De laatste veilige haven!

22. feb, 2013

Het is vreselijk we raken onze laatste veilige havens kwijt in ons landje.

We hebben er hard voor gewerkt om ze te bouwen, en er voor te zorgen dat ze veilig bleven, maar de regering zet er gewoon een dikke streep door.

Waar dit over gaat? Is het niet duidelijk dan?

Het gaat over het besluit van onze minister van onderwijs, om basisscholen met minder als 100 leerlingen te gaan sluiten.

Waanzin natuurlijk, kleinschaligheid is kwaliteit en veiligheid.

Op plaatsen waar kleine scholen zijn is het goed toeven voor onze jeugd, ze kunnen daar lekker veilig buiten spelen, zelf veilig naar school toe lopen. Om nog maar te zwijgen van de persoonlijke aandacht die ze op school krijgen, en de sociale controle in de buurt.

Maar nee hoor het is goed voor de burger, dus streep erdoor, een van de kenmerken van ons huidige kabinet.

De minister jaagt die arme kindertjes gewoon naar de grote stad, of in ieder geval naar een grotere plaats voor hun verplichte scholing.

Daar lopen ze grote gevaren die ze helemaal niet gewend zijn.

Drugdealers staan in de hoeken van de schoolpleinen te wachten, om snoep uit te delen waarin allerlei verdovende middelen zijn verwerkt, enge vieze mannen staan de onwetende provinciaaltjes op te wachten om, brrr ik moet er niet aan denken.

En dat is dan allemaal de schuld van onze overheid, maar die trekken zoals altijd hun handen er gewoon weer vanaf.

Bovendien waarom zou je een goed concept afbreken, leuke kleine dorpschooltjes met een of twee leerkrachten, veel aandacht voor de kinderen, die daardoor goed terecht komen in de maatschappij.

Dit zal de kosten voor Jeugdzorg, en andere organisaties voor zorgenkindjes behoorlijk laten zakken. Een win win situatie dus!

Maar nee hoor zoals altijd hebben we weer te maken met korte termijn politiek.

Deze schooltjes hebben even wat minder leerlingen, dus moeten ze worden weggesaneerd.

En dat alleen om de boekhouding voor nu, even op orde te krijgen?

Onbegrijpelijk, stel dat er straks weer meer kinderen zijn? Moeten ze alles weer opnieuw opstarten, wat een visie, ik zeg….. briljante onkunde van onze minister.

Onze samenleving schreeuwt om veilige havens waar criminelen en ander gespuis zich niet langer onbespied wanen.

Als mensen niet op elkaars lip zitten zijn ze verdraagzamer naar elkaar, het is voor iedereen en met name voor gezinnen met kinderen, het allermooiste om onbezorgd op te kunnen groeien.

Het is een doodzonde die de overheid op onderwijs gebied begaat, en ook een enorme blunder. We moeten ons niets laten wijsmaken, er is geld zat in dit land!

Het zit alleen in de verkeerde portemonnee, en het verdwijnt in de zakken van

verkeerde mensen.

Mensen die nooit genoeg hebben, en alles kapot maken alleen voor eigen gewin.

De 21e eeuw zal de geschiedenis boeken ingaan als de Graaiers Eeuw.

Mensen die graaien helpen het land naar de Haaien!

Eppo

Deel deze pagina

Waterhoofden?

21. feb, 2013

Oh oh het is weer zover, binnenkort worden we weer voor de zoveelste keer door EU belaagt, dit keer hebben zij het voorzien op ons drinkwater.

Privatisering is het toverwoord deze keer, dat betekend in de praktijk, weer meer betalen voor iets wat we elke dag nodig hebben.

Er is tot nu toe nog geen enkele privatisering geweest, die tot een enige verbetering heeft geleid. Dus hebben onze kwelgeesten in Brussel bedacht, dat het hoog tijd wordt om dit toverwoord er weer bij te pakken, om weer veel geld uit onze zakken te kloppen.

Wat zijn wij Nederlanders toch een stelletje sukkels! Iedere keer pikken we het maar weer, dat onder aanvoering van Brussel en politiek Den Haag, we stelselmatig bestolen worden van onze zuurverdiende centen.

