Drop Out!

18. sep, 2013

Jan zit stil in de kamer te staren naar de tv.

Het is weer zover de derde dinsdag in september, de nationale kaalslag dag. Hij hoort het allemaal aan, het gaat grotendeels aan hem voorbij.

Vroeger, ja vroeger was hij meer allert en strijdlustiger, als hij een dergelijke slechte boodschap kreeg. Jan stond altijd bovenop de barricaden als het moest.

Ach ja, de jaren zijn voorbij gevlogen en Jan is inmiddels met pensioen gegaan. Bij zijn afscheid op zijn werk zeiden zijn collega’s nog, je gaat nu lekker genieten Jan, jij boft maar.

Inmiddels is het 5 jaar verder, en Jan geniet helemaal niet.

Hij wil wel genieten, maar het lukt hem niet.

Zijn zorgvuldig opgebouwde pensioen, bleek een stuk minder waard als hem was voorgehouden. In het begin ging Jan nog protesteren bij het kantoor van zijn pensioenfonds, maar de dikke meneer die rook naar dure sigaren zei, tja meneer, de aandelen hebben veel minder opgebracht als verwacht, tja meneer, dan moeten wij wel gaan korten op de pensioenen.

Toen hij terug liep en in de parkeergarage allemaal dure auto’s zag staan, wist hij het zeker. Oplichters zijn het….. allemaal!!

Nu lukt het hem nog net om rond te komen, en nou moet hij alweer inleveren. ‘Dat trek ik het echt niet meer’, denkt Jan

Jan loopt hier al een tijdje mee, en wil eigenlijk niet meer leven.

Wat heb je nou aan een oude dag als je amper geld hebt om fatsoenlijk te eten? Wat heb je daar nou aan?

Je hele leven werk je jezelf rot, en als het erop aankomt is dit je beloning?

Nee Jan wil niet meer, hij is al bij de huisarts geweest om te vragen of hij voor euthanasie in aanmerking komt.

De dokter vertelde hem, dat dit niet kan en hij niet zo moet zeuren.

Zelfs doodgaan op een menselijke manier wordt Jan ontzegt, wat een rot leven! Jan denkt nog eens goed na, zelfs een klein baantje zit er niet in voor hem, zijn gezondheid laat hem al een tijdje in de steek.

Er is nog maar 1 uitweg, Jan staat op en loopt naar de schuur.

Hij maakt in een touw een strop, maakt deze vast aan een balk, en gaat met het touw om zijn nek op een kruk staan.

Zal ik het echt doen?? In een flits ziet Jan zichzelf als een oude man van 80 jaar zitten bedelen op een plein………!

Zachtjes schopt hij de kruk weg onder zijn voeten………..

Eppo

Deel deze pagina

Waarom niet?

17. sep, 2013

Volgens minister Ivo opstelten hoeven voetbalclubs niet mee te betalen aan alle ellende, die z.g.n.”voetballiefhebbers” veroorzaken buiten de stadions. De zoveelste misser van deze bewindsman.

Waarom zouden de clubs niet mee betalen?

Ze geven miljoenen uit voor de aankoop van nieuwe spelers, miljoenen aan torenhoge voetbal salarissen, en dan hoeven ze niets mee te betalen?

Belachelijk gewoon, het is toch “de vervuiler betaald”?

De maatregelen die ze de laatste jaren hebben genomen hebben niet veel geholpen, er is nog steeds veel overlast van supporters.

Wordt het niet eens tijd voor een stadion verbod voor al die relschoppers?

Waarom worden ze beloond met een eigen tribune?

Ik kan er echt niet over uit, pas als voetbal weer zonder rellen, en andere ellende kan plaatsvinden, dan is er echt wat bereikt.

Maar zolang dit nog voortduurt moeten de clubs gewoon meebetalen, zeker in deze tijd. Waarom moet de overheid het allemaal alleen betalen?

De clubs kunnen best wat minder spelers aankopen, de salarissen kunnen best wat minder. Voetbal is toch maar een spelletje?

Wel een heel duur spelletje, als je het mij vraagt.

En daarom is een beetje voetbalgeld niet te veel gevraagd, als het gaat om openbare orde en veiligheid.

