Bijziend?

21. mei, 2014

Mocht u binnenkort achter het stuur van uw auto gaan zitten, krab dan niet aan uw oor. Grote kans dat een politie agent dit aanziet voor telefoneren tijdens het rijden.

U denkt waarschijnlijk, is die Eppo nu al weer dronken?

Nee dit overkwam een man uit Sint Pancras, hij werd bekeurd omdat hij jeuk had aan zijn oor.

De verbalisanten meenden te zien dat de man aan het bellen was, hetgeen volgens de man niet klopt.

Waar gaan we heen in dit land, dit land waar we bijziende politie agenten hebben om ons te controleren?

De goede man reed rond in Alkmaar, en kreeg een enorme jeuk aan zijn oor. Aangezien dit bloed irritant kan zijn, en je door de jeuk mogelijk niet voldoende oog meer hebt voor het verkeer, waardoor je mogelijk iemand van de weg zou kunnen rijden. Besloot de man om even te krabben.

“He he dat lucht op” dacht de man, en pakte het stuur weer met beide handen vast. Opeens werd hij door 2 agenten aan de kant gezet en kreeg hij een bekeuring voor bellen tijdens het rijden. Hij bood nog aan om zijn telefoon te laten checken, maar de agent zei, u kunt de gegevens wel hebben gewist.

Uitgelult ben je? Wat kun je nog doen bij het tentoonspreiden van zoveel onkunde? De agenten hadden toch even in de telefoon kunnen kijken?

Of waren zij die dag nog niet bij de opticiën geweest?

Nee hoor de man kreeg gewoon een boete.

Als de zaak straks voor de rechter komt, en de man met de uitdraai van de provider, bewijst dat hij niet zat te bellen, staan de agenten mooi voor schut. Zonde van alle moeite en tijd, tijd waarin ze beter boeven hadden kunnen vangen.

Het lijkt wel of de politie een offensief tegen de gewone hardwerkende burger is begonnen!

Het lijkt alsof er geld binnen geharkt moet worden, en dit allemaal ten koste van, de gemakkelijk aan te pakken brave burger.

Boeven vangen is er bijna niet meer bij, mensen die aangifte doen trekken deze meestal weer in, omdat de politie je niet kan beschermen.

De meest gevaarlijke idioten lopen vrij rond, en doen wat ze willen.

En de politie geeft liever boetes aan eerzame burgers.

Als deze trend doorzet, voorspel ik dat je over een niet al te lange tijd, gemiddeld 1x per week ergens een bekeuring voor krijgt.

Gewoon omdat wij plukvee zijn, lekker makkelijk scoren. Haal binnen die poen! Met de man uit Sint Pancras komt het wel goed, er zal blijken dat de man geen blaam treft.

Als de Hermandad zijn passie preekt, burgers pas op uw centen!

Eppo

Deel deze pagina

Vrijheid blijheid!

20. mei, 2014

Vroeger toen ik nog een klein jongetje was, kreeg je in de winter vaak een middagje vrij als er ijs lag. IJsvrij heette dit, voor degenen die dit nog nooit hebben gehad.

Tegenwoordig zijn er geen winters meer, meestal is er nog een kleine vorstperiode maar dat stelt niet veel meer voor.

Dat doet mij toch een beetje verdriet, hoe blij was ik als kind met deze vrije middag? Vrijheid, weg uit de schoolbanken, weg uit de sleur.

Je keek er al weken naar uit, volgde de weerberichten om te weten wanneer Koning Winter zou langskomen. Wat een heerlijke tijden waren dat. Maar helaas is dit niet meer, en hebben de kinderen geen enkele kans meer op een dergelijke vrije middag.

Het kan natuurlijk anders, is er geen winter meer? Doe iets anders en doe het in de zomer! Geef bij mooi weer de schoolkinderen mooi weer vrij?

Stijgt het kwik boven de 23 graden geef de kinderen, wat zeg ik geef de mensen vrij. Waarom alleen de scholieren? Werknemers hebben ook hun behoeftes? Lekker mooi weer vrij! Dat is genieten.

En het is heus niet zo dat het alleen maar geld kost, dit soort vrije tijd.

Werknemers die vrij zijn, geven meer geld uit op terrasjes en bij de plaatselijke ondernemingen. Goed voor de economie dus.

Zo is er sprake van een duidelijke win win situatie, ook voor de ondernemer die de vrije middag moet faciliteren.

En weet….. blije medewerkers zijn productieve medewerkers!

