Donkeytown!

25. mrt, 2014

Ik heb mij lange tijd voor gehouden, dat ik religieloos door het leven wilde gaan. Geloven is voor de domme zei ik vaak spottend, geloof maakt meer kapot als u lief is, en wat ik al nog meer voor een domheid kon uitkramen! Nu is dat voorbij! Ik ben helemaal om.

En dat allemaal door een filmpje wat ik vanavond op tv voorbij zag komen! Het was een filmpje over hele zielige Ezeltjes, die met zware ladingen op hun rug, de hele dag in de brandende zon moeten lopen.

Vreselijk de tranen schoten in mijn ogen van verdriet, en toen ik door de waterlanders omhoog keek, en aan onze lieve heer wilde vragen waarom!

Toen schoot het antwoord in mijn hoofd! Halleluja!

Het blijkt nu dat het dier de Ezel niet zomaar een dier is, onstaan door Gods evolutie! Nee een Ezel is echt door onze Lieve Heer geschapen.

Nee niet naar zijn evenbeeld, al zou ik dat enige tijd geleden toen ik nog een Non believer was, dit wel hebben gezegd!

Maar een Ezel is door God gemaakt met een doel.

Dat doel is reïncarnatie, ieder mens die niet deugt tijdens zijn leven, komt terug als Ezel! Zo dat is eruit, sorry voor degene die zich nu wat ongemakkelijk voelen, maar het is niet anders.

Terugkomen als Ezel is natuurlijk een zware straf, en dat is precies de bedoeling. Als je als mens niet deugde, is dat natuurlijk je verdiende loon!

Mensen die niet deugen tijdens hun leven komen terug als Ezel, dat is toch briljant? Dit geeft mij zo’n rustgevend gevoel. Gewoon dat je met slechtheid niet wegkomt. Gewoon het feit dat je uiteindelijk alsnog zwaar moet boeten voor wat je een ander hebt aangedaan. Heerlijk toch?

Daarom geloof ik voortaan wel in hogere machten, het is iets psychisch.

De zware last van “ze komen er mee weg” valt van mij af.

U vraagt zich natuurlijk af hoe weet je nu of iemand niet deugt?

Of wat is het criterium?

Gelukkig hoeven wij aardlingen, ons daar niet druk over te maken, onze Lieve Heer bepaald dit.

Ook lijkt het alsof iemand met zijn slechtheid wegkomt, geloof mij.. zijn of haar tijd komt nog wel!

Donkeytown erger dan de Hel? Vraag het de Duvel die weet het wel!

Eppo

Deel deze pagina

Dr. Google!

24. mrt, 2014

Kent u dat? Als je tegenwoordig de huisarts met een bezoek moet vereren krijg je heel vaak het volgende te horen:

Waar heeft u last van? Wat denkt u zelf dat het is?

Op zo’n moment zakt de moed mij echt in de schoenen.

Een arts die aan mij vraagt of ik weet wat ik mankeer!

Daar zit je toch niet op te wachten?

Ik wil dat de huisarts aan mij verteld wat ik mankeer!

Als we alles zelf moeten doen tegenwoordig, tja dan heb ik geen vakmensen nodig.

Stel je voor de auto is stuk, je komt bij de garage en de monteur zegt, “kunt u mij vertellen wat er stuk is?”

Het moet toch niet gekker worden.

Daarom ga ik tegenwoordig als ik mij niet lekker voel, eerst achter de pc zitten. Effe op Google kijken wat ik mankeer, dat is een fluitje van een cent, want je kan door je symptomen als trefwoord in te vullen, feilloos achter halen wat er aan schort.

Bijvoorbeeld, koude rillingen warm voorhoofd, beetje snotterig, dat is waarschijnlijk een griepje.

Dus tegenwoordig als ik bij de huisarts de spreekkamer instap, en hij vraagt wat ik er zelf van vind. Vertel ik de arts feilloos wat ik mankeer.

Natuurlijk hij probeert het nog wel, door met een “ja maar” mijn mening te ondermijnen, maar ik als “medisch onderlegde” laat mij niet ompraten.