Dat gaat nu ook weer gebeuren, als het water wordt geprivatiseerd zullen de kosten de pan uitstijgen, douchen wordt een onbetaalbare aangelegenheid, en het drinken van water zal de prijs van een goede fles Champagne evenaren.

Mensen die straks nog een bad willen nemen kunnen dat in het IJsselmeer of in een van onze stadsgrachten doen. Tenminste als de waterpolitie daar geen stokje voor steekt.

Waterpolitie? Ja zeker als water straks onbetaalbaar wordt, mag je niet zomaar deze Godendrank uit de gracht halen? Nee als je dat wilt zul je moeten betalen, veel betalen.

Alleen het water wat uit de lucht komt vallen is nog vrij van waterbelasting, tenminste voor zolang het duurt. Nee het wordt er allemaal niet beter op.

Het wordt nu echt tijd dat wij onze zwakbegaafde Europarlementariers terug gaan roepen voordat het te laat is.

Niemand schijnt te weten waarom wij steeds kiezen voor leiders, die zelf van voren niet weten dat ze van achter nog leven. Het schijnt iets in onze hersenen te zijn.

Waarschijnlijk een soort van blokkade om verstandige beslissingen te nemen, onmiskenbaar veroorzaakt door de additieven in ons voedsel.

Maar goed Jacobus Debiel uit Wannepoeierveen profiteert ervan, en wordt Europarlementarier. Helaas pindakaas niets meer aan te doen!

En nu? Nu is het tijd voor de volgende blunder, het privatiseren van onze drinkwatervoorziening.

Je moet toch een volledig gebrek aan visie, en het verstandelijke vermogen van een doperwt hebben, wil je met een dergelijk plan instemmen.

Nou ga er maar van uit dat onze vertegenwoordigers, dit zonder te blikken of te blozen gaan doen.

Misschien kunnen we nog ingrijpen, roep het rapaille terug uit Brussel, en stem tegen.

Handen af van ons drinkwater, we moeten het met hand en tand verdedigen, anders raken we niet alleen ons water, maar ook onze geloofwaardigheid kwijt!

De Waterhoofden gaan beslissen, en niet in ons voordeel, we moeten iets doen!

Misschien kunnen we Brussel onder water zetten?

Eppo

Cyber Sambal bij?

20. feb, 2013

Schokkend nieuws vandaag, de Amerikaanse president is boos op China, omdat zij volgens Obama Cyberaanvallen uitvoeren op Amerika.

Ik wist dat Chinezen klein waren, maar dat ze door het glasvezelnet Amerika kunnen binnendringen slaat alles. In gedachten zie ik hele kleine Chineesjes die op handen en voeten door glasvezel kabels kruipen, het zijn er miljoenen tegelijk, wat zeg ik miljarden!! Vreselijk, protesteren helpt niet de Chinese regering doet het af als onzin.

Onzin? Ja ja, maar ondertussen gaat de aanvoer van de Cybersoldaten gewoon verder.

Deze soldaten nestelen zich in onze computers, en slaan hun bivak op in onze moeder boarden, en ook in onze software. Het kan zomaar zijn dat, als je de computer opstart,

je kleine Chineesjes ziet wokken boven een digitaal vuurtje. Aha dat zal hun bivak zijn!

Ook komt het voor als je een spel speelt, en je de met veel frustatie uitgespeelde levels opstart, er kleine Chinese mannetjes in je scherm verschijnen die je de weg versperren.

Ze zijn straks overal ze maken straks digitaal de dienst uit, straks zie je op je computerschermen alleen nog maar Chinese tekens. Ze bepalen straks wanneer de stroom aan en uit gaat, en wanneer we beschikking krijgen over onze bankrekeningen.

Kortom ze bepalen straks het gehele openbare leven.

Straks werkt een pinpas alleen nog maar bij de afhaal Chinees, en bij Acupuncturist, tenminste als deze van Chinese afkomst is.

Zo zullen de Chinezen de wereld veroveren, met van die hele kleine gele agressieve mannetjes. China rules the world, we hebben straks niets meer te vertellen.

Wij worden hun slaven ze zullen ons straks keihard laten werken, en dat voor een hap rijst per dag. Nee het wordt helemaal niet leuk.