Mooie gedachten zo op deze avond, het wordt wel weer eens tijd voor iets nieuws iets positiefs.

Misschien dat de werkgevers niet zo snel warm lopen voor dit geweldige idee, maar daar kunnen wij werknemers een positieve bijdrage aan leveren. Zorg ervoor dat je altijd voor werktijd al aan het werk bent.

Doe eens iets extra’s, iets meer als je moet doen.

Kom je toch wat later? Blijf na werktijd iets langer, doe niet zo moeilijk!

Resultaat blije gezichten, en een blije werkgever die met alle plezier de zaak een middagje dicht doet.

Dan zal je zien dat ijsvrij nu mooi weer vrij wordt, een nieuw fenomeen, waar we met zijn allen heel veel plezier van kunnen hebben.

Geweldig Toch?

Het is geven en nemen zonder gezever, in goed overleg met de werkgever!

Eppo

Bevroren hoop!

19. mei, 2014

Een Amerikaanse rechter heeft een 42 jarige vrouw de voogdij gegeven over een stel bevroren Embryo’s.

Mijn mond viel open van verbazing toen ik dit las, voogdij over Embryo’s hoe gek moet het nog worden? Raar toch?

De vrouw had de Embryo’s ooit laten invriezen toen uitkwam, dat zij een agressieve vorm van Kanker had, waarvoor zij Chemotherapie zou krijgen.

Aangezien Chemotherapie een hoop kapot maakt in een mensen lichaam, en de vrouw wist dat zij onvruchtbaar zou kunnen worden. Besloot ze om

met een beetje sperma van haar toenmalige vriend, zelf Embryo’s in elkaar te knutselen, en die te laten invriezen. Oke een beetje symplistisch uitgedrukt maar het komt hier wel op neer.

De man in kwestie die zijn zaad had afgestaan, wilde na het verbreken van de relatie, geen kinderen samen met deze vrouw. Hetgeen ik mij levendig kan voorstellen! Hij besloot dan ook om geen toestemming te geven, om de Embryo’s te laten implanteren bij de 42 jarige vrouw.

Ik vraag mij wel eens af, wat voor een mensen worden dat?

Je wordt bevrucht, en vervolgens in de vrieskist gesmeten! Dat worden vast van die mensen die het altijd koud hebben? Of misschien wel altijd heel warm, omdat ze de kou vanaf Embryo aan gewend waren?

Maar nu heeft de vrouw de rechtzaak gewonnen, en krijgt ze de voogdij over deze Embryo’s?

Als het mijn zaak was, zou ik het zaad waaruit de Embryo’s zijn gegroeid, ook weer terug willen hebben. Sloop die onvolgroeide kikkervisjes weer uit elkaar, en geef die man zijn deel weer terug!

Helaas zal het zo niet gaan, het valt mij nog mee dat de Embryo’s nog niet zijn geïnterviewd door CNN, om ze te vragen wat zij van de zaak vinden. Een Embryo is in mijn ogen nog geen mens, en ik zie al helemaal niet hoe je daar de voogdij over zou kunnen krijgen?

Je kunt net zo goed de voogdij krijgen over een keukentrapje, het is gewoon absurd!

Maar het zijn dan ook Amerikanen en dat verklaardt een heleboel.

Gelukkig mogen de Embryo’s niet worden geïmplanteerd, voordat het hoger beroep heeft gediend, en laten we hopen dat de zaak zolang wordt gerekt, dat de embryo’s niet meer geïmplanteerd kunnen worden!

Dit is toch geen basis voor het krijgen van een kind?

Eppo

Forever Young!

16. mei, 2014

Een 31 jarige vrouw uit Texas heeft zich jarenlang voorgedaan als tienermeisje van 15 jaar oud.

Ik zeg respect als je dat kunt, doen alsof je maar de helft van je werkelijke leeftijd bent.

Stel je voor je bent al lang en breed volwassen en je mag iedere dag terug naar school. Elke dag feest lijkt mij geweldig!

Dit zal mij niet overkomen, ik leek op mijn 22e al op een man van 40 jaar.

Nee, deze vrouw had het geheim van de eeuwige jeugd ontdekt, en handelde er ook naar. Ze ging lekker terug naar school.

Lekker niet te hoeven werken maar gewoon leren, het mooiste was, dat ze alle leerstof al een keer had doorlopen, hierdoor was de school een makkie. Dus meer tijd om lekker te keeten en herrie te schoppen.

