De Klok!

10. okt, 2013

De klok tikt, en de wijzers gaan langzaam vooruit.

Kabinet Rutte zit zwijgend aan tafel met leden van de oppositie.

De oppositie zorgvuldig uitgekozen, en geselecteerd op meeloperij!

Niemand zegt een woord, dat hoeft ook niet, ze zijn de hele week nog niets opgeschoten. De een wil nog meer bezuinigen en de ander niet.

Toegeven dat nooit, denkt Rutte al wordt het mijn dood. Ik zal de geschiedenis ingaan, als de president die de laatste cent uit de zak van de Nederlanders  klopte.

Men zal zich mij herinneren als de man, die zorgde voor ellende en armoede in Nederland. Zo neem ik wraak op al die mensen die mij vroeger hebben gepest.

De klok tikt en inmiddels een uur later, D66 probeert …… ‘maar als we nu eens…..?’  Rutte zegt ‘Oh nee daar beginnen we niet aan’.

Zo gaat het verder, beide partijen weten het maar al te goed. Als we naar buiten brengen dat we er niet uit komen, valt het kabinet en is alles verloren.

Daarom dit kat en muisspel, vertraging voor het onvermijdelijke?

Niemand weet het op dit moment, misschien komen ze er wel uit?

De meeste burgers hopen inmiddels van niet, laat dit kabinet maar wegwezen denken ze.

Maar nee voorlopig zitten ze er nog, Dijsselbloem van financiën rekent de begroting nog eens door. Hij schud zijn hoofd en zegt ‘helaas geen enkele ruimte’.

De klok tikt verder en het zwijgende gezelschap besluit om naar huis te gaan. Het is weer gelukt, weer een dag erbij voor het kabinet!

Iedere dag langer regeren is er tenslotte 1 erbij!

Als ze naar buiten lopen staat de pers de heren al op te wachten.

Rutte zegt ‘het is ingewikkeld, het is moeilijk, maar we moeten eruit komen’! Dijsselbloem zegt, ‘we zijn toch weer een klein stapje vooruit gekomen’. De oppositie laat zich niet uit de tent lokken, en zegt ‘ er is nog geen nieuws maar ik heb een goed gevoel’!

Over het hoe of wat? Dat weet niemand!

Nederland wordt aan het lijntje gehouden, wie knipt het door?

Eppo

Deel deze pagina

From Russia with.........!

10. okt, 2013

Het is deze week. Rusland week! Er zijn allerlei activiteiten in het kader van 400 jaar vriendschap, tussen Nederland en Rusland.

Zo is er van alles te doen deze week zowel binnen als buiten.

Heeft u er zin in? Ik wel!

We beginnen de week met optredens van Folkoristische dansgroepen, die optreden in een grote tent op het Malieveld te Den Haag.

Buiten kan er worden gedemonstreert tegen de onderdrukking van Homo’s in Rusland. Niet dat het helpt maar het kan wel.

Daarna gaan we naar Amsterdam, op het stadionplein kun je Wodka proeven, en zijn er wedstrijden wie de meeste Wodka kan drinken en daarna nog kan koorddansen, op het slappe koord op 5 meter hoogte.

Terug naar Den Haag, in de Ambassadebuurt zal er door diverse dronken diplomaten in auto’s, hier en daar op het publiek worden ingereden.

Heeft u er al genoeg van? Ik niet hoor! In Utrecht maken we ons op voor de nationale kampioenschappen Baboesjka poppetjes werpen.

De poppetjes gevuld met cement worden naar de tegenpartij geworpen, die proberen te voorkomen dat ze geraakt worden.

Op een kunstmatig aangelegde ijsbaan proberen dronken Russische landarbeiders zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant te rennen.

En in Amersfoort zijn er diverse oude Russische ambachten te zien.

Zo is daar het oude ambacht chemisch afval storten zonder veiligheids- kleding. Ook zullen er stoere mannen en vrouwen aanwezig zijn,

die zich gaan blootstellen aan een overdosis radioactiviteit uit Tsjernobyl!

