Cavia d' amour!

10. jun, 2014

Wat ik vandaag toch weer in het nieuws las, geweldig, dit is wat mij betreft het artikel van de week, wat zeg ik van de maand!

Het gaat over een Cavia, u weet wel zo’n harig knaagdiertje die maar wat graag gegeten wordt door de mensen uit het Andes gebergte.

Heb het wel eens gezien op tv, klaargemaakt is het net of er een dooie rat op je bord ligt.

Maar deze Cavia, het gaat over eentje van het mannelijk geslacht, uit het Engelse Warwickshire op een kinderboerderij, die de illustere naam Hatton Country World draagt.

Deze Cavia heeft het voor elkaar gekregen om honderd vrouwtjes Cavia’s te bezwangeren. Ik zeg wat een kerel, hoe krijgt hij dat voor elkaar?

Ga er maar eens aanstaan honderd vrouwtjes bezwangeren, dat is nog een heel karwei!

Maar voor deze Cavia was het kinderspel, hij was ontsnapt uit zijn hok en is bij het hok van de vrouwtjes weer naar binnen gegaan.

Ontsnappen Cavia? Briljant toch? Wanneer kom je een Houdini Cavia tegen? En eentje die weet van het klappen van de zweep!

Zo komt het dat er nu honderd zwangere Cavia vrouwtjes, rondlopen op deze kinderboerderij. Onze Houdini deed zich namelijk voor als een vrouwtjes Cavia, en als de dierenverzorger de andere kant opkeek nam hij zijn kansen waar. Pas na enkele weken werd het heerschap betrapt, het viel de verzorger op, dat tussen de vrouwtjes een Cavia rondliep, die er nogal uitgeput uitzag.

Maar onze held had zijn stempel op de Britse Cavia populatie voorgoed gedrukt. Voortaan is er geen enkele Cavia meer, die geen familie is van onze Don Juan.

En nu? Nadat hij tegen de lamp liep, is hij weer teruggeplaatst naar het mannetjes verblijf, waar hij als een ware held door de rest van de mannen werd binnengehaald.

En terecht, wat deze Cavia heeft gepresteerd is topsport, en topsporters verdienen aandacht.

Ga er maar eens aanstaan, stel je voor dat je 100 vrouwen zwanger moet maken, en daar maar een paar weken de tijd voor hebt?

Dan moet je van goede huize komen, en in hele goede doen zijn, anders ga je het niet redden!

De kinderboerderij maakt zich op voor een ware Babyboom op Cavia gebied, de hokken moeten worden uitgebreid, want er worden drie tot vierhonderd jongen verwacht.

Tja misschien toch dat Peruaanse restaurant maar even bellen?

Eppo

Deel deze pagina

Cannafris?

9. jun, 2014

Vandaag viel mijn oog op een artikel waarin werd uitgelegd dat Cannabis een goed middel, is om als medicijn tegen Kanker te gebruiken.

Nietdoor het te roken, want als je een joint rookt, krijg je 2x zoveel teer en nicotine naar binnen, en dan helpt het niet echt.

Maar mijn trouwe lezer Stan reikte mij een artikel aan, waarbij je toch aan het denken wordt gezet.

En neuroot als ik ben, wil er dan natuurlijk ook meer van weten.

Het schijnt zo te zijn dat Cannabis eigenschappen heeft, om het menselijk lichaam aan te sporen om Kankercellen te lijf te gaan.

Helaas is door het slechte imago van Cannabis nog te weinig studie gedaan, om een goede wetenschappelijke onderbouwing te kunnen ondersteunen. Jammer eigenlijk.

Gebruik is niet verslavend, je wordt er niet High van, maar het helpt op 2 fronten. Pijn bestrijdend en de Kankercellen worden aangepakt.

Er zijn mensen bekend waarbij tumoren wel tot 50% slinken na gebruik van Cannabis. Jammer, tenminste dat vinden de medicijnfabrikanten, zij vinden het jammer dat dit is ontdekt. Een goedkope manier om deze vreselijke ziekte te lijf te gaan. Nee daar zitten deze medicijn mannen niet op te wachten. Zij zien liever dat mensen van de pijn kreperend gebruik maken, van hun veel te dure medicijnen en chemokuren en al wat niet meer. De kassa moet tenslotte ook rinkelen niet waar?

