The Vampire Strikes Again!

26. jun, 2014

U heeft het natuurlijk allemaal gezien, hij heeft weer toegeslagen.

Dit keer op klaarlichte dag, ze worden echt steeds brutaler.

Het gebeurde van de week tijdens de voetbalwedstrijd Uruguay-Italie.

De Vampier Luis Suarez, wachte de hele wedstrijd geduldig zijn kans af.

Hij had honger en wel trek in Italiaans eten dit keer, maar het viel nog niet mee om er eentje te pakken te krijgen.

De meeste Italiaanse spelers zijn goed Katholiek, en dragen een kruisje om hun nek, dit beschermd ze uitermate goed tegen Vampier aanvallen.

Daarnaast eten Italianen over het algemeen veel knoflook, ook daar houden Bloedzuigers niet van. Zo ging het best lang goed tijdens de wedstrijd. Maar er was een Italiaanse speler die minder goed beschermd was, “ik geloof niet in Vampieren” zei hij nog tegen zijn collega’s.

En droeg ook geen kruis om zijn nek, en hij at knoflook met mate.

Allemaal bijgeloof? Inmiddels na de aanval weet hij wel beter!

Vampieren bestaan en zijn onder ons, waar vroeger Vampieren alleen in de nacht op pad gingen, is het tegenwoordig ook mogelijk, dat ze op klaarlichte dag toeslaan. De oude Vampierenjager van Helsing had dit jaren geleden al voorspeld, een Vampier evolueert net zoals een mens!

De Bloedzuiger van Uruguay, in eigen land La Transfusia genaamd, zocht zijn slachtoffer zorgvuldig uit. En toen het slachtoffer in een onbewaakt ogenblik niet op Suarez lette, sloeg deze genadeloos toe.

In een flits voelde de Italiaan een felle beet, hij gaf een ruk en een klap naar achter, zo sloeg hij het monster van zich af. En dat de klap aankwam bleek wel toen Suarez voelde of zijn slagtanden nog heel waren.

Maar het kwaad was al geschied, de aanval gepleegd, de Italiaan controleerde direct zijn beet, en gelukkig was deze nog niet door de huid heen gedrongen. We weten allemaal wat er met je gebeurt als je Vampieren speeksel in je bloedbaan krijgt, dan wordt je er zelf ook een!

Brrr…. je moet er toch niet aan denken?

Inmiddels is het monster uit het toernooi verwijderd, en kan hij weer terug naar zijn doodskist.

Laten we hopen dat ze snel een eiken houten staak door zijn hart slaan, voordat hij weer toeslaat!

Aan de Fifa de zware taak om bloedzuigers voortaan te weren van de voetbalvelden. Al ben ik bang dat dit nooit helemaal gaat lukken.

Met geld is alles te koop, en zeker de Fifa!

Klopt de Vampier aan je raam, laat het monster gewoon buiten staan!

Eppo

Met dank aan Mans!

Deel deze pagina

Drones!

25. jun, 2014

Als ik deze blog schrijf zit ik lekker met een bakkie koffie, buiten op ons terras onder de veranda. Een Ekster komt even buurten op de schutting en schrikt als hij mij ziet, en is weer gevlogen.

Ik hoor de Merel zijn hoogste lied fluiten in een boom en het leven lijkt volmaakt gelukkig.

Dit zijn toch wel de betere dagen in het jaar, ik geniet ervan!

Terwijl ik vogels door de lucht zie vliegen, denk ik aan een artikel wat eerder op de avond heb gelezen.

Dit ging over Drones, van die kleine onbemande vliegtuigjes, die je heel handig voor alles en nog wat kunt gebruiken.

Handig ja dat wel, maar gebruiken ho maar.

Volgens de luchtvaartautoriteit zijn Drones, die je tegenwoordig overal kunt bestellen illegaal.

Natuurlijk ik had het kunnen weten, de overheid gaat weer eens iets verbieden. Hadden we net ontdekt dat Drones ook voor leuke dingen gebruikt kunnen worden, mag het opeens niet meer, en is het illegaal.

Wat een betutteling weer, ik zie het voor mij, de hoge bazen van de luchtvaartautoriteit, u weet wel van die wannabee piloten. Van die kneuzen die niet door de keuring zijn gekomen!

Gefrusteerd tot op het bot omdat ze van hun moeder niet in een pilotenpak mochten slapen. Dat soort mensen verpesten het altijd voor de mensen, die plezier willen maken.

