Als sterren stralen

11. jan, 2013

Deze dagen worden onze beeldbuizen weer geteistert door allerlei programma’s, waarin al dan niet uitgerangeerde of B artiesten, hun kunsten vertonen dansend op het ijs of springend van een hoge duikplank.

Wat een vermaak, als we een stel idioten, die van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen om maar op tv te komen, in strakke schaatspakjes over een ijsbaantje zien glijden.

Toegegeven ze hebben ervoor getraind, maar het blijven aapjes die een kunstje doen.

Het lijkt wel of televisie makers het Nederlandse publiek niet zo hoog inschatten, de programma’s moeten zo min mogelijk diepgang bevatten en nergens over gaan dan zijn de kijkcijfers het hoogst.

Dit vermaak wordt u aangeboden door onze sterren!

Onze sterren of wat we sterren noemen, iemand die regelmatig een scheet laat op tv is in Nederland al een ster. Achterbuurt bewoners die op vakantie worden gestuurd en dan helemaal losgaan zijn echte sterren en worden als Diva’s behandeld.

Dat is tv in Nederland anno 2013, het lijkt wel of iedereen een ster is.

Het heeft ook wel iets moois als iedereen een ster kan worden, iedereen die het wil kan bij tijd en wijle met zijn kop op tv. Je hoeft niets te kunnen gewoon jezelf zijn dat komt al idioot genoeg over, en voor je het weet zit je in een glossy programma te praten over de diepere betekenis van het leven.

Hoe kleiner de prestatie, hoe groter de beloning, is het nieuwe credo in tv land, als je maar onbetrouwbaar, gestoord of helemaal de weg kwijt bent is dat goed voor miljoenen kijkers.

Ik snap wel dat dit zo gegroeid is. Als mens vind je het leuk om in een soort van spiegel te kijken, je herkent jezelf onbewust erin, en je lacht wat om de idioot op tv, waarna je jezelf een stuk beter voelt.

Er is niet zoveel veranderd sinds de tijd dat we ons vermaakten met hofnarren en minstrelen. Het is een soort van natuurlijke behoefte van de mens om jezelf te willen herkennen in iets waarvan je denkt, zo dom ben ik zelf gelukkig niet.

De ultieme bevestiging van je eigen vermeende intelligentie, het lijkt bijna of je er bovenuit stijgt.

Zo gaat het nu eenmaal en zolang mensen dit zo willen doen zal het zo blijven.

Maar soms gaat het echt te ver, als we moeten kijken naar een stel debielen die elkaar zitten te betasten in een donkere ruimte, gaat bij mij het licht uit.

Daten in het donker heet dit programma, hoe verzin je zoiets.

Waarom zou je je eerste afspraakje in het donker willen hebben?

Kennelijk is het nogal spannend als je met je mogelijke toekomstige partner in een donkere ruimte zit.

Wat mij betreft maak het nog spannender, laat mensen trouwen in het donker.

Gewoon wildvreemde mensen in een darkroom zetten en in de echt verbinden, aan het eind van het programma gaat het licht aan en zie de teleurstelling bij degene die

Miss Monkey zijn vrouw mag noemen.

Kijk dan maak je tv met lef!

Eppo

Deel deze pagina

Angry Birds

9. jan, 2013

In een wijk in Utrecht is iets afschuwelijks aan de hand, een horde aggresieve spreeuwen teistert de wijk al dagenlang.

Iedere nacht houden ze de bewoners uit hun slaap met hun gekwetter, en als de bewoners s’morgens naar hun werk willen gaan, moeten ze glijend door de vogelstront  langlaufen om bij hun auto’s te komen. Bij de auto aangekomen moet het voertuig worden uitgegraven uit een laag guano waar een growshop jaloers op zou zijn.

Daarna glij je met de auto langzaam de wijk uit, met winterbanden gaat dit vrij goed ondekte een bewoner onlangs.

Wat bezielt ons toch dat we toelaten dat spreeuwen ons wakker houden.

Met simpele middelen zijn ze vrij gemakkelijk te bewegen om een andere

slaapplaats te kiezen.

Denk aan een rondje maken met afgerichte roofvogels, of met een knalapparaat.

Nee nee, dat mag niet, als burger mogen we niet zomaar ingrijpen in de natuur volgens de mevrouw van de vogelbescherming.

Kom op zeg ik kan niet slapen door dit lawaai zegt de brave burger.

De vogelmevrouw is niet te vermurwen, ach ja ze woont zelf niet in deze wijk!

Alle gekheid op een stokje, spreeuwen zijn prachtige vogels maar kunnen in een woonwijk voor overlast zorgen. Daar kunnen we op een diervriendelijke manier wat aan doen. Dat is ook natuurlijk tenslotte zijn wij ook onderdeel van de natuur.

Dus gewoon wegjagen ze kunnen best op een andere plek zitten, waar ze geen overlast bezorgen. De andere optie is dat we in een spreeuwenwijk alle lichten om een uur of acht uitdoen, inclusief de straatverlichting. Als het maar goed donker is zijn de vogels lekker rustig, dat is ook natuurlijk.