Tijdens al deze activiteiten in deze feestweek, zal de Russische luchtmacht hier en daar wat steden en dorpen plat bombarderen.

Het is Rusland week, en dat moet tenslotte gevierd worden!

Het mooiste wat Rusland ons te bieden heeft wordt met het hele Nederlandse volk gedeelt, hoe mooi kan het leven zijn?

Heeft u wel eens gezien hoe mooi een Rus een hele augurk doorslikt, of hoe een Rus na het drinken op zijn wodkaglas kauwt?

Het is Rusland week, from Russia with………….!

Eppo

Eng!

8. okt, 2013

In Nederland hebben we een politieke partij die langzaam steeds meer terrein wint. N.l. de S.G.P. hetgeen staat voor Staatkundig Gereformeerde Partij. Deze ouderwetse club van vrouwen onderdrukkende en minderheden hatende lieden, krijgen de laatste tijd op de een of andere manier meer macht, ze komen regelmatig in het nieuws, zowel positief als negatief, en krijgen daarmee meer aandacht voor hun gedachtengoed.

Vanuit mijn jeugd heb ik geen goede herinneringen aan de Gereformeerden. Intolerant tegenover anders denkenden soms bij het agressieve af. Waarom zijn deze mensen zo?

Heel eenvoudig zij geloven? Zij geloven in God!

Als je in God gelooft krijg je een soort vrijbrief om neer te kijken en anders denkenden te minachten.

Zij horen tenslotte niet bij de club, en komen allemaal in de hel!

Terug naar de SGP, de leden van deze club zijn tegen, tegen alles wat “normale” mensen leuk vinden. Je bent tenslotte niet op deze wereld om het leven leuk te vinden. Zo lijkt het leven van een SGP er te zijn!

In een plaatsje in Brabant, hebben ze voor elkaar gekregen dat er geen Halloween mag worden gevierd. Het is niet goed voor de kinderen als zij in Duivelse Kostuums door het dorp lopen.

Ja hoor, echt he… wat een droplullen zitten er daar in de gemeenteraad! Kinderen in duivelse kostuums oh oh wat worden we bang!

Misschien is de SGP wel voor iets heel anders bang, tenslotte kinderen en en een streng geloof is een hele enge combinatie.

Feit is dat ze ondertussen wel steeds meer in de picture komen.

Wetten met vloekverboden moeten er komen, niet meer vloeken op straffe waarvan? Met je blote reet door een brandende braambos rollen?

De mooiste vond ik deze, de voorman van de SGP was geschokt door de vele pornosites uit Nederland. Geschokt? Waarschijnlijk was hij het meest geschokt over de afwijzing van zijn creditcard gegevens!

Maar nu lijkt het alsof de SGP een soort van inhaalslag aan het maken is, en aan populariteit wint.

Laten we hopen van niet, want anders ziet het er voor ons de Non believers niet goed uit. Zondags in zwart pak of jurk 2x naar de kerk gaan, dat zal ons deel worden.

Geloof………maakt meer kapot als u lief is!

Eppo

Trash People!

7. okt, 2013

Afgelopen weekend was ik met mijn vrouw, een gezellig weekendje met vrienden in Monschau (Duitsland). Wat ik daar aantrof op het marktplein, was een tentoonstelling van allemaal levensgrote van afval gemaakte poppen. Het waren er echt veel, en die aanblik was best indrukwekkend.

Als ik er een tijdje naar keek, vlogen er allemaal gedachten door mijn hoofd. De naam Trash People, dat staat voor mij gelijk aan mensen,

die door andere mensen als vuil worden behandeld.

Iedereen kent die voorbeelden wel, mensen die jarenlang in de pas lopen met iemand, en die opeens zelf een keuze maken en dan worden verguisd. Trash People, afval mensen, zo voelt het, als je zelf niet mag kiezen en een trap na krijgt. Maar hoe komt het zover?

Meestal uit liefde voor een bepaalde persoon, liefde onvoorwaardelijk, zo hevig dat het voor de persoon iets normaals iets vanzelfsprekend wordt.

