisje dat werd gedwongen om naakt piano te spelen, Pastoors die kinderen zogenaamde repen chocola uit hun broekzak lieten pakken, dan bekruipt mij een gevoel van walging. Walging dat dit instituut nu zo veel aandacht krijgt en zo positief in het nieuws is.

Als ik al die trieste verhalen lees, en ik zie weer zo’n lachende pastoor op tv, denk ik alleen maar waarom lacht die man eigenlijk?

 

Het is natuurlijk best jammer want het kan toch nooit de bedoeling zijn van God, al deze misstanden, in de bijbel staat tenslotte nergens dat je kinderen moet misbruiken.

God moet staan voor liefde en verdraagzaamheid, helaas ben ik tot nu toe nog geen enkel geloof tegengekomen die dit ook praktiseerden.

Dat is de trieste balans van een leven met God, verdraagzaamheid alleen voor clubleden, en ongelovigen naar de hel ermee.

Ik ben blij dat ik ik geen geloof heb, of zoals een bekende cabaretier ooit zei, “ik geloof niet, ik denk liever zelf na”. Deze woorden staan in mijn geheugen gegrift en ik wil er graag aan toevoegen “geloof, maakt meer kapot dan u lief is”.

Ach ja ik hoor er liever niet bij want je kunt beter de schijn niet tegen hebben.

 

Zo dat is eruit, ik schop met dit stukje natuurlijk heel veel mensen tegen de schenen, maar ik maak graag gebruik van mijn recht om ergens kritiek op te hebben.

Natuurlijk zijn niet alle gelovige mensen de weg kwijt of volslagen gek.

De meeste van dit soort mensen hebben alleen maar goede bedoelingen, en de meesten leven ook volgens de regels van verdraagzaamheid en liefde, daar ligt het dan ook niet aan. Het gaat om al die individuen die misbruik maken van hun machtsposities.

Zij moeten stuk voor stuk verantwoording afleggen, nee niet voor God want daar heb ik als Atheist geen boodschap aan.

Gewoon voor de aardse rechter, misschien straffen op soortgelijke wijze als het vergrijp?

 

Dan zien we binnenkort naakte nonnen piano spelen in het concertgebouw, pastoors die repen “chocola” uit broekzakken van een bepaald slag mannen mogen halen.

Bisschoppen naakt in de koude regen laten staan, kortom aards gezag zal zegevieren.

Zo zou het moeten gaan, maar ik vrees dat dit niet gaat gebeuren.

We mogen al blij zijn als er uberhaubt mensen verantwoording af moeten leggen!

 

Vandaar……. verschillende geloven……. drijven mensen uit elkaar!

 

Eppo