Meestal vraag ik dan nog of hij een receptje schrijft, voor de medicijnen die ik dan al heb uitgezocht, en klaar is Kees!

Natuurlijk het is de omgekeerde wereld, maar het moet nou eenmaal snel en effectief zijn tegenwoordig.

Over een tijdje is het beroep huisarts gewoon een administratieve baan geworden. De recepten likker zullen we hem waarschijnlijk in de volksmond gaan noemen. En dat allemaal dankzij Dr. Google.

De huisarts is voortaan alleen nog maar degene die het briefje voor de apotheek produceert. We leven in een snelle wereld, en we hebben geen tijd meer om iets uit te zoeken. Alles staat toch op het internet? Met een beetje verstand van een pc en een cursus begrijpend lezen, kom je al een heel eind in de diagnostiek van de medische wereld.

Dr. Google sidder, als je het niet goed zoekt komt Dr. Bibber!

Eppo

Over Koken!

21. mrt, 2014

Kwam vanmiddag thuis na mijn werkdag, en toevallig stond de tv aan, nou ja toevallig als er iemand thuis is staat de tv best vaak aan.

Maar goed er was een programma aan de gang, dat ging over mensen die graag een top kok willen worden.

Je ziet dan allerlei mensen die koken als hobby hebben, zweten om een fatsoenlijk gerecht op een bordje te krijgen. Haute Cuisine dus!

En als je deze Franse term ergens ziet staan, dan weet je in ieder geval dat de bordjes klein zijn, maar wel altijd mooi opgemaakt.

Zo ook de bordjes van de wannabee koks, het ene mooie bordje na het andere kwam voorbij. Maar wat ik toen zag daar werd ik oprecht een beetje verdrietig van.

De Kandidaten liepen met prachtig opgemaakt Haute Cuisine bordjes naar een tafel, waar een stuk of wat heren zaten die er zelf uitzagen, of ze al het nodige frituurwerk naar binnen hadden gewerkt.

Deze ambassadeurs van Obesitas, gingen de gerechten proeven en een cijfer geven. Dat is een heel vermakelijk schouwspel kan ik u vertellen.

Stelt u zich voor een dik rond hoofd met een onderkin als een zak met een mud aardappelen, pakt een lepel. Nu is dat niet opmerkelijk, maar het ziet er wel gek uit, van die dikke saucijsen die een broos lepeltje vastpakken.

Ik zie de klomp spek met zwoerd langzaam naar het bordje toe bewegen, en ongelofelijk, het lukt dus om met die vormeloze knuisten, heel voorzichtig een schepje te nemen van dat prachtig opgemaakte bordje.

Het schepje verdwijnt in de kliko dat voor een mond moet doorgaan.

Ik zie een kauwende beweging in de vleesberg, en vervolgens komt er ook nog geluid uit.

“ Het is niet lekker “, zegt het jurylid waarna ik hem vervolgens nog een hap zie nemen. Zijn collega’s die natuurlijk niet willen afgaan zeggen ook nee de combinatie vis en maanzaad is niet goed!

Hoezo niet goed, waarom neem je dan een 2e hap? Allerlei vragen borrelen in mij naar boven.

Het bordje ziet er toch mooi uit, oke de portie is wat klein maar dat is Haute Cuisine. Dan ga je per definitie met honger de deur weer uit.

Maar zo’n mooi bordje een waar kunstwerk, door een amateur gemaakt?

Dat moet toch beloond worden?

Maakt een restaurant een kunstwerk van het eten, dan zal hem geen fijnproeverij worden verweten.

Eppo

Spring is in the lucht!

20. mrt, 2014

Heeft u het al geroken de geur van het voorjaar?

Overal waar je kijkt zie je langzaam de natuur ontluiken, jonge eendjes in de sloot. Narcissen en krokussen in het gras, oh wat is de lente toch een mooi seizoen! Het nieuwe leven is echt overal waar je maar kijkt.

Van de lente word ik altijd een beetje vrolijk, vooral als het zonnetje schijnt en de lucht mooi blauw is.

