King of the night!

15. apr, 2014

Heeft u het ook gelezen morgen ochtend gaat het toch weer gebeuren?

Er zal nachtvorst zijn, en uw pas aangeschafte plantjes lopen het risico te bevriezen. Niet goed voor u, maar wel voor uw tuincentrum!

Nachtvorst je vraagt je af hoe men een dergelijk woord bedenkt.

Ik denk dat het heel vroeger is bedacht door mensen, die nog geloofden in Ijsheiligen en andere Sagen.

Als je een volkstuinder bent, en je hebt Boerenkool op je tuin staan, dan weet je dat het voor de smaak het beste is, als er nachtvorst over de Boerenkool heen is geweest.

In gedachten zie ik onze koning Willem Alexander al over de Boerenkool heenvliegen, niets is natuurlijk minder waar. Het enigste waar onze koning tegenwoordig nog overheen gaat begint met een M.

En geef hem eens ongelijk?

In de tijd van Myten en Sagen was het zo dat de nachtvorst een verschijnsel was, dat er voor zorgde dat het zaaisel, om een vroege oogst te kunnen krijgen bevroor. De Nachtvorst was een zwarte figuur, die als een soort van Magere Hein, in het holst van de nacht rondwaarde over

s’ lands akkers. Hij teisterde de boeren door hun prille gewas te laten bevriezen, en de arme bevolking geloofde er heilig in.

Zodra de zon wat hoger ging staan, kwamen de Ijsheiligen de Nachtvorst wegjagen, dit luidde dan de periode in, dat gewassen niet meer konden bevriezen. Het begin van de zomer zou je kunnen zeggen.

En dat geldt nu nog steeds.

Zodra de zonnestralen eind maart hun eerste warmte afgeven, rept een ieder zich naar het tuincentrum. Deze centra’s verleiden de mensen om allerlei perkgoed te kopen, stiekum hopende dat alles weer gaat bevriezen tijdens een flinke nachtvorst. Je zou denken dat gebeurt je maar 1x?

Maar nee er zijn mensen die dit elke keer, jaar in jaar uit weer overkomt.

En de tuincentra varen er wel bij!

Ik heb toch al een hekel aan tuincentrums, deze steevast veel te vroege  feestdagen vierende koophuizen van wellust, wekken bij mij een soort allergie op. Waar anders kun je eind september al naar een Kerstshow?

Ja zeker in het tuincentrum! Maar wie wil dat nou? Hele volksstammen zo blijkt ieder jaar maar weer.

Mooie plantjes kopen met mooi weer, wacht tot half mei deze keer!

Eppo

Deel deze pagina

Te koop!

14. apr, 2014

Heeft u het ook gelezen? Natuurmonumenten gaat stukjes natuur verkopen, zij gaan dit in de vorm van aandelen doen.

Met zo’n aandeel koop je eigenlijk een klein stukje natuurgebied.

Ikzelf kijk er al naar uit, wilde altijd al graag trotse eigenaar zijn van een stukje natuurgebied.

Helaas ben ik niet kapitaalkrachtig genoeg om een flink stuk grond te kopen, dus heb ik besloten om een klein stukje natuur te kopen.

Dat unieke kleine stukje natuur wordt dan alleen van mij!

Hoe groot het zal zijn weet ik nog niet maar wellicht zal het een aantal m2 zijn? Dit stuk zal ik na aankoop gaan beheren.

Ik hoop toch op zo’n 10 m2! Dat zou mooi zijn als de prijs meevalt?

Natuurbeheerder klinkt chique, maar ik vind het wel een mooi beroep!

Nou ja het is voor mij geen fulltime baan, maar toch ik zal er enkele uren per week mee bezig zijn.

Allereerst ga ik er voor zorgen dat niemand mijn stuk natuur gaat betreden. Ik zal het stuk grond wellicht moeten omhekken en een wildrooster moeten plaatsen om er voor te zorgen dat de dieren het gebied vrij kunnen betreden. Daarnaast moet ik nadenken over de verschillende diersoorten die in mijn eigen natuurgebiedje voorkomen.