In gedachten zie ik een boze Chinese Cyber politie agent, met een gummie knuppel in de hand, staat hij in de linkerbovenhoek van mijn beeldscherm te wachten. Hij houd alles in de gaten wat ik intype, en als het hem niet aanstaat, tikt hij met de knuppel op het raam om mij te waarschuwen, en owee als ik niet luister. Dan maakt hij mijn scherm zwart door heel hard op het icoontje van “deze computer” te slaan. Doodeng is dat, het is een totale oosterse interventie.

Het komt helaas nooit meer goed, we zullen worden gedwongen om Chinees te gaan praten, en het echte Hollandse gevoel zal langzaam verdwijnen. Nooit meer erwtensoep of boerenkool met worst, maar alleen Babi Pangang en Koe low Yuk met rijst of bami.

Wat een misere, wat een ellende, is er dan helemaal niets meer aan te doen?

Nou….. er is wel wat aan te doen, misschien moeten we zelf kleine Cyber mannetjes gaan maken, kleine militante mannetjes, die stiekum als een soort van ondergrondse beweging, aanvallen uitvoeren op de Chinese indringers. Het kan wel jaren duren voordat we weer volledig zelf de touwtjes in handen hebben, maar uiteindelijk zullen we zegevieren. Een warm nationalistisch gevoel van euforie maakt zich van mij meester.

Het idee dat we de indringers eruit gaan schoppen, maakt dat het lijkt alsof het niet meer uitmaakt, wat de vijand ook bedenkt, mij krijgen ze niet klein.

Opeens word ik wakker met de ranzige smaak van Babi Pangang saus in mijn mond,

o jee was ik toch met bord en al in slaap gevallen op de bank!

Eppo

OV Shit Parade!

19. feb, 2013

Onze overheid heeft enige tijd geleden alweer besloten om voortaan het reizen met het openbaar vervoer, door middel van het z.g.n. saldo reizen te laten plaatsvinden.

Fantastisch idee gewoon een stukje plastic met een chipje, waarmee je kunt in en uit checken, voordat je een openbaar vervoermiddel instapt.

Geen papieren kaartjes meer, geen gedoe meer voor loketten en automaten, gewoon simpel effe in en uit checken, en klaar is Kees.

Enorm kosten besparend, en ook nog gemakkelijk ook.

Helaas is niets wat het lijkt, het stukje plastic lijkt nog vol met allerlei kinderziekten te zitten, wat bij de gebruikers voor een enorm ongemak zorgt.

Verkeerde computersystemen zorgen voor foute afschrijvingen, en het in en uitchecken lukt vaakt niet.

Kosten besparend, in ieder geval niet voor de gebruikers. De struikrovers van het openbaar vervoer, hadden gelijk door dat ze hardwerkende burgers, weer extra geld uit de zak konden kloppen. Neem nou de NS, deze organisatie van georganiseerde kleptomanen, weten uitermate goed hoe ze dit nieuwe stukje plastic kunnen gebruiken, voor verkapte tariefsverhogingen, en minder opvallende berovingen van eerzame burgers.

Het begint al met de aanschaf van de kaart, ja aanschaf! U dacht toch niet dat u uit service overwegingen het kaartje gratis krijgt?

Nee het kost geld zo’n € 7,50, daarna moet je in ieder geval € 20,00 borg storten op de kaart. Kassa al bijna dertig euro’s achter de wagen, zo in roverstas van de NS.

Als ik een kaartje koop om ongeveer 18 km te reizen kost een enkele reis mij ongeveer

€ 3,50 per enkele reis op een papieren kaartje. Maar als ik van al dat nieuwe gemak wil profiteren mag ik eerst effe € 27,50 storten, waarschijnlijk om de bonus van de NS top te betalen. Maar ja om met de minister te spreken, goede top mensen kosten geld!

Ja kosten doen ze altijd, een top manager brengt zelden op wat hij kost!

Maar dat is een geheel andere discussie.

Maar goed als je dan overgehaald bent om toch een OV Chipkaart aan te schaffen.

Nou dan heb je echt wel wat.

Een zorgvuldig afgewerkt stukje kunststof met een microchip, waarmee je onbezorgd kunt reizen. Als je op papier reist stopt je ellende zodra je de trein uitstapt, maar bij de Chipkaart begint het dan pas. Als je naar je totaal overzicht kijkt, zie je dat je sowieso meer betaald als een kaartjes reiziger, en als het echt tegen zit is er ook nog een verkeerde rit geboekt, en teveel afgeschreven.