Voetballiefhebbers (de echte) zullen het hier niet mee eens zijn, maar uiteindelijk zullen ze moeten inzien dat het een goede maatregel is.

Tenslotte na het zuur komt het zoet, mmm.. waar heb ik dat meer gehoord?

Als de clubs een flinke duit in het veiligheid zakje doen, wordt het weer een feest om naar het stadion te gaan.

Ik zie vaders met hun kinderen hand in hand, breed lachend door de ingang naar binnen lopen.

De hondenhokken op de tribunes zijn verdwenen, open zitplaatsen voor iedereen, supporters van de uit en thuis party, zitten als broeders naast elkaar. Na afloop feliciteerd de verliezende partij de winnaars, en drinkt een ieder gezellig nog wat. Zo zou het moeten zijn!

Stel je voor Ajax en Feijenoord, hand in hand kameraden…….!

Eppo

Sjaak!

16. sep, 2013

Morgen is het zover Prinsjesdag 2013, de miljoenennota wordt voorgelezen. Willem Alexander zijn eerste keer!

Hartstikke mooi hoor, maar morgen zijn we de Sjaak. Morgen gaat kabinet Rutte ons echt te pakken nemen. Onze zakken worden weer leeg geschud!

Meestal is Prinsjesdag iets abstracts, iets ongrijpbaars, je ziet de parade komen met de paarden en de Gouden Koets.

Onze vrouwelijke ministers uitgedost met de meest belachelijke hoofddeksels nemen plaats in de Ridderzaal, evenals de mannen met hun uitgestreken gezichten.

Als de koning morgen begint met voorlezen, hoop ik dat hij denkt wat t……zooi! Wie heeft deze onzin bedacht?

Rutte zal alleen maar grijnzen en lachen, the laugh of an Insane.

Wat moet je ermee? Dan zijn er nog de mensen, die met vlaggetjes langs de kant van de weg staan, en een glimp van het koningspaar proberen op te vangen. Het feit dat ook zij geplukt gaan worden, gaat nog wel aan hun voorbij. Wacht maar tot het zover is, dan zwaai je niet meer zo hard met dat stomme vlaggetje! Dan ben je blij als je nog rond kan komen.

Prinsjesdag 2013 was het alvast maar voorbij, dan konden we er tegen gaan protesteren.

Nog 1 nachtje slapen, en dan………komt boeman Rutte eraan, om je de laatste dukaten uit je zakken te kloppen.

Over de inhoud van de Miljoenennota is ook dit jaar weer het nodige uitgelekt, maar het echt fijne weten we er niet van.

Dat is ieder jaar toch weer een grote verrassing.

Maar een ding is zeker het kost ons geld heel veel geld.

Geld wat we niet in onze eigen economie kunnen stoppen, door het uit te geven! Nee het gaat in de zadeltas van de rovers uit Den Haag, zij nemen het ons af. Jammer hoor,  het wordt een ruige herfst dit jaar, veel tegenwind!

Morgen weten we het, volgens het CBR hoeven de werkenden niets in te leveren, ben ik even blij dat ik werk. Maar ik maak mij geen illusies, ze pakken ons de volgende keer wel weer dubbel. Zo gaat het meestal.

Morgen zijn wij allemaal de Sjaak!

Eppo

Lachebekje!

13. sep, 2013

Ik lees vandaag in het nieuws dat nog maar 1 op de 8 Nederlanders,

nog vertrouwen heeft in het Kabinet Rutte.

Dat is niet opmerkelijk het ligt in de lijn der verwachting, maar de foto die bij het bericht staat…………vreselijk!!!

Altijd heeft onze minister president een grijns op zijn eminente smoelwerk. Altijd die grijns! Waarom kijkt die man nou nooit eens serieus? Dat is heel simpel te verklaren, de man is zwakzinnig!

Als hij normaal zou zijn, dan lach niet als je een slechte boodschap brengt, dan zeg je niet als er crisis is “mensen koop dat huis, koop die auto”. Nee een serieuze persoon zou niet grijnzen als de nood aan de man is. Maar onze Mark Rutte, lacht zich rot, hahahaha weer 10 miljard bezuinigen, hahahaha hoehoehoe……..korten op de pensioenen hihihi……!

