Helden!

23. apr, 2014

Het ging er weer af in Eindhoven vandaag.

Een kleine jongen van 12 jaar oud had van zijn opa een hengeltje gekregen, de jongen was als een kind zo blij, en ging opgetogen naar de waterkant. Na een tijdje te hebben gewacht besloot Opa om zijn kleinzoon op te zoeken. Wat is er nu nog mooier als een Opa die zijn kleinzoon helpt met vissen. Bij de waterkant aangekomen trof hij behalve zijn kleinzoon ook een tweetal politie agentes aan.

De arme jongen kreeg een bekeuring, niet omdat hij geen vergunning had, maar omdat hij de landelijke lijst met viswateren niet had meegenomen. Deze landelijke lijst is een vreselijk groot boekwerk die je als kleine jongen, liever niet bij je wilt hebben. Het is gewoon niet handig!

Enfin de arme jongen kreeg een bekeuring, van 90 euro, maar hij had geluk zeiden de agenten, hij hoeft vanwege zijn leeftijd maar de helft te betalen. Geluk? Geluk?? Hoezo GELUK!!!!

Als mens heb je helemaal geen geluk als ondanks dat je de intentie hebt om iets goed te doen, en niet de wet wilt overtreden, en dan toch een bekeuring krijgt! Wat nou geluk! Dit aan het tegen het onbetamelijke grenzende politie paar durft wel zeg! Je broek zakt hier toch vanaf!

Daar betalen we met zijn allen belasting voor, criminelen hebben vrij spel in dit land, dus halen we ons gram over de rug van een kleine jongen van 12 jaar oud? Als je politie agent bent leef je in Nederland van de ene frustatie naar de andere, dat snapt iedereen.

Maar in plaats van de schuldigen aan te pakken in Den Haag, loeren we op eerzame burgers die misschien iets fout doen, om ze vervolgens keihard neer te sabelen! Dat is toch geen manier? Dat deze agentes zich niet schamen? Oh nee dat is waar ook, hun bonnen quota, die moet worden gehaald op welke manier dan ook! Desnoods bekeuren we mensen die niets fout doen. Anders kan de agent zijn loonsverhoging wel vergeten.

Dit is super fout gedrag van mensen die er van houden om andere mensen pijn te doen. Vroeger op school waren er ook altijd kinderen die er van hielden om iemand pijn te doen. Deze mensen zijn waarschijnlijk allemaal politie agent geworden!

Gelukkig vooral voor het gezicht van het hele korps, heeft de politie de bekeuring uiteindelijk verscheurt, en kan de arme jongen weer opgelucht adem halen. Anders was ik op Facebook een actie begonnen, en had de Hermandad er weer gekleurd op gestaan!

Eppo

Deel deze pagina

Gelukkig voedsel!

22. apr, 2014

Gelukkig een Amerikaans meisje heeft het voor elkaar gekregen!

Voortaan mag MC Donalds bij de verkoop van een Happy Meal, niet meer vragen “wilt u een speeltje voor een jongen of voor een meisje?”

Mijn mond viel open van dit bericht, ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het las, dit meisje is hier wel 5 jaar mee bezig geweest?

Heeft dat kind dan niets beters te doen, waar bemoeid dat wicht zich mee, kan die koter zijn kop niet houden! Dit soort gedachten kwamen direct in mij op. Later toen de meer rationele mens weer in mij boven kwam, en de vader in mij bezorgd opmerkte. “Wat zal er van dit kind terecht komen?”

Als je als kind je nu al zo druk maakt, over het wel of niet aanprijzen van jongens en meisjes speeltjes, dan komt er toch helemaal niets van je terecht? Dan gaat toch het helemaal niet goed met je!

Haar vader heeft haar ook nog geholpen met dit feit, en wat hebben ze nou helemaal bereikt? Dat Ronald MC Donald “de kindervriend” niet meer mag vragen wilt u een jongens speeltje of iets voor meisjes?

Arme Ronald, hij vond dit altijd zo leuk om te vragen, speel je liever met een jongetje of met een meisje…….? Een speeltje bedoel ik, kwijlde hij er dan achteraan!

Nee dat is verleden tijd voortaan is het voor kinderen hier is je happymeal en wat er inzit is wat je krijgt!

Jammer jongetje maar de Barbie kan niet worden geruild, tja uitspraak van de rechter niks aan te doen!

Ik vind dat de ouders van dit meisje veroordeeld moeten worden.

