Kwezel!

15. nov, 2013

Deze blog schrijf ik samen met mijn nichtje Roos van 8 jaar oud.

Zij helpt mij om met goede ideeen een mooi verhaal te schrijven.

Het begon al op school vanmorgen, mijn nichtje Roos zat in de klas rustig voor zich uit te kijken. En opeens o jee werd de juffrouw boos op een jongetje. Oh oh wat had dat jongetje dan gedaan?

Hij was gewoon vervelend, en ging net zo lang door met het pesten van de juf, dat zij uit haar vel sprong van kwaadheid!

Wat een rotjoch, dat doe je toch niet?

Dit jongetje wel, het is er een van het soort dat je achter het behang wil plakken. Maar helaas de klas heeft geen behang!

En toch moest er een straf worden bedacht voor het stoute jongetje!

Het liefst laat de juf het stoute jongetje in zijn zwembroek 100x rond de school rennen, maar helaas dat kan niet.

Wat dan? Misschien moet hij voor straf een jaar lang bij een bejaardenhuis klusjes doen voor de oude mensen.

Ach dat is misschien iets te zwaar voor dit vergrijp, iets anders dan maar.

De auto wassen van de juf? Nee doe maar niet dan komt er misschien een kras op. MMmm effe denken als we nou eens……….. nee dat kan ook niet.

Ik  weet het zegt Roos, hij moet honderd jaar op de wc zitten!

Nee dat stinkt te veel, en dan raakt de wc verstopt!

Ook geen goed idee, maar wat dan wel?

Laten we hem gewoon op zijn stoel zetten in de hoek van de klas met een gekke muts op, op de muts staat met grote letters EZEL!

Ja dat zou een goede straf zijn!

Zo gezegd zo gedaan, het stoute jongetje ging als EZEL voor in de klas op zijn stoel zitten. En iedere keer als iemand iets vroeg zei hij IA IA IA!!

Dat zegt een ezel nou eenmaal.

En het mooie was, toen hij na een paar maanden als ezel te hebben gezeten, hij er echt op ging lijken. Zijn oren werden lang, en zijn gezicht werd harig, ook zijn tanden staken vooruit.

Opeens ging hij zelfs op 4 poten lopen, toen heeft de school hem aan de kinderboerderij gegeven!

Daar loopt hij rond en eet hooi en wortels, roept soms heel hard IA IA, en hoeft nooit meer naar school. Dat krijg je ervan, als je je gedraagt als een ezel dan wordt je er gewoon ook een!

Moraal van dit verhaal, doe normaal dan ga je nooit aan de haal!

Roos en Eppo

Deel deze pagina

Lekker Bolleke!

14. nov, 2013

Heeft u al gehoord van de nieuwste rage?

Het allernieuwste wat er op dit moment gaande is?

Als u nu zegt nee, nou dan heeft u vanmorgen het nieuws gemist.

Het is al jaren in bepaalde landen een trend, om heel veel rubber bolletjes naar binnen te slikken. Waren deze bollen veelal gevuld met de gevaarlijke drug cocaïne, en was het stoer om met ware doodsverachting je helemaal vol te slikken met bolletjes. En altijd maar weer die spanning van blijven ze heel, of krijg ik de (laatste) trip van mijn leven. Nou dat is vanaf nu helemaal uit! Drugs zijn helemaal uit, nu alleen nog maar in de markt voor de echte losers onder ons. Maar voor de rest tellen ze niet meer mee!

Als je er echt bij wil horen slik je tegenwoordig een heel ander soort bol!

Nee geen bloembol, maar een geldbol! Een condoom vol met briefjes van 50 euro en hoger. In tijden van crisis is dit de manier om je geld uit handen van het Haagse rappaille te houden. De manier om je zuurverdiende centen onbelast te houden.

Onze door electronisch geweld gecontroleerde gekwelde bankrekeningen, waar niets meer ongezien over de digitale geldweg gaat, en waar je zodoende tot op de 10e cent belast wordt, is het onmogelijk om nog maar iets voor jezelf te houden.

Helaas voor ons maar we leven in het Big Brother tijdperk, je bankrekening is al geskimd door de belasting, voordat je maar 1 cent voor jezelf hebt.