Mensenlevens zijn niet zo belangrijk, je verdient meer aan iemand die

5 jaar krepeert en dan doodgaat, als aan iemand die geneest.

Dit is onze wereld anno 2014, niets veranderd sinds het jaar dat de mens de jaartelling ging bijhouden. Alles draaide toen om geld en macht, en dat doet het nog steeds. Mensen zijn oliedom, wij zijn zo ongeveer de enigste diersoort die niet van zijn eigen fouten leert. Best Jammer eigenlijk.

En toch blijf ik hopen, en en tegen beter weten in, blijf ik geloven dat er op een dag een soort van ommekeer komt. Tot die tijd blijf ik tegen de gevestigde orde aantrappen. Misschien komen ze mij ook nog een keer van bed lichten, om mij te laten verdwijnen?

Het zij zo, mocht de Hemel dan toch bestaan, zullen de slechterikken mij bij de Hemelpoort aantreffen, lekker aan een drankje met God.

Alle geld en machtwellustelingen zullen dan denken……….

Die Eppo had het toch bij het rechte eind!

Eppo

Lang verwacht maar toch..........!

6. jun, 2014

Het heeft even geduurd maar nu is het er eindelijk toch gekomen, het nieuwe politie uniform!

Volgens de mensen die verstand van mode hebben, een toonbeeld van gezag uitstraling. “Het uniform heeft een autoritaire uitstraling” zo was vanavond op tv te horen uit de mond van een z.g.n. ontwerper, oftwel een klere nicht. Het ziet er inderdaad een stuk moderner uit, dat geef ik direct toe. Er zitten van de handige fluoriserende strepen op, zo kunnen de boeven ze goed in het donker zien aankomen.

Echt een hele verbetering dus!

En toch ben ik maar gematigd enthousiast, waarom zou het nu allemaal beter worden? Kleren maken de agent?

Dacht het niet, wat nou gezag? Als dat aan de kleren zou liggen was het allemaal wel heel erg gemakkelijk.

Persoonlijk denk ik dat, zolang agenten na een schietincident, nog 36 formulieren moeten invullen, om vervolgens alsnog te worden vervolgd? Het niet goedkomt met het gezag van de agent.

Mensen die geen respect hebben voor de politie, krijgen dat echt niet van een nieuw pakkie!

Er zal meer moeten gebeuren, er moet iets worden gedaan aan de wet.

Een agent die een wapen draagt moet dit gewoon kunnen gebruiken, als de boef wegrent en niet wil stoppen, schiet je hem gewoon neer.

Zo krijg je respect voor een agent, respect moet je afdwingen.

Als je wil dat de politie geen lachtertje is, dient een agent op te kunnen treden. Wat nou puber met je grote mond, hup de wapenstok in je nek, dan leer je het wel af.

Zachte heelmeesters maken tenslotte stinkende wonden.

Ik vind het altijd weer in en in triest, als een agent met iemand die een overtreding begaat in discussie gaat. Dat hoort niet, de politie pakt overtreders aan, zo hoort het.

Weg met dat softe gedoe, voortaan als we een agent zien dan bedenk je je nog wel. Zo hoort het te zijn.

Niet zoals die agenten die uit pure noodweer op verdachten schieten, die vervolgd worden alsof zij de criminelen zijn. Geen wonder dat echte criminelen lachen om ons politiekorps.

Alles went behalve een slappe agent!

Eppo

Groepsdruk!

5. jun, 2014

In het mooie plaatsje waar ik woon is er jaarlijks een leuk evenement.

Het het de avondvierdaagse, leuk vier avonden wandelen met de kids.

Heel gezellig allemaal, nooit geen wanklanken of rellen, alles verloopt vreedzaam.

Tenminste…. zoals altijd, is het weer de schijn die ons bedriegt.

Als mensen in dit geval moeders en vaders met hun kinderen, samenkomen in een grote groep, dan gebeurt er iets met deze mensen.

Mensen in groepen krijgen een ander soort van normbesef.

Het lijkt zelfs wel dat mensen in een groep een soort leger van terreur vormen, ze gaan opeens dingen doen, die deze mensen normaal nooit zouden doen. In groep ben je niet alleen, maar toch, heerst er een soort van anonimiteit, waardoor je hele rare dingen kunt doen, dingen waar je normaal nooit aan zou durven denken.