De vrouw uit Texas liet zich lekker iedere dag met de schoolbus ophalen, en ging daarna heerlijk relaxen in de schoolklas.

Hoe krijg je het voor elkaar, ben je gewoon 31 jaar, en men denkt dat je 15 bent?? Soms denken volwassenen als ze een jaar of dertig zijn “ik wou dat ik 15 jaar was en wist wat ik nu weet”, kent u dat gevoel?

De vrouw uit Texas deed het gewoon, en kwam er jarenlang mee weg.

Als je dat kunt? Nou dan doe je het gewoon goed, als je jong bent wil je maar 1 ding, snel volwassen worden. Maar als je het bent, dan wil toch het liefste weer terug?

Als je volwassen bent is het leven veel harder, als dat van een scholier.

Scholieren kunnen heel gemakkelijk door hun leven gaan, alleen ze beseffen het meestal zelf niet, en daarom zou een dergelijke herhaling verplichte kost moeten zijn.

Stelt u zich eens voor dat u zo rond uw 30e jaar weer een paar jaar terug naar school zou kunnen?

Lijkt mij wel wat, in mijn geval zou het de ergste nachtmerrie van mijn vroegere leraren zijn, als ze mij nogmaals in de klas zouden krijgen.

Maar toch het is een soort van sabbatical, een rustpunt in druk arbeidsbestaan.

Inmiddels is de vrouw uit Texas ontmaskerd en opgepakt door de politie.

Niemand weet nog wat haar motief was, zo is de officiële lezing in de pers.

Inmiddels weet ik wel beter!

Eppo

Opperdehop!

15. mei, 2014

Ik val maar gelijk met de deur in huis, er staat ons een enorme ramp te wachten. En nee die wordt niet veroorzaakt door de overheid.

Nee het is vele malen erger, de ramp is straks niet meer te overzien!

Het is de prijs van Hop! Hop wordt komende tijd heel veel duurder.

Nu zullen er genoeg lezers zijn die niet weten wat Hop is, en waar het voor wordt gebruikt. Het wordt gebruikt bij het brouwen van bier.

Hop geeft het bier zijn bittertje, en is onmisbaar als ingrediënt!

Maar nu gaat de prijs fors omhoog en er dreigt een tekort!

Vreselijk toch? Zonder Hop geen bier, en zonder bier geen tevreden bierdrinkers! Er moet wat worden gedaan, dit kan echt niet.

Het is allemaal de schuld van de kleine brouwerijen, zij creëren meer vraag naar Hop, en drijven de prijs per kilo enorm op!

Het is tegenwoordig erg hip om in het klein een lekker ambachtelijk biertje te brouwen. Aangezien ik zelf een verdienstelijk gebruiker ben van het gerstenat, juich ik deze ontwikkeling van harte toe.

Maar aan succes zit dan helaas toch ook weer een schaduwkant, als we heel veel lekkere biersoorten in onze biergarten willen hebben, zijn er veel ingrediënten nodig, anders lukt het brouwen niet!

Jarenlang was er meer als genoeg Hop op de markt. Nederland was een kleingebruiker, we kweekten zelf wat, en we importeerden het uit Tsjechië. Dit ging jarenlang goed en de prijs bleef stabiel.

Maar nu is er meer vraag als aanbod, en de prijzen schieten de pan uit.

Dit is natuurlijk een nationale ramp, en al helemaal in deze tijden van crisis. Een duurder biertje is toch wel het laatste waar we op zitten te wachten?

In deze barre tijden heb je als mens af en toe een verzetje nodig, het biertje helpt een mens aan een stukje ontspanning.

Wat is er nou nog mooier als lekker in het zonnetje te zitten, achter een goed glas bier? Dat is pure ontstressing, en dat is hard nodig om ons door de crisis te slepen. In zekere zin is het eigenlijk een medicijn, het helpt je tenslotte om te ontspannen.

Feitelijk zou bier vergoed moeten worden door de zorgverzekeraar, maar goed dat is een andere discussie.

Maar het mag niet gebeuren dat het bier duurder wordt, er zal meer Hop verbouwd moeten worden. We hebben akkers vol met Broccoli, Bloemkool en wat al niet meer. Er is van alles teveel, en op de veiling wordt het doorgedraaid. Als we nu eens 30% van de akkers bestemd voor het verbouwen van groente, gaan gebruiken voor het verbouwen van Hop?

Ja toch?

Ik sta soms versteld van mijzelf, ik schud de oplossingen zo uit mijn mouw!

Eppo