Door onze vervuiling met kunstlicht gaan vogels in de natuur niet meer met de kippen op stok en blijven ze langer wakker.

Gewoon wegjagen daar is niets mis mee!

Dieren kunnen soms voor overlast zorgen net als mensen, in dat opzicht is er niets nieuws onder de zon.

We moeten niet zo doorslaan in deze misplaatste poging om de natuurbeschermer uit te hangen. Er gebeuren dingen in de vrije natuur waar je soms last van hebt, hoe erg is dat nu eigenlijk?

Het zou erger zijn als er geen natuur meer was, dan zijn we echt verder van huis.

Je kunt de spreeuwen ook wegvangen en verkopen aan sommige landen die kleine vogeltjes op het menu zetten.

Dit hebben we ook met de muskusrat gedaan, dit dier staat in sommige culinaire kringen nu bekend als waterkonijn, lekker gestooft op een bedje van prei en schorseneren.

Natuur is mooi maar je moet niet overdrijven in de bescherming ervan.

Tenslotte kan Moeder Aarde prima voor zichzelf zorgen!

Eppo

Schandelijk

8. jan, 2013

Een pastoor kreeg het in zijn hoofd om foto’s van parochianen op te hangen.

Op zich denk ik dan wat is daar mis mee, ware het niet dat de bedoeling van deze foto sessie was, om afvalligen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

Natuurlijk vergoedelijkt deze goedheiligman de zaak door te zeggen, dat dit juist niet de bedoeling was, maar dat echte believers voor de afvalligen kunnen gaan bidden

op deze manier.

Natuurlijk en dat gelooft gij?

Geestelijken zijn per definitie niet te vertrouwen, dit baseer ik op het volgende!

Als je probeert om iemand iets aan te smeren wat niet bestaat, is dat oplichting.

Oplichting is strafbaar en wordt gedaan door oplichters, en die zijn echt nooit te

vertrouwen.

Katholieke geestelijken hebben er toch al een handje van, om iemand iets voor te houden wat in werkelijkheid heel anders blijkt te zijn, denk maar aan de reep chocola die de misdienaar kon verdienen als hij………………….nou ja daar is de laatste tijd al het nodige over gezegd.

Over schandpalen gesproken er zijn er tegenwoordig nogal wat, wat te denken van Facebook, You Tube of Hyves?

Als je per ongeluk een gekke bek trekt, en iemand maakt een foto dan sta je erop, op het internet wel te verstaan.

Daar gaat je droombaan waarvoor je net door de derde sollicitatie ronde heen was gekomen, dag mooie carriere!

Werkgevers kijken ook mee op het internet.

Schandelijk maar waar komen de mensen die ongevraagd je foto misbruiken, er gewoon mee weg. Ja je kunt wel naar de rechter maar dan mag je eerst effe schuiven, omdat je recht nou eenmaal veel geld kost en derhalve niet is weggelegd voor gewone mensen.

Schandpalen zijn er altijd al geweest ze horen bij onze samenleving, het is een opvoedkundig middel om de menigte in bedwang te houden.

Laten we ons er vooral niet druk om maken.

Waar men vroeger in een schandblok op het marktplein met eieren werd bekogeld, sta je nu voor paal op Facebook.

Lang leve onze vrijheid, voor zover we die ooit al hebben gehad, misschien wel nooit, omdat mensen er toch slecht mee omgaan.

Misschien wordt het tijd voor een speciale website om mensen die ervoor veroordeeld zijn door een rechter, virtueel aan de schandpaal te nagelen.

Dan is het strafrechtelijk gereguleerd, en kan de wildgroei zoals deze nu op internet plaats vindt eindelijk worden gestopt.

Lekker met je muis virtueel tomaten en eieren gooien naar de onverlaat.

Eppo

Pensioenevolutie

7. jan, 2013

Hoera we mogen langer doorwerken, we hoeven niet meer met 65 jaar te stoppen, en

kunnen zo een bijdrage leveren aan de vergrijzing van de maatschappij.

Is het niet fantastisch, bedrijven staan in de rij om ouderen in dienst te nemen, ouderen horen er echt bij en zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven.

Ongeveer op deze manier zag onze overheid het voor zich, toen ze besloten om de pensioensgerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar.

We voelen allemaal op onze klompen aan dat dit nog maar het begin is, de leeftijd zal komende jaren nog verder worden opgeschroefd, ouwe knarren moeten flink aan de bak.

Inmiddels is al gebleken dat het bedrijfsleven zelf oude mensen niet ziet zitten, een kleine uitzondering daargelaten.

Sterker nog, het valt tegenwoordig niet mee om als midden veertiger aan de bak te komen, omdat bedrijven de voorkeur geven aan veel jongere krachten.

Uit onderzoeken van het Centraal Planbureau is gebleken, dat ondanks het feit dat de overheid 2 miljard euro beschikbaar stelt om ouderen aan het werk te krijgen, dit niet echt wil lukken.

Waarom doen we zo moeilijk over het feit dat ouderen lekker met pensioen gaan en genieten van een rustige oude dag, tenminste als ze daar aan toe zijn.