Maar nu is er de oplossing voor dit probleem, de rubberen geldbol.

Laat alles contant betalen en slik je papiergeld gewoon door.

Krijg je een inval van de Fiod geen probleem ze vinden het nooit.

Heb je even wat geld nodig even langs het toilet en tsjing tsjing de kassa rinkelt! Zo wordt bruto netto en dat zonder een euro af te dragen!

Fantastisch dit concept, bedacht door 2 dames uit Zuid Amerika.

Als zij het kunnen lukt het ons ook, het is de manier om te voorkomen dat de overheid je centen verspild!

Het is even wennen en misschien een beetje kokhalzen, maar het went heel snel. Ik zie alleen maar voordelen, en bovendien je verliest nooit je geld meer. En knapt er eens een bol, dan is gewoon een kwestie van afwachten en je vind de boel zo in de pot!

Shit happens nou eenmaal!

Eppo

Cow Rescue!

13. nov, 2013

Afgelopen zomer was ik met 2 goede vrienden een lekker dagje varen.

Altijd heerlijk als je lekker voor de deur, in een bootje kunt stappen en er lekker opuit kunt gaan! Toen we er klaar voor waren, d.w.z. met goed gevulde koeltassen voor onderweg, gooiden wij de trossen los.

En even later tuften wij op ons gemakje door de sloten van ons mooie Westfriesland! Het beloofde ondanks eerdere weer berichten, een mooie dag te worden, en niets leek een ongestoord uitstapje in de weg te staan.

Zo vaarden wij lekker op weg naar een mooi natuurgebied.

We kwamen tussen mooie hoge rietkragen door, en we genoten van het mooie landschap. We dronken een biertje of wat, en de hele dag lag voor ons te pronken in een gouden lijst!

Eenmaal aangekomen in het natuurgebied viel het ons op dat er koeien rondliepen, leuke koetjes die ons met luid geloei verwelkomden, het was een lust voor het oog. Maar opeens wat zien we daar? Die koe staat daar wel een beetje vreemd, zo met zijn kop tussen 2 boomtakken in!

Het arme dier kon niet meer voor of achteruit, en aan de aarde tussen zijn poten te zien, stond hij daar al even. Stoere bikkels als wij zijn probeerden mijn kameraden het rund te bevrijden. Als ware dierenbevrijders probeerden zij de kop terug te duwen, maar helaas lukte het niet. Ik opperde nog laten we het dier slachten en het vlees meenemen, maar gelukkig werd dit plan door mijn mede companen verijdeld. Daarnaast had ik toch geen plastic zakken mee!

Toen 112 maar gebeld en wat er dan gebeurd? Het begon al een beetje raar! Je zou denken peil mijn mobiel dan weet je waar ik ben?

Helaas, helaas dat is te high tech voor 112, gewoon domme vragen stellen en mensen tot wanhoop drijven.

Kunt u het straatnaambordje lezen? “Ja hoor natuurlijk als ik eerst 5 km terugvaar?” “Maar waar staat u dan?” “Tot aan mijn oksels in de modder en met het water aan de lippen mevrouw!”  Dat was de muts van 112!

Niet te geloven, het is geen wonder dat de Amerikanen ons gewoon kunnen afluisteren! Als we niet eens een mobieltje uit kunnen peilen, verbaast mij dat niets! Je bent al dood en begraven voordat je wordt gered. Tjonge jonge wat een helden, wat een techniek!

En de koe? Die is na een paar uur uit zijn benarde positie bevrijd!

Ja dat dan weer wel!

Eppo

De groeten van Gul!

12. nov, 2013

De nieuwe premies voor de zorgverzekering zijn bekend gemaakt.

Ik hoorde ervan en dacht bij mijzelf? Zo en de groeten van Gul.

De zorgverzekering wordt goedkoper, schalde het afgelopen maand door de media. Nou, nou dat schepte behoorlijk wat verwachtingen.

In de wandelgangen hoorde je gesprekken in de trant van “wat ga jij doen met al dat geld, wat we gaan overhouden nu de premies omlaag gaan?”

Iedereen rekende zich rijk en ook ik ontkwam er niet aan.