Ze moeten worden veroordeeld voor alle kosten, die zijn gemaakt om deze uitspraak tot stand te krijgen.

Het is toch niet normaal? Dat een klein meisje de hele gerechtelijke macht bezig kan houden?

Wat denk je dat dit kost? Het is een schande!

Idioten daar in Amerika, de halve bevolking heeft daar niet te vreten maar de MC Donalds is geslacht onpartijdig. Ja dan heb je het als natie wel gemaakt in de wereld!

Laat de kinderen zelf hun speeltje kiezen, dan heeft niemand iets te verliezen!

Eppo

Het land der besluitelozen!

18. apr, 2014

Vandaag goed nieuws, eindelijk het is gebeurt, Pedovereniging Martijn is verboden in Nederland. Deze vreselijke club van gewetenloze kindermisbruikers en predikers van vrije seks met kinderen, is gelukkig niet meer! Tjonge jonge hadden we daar nou zo lang over moeten doen?

De club bestond al sinds 1982 en kon al die tijd vrolijk haar gang gaan.

En nu is er eindelijk besloten dat het niet meer mag!

Zelfs een nutsbedrijf behandelt de klachten nog sneller, als dat onze overheid een besluit neemt!

Wij in Nederland hebben ons zelf overgedemocratiseerd, wij zijn het volk der besluitelozen geworden.

Door onze overleg en vergadercultuur, zijn wij niet meer gebleken om slagvaardig en daadkrachtig op te treden, tegen de uitwassen in onze samenleving.

En dat is op zijn zachts gezegd jammer, zeker nu we moeten concluderen dat democratie een doodlopende weg is geworden.

Democratie…. ooit het systeem dat ons welvaart heeft gebracht, gaat ons nu de das om doen. Het werkt niet meer, tenminste niet in de vorm zoals wij het nu practiseren!

We moeten niet toe naar een systeem waarbij 1 partij de baas wordt, maar er zullen sneller besluiten moeten worden genomen. Besluiten die de samenleving veilig en beter moeten maken.

Nu is het zo dat groepen mensen die met geweld hun zin doordrijven, dit gewoon kunnen doen. Onze wetshandhavers hebben geen middelen om dergelijke groepen aan te pakken.

Na een gewelds delict doe je als slachtoffer aangifte, vervolgens duurt het eeuwen voordat men tot aanhouding overgaat, en als het slachtoffer inmiddels weer wordt bedreigt, trekt deze zijn aanklacht maar weer in!

Politie boos want ja zij kunnen de rechtsorde niet handhaven, maar zij kunnen ook het slachtoffer niet beschermen! Dus hebben deze lieden vrij spel!

Als slachtoffer wil je niet dood, dus schik je jezelf maar met tegenzin in je lot. Het wordt tijd, tijd om eens wat te gaan doen! Lieden die geweld toepassen direct oppakken en vasthouden, zolang als het nodig is. Hard aanpakken slaan mag best, en als ze uit een ver buitenland komen? Uitzetten per direct. Dan geef je een signaal af, positief naar alle goedwillenden en een slecht signaal naar de boosdoeners.

Maar nee wij moeten eerst jaren overleggen, en als partijen over elkaar heen rollebollen, en vervolgens gebeurt er helemaal niets.

Dit kan zo niet langer, en het leid tot grote onvrede onder de goedwillende burgers. Er zijn nu al wijken in Nederland waar mensen worden weggepest om hun afkomst. Dit is het trieste gevolg van besluiteloosheid.

Zolang politieke partijen alleen maar van verkiezing tot verkiezing leven, verandert er dan ook helemaal niets. Tot het straks echt fout loopt, en dan? Dan is Leiden pas echt in last, en lossen de mensen het zelf op!

En….. wilt u dat het zover komt?

Eppo

Dag van de Tikgeit!

17. apr, 2014

Het is weer zover vandaag is het Nationale Secretaressedag, de dag voor directeuren om hun secretaresses even lekker in het zonnetje te zetten.

Ik heb dit nooit begrepen een dergelijke dag?

Wie bedenkt er nu zoiets? Alsof secretaresses alleen een bedrijf draaiende houden? Zijn alleen zij dan belangrijk?

Eigenlijk word ik gewoon kwaad als ik eraan denk, waarom zou een secretaresse extra in het zonnetje moeten worden gezet?