Vandaag het eerste korte rokje al gezien, toen ik met mijn collega een lunchwandeling maakte tijdens onze welverdiende pauze!

Wat heet een kort rokje? Het liet eigenlijk niets aan de verbeelding over! De rok was zo kort, dat ik mij afvroeg of het wel een echte rok was en geen brede centuur!

Duidelijk was wel dat de dame in kwestie last had van haar maandelijkse periode. Het touwtje van de tampon piepte duidelijk onder het rokje door.

Ach ja mensen hebben er natuurlijk gewoon zin in, om na de winter eens lekker de boel bloot te gooien.

Het is alleen zo jammer, dat sommige mensen niet goed door hebben wat ze hun medemens aandoen, terwijl zij hun hele hebben en houden aan het ganse Nederlandse volk tonen!

Doe maar lekker normaal zou ik zeggen.

Wij hoeven toch niet tegen een brievenbus aan te kijken, terwijl ik geen post heb? Wij hoeven toch geen visualisatie van een broodje warm vlees?

Nee doe alstublieft normaal, niet teveel bloot in 1 keer.

We moeten er rustig weer even aan wennen.

Maar wat was het een mooi weer vandaag mensen.

Laten we hopen dat dit een gunstig voorteken is voor een mooie zomer.

Deze dag hebben we voorlopig te pakken, en de dame van de smakeloze vertoning waarschijnlijk een blaasontsteking.

Stelt u zich voor dat ik er zo bij ging lopen? Met een heel kort rokje aan?

Dan zou ik pas echt een lelijk wijf zijn, maar wees gerust ik doe dat mijn medemens echt niet aan!

Het voorjaar komt eraan, maar houdt alstublieft uw kleren aan.

Eppo

Stemzat! 2

19. mrt, 2014

Ik kan het niet laten, maar ik wil het toch nog 1 keer over de gemeenteraad verkiezingen hebben.

Is het u opgevallen dat partijen en stembureaus, de meest gekke acties verzinnen om kiezers aan te trekken?

Je kunt op gekste plaatsen in het land stemmen, in Den Helder kon je stemmen in een echte onderzeeër. Waarschijnlijk bedoelt om extra stemmers aan te trekken. Maar onbedoeld was het ook symbolisch!

In een onderzeeër krijg je hetzelfde beklemmende gevoel als door de Haagse politiek. Ook zag ik ergens in het land stemmen op een kinderboerderij. De ezel op deze boerderij heeft zich kostelijk vermaakt met zoveel soortgenoten ineens.

Ook zag ik een soort van kroeg bij een stembureau, lekker met een pilsje in de hand het rode potlood hanteren. Na een biertje of wat had niemand meer in de gaten dat er maar 1 partij op het formulier stond!

Vreselijk dat gedoe om de gunst van de kiezer!

Waarom al dit gelijm, kennelijk is het nodig. De politiek kan alleen nog maar een appèl doen op de kiezers, als er iets leuks wordt georganiseerd?

Hoe raar is dat?

Zo sukkelen we verder in dit land zonder toekomst.

Of we worden binnenkort overgenomen door onze medelanders, of naar klote geholpen door onze eigen politici.

En we vinden dit allemaal heel normaal, tenminste zo lijkt het.

Het is voorlopig nog even genieten geblazen, altijd willen stemmen in Artis? In Amsterdam is het mogelijk, lekker tussen de wilde dieren, inclusief uitlachende hyena’s.

Je kunt echt stemmen op de meest gekke lokaties, ik noem er een paar.

Stemmen bij de boer compleet met strontlucht. Stemmen on ice lekker op de kunstijsbaan schaatsen naar het stemhokje.

In Snow world is het stemt u wat? Kom op de lange lat! Al skiënd het stembiljet roodkleuren? Niets is te gek alles moet kunnen.

Wat dacht van naaktstemmen op een nudisten camping?

Pas maar op dat je met het juiste potlood schrijft!

Wanneer worden we weer een keertje normaal, en wordt een stembureau gewoon weer saai?

Stemmen, stemmen, stemmen? alleen als het echt leuk is.

Eppo