Moderne slavernij

17. dec, 2012

Slavernij, vroeger hadden wij Nederlanders dit tot een ware kunst verheven.

Wij namen graag de wapens op tegen de zwakkeren in bepaalde werelddelen, en

maakten de bewoners tot slaven.

Wij deden goede zaken met eigenaars van plantages, en hebben er fortuinen aan verdiend. Gelukkig is deze tijd niet meer, de slavernij is afgeschaft, en wij doen ons werk weer zelf, of laten dit tegen een gereduceerd tarief door “juist ja” buitenlanders doen.

 

Om onze drang tot het onderwerpen van anderen enigszins bot te vieren, hebben we tegenwoordig een ander soort slaven, n.l. het huisdier.

Deze arme dieren zijn onze grootste vrienden zeggen echte dierenliefhebbers, maar niets is minder waar helaas.

Een huisdier laat zich alleen maar aaien omdat de mens degene is, die hem van eten en drinken voorziet. Hele jonge dieren worden van hun ouders gescheiden, om vervolgens door mensenhanden groot te worden gebracht. Hierdoor gaat het huisdier denken dat het een mens is, en laat het zich vertroetelen en van alles aanleunen.

De ouders van het jong verstikt door het verlies van hun kind, proberen er maar het beste van te maken, voor zover dit nog mogelijk is.

 

Het houden van huisdieren is slavernij ten top, alles wat er vroeger met menselijke slaven werd gedaan, doen we nu met de dieren.

We houden ze gevangen in veel te kleine verblijven, gaan met ze naar buiten met een riem om hun nek, en we ontnemen ze alle persoonlijke vrijheden.

 

Dit alles om ze maar de baas te blijven!

 

We bepalen hun partner keuze, om ze vervolgens door veel te zware inteelt, jongen te laten krijgen die het predicaat Alien niet zouden misstaan.

Mensen hebben een rare gewoonte om alles wat super lelijk is mooi te vinden.

Een hondje met dwergroei en een uiterlijk alsof we te maken hebben met een rat, die 3 x is overreden door een vrachtwagen. Zijn het summum van schoonheid.

Katten zonder haargroei, vogels zonder veren en honden met varkenskoppen het is te mooi om waar te zijn.

We genieten met volle teugen van zoveel schoonheid die we zelf hebben gecreërd, dat we zijn vergeten hoe het dier er oorspronkelijk uitzag.

 

Ook moeten dieren soms mensenkleren aan, hetgeen het dier waarschijnlijk hoogst onprettig vind. Wij paraderen met hondjes uitgedost als kerstman, rendier of met andere bespottelijke apepakjes aan.

De dieren lopen compleet voor paal en voelen zich waarschijnlijk vreselijk ongemakkelijk.

Maar daar hebben de baasjes geen boodschap aan, het gaat tenslotte om hun eigen ego.

Dit is moderne slavernij ten top, het opleggen van je wil aan een ander levend wezen.

 

Misschien moeten maar eens nadenken wat we een dier aandoen met ons gedrag.

Tenslotte is het ook gelukt om van de mensen slavernij af te komen!

 

Eppo

 

Deel deze pagina

Tunnelvisie

16. dec, 2012

Afgelopen weekend zijn wij met ons gezin fijn een weekendje weg geweest, met als hoogtepunt een dagje Londen.

Londen is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden die heel gemakkelijk met een fantastisch metrostelsel te bereiken zijn.

Je kunt met een dagkaart heel gemakkelijk inchecken door de poortjes van een metrostation en op de trein stappen.

Tenminste als de deze werken, van de 3 kaartjes die wij hadden werkte er maar 1.

Maar niet getreurd en beleefd als Engelsen zijn, werden er voor ons steeds handmatig de poortjes open gedaan als we ergens aankwamen, het maakte ook helemaal niet uit als we per abuis buiten onze zones terecht kwamen. Ook daar werden we heel vriendelijk  op attent gemaakt, en mochten we zonder extra kosten gewoon weer terug reizen.

Kom hier maar eens om in Nederland, hier moet je gewoon bijbetalen, en krijg je gewoon een boete. Maar goed, wij zijn natuurlijk dan ook niet gewend om ons gastvrij op te stellen als zijnde een ambtenaar van een grote stad. Misschien een idee voor een nieuwe kijk op gastvrijheid door de gemeentelijke overheden van ons land?

Maar goed om in Londen te blijven, we kwamen aan op een druk station en toen we naar buiten wilden weigerde het poortje weer eens.

Een aardige mevrouw wenkte mijn zoon om door een poortje te lopen, ondanks dat er op een bordje “No Entry” stond. Mijn zoon volgde dan ook braaf de aanwijzingen op.

We waren net allemaal door de poortjes heen toen er een boze stem door de akoestische ruimte schalde.

De stem was bedoeld voor mijn zoon, en het bleek een Amerikaan te zijn, die hem met verhefte stem ter verantwoording wilde roepen voor het feit, dat hij het bordje No Entry had genegeerd. Ik maande hem met een internationaal gebaar tot kalmte hetgeen hij dan ook direct begreep en zijn woede op mij richtte.