We gaan even terug naar de ouders met hun kroost, net de laatste avond gelopen. En dan moeten de mensen die binnen zijn soms een tijdje wachten op de laatsten. En dan begint het, er moet worden geplast, hopla de slipjes worden massaal naar beneden getrokken, en een gouden urine stroom, loopt de steeg uit welke is omgedoopt tot tijdelijk toilet.

En omdat het druk is in de straat, hebben andere mensen weer niet door waar ze in staan te dansen. Morgenochtend moeten de bewoners weer door de steeg, de stank zal de eerst komende weken weer ondragelijk zijn. Mensen in een groep plegen al hun afval gewoon neer te smijten op de grond. Waarom? Gewoon omdat het kan, niemand die er iets van zegt!

Mocht je een auto voor de deur hebben staan, dan zal deze als zitzak worden gebruikt door de ouders of hun kinderen. Zij laten met hun spijkerbroeken met ritsjes in de achterzak, een mooie zeefdruk van Anton Heijboer achter op je motorkap!

Zo belooft het een mooie avond te worden. Geef de kids nog wat snoep, lekker een lolly, het afgeloven stokje past precies tussen de rubbers van een autodeur. Of beter nog gewoon door een brievenbus, of op straat.

Niemand zegt er wat van! Waar maak je je druk om?

De druk om dergelijke dingen te doen in groep is enorm!

Of je nu wil of niet, je moet wel op een bepaalde manier je stempel drukken op de plek waar je nu bent.

Als de ouders met hun kids straks weg zijn, dan kom je er pas echt achter wat mensen in een groep allemaal doen, op de plek waar ze zich bevinden. Grote kans dat je in een verse hoop menselijk darmafval trapt, of met kauwgom onder de schoenen de plaats delict weer verlaat.

Laat niet voor dank, de hele buurt zit weer in de stank!

Eppo

Boos!

4. jun, 2014

Het is toch om gek van te worden, iedere keer verzinnen ze weer iets anders. Zo ga je links en hop, zo moet het weer rechts.

Hier kan ik echt kwaad om worden.

Nu gaat de extra belasting op het drinkwater weer niet door!

Razend wordt je ervan. Niet zozeer dat die belasting niet doorgaat.

Maar meer het feit dat deze beslissing, altijd weer zo plotseling wordt genomen.

Zo kun je jezelf als brave hardwerkende burger toch niet meer indekken?

Waterbelasting was van meet af aan al een onzalig idee, natuurlijk daar is ieder weldenkend mens het mee eens. Maar als ze een dergelijke belasting aankondigen, en je neemt als burger gepaste maatregelen om te voorkomen, dat je in het eerste jaar direct al moet meebetalen, ga je zo weer de schijtberg op. En dat maakt mij boos heel erg boos!

Ik zal het u uitleggen, als er een prijsverhoging op iets wordt aangekondigd, wat ga je als een echte Nederlander dan doen?

Hamsteren natuurlijk, je probeert om zo lang mogelijk van de laagste prijs te genieten. Toen Den Haag aankondigde dat er een waterbelasting zou komen op ons drinkwater, ben ik dan ook direct in actie gekomen.

Heb mijzelf getrakteerd op een 50.000 liter watertank, en heb die vervolgens in de tuin ingegraven. Hierdoor zijn de tegels bij mijn buren wat verzakt maar dat weten zij nog niet.

En wat doe je als je een dergelijke tank in je tuin hebt liggen? Vullen met water, gewoon uit de kraan tegen het tarief zonder de extra belasting.

En nu heb ik alles voor Jan Doedel gedaan, weg investering.

De tank was best duur maar ik had uitgerekend dat ik hem in 3 jaar kon terugverdienen, als ik een beetje zuinig zou omspringen, met mijn gehamsterde watervoorraad.

In het jaar 2017 zou ik uit de kosten zijn, en zou ik hem weer gaan vullen met gezuiverd regenwater.

Maar nu is alles voor niets geweest, ik wordt er helemaal draaierig van!

Waarom kunnen we nou nooit eens van onze regering opaan?

Altijd dat gedraaikont, wel of niet of niet of wel. Neem eens een beslissing doe gewoon eens iets!

Maar nee hoor ze laten je gewoon in het ongewisse en laten je investeringen doen, die je eigenlijk helemaal niet hoeft te doen. Als je het maar op tijd te horen zou krijgen.

En ik had er nog wel zo’n mooi kraantje voor gekocht!

Eppo