Wat een stelletje prutsers, maar helaas hebben we er mee te maken.

Een bierbrouwer uit Amerika, had het geweldige idee om bier te gaan bezorgen met Drones. Geweldig idee wat als snel door de Amerikaanse overheid werd verboden.

Ik kan daar niet zo goed tegen, het lijkt wel of je als je wat ouder wordt, steeds meer van dit soort onrechtmatigheden ziet.

En ja als je het bezorgen van bier verbied, dan raak je mij echt in mijn ziel. Eerlijke ondernemers die een eerlijk stuk brood willen verdienen!

Dit had ik van de Amerikanen niet verwacht, juist niet van de Yankees!

Zij die zelfredzaamheid hoog in het vaandel hebben, maar helaas, ook zij krijgen last van de Europese betuttelingsziekte!

Het gekke is dat je een Drone wel mag gebruiken voor hobbymatige doeleinden, dus je mag wel met een camera over de zonnende topless buurvrouw heenvliegen, of over het naaktstrand. Maar niet als je de foto’s wil gaan verkopen? Best verwarrend allemaal!

Breng mij iets te drinken, maar niet gewoon, breng het met een Drone!

Eppo

De geest uit de fles!

24. jun, 2014

Ook zo’n fenomeen tegenwoordig Spooknota’s!

Eerder had ik daar nog nooit van gehoord, Spooknota’s schijnen inmiddels een geheel eigen plaats in onze samenleving te hebben ingenomen.

Vroeger ging het een stuk relaxter, een bedrijf verkocht iets, of verleende een dienst. De boekhouder maakte een mooie rekening, en stopte die in een enveloppe en likte hem dicht. Voor de wat jongere lezers, vroeger likten wij aan postzegels en aan gomranden van enveloppen. Gewoon omdat de tong altijd bij de hand, en vochtig is.

Aldus, de rekening ging in de brievenbus, en de Postbode bracht hem naar de klant. De klant wist al wat er ging komen en zo was de cirkel weer rond.

Tegenwoordig gaat het heel anders, op een kantoor drukken allerlei mensen op knopjes van computers, en dat gaat zo snel dat de gebruiker vaak niet eens door heeft wat er gebeurd!

Zie hier de geboorte van een spooknota!

Niemand weet hoe hij is onstaan, maar volgens de boekhouder moet hij wel worden betaald. Klanten die vragen stellen worden afgescheept door een Callcenter, en als je al een medewerker aan de lijn krijgt, krijg je te horen, “ik zoek het uit en bel u terug” alleen wordt dit bijna nooit nageleefd. Welkom in het land der Multinationals, doorgefuseerd omdat de consument daar beter van wordt! Maar niet heus!

Maar helaas geld dit voor heel veel grote bedrijven.

Maar als een spooknota eenmaal op je naam staat, is het net een superlijm, het blijft aan je plakken.

Niets doen is geen optie, want de nitwits die een dergelijke nota zonder erg creëren, weten feilloos wanbetalers te registreren, in allerlei moeilijke software van databanken, die je vervolgens dan financieel lam leggen.

Persoonlijk krijg ik tegenwoordig al de kriebels, als een bezorger van een of ander vaag postbedrijf iets in mijn bus gooit. Of emails die ik binnenkrijg waarvan ik de afkomst niet ken!

Voor je het weet ben je aan de beurt?

Misschien moeten grote bedrijven nog eens goed nadenken over wat ze tegen enge nota’s moeten gaan doen?

Ben benieuwd of dit verschijnsel net zo stil verdwijnt als het is gekomen.

We gaan het allemaal meemaken, en tot die tijd beware!

Als de geest uit de pc is dansen de deurwaarders op tafel!

Eppo

Online addiction!

23. jun, 2014

Ik zag laatst een reclame voorbij komen van een van onze grotere telefoonproviders. Het ging over een jongeman die lekker aan het wandelen was, en bij een prachtig bergmeer aankwam.

Hij maakte zo’n foto, u weet zo’n zelfportretje een Selfie genaamd, en niet veel later zit hij op een steen aan de rand van het prachtige meer.

Een idyllisch momentje zou je denken, je hoort de vogeltjes zachtjes kwinkeleren, het kabbelen van een beekje. En NATUURLIJK was er ook een tablet voorhanden! Het bloed trok uit mijn gezicht weg, ik kreeg accute ademnood, en ik dacht alleen maar waarom?