En als daar iets in veranderd? Tja dan wordt je behandeld als Trash!

Trash People ik zag ze staan en dacht, ja hoor weer een project van een of andere doorgedraaide kunstenaar.

Maar als je doordenkt is het iets tastbaars, iets wat iedereen wel eens in zijn leven meemaakt.

Afval Trash of hoe je het ook noemt we produceren het allemaal veel te veel, en ook al proberen we er iets aan te doen.

Het blijven krampachtige pogingen om te proberen de wereld te verbeteren, helaas meestal met weinig resultaat door te weinig mankracht.

Als iedereen nu eens bereid zou zijn om iedereen een eigen mening te gunnen, een mening zonder deze op te dringen.

Dan zouden we er allemaal een stuk beter van worden!

Zo zie je maar wat kunst soms in een mens kan losmaken.

Ongewild en misschien ook niet gewenst, maar daar is het misschien juist wel voor gemaakt.

Een leger van roestige als tinnen soldaatjes, lijkende mannetjes of vrouwtjes, dat is het kunstproject. Niets meer en niet minder.

En toch door de massale omvang van dit project lijkt het alsof een leger van robots ons komt ophalen, en komt straffen voor alles wat we fout doen. Een fout maken mag toch? Jazeker maar niet keer op keer dezelfde

waarmee je iemand pijn doet!

Trash People, griezelig en mooi tegelijk!

Eppo

Part of the deal!

3. okt, 2013

'Meneer van der G u mag binnenkort op proefverlof.’

Zo klonk het bericht wat de moordenaar van Pim Fortuyn onlangs in het huis van bewaring kreeg.

‘Eindelijk’ dacht van der G. kan ik weer eens lekker naar huis toe.

Ondanks dat hij van tevoren wist hoe lang hij moest zitten, was het toch een lange tijd. Maar ja het was nou eenmaal part of the deal!

De deal die hij had gesloten met 2 mannen in lange regenjassen, die hem op een mooie avond in 2002, thuis in Harderwijk kwamen opzoeken.

De mannen die eerst niet wilden vertellen wie hun had gestuurd, deze mannen hadden een voorstel, een voorstel wat van der G. niet kon weigeren. ‘We weten wat je hebt uitgevreten als milieuactivist, dingen waar je nooit voor veroordeelt bent,’ sprak een van de mannen.

Van der G. schrok, en de mannen vervolgden hun verhaal.

‘Jij moet Pim Fortuyn neerschieten’, zei de man met de lange jas.

‘Maar waarom zou ik dat doen?’ Zei van der G.

‘Gewoon omdat jij veel schulden hebt en je straf moet uitzitten,’ zeiden de mannen in de lange jassen.

Van der G werd figuurlijk in de hoek gedrukt en zag geen uitweg meer.

Twee mannen in lange regenjassen, gestuurd door de gevestigde orde van die tijd in 2002. De deal was destijds, kwijtschelding van alle straf en schulden, tevens inkomen voor het gezin tijdens de detentie.

Zo moest het gaan en zo gebeurde het, de rest is iedereen bekend!

Maar nu na al die jaren komt van der G. vrij, en kan hij weer als vrij man de wereld ingaan. Jammer dat de pers er lucht van kreeg, was niet de bedoeling, zucht de gevestigde orde van 2002.

Van der G. nu schuldenvrij voelt zich een rijk man, zo goed heeft hij er nog nooit voor gestaan. Tenminste financieel gezien.

Met zijn vrouw heeft hij al besproken dat ze naar het buitenland gaan om te wonen. Van der G inmiddels meester in de rechten geworden, door studie in de bajes, weet dat hij op zijn hoede moet zijn.

Hij heeft genoeg vijanden, weet hij!

Van der G. komt vrij volgens afspraak, part of the deal niet meer en niet minder. Een staatsman vermoorden, daar kom je normaal gesproken niet zomaar mee weg. Laat staan strafvermindering.

Van der G wel, gewoon conform afspraak!

Eppo