Gelukkig stond hij aan de andere kant van de poortjes.

Amerikanen hebben een hele irritante gewoonte, egocentries als zij zijn, veroordelen zij  zeer snel en zonder zich te bekommeren om het feit, dat hun onfeilbare Amerikaanse zintuigen, het misschien ook nog wel eens mis kunnen hebben.

Dit zie je ook altijd weer terug in hun buitenlandse politiek.

Amerikanen die ik gemakshalve Yanks noem, hebben als supernatie een naam hoog te houden. Dat is waarschijnlijk de reden dat dit heerschap meende zich te moeten laten gelden. Wat kun je doen als je wordt aangesproken door Superman himself?

Eigenlijk niet zoveel, alleen hopen dat er genoeg afstand is tussen de Yank en je eigen persoontje, om de hoeveelheid naar kwaadheid riekend speeksel te ontwijken.

Als een Yank je aanspreekt op je gedrag flitsen erbij mij allerlei gedachten door mijn hoofd. Hoezo Amerika supernatie? Eigenlijk is het onmacht dit gedrag! Amerika heeft zelf weinig geregeld voor zijn Superburgers, en omdat iedere idioot daar met wapens rond mag lopen zijn hun eigen kinderen niet eens veilig op hun scholen. Dan is het best even slikken als je dan in een wat zij noemen “Europeesche Knuffelstaat” komt.

Je raakt compleet over je toeren bij het zien van zoveel socialiteit achter elkaar. Ga er maar eens aanstaan, alles wat je als rasechte Amerikaan vervloekt, krijg je opeens achter elkaar te zien in nog geen 2 minuten!

Wij lieten de Yank vertwijfeld en volledig ontgoocheld achter, wat konden we doen?

We zouden het waarschijnlijk alleen maar erger maken.

Eppo

Taalloos

13. dec, 2012

Gisteren was het er weer onze jaarlijkse ergernis, ons jaarlijks lijden, ons lot.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal!

We zijn weer eens voor de verandering verslagen door onze Zuiderburen, die er keer op keer blijk van geven beter in de Nederlandse taal te zijn als wij.

Waarom doen wij het zo slecht? Je vraagt je af of het z.g.n. Nederlands wel echt onze taal is. Deze taal dit Nederlands, is zo moeilijk en kent zoveel onmogelijke begrippen en schrijfwijzen, dat het eigenlijk onmogelijk is om het je eigen te maken als rechtgeaarde Hollander. Het kan toch niet zo zijn dat we hier mee verder moeten gaan?

Als we het niet foutloos kunnen schrijven, lijkt het zinvol om uit te kijken naar een

andere taal.

 

We hebben best veel keus, al zeg ik dat zelf, want we hebben keuze uit het Fries, Gronings of Limburgs, Achterhoeks en wat al niet meer!

Laten we er voor pleiten dat een van deze subtalen of dialecten ons nieuwe ABN wordt.

Misschien moeten we kiezen voor het Fries, dit is een echte taal compleet met grammatica? Laat het Nederlands maar voor de Vlamingen zijn, dan gaan wij Fries spreken. We zullen dan nog wel eens zien wie het Groot Dictee der Friese Taal wint!

 

Groot voordeel is als wij in Belgie komen, de Belgen ons niet meer kunnen afluisteren, de Franstalige Belgen hoeven geen hekel meer te hebben aan ons, omdat we Nederlands praten, ik zie vele voordelen op ons af komen.

Stel je voor, lekker in de Ardennen op een terras zitten, en niet meer genegeerd worden omdat je Nederlands spreekt. Hoe mooi kan het leven zijn?

 

Alles is veel beter als we Fries spreken, het zal even wennen zijn, maar als het zover is zal niemand er rouwig om zijn, dat we dat malle Nederlands kwijt zijn.

It Frysk sil fan ús syn!

 

Kijk eens hoe mooi het weg leest “Friesland Boppe”!

 

Voortaan zal het anders zijn, we worden weer voor vol aangezien in de wereld, andere landen zullen ons roemen omdat wij de moed hadden, om nee te zeggen tegen een taal die menig Hollander in vertwijfeling heeft gebracht, en waar menigeen hel en verdoemenis over heeft uitgesproken, als het weer eens om grammatica ging.

Weg ermee, soms is het goed om eens grote schoonmaak te houden en eens goed op te ruimen. Het Nederlands heeft eindelijk afgedaan, voortaan geen gesukkel meer over t of dt geen gedoe meer over au of ou, we gaan een grote sprong vooruit maken op taalgebied.

 

Zo dat is eruit, gelukkig duurt het weer een jaar voordat we weer een dictee hebben. PFFF….

 

Eppo

 

Gebakken Lucht

12. dec, 2012

Deze week was er het nieuwsbericht dat een medewerker van de Nederlandse bank aanzienlijke bedragen heeft gestolen, door steeds met geld van zijn werkplek naar het toilet te gaan, om het waarschijnlijk op een plaats waar het donker is te verstoppen, is er veel geld verdwenen.