Te veel van de ene soort, betekend afschot, en te weinig betekend er voor moeten zorgen dat ik er dieren bijkrijg.

Ook mag ik het bodemleven niet vergeten, dit moet in perfecte balans zijn. Zo niet dan groeien de planten slecht, en hebben grazende dieren te weinig voedsel, ze nemen in aantallen af, waardoor de roofdieren weer een tekort aan voedsel krijgen!

U ziet er komt nog heel wat kijken bij natuurbeheer, maar dat geeft het is heerlijk werk en je komt nog eens buiten.

Wat zal het leuk zijn om in je eigen natuurgebiedje, lekker in een stoel genieten van de de planten en de dieren die er voorkomen.

Ga straks ook zo’n mooi boswachterspak kopen, een mooi groen pak met een hoedje met een veer erop.

Ik zie mezelf wel staan, zo in het groen!

Natuur ieder zijn eigen stukje, is dat echt zo’n goede oplossing?

Eppo

Bevlekte ontvangenis!

11. apr, 2014

Het is treurig, dat we toch zo het weekend weer in moeten gaan!

Vandaag las ik een bericht in de krant, dat de Paus onze lieve heer om vergeving heeft gevraagd, voor het kindermisbruik door priesters van de Katholieke kerk. Is dat niet triest? Als geestelijken om vergiffenis vragen, is dat om gebruik te maken van hun eigen regels.

Die zijn doe je iets verkeerds, vraag om vergiffenis en weet ik hoeveel weesgegroetjes, en schoon is uw bevlekte blazoen. (ja die heb ik gepikt)

Dit kan toch niet waar zijn, dat die zwartrokken die zich aan kleine onschuldige kindertjes vergrijpen, er gewoon mee weg komen?

Dat is toch vreselijk? Als een doorsnee pedofiel zich aan kinderen vergrijpt, dan wordt hij postuum gestenigd en gekruisigd! En als een geestelijke tegen onze lieve heer zegt, dat hij nooit meer zal doen, is de kous af.

Misschien wordt het toch eens tijd om eens anders naar het geloof te kijken! Onze lieve heer is een verzinsel, hij bestaat gewoon niet!

Dit is zoals ik er tegenaan kijk, de bijbel is een sprookjesboek, wel goed geschreven, maar door mensen bedacht.

En natuurlijk staat er een moraal in dat boek, als we ons er nou niet teveel door zouden laten leiden! Was het veel beter.

En helemaal als de Paus probeert om zijn pedopriesters uit de wind te houden. Ik kan er niet over uit!

Kindermisbruik is een zeer ernstig misdrijf dat zwaar bestraft dient te worden.

Als je niet hard ingrijpt dan wordt het probleem groter en groter.

En natuurlijk los je met straffen niet altijd alles op, van straffen worden de meeste mensen alleen maar slechter.

Maar als je iets heel ergs doet zoals kindermisbruik, dan is een kleine Castratie toch wel op zijn plaats, tenslotte laten we honden en katten ook Cas of Steriliseren!

Nee meneer de Paus, zo gemakkelijk komt uw er niet vanaf,

pedopriesters dienen gewoon hun straf te krijgen.

Als werkgever kan de Paus beter dit soort mensen uit de kerkorde zetten!

Maar verantwoorden voor God, nee dat gaat echt niet gebeuren!

Eppo

Eindelijk!

10. apr, 2014

Gelukkig het is bijna zover, de medische wetenschap heeft waarschijnlijk ontdekt hoe we Obesitas kunnen bestrijden.

Het schijnt dat mensen die nergens dik van worden anders zijn, als mensen die overal dik van worden.

Onderzoekers hebben ontdekt dat het NNMT enzym dit veroorzaakt.

Dit enzym zorgt ervoor dat je niet dik wordt! En dikke mensen zoals ik, maken tekort van dit enzym aan.

Stop het enzym in een pilletje en voila weg met Obesitas, opzouten met die dikke bast! Is het niet geweldig?

Blijkt nu ook dat al die dieet troep die in de handel is gewoon oplichterij is? Dat het niet werkt daar kom je snel genoeg achter, maar het gaf je toch iedere keer weer, een beetje hoop om slank door het leven te gaan.

