Brood Dood?

15. feb, 2018

We moeten de eenden niet zoveel brood voeren, dat is niet goed.
Tenminste volgens de Partij voor de Dieren.
Teveel brood maakt eenden vet, en verkort hun levensduur enorm.
En dat is heel zielig, arme eendjes. Ze worden in een stadsvijver maar hooguit 6 jaar, en dat, terwijl ze in de vrije natuur wel 29 jaar kunnen worden!
Arme eendjes ze worden volledig overvoerd, en ondanks dat ze geen honger lijden zijn ze toch heel zielig!
Ik heb mij dat nooit gerealiseerd, en ik voel mij daar best rot over.
Ik heb kilo's brood aan de eendjes gevoerd. Vooral toen ik jonger was en nog onbedorven. Wist ik veel? Ik stond met ijskoude vingertjes aan het water, mijn gevederde vriendjes te voeren? Ze leken er altijd heel blij mee, en nu?
De eenden van toen zijn al generaties lang dood, als ik ze niet had gevoerd dan waren ze er misschien nog wel?

Er zitten volgens de geleerden nog meer akelige kantjes aan eendjes voeren.
Door het eten van brood raken mannetjes eenden zo opfokt! Dat ze zich aan groeps-sex te buiten gaan. De arme vrouwtjes worden achter elkaar genomen door dolle mannetjes, Woerden genaamd. En daar voel ik mij best schuldig over. Je wilt zeker niet de aanstichter zijn van een groepsverkrachting!
Afschuwelijk alleen de gedachte al.
Gelukkig is er nu een partij die voor de eendjes opkomt, ze staan er niet langer alleen voor. En dat is heel fijn.
En toch? Keert nu het tij, ik las het bericht vandaag. Het onderzoek van de Partij voor de Dieren, heeft geen enkele wetenschappelijke basis.
Gewoon uit de duim gezogen door een of andere lamlul, die denkt dat het misschien niet goed is om eenden brood te geven?

Heb ik daarvoor mijzelf een schuldgevoel aangepraat? Het is gewoon niet waar? Mannetjes eenden zijn in het voorjaar van nature notoire verkrachters.
Ze duiken het liefst met zijn allen op 1 vrouwtje.
Gelukkig daar hoef ik mij geen zorgen meer over te maken.
Zo zie je maar hoe snel iemand je een complex aan kan praten!
Was ik er toch bijna ingetrapt? Je denkt de Partij voor de Dieren zal het wel weten? Maar niet heus, ze kletsen maar wat, echte zijn het politici dat is zeker.
Dus mensen ga gewoon lekker met uw kinderen of kleinkinderen eendjes voeren. Het is goed voor kinderen om positief met dieren bezig te zijn.
Kijk maar eens naar mij? Ik ben er groot mee geworden!

Eendjes voeren is niet duur en een mooi gebaar naar de natuur!

Eppo

Deel deze pagina

To die or not to die?

8. feb, 2018

Het is een goede zaak dat het euthanasievraagstuk steeds bespreekbaarder wordt.
En dat is hartstikke fijn, want iemand ondraaglijk laten lijden is onmenselijk.
Maar toch is de politiek terughoudend om de wet te veranderen, en ik heb daar zo mijn eigen gedachten over.
Euthanasie is iemand die het zelf wil, helpen bij het sterven. Dit is met strenge regels omgeven. Je kunt het niet zomaar laten uitvoeren.
Maar wat gebeurt er als we Euthanasie volledig gaan toestaan?
Dan kan iedereen die het wil er tussenuit knijpen, op zich is dat je goed recht natuurlijk? Maar wat nu als de overheid denkt die wet is mooi, wij gaan er ook gebruik van maken?
U kunt erom lachen maar ik ben serieus! De overheid zou gezien de huidige overbevolking, zo maar eens kunnen denken komt dat even mooi uit?

Stelt u zich eens voor je wordt geboren en je sterfdatum wordt bij je geboorte vastgesteld. Dan komt op de afgesproken datum het geblindeerde busje voorrijden om je op te halen. Een man stapt uit en belt bij je aan, en zegt "gefeliciteerd met uw sterfdag, heeft u er zin in?"
Ziet u het al voor u? U stribbelt nog wat tegen, maar de man is onverbiddelijk tijd is tenslotte tijd.
Of stel dat uw sterfdag niet wordt bepaalt, maar dat de overheid er zelf een draai aan mag geven. Durft u dan nog in bezwaar te gaan tegen die belastingaanslag? Of een grote mond opzetten, tegen die vervelende gemeente handhaver? Ik kijk wel uit.