Ach de man is niet helemaal in orde, kortsluiting in de bovenkamer, dat is wat er aan de orde is.

Ondertussen gaat dit kabinet gewoon door met het kapotmaken van onze economie, of wat er nog van over is!

Ons lachebekje lacht de miljarden gewoon weg, hahaha mensen naar de voedselbank hihihi om te gillen gewoon.

En dat moeten wij serieus nemen? De rest van het kabinet probeert de zaak te redden door ernstig te kijken, en de zaken niet licht op te nemen.

Wordt je een keer serieus geinterviewt, staat opeens die paljas in achter je in beeld.

Het komt allemaal goed, hahaha niets aan de hand hoehoehoe…… we schuiven de zaak niet door naar de volgende generaties……………. woehahahahaaaaa!!!

Deze man kan ons land toch niet vertegenwoordigen? Voor je het weet wordt Nederland gezien als 1 grote open inrichting.

Rutte, in Europa zeggen ze die Rutte? Dat krijg je als neven en nichten met elkaar trouwen. Niemand neemt ons ooit nog serieus.

Het moet afgelopen zijn, laat het kabinet maar vallen, we gaan opnieuw naar de stembus. De kosten die dat met zich meebrengt? Peanuts, vergeleken bij wat het nu kost!

Rutte terug naar het tehuis waar hij vandaan komt, en nooit meer eruit.

Laten we nu alsjeblieft een normale minster president kiezen, en laten we eerst zijn chromosomen tellen voordat we de volgende beëdigen.

Gekken trekken tenslotte de kaart!

Eppo

Nobody loves ugly!

12. sep, 2013

Ik heb mij nooit gerealiseerd hoe belangrijk mooi zijn is in het leven.

Als je lelijk bent tel je niet mee, tenminste dat denken mensen vaak.

Meestal haalde ik mijn schouders op en dacht, ach als iemand mij niet mooi vind, dan hoop ik dat hij/zij flink hoofdpijn krijgt als hij/zij naar mij kijkt. Heb er tenslotte niet om gevraagd.

Maar als je een zeldzame diersoort bent, dan is lelijk zijn ook een enorme handicap. Nooit bij stilgestaan, daar denk je gewoonweg niet aan.

Als je er over nadenkt, dan ja…..niet voor niets is de Panda de mascotte van het Wereld Natuurfonds. De Panda is lekker aaibaar, en daarom de bescherming meer dan waard. Denk daar eens over na, wat voor een nut heeft de Panda dat hij deze status verdient?

Het dier sterft uit omdat hij te beroerd is om iets anders als Bamboe te eten, en voortplanten? Oh oh daar wordt de Panda moe van!

Maar hij is mooi om te zien, en daarmee is hij het gezicht van de zeldzame dierenwereld.

Als je een lelijk dier bent, kun je rustig uitsterven, niemand ziet je staan en als ze je zien rennen ze hard weg!

Triest verhaal, als je een lelijk dier bent kun je ook in nood zijn, heb je misschien ook hulp nodig? Maar je krijgt het niet, omdat niemand je zal missen. Maar er is goed nieuws er is een organisatie die opkomt voor de rechten van het lelijke zeldzame dier. De Ugly Preservation Society is deze organisatie, en neemt het op voor lelijke dieren die op uitsterven staan. Dieren die zo lelijk zijn dat niemand ze durft op te pakken, niemand die ze wil knuffelen of aaien. Maar dat gaat veranderen!

Als mascotte heeft de Ugly Preservation Society gekozen voor de Blobfish.

Deze als gelatine uitziende vis is echt lelijk, man, man wat is die vis lelijk.

Net Viola Holt die nuchter en zonder make up, opeens voor je neus staat. Zelden zoiets lelijks gezien.

Maarrrr hij is wel zeldzaam en daarmee een uitstekende keus als mascotte. Ugly is voortaan beautifull en ook de lelijksten der dieren worden eindelijk eens op de kaart gezet.

En zo komt het toch nog goed in de wereld die dierenbescherming heet.

De allerlelijksten onder de dieren zullen een stem krijgen en er zal goed voor worden gezorgd.

En de Blobfish? Geen idee hoe dat kreng zo zeldzaam kon worden, niemand eet toch zoiets?

Eppo