Geleerden weten al, dat er in de toekomst niet genoeg werk zal zijn voor iedereen, gewoon omdat er meer en meer wordt geautomatiseerd.

Het is heel raar mensen worden afgerekend als ze geen werk vinden, als ze na 50 jaar trouwe dienst worden ontslagen, omdat hun werkgever vind dat ze niet goed meer mee kunnen komen. Bijstand is dan je verdiende loon, had je maar beter je best moeten doen. Nu mag je fijn op een houtje bijten, eigen schuld dikke bult.

Helaas is dit al voor veel mensen bittere werkelijkheid geworden.

Wat gaan we eigenlijk oneerbiedig om met mensen die zich hun hele leven inzetten om de economie draaiende te houden en als je dan door “omstandigheden” niet meer mee kan komen vlieg je de laan uit en is armoede je verdiende beloning.

Tja onze dikkoppen in Den Haag hebben hier geen last van, zij leven in weelde.

Gaan na hun politieke loopbaan, nog een paar jaartjes als directeur effe een paar bedrijfjes slopen, en incasseren nog een paar miljoen en binnen zijn ze.

Wat zou je je dan bekommeren om de werkende mens, ze hebben daar toch zelf voor gekozen? Hadden ze ook maar in de politiek moeten gaan!

De werkelijkheid is helaas maar al te vaak, de rijken denken niet aan de arme Sjaak!

Het wordt tijd dat we het tij gaan keren, iedereen heeft recht op een stuk van de welvaart. We zijn toch een ontwikkeld land?

Daarom moeten ouderen als ze zelf er aan toe zijn met pensioen kunnen gaan, voor de een zal dit op 55 jarige leeftijd zijn, en de ander werkt lekker door tot zijn 70e jaar.

Bedrijven van Nederland zie ons staan, want pensioenevolutie komt eraan.

Geen geld kan geen excuus zijn, we hebben zoveel geld in Nederland dat iedereen het goed kan hebben als we maar willen delen.

Eppo

Inkijk

6. jan, 2013

Eneco pakt de bilspleet monteur aan stond er vandaag in het nieuws.

Mijn interesse was gewekt, Bilspleet monteur? Wist niet dat een Bilspleet gerepareerd kon worden?

Vrij snel werd mij duidelijk dat met de “Bilspleet Monteur” het Bouwvakkers decolleté

wordt bedoeld.

Hoe en waarom, en wat is er mis met het bouwvakkers decolleté? Dacht ik bij mezelf.

Een werkman die aan werk is, heeft niet altijd door dat de broek iets afzakt,

en daardoor ontstaat er een soort van inkijk die je eigenlijk liever niet ziet.

Ach ja het hoort er nu eenmaal bij, sterker nog als ik een klusjesman vraag om iets te doen, dan verwacht ik een dergelijk tafereel, anders vertrouw ik zijn vakmanschap niet.

Stel je voor een monteur in strakke perfect zittende kleding, dat gelooft toch niemand!

Het voordeel van een beetje bilspleet is dat je er propjes en andere kleine dingetjes in kunt gooien, ben je ook gelijk mooi van die rommel af.

Maar goed als het aan Eneco ligt verdwijnt dit beeld voorgoed van de werkvloer.

Dat zal Eneco geen goed doen vrees ik.

Als er voortaan van die mannetjes in strakke overalletjes bij je thuis komen om je licht aan te sluiten, zal er een toch een lichte paniek zich van mij meester maken.

‘Weet deze gladjakker wel hoe het moet’? Lichtaansluiten, denk je dan?

Nee ik zou het anders doen als ik Eneco was maar helaas, ik ben Eneco niet!

De nieuwe werkkleding is ook nog ademend en bacterie werend, brrrr dat is geen kleding voor echte werkmannen.

Echte werkmannen stinken naar zweet, ze hebben vuil onder hun nagels, en hebben vieze slecht zittende kleding aan.

Dat hoort gewoon zo, sommige dingen moet je gewoon niet veranderen, waarom niet? Omdat het zo hoort.

Er veranderd al zo veel komende jaren, als we dit nou eens gewoon laten zoals het is?

We hebben behoefte aan echte hardwerkende werkmannen, die voorover gebukt met een slechtzittende werkmansbroek, ons een stukje inkijk geven, in iets wat niemand wil zien.

Echte werkmannen met eelt op de handen en soms ook op de ziel, maar dat hoort nou eenmaal zo.

Eneco zit er echt naast, en dat gaan ze op termijn echt wel merken vrees ik.

Bedrijven moeten zich goed realiseren dat het heel belangrijk is, om te weten wat hun klanten willen, en dat ze niet zomaar moeten denken dat ze onze gewoontes ook al zijn het slechte, kunnen veranderen zonder met ons te overleggen!

Wij consumenten hebben toch ook rechten!

Wij weten volgens de reclames toch al niet wat goed voor ons is, dus moeten we onze laatste echte slechte gewoontes met hand en tand verdedigen.

Veranderingen zijn niet altijd verbeteringen, maar wel altijd een uitdaging.

Eppo