Een snelle berekening gemaakt vanuit een voorzichtige schatting, en de nieuwe auto was snel besteld!

Geen dure, maar toch? Een hele nieuwe auto!

Maar nu? Nu ik heb gehoord wat de premie gaat worden! Maakt een grote teleurstelling zich van mij meester!

De nieuwe auto kon weer worden afbesteld, hetgeen nog net kon door de onbindende voorwaarden in het koopcontract.

De bank maar weer gebeld, sorry geen hypotheek aflossing dit jaar!

Hoezo? De nieuwe zorgpremie! O ja dat begrijp ik wel, daar heeft iedereen last van. Gelukkig is er begrip alom!

De zorgverzekering het wanproduct van de jaren 2000. De steenpuist op de kont van de eerzame burger. De zwarte bladzijde in het boek over een beschaafd land. Een land dat zijn burgers in de stront laat zakken door ze een dure zorgverzekering op te dringen, in plaats van iets via de overheid te regelen.

Maar goed de premie is goedkoper maar het voordeel stelt niets voor.

Het is net als de rente op een spaarrekening, het is niks en het wordt niks.

Misschien moeten we maar blij zijn dat de premie niet weer omhoog is gegaan. Aan de overheid zou het niet liggen, die hebben ons eigen risico weer met 10 euro verhoogd. De overheid zal echt niet de prijs verlagen, nee dat kost te veel, en dan kunnen we niet meedoen in Europa!

Daar hoeven we dan ook helemaal niets van te verwachten!

Gelukkig maar want ik was er net aan gewend, om kaalgeplukt te worden!

En wat zouden we met al dat geld moeten, al dat geld wat wij als burger beter aan de belasting kunnen afdragen!

Tenslotte weet Vadertje Staat wel hoe hij de centen op moet maken!

Eppo

Strak!

11. nov, 2013

Het begon al vanmorgen toen ik opstond, de wekker ging, en ik kleedde mij aan. En net toen ik de deur uit wilde lopen, en ik met een scheve blik mijzelf in de spiegel in de hal bekeek, kwam ik tot een enorme ontdekking!

Ik zag mijzelf staan, en ik zag een man strak in zijn vel, in de bloei van zijn leven, een Adonis die klaar is om glorieus aan zijn dag te beginnen.

Ik ging de deur uit en merkte hoe de mensen naar mij keken.

Het was fantastisch, eindelijk succes in het leven, eindelijk echt onderdeel van de fysieke werkelijkheid.

Niet langer een zielig muurbloempje wat niet in de picture durft te staan.

Maar een echte persoonlijkheid, een kerel die zijn eigen ruimte durft de claimen.

Mijn dag kon niet meer stuk, alles leek wel te lukken, het was alsof er alleen maar jaloerse blikken, van andere mensen mij werden toegeworpen.

Niemand kon mij wat maken. Ik ben de man vandaag, wie doet mij wat?

Zo ging de ochtend voorbij het ging lekker, en na de middag weer naar huis toe, en weer al die mensen met hun jaloerse blikken.

Toen ik eenmaal thuis kwam, en lekker zat na te genieten van zo’n prachtige dag. Besloot ik nog maar eens om een keertje in de spiegel te kijken. Een beetje extra ijdelheid kan toch geen kwaad?

Toen ik weer voor de spiegel stond, en mijzelf nog eens goed bekeek schrok ik vreselijk!

Wat nou strak lijf, en wat nou adonis!

Gewoon een veel te strak overhemd over je dikke bast gehesen.

Obesitas in vol ornaat, ben echt moddervet, hoe kom ik erbij dat ik een lekker ding zou zijn?

Wel een persoonlijkheid, ja dat wel, als je van spek houdt?

Heb weer eens veel te snel mijn conclusie getrokken, weer eens niet goed opgelet, en met een half oog in de spiegel gekeken!

Logisch dat iedereen je nakijkt, ben net een ballon in een veel te strak vel! Iedereen wacht tot het ventiel eruit vliegt, en ik als een raket door de lucht schiet! lekker strak dat wel, maar niet in het vel!

Het is beter zonder uiterlijk vertoon, dan blijft je innerlijk schoon!

Eppo