Up weet ik niet meer date!

22. nov, 2013

Afgelopen week was er in het nieuws een bericht, waar ik even over moest nadenken. Het nadenken ten spijt snap ik het nog steeds niet!

Het ging over het jaarlijks updaten van een Euthanasieverklaring.

Updaten jaarlijks? Hoe zie je dat nu voor je?

Nou gewoon jaarlijks even langs de huisarts en opnieuw je handtekening zetten, voor het feit dat je dood wilt als je ongeneeslijk ziek wordt, of handelingsonbekwaam.

Simpel toch? Nou niet helemaal er zitten toch wat haken en ogen aan.

Updaten Euthanasieverklaring? Welke briljante geest heeft dit bedacht?

Je moet wel van een hele verre planeet komen, als je zo briljant bent dat je dit kunt bedenken. Nou dan ben je echt iemand!

Zieke geest, als je bij je volle verstandsvermogen zo’n verklaring ondertekend, wil je er toch niet elk jaar aan herinnerd worden?

Je weet heus wel dat je de verklaring hebt ondertekend, en als het nodig is komt die vanzelf een keer op tafel.

En stel je voor dat je net voor de update dement wordt, dan kun niet tekenen, en ben je gedoemd om de komende 20 jaar als leipe loetje door het leven te gaan. Daar heeft natuurlijk niemand aan gedacht, stelletje dombo’s! Updaten ik kan er gewoon niet bij!

In Nederland wat zich toch profileert als beschaafd land wordt je de mogelijkheid ontnomen om menswaardig te sterven.

En waarom zou je altijd ziek moeten zijn om dood te mogen gaan?

Stel je bent gezond en je hebt er gewoon geen zin meer in!

Onze overheid doet er tenslotte alles aan om je leven zo miserabel mogelijk te maken. En op goede een dag trek je het niet meer en ben je het leven zat!

Ook al ben je 25 jaar als je niet meer wilt. Dan hoort het zo te zijn dat je naar het ziekenhuis gaat, een medicatie krijgt en menswaardig kan sterven. Tenslotte, je vraagt toch ook niet zelf om het leven? Je wordt ook zomaar op deze aardkloot, waar van alles mis is geschopt!

Laat staan als je ongeneeslijk ziek bent. Zelfs dan mag je niet menswaardig sterven. Ze maken dan ook veel liever een proefkonijn van je, door je allerlei enge behandelingen te laten ondergaan.

Nee we hebben nog een lange weg te gaan op dit gebied!

Sterven echt! Het is je goed recht!

Eppo

Deel deze pagina

Oh ik kom er maar eens kijken!

21. nov, 2013

Vandaag is er bij de lagere school Trianova te Leeuwarden een heuse inval gedaan. Een vreselijke inval, de kinderen op school waren helemaal van de kaart. Het was een brute inval door de Buma Stemra, u weet wel die muziek Gestapo! Die gasten die met niets ontziend geweld er opuit worden gestuurd, om bedrijven de laatste centen uit de zak te kloppen, omdat ze per ongeluk een muziekje hebben genoten, zonder daarvoor de rechten te hebben betaald.

Nu zijn ze bij de school binnen gevallen, het gebouw werd omsingeld, ramen sneuvelden, en deuren werden ingetrapt. Er werd geschreeuwd vuile ontduikers! Jullie zijn erbij! Je geld of we slaan alles kort en klein!

Een schattig klein meisje werd vastgepakt door de controleur, terwijl hij het schoolhoofd toeschreeuwde, “heb je nou je zin!” “Als je gewoon had betaald was er niets gebeurt”. “Nu moet ik dit arme kind haar vingers amputeren”. Het arme meisje huilde van ellende, en het schoolhoofd smeekte de Buma Stemra Fuhrer, “neem mijn vingers maar, neem wat je wilt maar laat het kind gaan!”

Nu is het niet helemaal zo gegaan, maar wat de Buma Stemra doet is dan ook waanzin ten top. Niet meer van deze tijd.

Heden ten dage is het toch not done, om als controleur sluipend rond gebouwen te gaan, om te luisteren of er illegale muziek wordt gedraaid.