Gevalletje van “goed voorbeeld doet volgen” zullen we maar denken.

Wat nog veel gekker op mij overkwam was het bericht dat een directeur van de ING, jawel, “die van die Oranje Leeuw”, vertelde dat huiseigenaren moeten worden belast om starters een kans op de huizenmarkt te geven.

Dit is de wereld op zijn kop, dit is hetzelfde als de dokter vertellen hoe hij beter kan worden, inbreken bij de inbreker inplaats van andersom en noem het maar op.

Wie is hier nu eigenlijk de schuld van de crisis, van het feit dat starters geen hypotheek kunnen krijgen? Juist, de bankiers zelf.

Deze ING directeur weet niet waar hij het over heeft, of hij is nog stommer als het achtereind van een varken dat lijdt aan chronische diarree.

Laat hij maar eens gewoon aan het werk gaan, en zorgen dat het geld weer wordt rondgepompt in onze economie, in plaats idiote hersenspinsels in de wereld in strooien.

Ik stel mij zo voor dat de ING directie met hun topsalarissen en hun onvermogen, om door hun rijkdom nog te begrijpen, hoe het is om van 100 euro per week boodschappen te moeten doen, aan een lange tafel zitten te denken. “Wat kunnen we nu weer tegen de pers zeggen voordat we weer gaan golven”?

Wat een onbenul deze directeur, er zijn dus echt mensen die te stom zijn om onder een paard te hangen, nou daar is hij er in ieder geval een van!

De dag dat starters weer gewoon hypotheek kunnen krijgen tegen een betaalbare rente  met een fatsoenlijke aflossing, is de dag dat het einde van de crisis nabij zal zijn.

Hoger opgeleid is geen garantie voor een hoger intelligentie niveau dat blijkt maar weer.

Waar wachten de banken nog op? Dit is moeilijk te bevatten, er gaan verschillende theorien in de rondte.

Een ervan is dat de rijke mensen in de wereld het niet meer leuk vinden om rijk te zijn.

Als je rijk bent en iedereen is arm, dat is pas genieten! Je kunt veel meer als een ander die niet rijk is, en je eet elke dag buiten de deur. En dat terwijl het gepeupel om je heen zich verdringt om een pannetje met beschimmeld brood ondergedompeld in beker melk.

Rijkdom is vooral “groot verschil”. De laatste jaren kreeg iedereen het veel te goed, mensen gingen huizen kopen en op dure vakanties, iedereen leek wel rijk!

Dat was de rijkaard een doorn in het oog.

Als een echte Scrooge zat hij bovenop zijn geld te genieten van het gepauper om

hem heen.

Daarom moeten we weer terug naar af, pas dan zal de crisis weer aantrekken.

Laten we maar hopen dat dit onzin is en dat de bankiers weer gaan doen waar ze altijd goed in waren, n.l. het uitlenen van geld.

Eppo

Stamboek

12. dec, 2012

Stamboek wij Hollanders zijn er goed bekend mee, alles wat we keuren, fokken of kweken leggen we vast in een stamboek of soortgelijk document.

Neem nou de Miss Nederland verkiezing er is geen veestapel die beter gedocumenteerd wordt, als er door de Miss Nederland organisatie wordt gedaan.

Miss Nederland verkiezing, deze jaarlijkse vleeskeuring is alweer in volle gang.

Mooie jonge dames paraderen schaars gekleed voor vieze mannen in smoking, die met bordjes hun waardering uitbrengen voor het langslopende prijsvee.

Als het de jury behaagt mogen ze met een kroontje en een geldprijs weer naar huis.

Volgens zeggen behoren de dames ook de nodige brains te bezitten, beauty en hersens gaan soms best samen dat is zeker waar.

Het viel de aanwezigen op, dat dit jaar dikke billen en grote borsten de trend zijn, en dat annorexia types het hebben gehad.

Dat is goed nieuws de veel te magere Miss veestapel heeft menig tienermeisje een complex bezorgd. Het werd tijd dat we af zijn van de modellen die qua figuur het midden hielden, tussen een bezemsteel en een bonestaak.

Weg ermee, vol en rond is veel beter en gezond.

 

Na de Nederlandse keuring volgt er voor de winnares een volgende ronde op wereld niveau. Daar zal ons stamboek het opnemen tegen het rasvee van de rest van de wereld.

Op naar de volgende ronde, tenslotte draait het veebedrijf altijd door.

Zolang onze veestapel internationale prijzen in de wacht sleept, is het voor fokkers interessant om nieuwe exemplaren in te zenden.

 

Met de door ons uitgebalanceerde fokprogramma’s, en ons vermogen om alles tot in details vast te leggen, hebben wij ten alle tijden een grote voorsprong op de rest van de wereld.

Mooie volgroeide fokstieren zorgen een prachtig nageslacht, die wij dan op zekere leeftijd weer in een badpak kunnen tonen aan de keurmeesters, die in smoking met het prijsbord op schoot, zichzelf onderkwijlend kunnen vergapen aan zoveel moois.

 

Wij kunnen met recht trots zijn op ons stamboek!

 

Eppo  🙂