Gelukkig heeft de OV Chip organisatie, deskundig en gemotiveerd personeel denk je dan, terwijl je de telefoon pakt.

Jammer maar helaas, je krijgt iemand aan de lijn die je vanaf een belscript te woord staat, van dat ongemotiveerde “ik heb een baantje personeel” wat geen enkele interesse heeft in jou probleem. Waarschijnlijk van die leeghoofden met een headset, waaruit klinkt adem in adem uit. Van die figuren die de hele dag met een telefoon zitten te spelen tijdens werktijd. Hulp kun je dus wel vergeten!

Leve de vooruitgang die OV Chipkaart heet, laten we hopen dat we nog veel meer van dit technisch gemak tot onze beschikking krijgen.

Het wachten is nu op de Oxygene Chipkaart, hiermee kun je met voldoende saldo ademen, zo niet stik je er maar in!

Eppo

Great Balls of Fire

18. feb, 2013

Afgelopen week werden de mensen in Rusland onaangenaam verrast door een neerstortende meteoriet. Een enorme vuurbal stortte neer in de buurt van een school, en alle ramen van naburige panden sprongen uit hun sponningen.

Ongeveer 1200 mensen raakten lichtgewond en de schade wordt geraamd op 1 miljard, Roebel wel te verstaan.

Natuurlijk een ramp voor degene die dit is overkomen, echter we moeten er bij stilstaan dat zo’n vuursteen overal ter wereld kan neerstorten, en wij er helemaal niets tegen kunnen doen.

Wat een gek gevoel eigenlijk dat we iets niet onder controle hebben, iets waar we niets tegen kunnen doen. Ook wel een goed gevoel vind ik, gewoon het feit dat wij mensen niet alles kunnen controleren.

In Science Fiction films zie je meestal dat meteorieten die de aarde bedreigen, worden bestookt door eenmans ruimtevliegtuigjes, met lasers die een geluid maken zoals tsjoew tsjieuw of zoiets. Zover zijn wij nog niet en dan is het nog maar de vraag of dit echt helpt.

We moeten het tot die tijd gewoon ondergaan het is niet anders. Troost je, de meeste vuurballen komen in zee of in woestijnen terecht, dus de kans op schade is minimaal.

Of zou het misschien toch zo zijn dat een of andere hogere macht ons bestookt?

Gewoon als straf voor iets. Of misschien zitten de gelovigen wel stiekum te bidden,

om alle ongelovigen met stukken gloeiend steen te laten bestoken?

Ik kan mij ook voorstellen dat Aliens meteorieten op ons afschieten als een soort van pre- bombardement, om ons murw te krijgen voor ze een invasie gaan doen?

Waarschijn niets van dit alles, het gaat de gelovigen nooit lukken om onze Lieve Heer voor hun karretje te spannen, en Aliens……! waarom zouden ze?

Naar alle waarschijnlijkheid zal het binnenkort nog wel een keer gebeuren, en merken we als mensen er niet veel van, net als eerdere neerstortingen die in zee of in onbewoond gebied plaatsvonden.

Er zijn geleerden die zeggen dat er gigantische meteorieten zijn, die in botsing kunnen komen met de aarde, enorme kilometers steen die de aarde in een klap wegvagen.

Ze gaan soms rakelings op slechts 20.000 km afstand langs de aarde.

Brrr ik moet er niet aan denken dat de aarde in een klap wordt weggevaagd, hoewel… dan ben ik gelijk van mijn hypotheek schuld af………!

Voorlopig is het nog niet zover en in menselijke maatstaven bekeken is de kans heel erg klein dat een ramp van deze omvang werkelijk plaatsvindt.

En…… ach 1 klap, en weg zijn we, waar maken we ons druk om?

Dat doen alleen mensen die zo druk zijn, met het dwars zitten van andere mensen, dat ze het die mensen zelfs niet gunnen om in 1 keer van deze dwarspisserij af te zijn!

Gelukkig hebben dit soort mensen geen totale controle over de elementen, dat zou pas echt een ramp zijn!

 Eppo