Ben je een keer op een mooie plek, zit je weer je ogen te verpesten met een beeldscherm. De stem achter de reclame zei, altijd online, en noemde de naam van de provider.

Ik wordt echt kots en kots misselijk van dit soort reclames, waarin wordt gesteld dat je overal kunt zijn, maar dat dit er pas echt toe doet, als je online bent. Ik zou de jongeman uit de reclame wel toe willen schreeuwen, gooi dat duivelse stuk elektronisch massa product in het water, sla stuk dat ding met een steen, en geniet gewoon eens van de gewone dingen, en neem ze zoals ze zijn!

Ik zal wel uit het stenen tijdperk komen, ik zal gerust wel een ouwe lul zijn die niets met altijd online op heeft! Natuurlijk ben ik mij daar van bewust. Maar het is zo zonde, je mist juist zoveel als je niet om je heen kijkt! Maar nee hoor als het aan de providers ligt, zijn we altijd online en kan iedereen ons ten alle tijden bereiken.

Natuurlijk willen zij dat, dat levert pegels op keiharde cash!

Kennelijk komt de straling van een telecom bedrijf zelfs op de mooiere plekken in de natuur, om onze hersens te bestralen met hun magnetische golven. We zijn echt nergens meer veilig!

Ik verdenk de providers ervan dat ze speciale straling naar ons toe sturen, die ons verslaaft maakt, en ons ertoe beweegt om altijd online te zijn.

Het komt straks nog zover, dat als je je mobiele telefoon uitzet en je zit lekker op de bank. Er plotseling wordt aangebeld.

Er staat een vreemde man voor de deur die zegt met barse stem, “waarom staat uw telefoon uit?” “Aanzetten en vlug een beetje.”

De Telecom Gestapo pakt iedereen op die niet online is!

Gelukkig is het nog niet zover, ik geniet er nog lekker van om alles uit te kunnen zetten.

Verslaafd aan uw pc? Stop er onmiddellijk mee!

Eppo

Het wonder van Oranje! (3)

20. jun, 2014

Maandag is het weer zover, onze jongens mogen weer voor ons uitkomen.

Chili is het volgende land wat de tanden van de Nederlandse leeuw gaat voelen. Het belooft een mooie pot voetbal te worden. 2 ploegen tegen elkaar, die willen voetballen, dat belooft weer spektakel.

En fantastisch voor ons “wij Nederlanders gevoel” saamhorigheid is ons aller goed!

Alhoewel, toen ik vandaag hoorde dat er in de media steeds meer filmpjes verschijnen, waarin een willekeurig persoon zwaar mishandeld wordt?

Toen vroeg ik mij echt af dat als dit de maatstaf wordt in Nederland, dan hoor ik daar echt niet meer bij.

Wat voor een randdebielen zijn dit? Zomaar iemand in elkaar slaan?

Het ergste is nog dat wij wat het uitdelen van straffen betreft, volkomen de weg kwijt zijn geraakt. Eigenlijk hebben wij helemaal geen straffen meer.

Vroeger,  toen werden dit soort lieden in een schandpaal gezet, en bekogeld met allerlei viezigheid. Raddraaien was ook zo’n fantastische en rechtvaardige straf! Jazeker rechtvaardig, als je je als een idioot gedraagt, verdien je een idiote straf. Het uitrukken van tongen, uitsteken van ogen

brandmerken, en als je het dan echt te bont maakt is er ook nog de galg.

Waar zijn deze echte maatregelen gebleven? De minister spreekt zijn afschuw uit, maar echt iets doen ho maar. Watjes, dat zijn we geworden! We durven mensen niet meer echt te straffen.

En als je dan als een echte held een dader aanpakt, kan deze ook nog aangifte doen tegen jou! De wereld totaal op zijn kop!

Ja minister Opstelten, gewoon weer invoeren die hap!

Maar de normale mensen in Nederland, moeten voorlopig vooral genieten van een mooie partij voetbal. En zet een gekke hoed op, doe een raar pak aan, hoe gekker hoe beter, hoe meer lol.

Mensen die vrolijk zijn, zijn ongevaarlijk!

Een tevreden gast is immers niemand tot last?

Een leuk idee om mensen naar de horeca te krijgen is eerst een terechtstelling, en daarna gezellig met zijn allen voetbal kijken op een groot scherm!

Ik ben voor en ga zeker kijken, het wordt een mooi begin van de week!

Mishandelen is not done, overheid doe er wat an!

Eppo