Een commissie bepaalt dan wanneer u wordt opgehaald, ze gooien alle namen in een hoge hoed, en trekken er iedere week eentje uit.
Of indien u in die leuke huurwoning zit, die een vriend van een commissie lid ook wel graag zou willen hebben? Dan valt uw naam zomaar uit de hoge hoed vandaan. Het is een daarom ook een heel moeilijk vraagstuk, Euthanasie!
Je weet nooit hoe de bal rolt en wanneer je aan de beurt bent!
Maar het zal dan altijd op een onverwacht moment zijn, net zoals nu eigenlijk.
Het is natuurlijk wel een verschil, of dat je zelf dood neervalt, of dat een vreemde vent zegt dat je dood moet!
Daarom is het misschien maar goed dat er nog geen echte vrijstelling is, en dat het nog een beetje achter gesloten deuren moet plaatsvinden.
Het is goed om te kunnen sterven indien je ondraaglijk lijd, maar het is nog beter als een ander er niet over beslist.

Doodgaan maar niet heus, is gelukkig nog steeds een eigen keus!

Eppo

Monkey Town!

29. jan, 2018

Het is ze gelukt, wie had dit gedacht? Wat een succes!
De Chinezen klonen apen las ik in de krant, mijn eerste gedachte was waarom?
Zijn er niet genoeg Chinezen dan?
Flauwe opmerking natuurlijk, het is gewoon heel knap wat ze hebben gedaan.
De Chinezen flikken het gewoon! Waar wij in Europa over elkaar heen buitelen als het gaat om ethiek, denken ze in China "wij maken van 1 gewoon 2?"
En geef ze eens ongelijk, deze techniek bied ongeremde mogelijkheden.
Wie wil er nou geen aapje? Er zal heel veel vraag naar zijn, en als je ze kan klonen, kun je de allerleukste nemen en die reproduceren.
Of misschien toch geen goed idee apen als huisdier?

Ik maak er een lolletje van, maar de Chinese wetenschappers nemen het uiterst serieus. Triester is het dat de aapjes voorbestemd zijn, om hun einde te vinden in het laboratorium als proefdier, en dat is best zielig?
Maar ja de mensen willen wel medicijnen tegen allerlei ernstige kwalen, en dan is een aapje wel handig om ze te testen. Mensen zijn tenslotte ook apen!
Ik vind de gedachte vreselijk maar het is wel een feit. Het voordeel is voor de apen uit het wild, zij hoeven nu niet meer gevangen te worden.
"Ieder voordeel heeft ook zijn nadeel," zei een wijs man ooit, maar in dit geval? Ik troost mij met de gedachte dat ze tenminste niet gekloond worden voor de consumptie. Want Chinezen eten tenslotte alles!

De Chinezen halen ons aan alle kanten in op het gebied van de wetenschap! Wij worden gehinderd door onze Christelijke inslag, daar hebben zij geen problemen mee? Overigens hebben zij ook al eens een hond gekloond.
En dat is wel mooi, want hond staat al jaren op het Chinese menu.
Je kloont je eigen honden biefstukje wel zo gemakkelijk, altijd een constante kwaliteit. Dus kijk uit als je Chinees haalt, hoed u voor "Babi Waf Waf!"
Ik denk dat de volgende stap het klonen van mensen zal zijn, de wereld zal overspoelt worden door Chinezen, waarvan wij dan niet meer weten of het echte zijn of nagemaakte!
Chinees zijn valt dan echt niet mee, straks komen sommige Chinezen zichzelf 3x op een dag tegen? Wat moet je zeggen tegen tegen jezelf?
Lul waarom heb je dit laten gebeuren?


Zeg maar nee, dan krijg je er twee!

Eppo

Ingeluisd!

23. jan, 2018

In al die jaren dat ik op deze aarde rondloop, zijn er al heel veel diersoorten verdwenen. Uitgestorven heet dat, weg voor altijd.
Maar er is een heel klein diertje dat altijd de dans om uit te sterven ontspringt.
De Hoofdluis, daar heb ik het over, misschien wel het meest ontwikkelde dier op de aarde. Iedere keer als de mens iets verzint om Hoofdluis uit te laten sterven. Komt het kleine diertje met een nieuwe oplossing om dit tegen te gaan. Innovatie ten top! Even dacht ik, nu zijn ze er geweest, door al die luizen capes aan de kapstokken op de scholen.
De arme diertjes konden niet meer van de ene jas naar de andere lopen, de gladde luizen capes zorgde ervoor dat de jas van een ander niet meer bereikbaar was.