Maar nu ik kan er niet over uit, een pilletje is all you need!

Straks een pilletje in de ochtend en een pilletje in de avond, en je wordt zo slank als een Libelle!

Het vet op buik en lendenen smelt als sneeuw voor de zon, slankheid zal uw deel zijn. Heerlijk ik kijk er nu al naar uit!

Er is nog een kleinigheidje, het middel is nu alleen nog maar getest op muizen. Deze speciale Obesitas muizen waren zo dik dat ze de grootte van kat hadden gekregen. De Billies Turf onder de knaagdieren werden ze genoemd. Na een kuurtje met het NNMT enzym vielen ze sterk af, en er bleven in een mum van tijd slechts van die zielige bottenvelletjes over.

Wat een wereldvinding, ik zeg gewoon doen, stop dat middel in een pil, en ik zeg wel “ja ik wil!”

Zo bestaan er straks geen dikke mensen meer, en dat allemaal door deze anti Obesitas pil.

Er gaat heel wat veranderen komende tijd, en tot die tijd maak ik mij nergens zorgen meer over. Ik eet wat ik wil want het maakt mij niet meer uit. Ongelovelijk dat ik dit nog mag meemaken, mijn overgewicht verdwijnt straks door een pilletje!

Nu nog een naam voor dit medicijn, ik stel voor om de pil ‘Weg Vet’ of

Reuzelstop te noemen. Lijkt mij heel toepasselijk! Kan gewoon niet wachten tot hij er is!

Obesitas en veel te dik? Binnenkort graatmager en veel meer schik!

Eppo

 

V

Tools!

9. apr, 2014

Vandaag ving ik een gesprek op tussen 2 mensen en daarbij viel het woord Tooltje.

Tooltje ik kreeg een beetje een raar onderbuik gevoel toen ik dit woord hoorde. Tooltje net of iets nog niet helemaal af is, lijkt op iets kleins wat toch iets groots kan doen. Ik vond het in ieder geval een hele aparte kreet. Uiteindelijk bleek het iets met ICT te maken te hebben, een bestandje waar je iets mee kunt. Lekker vaag verhaal maar toch! Tooltjes zijn niet meer weg te denken in de moderne wereld, loopt je computer software niet zoals het hoort, een beetje handige programmeur of systeembeheerder, maakt dan een klein computer programmaatje waardoor je syteem weer iets beter loopt.

Nu is het zo dat deze Tooltjes te pas en te onpas worden gebruikt, en mensen gaan er eigenlijk al van uit dat ze ook echt bestaan. Ook al zijn ze nog niet gemaakt!

Ach ja het lukt allemaal niet meer, heb even een Tooltje nodig, wordt er al snel gezegd. En als je bij een bedrijf werkt, wordt je vroeg of laat gebeld door een klant die er om vraagt.

Zo’n gesprek verloopt meestal als volgt, een telefoniste die geen idee heeft waar de klant het over spreekt? En de medewerker in dezelfde kwetsbare positie. Dat zijn ingrediënten voor een heel boeiend gesprek.

Telefoniste: “Ik heb een telefoontje voor je van een klant die een Tooltje wil voor……!” Medewerker: “ Ik weet niet waarover dit gaat misschien moet je hem doorverbinden naar Applicatiebeheer?”

Telefoniste iets bozer: “Nee dat kan niet de klant vraagt naar jou?”

De medewerker nu bijna wanhopig: “Maar ik kan hem niet helpen, het is niet voor mij!” Klik, en de telefoniste gestuurd door hetgeen haar is aangeleerd, verbind de klant snel door!

Al met al een vermakelijk gesprek, door mensen die ondanks het feit dat ze collega’s zijn, allebei een verschillend belang hebben!

En het mooie is dat de klant meestal zegt , “sorry dat verhaal over dat Tooltje was bedoeld om sneller doorverbonden te worden!”

Hilarisch zo’n gesprek en zo makkelijk te voorkomen, door gewoon dat stomme telefoontje aan te nemen.

Bezorg jezelf geen stress, doe gewoon dat is de les!

Eppo