Als je een bedrijf hebt, zijn toch alle schakels in dat bedrijf belangrijk?

Er moet meer achter zitten, een secretaresse is meer als een medewerkster, op het kantoor van de baas.

Een secretaresse was vroeger een Tiep Miep die voor de baas de gedicteerde briefjes typte. En omdat zij altijd dicht bij een baas in de buurt was, liep dat nog wel eens uit de hand.

Dikwijls belandde de secretaresse bij een baas in bed, en omdat een baas niet met haar wilde trouwen. Kocht hij dit af met een cadeautje of een bloemetje. De secretaresse bleef stiekum altijd hopen op een positie als vrouw des huizes, maar meestal eindigde zij als ouwe vrijster in een Oude Vrouwenhuis of een Begijnhof.

Ach en daarom is het misschien toch wel gerechtvaardigd een dergelijke dag? Echt? Nee natuurlijk niet, een dergelijke dag is absoluut verwerpelijk.

Een secretaresse is niet meer als een ander, en is uiteindelijk ook maar een medewerkster. Vanmorgen toen ik in de auto, op de radio, een secretaresse over zichzelf hoorde praten, stond het braken mij nader als het lachen. Het mens was uitgekozen tot secretaresse van het jaar!

En dit kwam doordat zij zo fantastische steun en toeverlaat was voor het …..……blah blah blah, braak braak!

Het was niet om aan te horen, hoe kan iemand zichzelf zo geweldig vinden? Het kon er bij mij gewoon niet in.

Ikzelf ben meer van type doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, maar deze dame kon geen genoeg van zichzelf krijgen!

Wat een doos, dat mens. Ik kreeg heel sterk de indruk dat zij haar laatste loonopslag, onder de lakens had besproken met haar werkgever!

Niets voor mij maar wel hele vermakelijke radio!

Ben jij het speeltje van de directeur? Let op daarmee krijg je gezeur!

Eppo

Vallende takken!

16. apr, 2014

Toen ik vandaag een interview las van schrijfster Yvonne Kroonenberg, kwam het volgende gezegde in mij op!

Hoge bomen vangen veel wind. Het slaat in het kader van dit interview nergens op, maar toch! Als er veel wind staat vallen de dooie takken van de bomen. Dooie tak zo beschrijf ik Yvonne Kroonenberg, zij die vind dat zij boven de gemiddelde burger staat.

In haar interview zet ze gewone mensen uit de provincie weg als primitief, en onbeholpen. Mensen die een wezenloze uitdrukking op hun gezicht hebben. Met andere woorden onbeholpen hulpeloze losers!

Zo zet mevrouw Kroonenberg de mensen weg, die jarenlang haar boeken hebben gelezen en gekocht. Hierdoor kon mevrouw Kroonenberg een heerlijk leventje leiden, en kwam zij niets te kort.

Mevrouw Kroonenberg luistert alleen naar klassieke muziek, natuurlijk niets mis mee. Maar wel als je denkt hierdoor een bepaalde vorm van intelligentie te verkrijgen, wat een doos die Kroonenberg!

Eerlijk gezegd had ik haar hoger ingeschat, ik heb wel eens geprobeert een boek van haar te lezen, maar haakte steevast na pagina 3 af.

Veel woorden en weinig betekenis, maar dat is natuurlijk mijn mening!

Mensen met een wezenloze uitdrukking op hun gezicht, zo beschrijft zij de inwoners van Assen.

Ik wil niet veel zeggen maar als ik naar haar foto kijk, trekt mevrouw Kroonenberg niet bepaald volle zalen.

Heeft u de foto bekeken die bij het interview staat?

Ik heb hem afgedrukt en naast mijn boot bij de slootkant gehangen.

Blijven de ratten mooi weg!

Haar gezicht omschrijft zich nog het beste als een oude krant die door veel te nauwe brievenbus is heengeduwd. Een stuk klei onbarmhartig door de zon uitgedroogd. Ik denk dat het iedere ochtend schrikken is voor de spiegel, voor mevrouw Kroonenberg! Of ze moet een lachspiegel hebben?

Beste mevrouw Kroonenberg, bezint voortaan eer gij begint.

Zorg dat je eerst nadenkt voordat je iets zegt, en voor je mensen beledigt! Anders wordt je een zure ouwe doos, en met een zure ouwe doos doet het lopen pijn!

Een hoge boom vangt veel wind, een afgevallen rotte tak die stinkt!

Eppo