Illegaal omdat er door bedrijven rechten moeten worden betaald.

Het recht wat een artiest als auteur heeft, om met zijn verzinsels geld te kunnen verdienen. Kennelijk is er een Stasi voor nodig om die te waarborgen. En dat in de tijd waar iedereen gratis zoveel muziek kan luisteren, en kan downloaden zoveel je maar wilt!

Opdoeken die Buma Stemra dus, in een fatsoenlijk land besluip je elkaar niet. Weg ermee de controleurs kunnen hun tijd beter besteden lijkt mij.

In het geval van de lagere school ging het om Sinterklaas CD’s, ja u leest het goed Sinterklaas CD’s. Hoe erg is dit!

Brutus paardenlul van de Buma Stemra vond het een inspectie waard!

Stop daar nu maar mee, als je inkomen als artiest afhangt van hetgeen de Buma ophaalt ben je in mijn ogen een derderangs B artiest.

Iemand die echt wat kan, verkoopt zijn spullen wel, mensen hebben altijd geld over voor iets moois!

Daarom weg met Buma Stasi Stemra opzouten maar!

Artiesten allemaal, ga niet met de Buma Stemra aan de haal!

Eppo

Push it real good!

20. nov, 2013

Het is toch wat zo sta je in de finale van de Miljoenen Jacht, u weet wel dat spel, waar de hebzucht van de mens tot ongekende hoogten wordt opgeklopt.

De jacht op grote sommen geld waar niet alleen jij, maar ook de fiscus heel gelukkig van wordt!

Ja dat spel! Maar goed enige tijd geleden, was er een heerschap dat in de finale per abuis op de rode knop drukte. De alles beslissende knop waarmee je in een klap het spel stop kan zetten.

Dat is wat er is gebeurd, een klap opeens uit het niets, op de betreffende rode knop, die zo uitdagend naar je lonkt, op de desk van de programma leider. Rode knoppen hebben net zoals rode lichten een bepaalde uitwerking op de mens. Als je ze ziet bekruipt je onbewingbare drang om er op te slaan er tegenaan te schoppen. Je wilt gewoon weten wat er gebeurt als de knop zich naar beneden beweegt.

Omdat de postcode loterij baat heeft bij voortijdig beëindigen van het spel, is de knop in uitdagend rood onder een glazen stolp geplaatst.

De stolp maakt de knop als het ware onbereikbaar, en zo wordt het nog aantrekkelijker om erop te drukken.

Mijn advies is dan ook, om een eerlijk verloop van het spel te waarborgen, maak de knop zwart. Gewoon saai boring zwart.

Zo saai en lelijk zwart dat je denkt getverr… mooi niet dat ik daarop druk.

Dan kan een voorval zoals het per ongeluk drukken niet meer gebeuren.

Wat te doen met de zaak van de arme bakker uit Brabant, niet verwarren met de warme bakker! Kleine woordspeling.

Top advocaat Plasman heeft het lot van de koekebakker naar zich toe getrokken. Hij ziet best wel mogelijkheden om de Postcode Loterij alsnog een poot uit te draaien.

Er schijnt te zijn gesjoemelt met spelvoorwaarden, en er is iets met een niet overeengekomen wilsovereenkomst.

Het gaat erom spannen in de rechtszaal dus.

Om het geheel in stijl te laten verlopen lijkt het mij leuk als we in de rechtszaal ook iets met koffertjes gaan doen.

Stel een jury samen en ieder jurylid heeft een koffer met een nummer.

Na ieder betoog mag de andere partij er een aanwijzen en laten openen.

En in een van de koffers zit een bericht dat Plasman geen honorarium krijgt.

 

Zou zijn kop wel eens willen zien als die open gaat!

Eppo

Dom dommer domst!

19. nov, 2013

Tjonge jonge die Trijntje Oosterhuis toch, bracht ze op Facebook naar buiten dat ze voor iedere like een euro zou gaan storten, op giro 555 voor hulp aan de Filipijnen!

Binnen no time had ze er ruim 200.000. Trijntje schrok zo dat het bericht gelijk weer is verwijderd.