Een catastrofe dreigde in Luizenland, dit kon zo niet langer. Maar het Luizenvolkje is super innovatief. Ze denken in mogelijkheden en niet in problemen.
Ze ontdekten dat schoolkinderen tegenwoordig bijna allemaal een mobiele telefoon hebben. En met een mobiel kun je foto's maken, ook van jezelf met anderen, Selfies heet dat! Hoofdjes bij elkaar en hupsakee Luisjes rennen maar! Zo komt het toch nog goed met de Hoofdluis, het zou toch jammer zijn als er weer een diersoort verdwijnt?
Leven en laten leven, geld toch ook voor de Hoofdluis? Ook dat zijn levende wezens! Daarom is het goed dat er mobieltjes zijn, en dat onze kinderen er ook volop gebruik van maken. Het ondersteund het behoud van onze Fauna!
En dat is heel wat waard, tenminste dat vind ik van wel!

Als je goed kijkt naar een Hoofdluis, dan zie je wat een mooi beestje het eigenlijk is. Peervormig lijfje met 6 pootjes en 2 voelsprietjes, hoe mooi is dat?
Ze leggen hun eitjes tegen een haar aan, en plakken hem dan heel goed vast.
Kom er maar eens op? Ze eten een beetje bloed wat ze opzuigen uit de hoofdhuid. En dat kan wat irritatie veroorzaken? Maar dat is dan ook alles.
Leven en laten leven, gun een ander ook wat!
Het gaat de hoofdluis goed, en er is weer een diersoort voor uitsterven behoed. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Heb je jeuk in je haar, ach het is het Luisje maar!

Eppo

Sex!

15. jan, 2018

Het schijnt zo te zijn dat de mensen tegenwoordig minder sex hebben met elkaar. Volgens recent onderzoek van de Rutgers Stichting, u weet wel die club die de geilheid zelf heeft uitgevonden, is het zo dat 25 plussers niet meer als 3x per maand sex hebben. Nee echt waar?
Er schijnt zelfs een 5 jaarlijkse monitor te zijn voor een dergelijk onderzoek.
Singles hebben het meeste sex van iedereen, ook dat komt naar voren.
Hebben we dan echt niets beters te doen?
Sex is zo overschat, wat maakt het nou uit hoe vaak je het doet?
Lekker belangrijk weer, de een doet het elke dag, en de ander elke 5 jaar!
Hoe belangrijk is dit?
Ik wordt er altijd een beetje draaierig van, als ik zo'n onderzoek lees.

Ik moet het eigenlijk niet eens aanklikken, maar toch trekt iets mij als een magneet er naar toe.
En we zijn niet het enigste land wat dergelijke onderzoeken doet.
Zweden en Amerika doen dit ook. Belgiƫ ook, zij gaan zelfs zover dat een minister de donderdag tot Date Night heeft bestempeld. het moet toch niet gekker worden? Straks krijgen we nog een wet die verplicht dat je elke donderdag sex moet hebben. Controleurs rijden door de straten op donderdag, en wee je gebeente als je de broek nog aan hebt na 21.00.
Ik weet wel waarom de overheid zijn burgers op elkaar wil zien liggen.
Meer kinderen betekent meer toekomstige belastingbetalers, meer geld in het laatje. Laten politici zelf maar eens het voorbeeld geven, maar dat doen ze niet. Er zijn er zelfs bij die hun vrouw liever in elkaar slaan, om vervolgens IOC lid te worden. Het allerliefst doen ze alleen aan Manuele Sex, ze houden dan alles lekker zelf in de hand!

Het is allemaal niet zo belangrijk, sex wat maakt het uit?
De een doet het vaak en de ander nooit, en wat zou dat?
Laat die Rutgers Stichting er maar onderzoek naar doen, het is tenslotte heerlijk om te weten hoeveel procent van de burgers een Soa oploopt.
Stel je eens voor dat je dit nieuws mist?
Ik word er een beetje moedeloos van, en neem mij dan ook voor om dit soort onderzoeken niet meer te gaan lezen.
Of mij dit gaat lukken? Geen idee! Maar ga het zeker proberen.
Voor mij geen status updates meer van het aantal One Night Stands, ik hoef het niet meer te weten.

Het blijft iets raars iets geks, 3 letters S E X!

Eppo