Ja en dan zeg ik gewoon dokken mevrouw Oosterhuis, je hebt het belooft!

Niet zeuren je hebt genoeg, trek je poeplap en betaal je schuld.

Maar nee hoor helaas voor de Filipijnen, de hand blijft op de knip.

Het is natuurlijk ook wel heel veel geld, Facebook was toch niet zo’n goed idee! Het laat maar weer zien hoe goed het internet kan zijn als marketing instrument.

Maar goed, Trijntje had misschien al een flinke neut genomen op de afterparty, na de opnames van het programma The Voice of Holland.

Lallend riep ze “ik geef voor elke like een een euro” hips!

Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd, het bericht op Facebook was snel geplaatst en kassa……..!

Toen ze haar roes had uitgeslapen en met een katerige blik haar Facebook pagina checkte, en een slok koffie nam om wakker te worden. Kreeg ze de schrik van haar leven, ze las het bericht en in haar vage herinnering kreeg ze een visioen, waarbij de woorden euro en like steeds weer werden herhaald! Ze dacht bij zichzelf, “domme doos, dronken tor hoe kun je dit nou doen?”

Enfin het bericht was snel verwijderd, en het bericht dat er toch een royale gift zou komen werd snel de wereld in geslingerd!

Klaar zou je denken? Ja toch?

Inderdaad financieel wel maar het kwaad was al geschied, de reputatie beschadigd, en haar geloofwaardigheid danig aangetast.

Of zou ze dit alles vanuit een opwelling van een goede daden drang hebben bedacht zonder de gevolgen te overzien?

Het zal het laatste wel zijn geweest, daar ga ik maar vanuit.

Maar het blijft wel dom natuurlijk…….!

Snelle beslissingen snelle domheden!

Eppo

Beschaving?

18. nov, 2013

De opmerking van een hoogleraar vandaag in het nieuws, schoot mij danig in het verkeerde keelgat! In het kader van beschaving was

Zwarte Piet vroeger prima, maar nu niet meer, hij gaat dezelfde weg op als hanengevechten en het palingtrekken, vroeger waren deze gebruiken prima maar nu niet meer.

Slaat echt nergens op! Alsof Zwarte Piet een mishandeld dier is?

Nederland heeft de beschaving al enige tijd geleden vaarwel gezegd.

Sinds de komst van voedselbanken en het verdwijnen van bepaalde sociale voorzieningen, mogen wij ons niet meer tot de beschaafde volkeren rekenen! Jammer maar helaas het is niet anders.

We hebben door verkeerde politieke keuzes het onheil over ons zelf afgeroepen volgens sommigen, gelooft u dat?

Nu wordt er onder de naam beschaving, ons Sinterklaas Feest aangepakt.

En dan roept zo’n doorgeleerde Janlul dat het niet anders kan!

Mensen zouden zich generen als ze tijdens de Sinterklaas intocht, met hun buurman die toevallig van Aruba komt, staan te kijken als Zwarte Piet voorbij komt. Generen? Hoe komt die man daarbij, het is toch gewoon een kinderfeest waar iedereen plezier aan beleeft?

De vergelijking wordt verderop in het artikel nog bonter, Zwarte Piet wordt ook nog vergeleken met Dwergwerpen, als ook honden en kooi gevechten, op straat poepen en dood en lijfstraffen, het moet toch niet gekker worden!

Volgens de geleerde moeten we toe naar een ander soort Zwarte Piet, we moeten onze nostalgie maar opgeven in het kader van beschaving.

Als z.g.n. geleerden zich nou eens wat meer druk zouden maken over zaken die er echt toe doen, zaken zoals oprukkende armoede in Nederland. Dan zouden echt een stap verder zijn!

Weg met het gezeik en al dat gezever, over al die randzaken waar niemand iets aan heeft!

Tenslotte wordt Sinterklaas met Zwarte Pieten ook op de Nederlandse Antillen en in Suriname gevierd.

Ongemakkelijk? Welnee als de kinderen het maar leuk vinden!

En omdat we toch niet beschaafd zijn? Kunnen we na 5 december weer lekker op straat gaan poepen! Niets mis mee toch?

Eppo