Anderen

10. dec, 2012

Hij die een ander nooit ziet staan.
Zal in het leven eenzaam verder gaan.
Blijf open en kijk om je heen het zal je verrijken.
En ook verder leren kijken!
Anderen wat gunnen doet soms zeer.
Maar het brengt je zoveel meer.

Eppo

Deel deze pagina

Zeuro

10. dec, 2012

De Nederlandse horeca is duur erg duur, ga eens met zijn tweetjes iets drinken op een terras en je bent zomaar € 15,00 voor 4 drankjes kwijt. Heb je nog niets bijzonders.

Als je er ook een bittergarnituurtje bij wilt, dan blijft de kassa rinkelen.

Restaurants maken het ook bont, met veel opsmuk en een smaakvolle aankleding van hun zaak slagen ze er heel goed in om de middelmatige kwaliteit van hun eten te verbloemen. Uit eten is duur erg duur.

Als ik naar een gemiddelde kaart kijk in een restaurant, zie ik gerechten op de kaart staan die zo niet bijzonder zijn. En de prijs is sky high!

B.v. een kipfilet voor de prijs van een tournedos met een beetje garnituur er omheen wordt het aanbevolen alsof het haute cuisine is.

Hoe is dit zo gekomen?

Laten we eens terug gaan naar het het jaar 2002, op 1 januari van dit jaar kregen we een nieuwe munteenheid de Euro.

De toenmalige horeca ondernemers besloten toen om de prijzen 1 op 1 van Guldens naar Euro’s om te zetten.

Operatie “pluk ze” was begonnen, de prijs van een drankje was op 31 december 2001 nog een Gulden vijftig en op 1 januari 2002 een Euro vijftig.

Slim gedaan zou je denken, in het begin leek dit van wel, de diknekken van Horeca Nederland waren opgetogen door zoveel meer winst in hun geliefde bedrijfstak, en iedere Horeca ondernemer leek het voor de wind te gaan.

Uiteindelijk begint zich dit 10 jaar later te wreken, doordat de kosten stijgen wordt de winst steeds kleiner, en het wordt daardoor steeds moeilijker om een fatsoenlijke hap op tafel te krijgen, voor een normale prijs, deze waren immers sinds 2002 al hoog en zijn door de tussentijdse prijstijgingen nu zo ongeveer op hun hoogste punt.

En dat, terwijl er meer geld moet worden verdiend om alles te kunnen blijven betalen!

Natuurlijk zijn er meer bedrijven die mee hebben gedaan met de actie “pluk ze” en hebben geprobeerd zich op deze manier snel te verrijken.

Jammer het is totaal mislukt en daarmee hebben we de Euro een hele slechte start gegeven. Het had zo mooi kunnen zijn maar de gulzigheid won het weer eens van het verstand.

Nu zitten we met de brokken, we hebben veel te dure huizen en dito hypotheken, daarnaast is een goed salaris van voor 2002 een modaal salaris geworden 10 jaar later.

Alles is duur geworden dat is een feit.

We gaan nu door de zure appel heen die crisis heet, als die voorbij is hebben we weer een kans, maar of we slim genoeg zijn om die te grijpen???

Ik betwijfel het!

Eppo

Virtuele poppetjes

9. dec, 2012

Tegenwoordig kom je ze steeds vaker tegen pratende computers, ze vragen je het hemd van het lijf, doen je allerlei voorstellen en bellen je te pas en onpas op.

Wat is het nut van deze virtuele poppetjes, ze nemen arbeidsplaatsen in van echte mensen, ze hebben geen enkel gevoel, en als je met ze te maken krijgt, heb je als klant het gevoel dat je niet voor vol wordt aangezien.

Ik heb wel eens geprobeerd om ze te foppen die virtuele poppetjes, maar helaas zelfs dat werkt niet. Als ze je bellen is de eerste vraag meestal bent u dhr of mevr. …………enz?

Bij een ja gaan ze direct over tot waarvoor ze bellen, je kunt ze alleen aanhoren of ophangen en in het laatste geval gaan ze je zeker opnieuw bellen.

Wat moeten we eigenlijk met deze virtuele telefoonterreur, in ieder geval nooit ingaan op hun voorstellen of aanbiedingen omdat deze meedogenloos worden vastgelegd in hun virtuele systemen.

De variant virtuele klantenservice is er ook zo een, werkt meestal op basis van open vragen en als je dan al tot de oplossing komt van jou probleem, ben je al tien lamme vingers van het typen rijker, en gedesilusioneerd door zoveel onbegrip.

Het zal nog wel erger worden in de toekomst vrees ik, echte mensen zijn duur voor bedrijven en virtuele poppetjes werken dag en nacht door.

Echte mensen kun je ontslaan en naar de voedselbank sturen, probleem opgelost.

Is dit het toekomstbeeld? Computers die banen overnemen van mensen, die vervolgens geen werk meer kunnen vinden? Omdat het gewoon niet meer bestaat, doordat er nu een computer staat die jou werk doet?

We zullen met zijn allen moeten leren anders tegen werkeloosheid aan te kijken, willen we onze economie in stand houden.

Als een groot deel van de bevolking straks naar de voedselbank moet, zijn we wel mooi van onze oude troep af, maar is de economie hier niet bij gebaat.

Het zou mooi zijn als we het bestaande werk goed zouden verdelen, en we allemaal met een mooi inkomen kunnen genieten van de vrije tijd die we er dan bij krijgen.

De voedselbank kunnen we opdoeken want een dergelijk fenomeen hoort in een beschaafd land niet thuis.

Virtuele poppetjes hebben voordelen maar laat alsjeblieft iedereen hiervan profiteren!

Misschien is een soort loonbelasting heffen op virtuele medewerkers een goed idee, je kijkt gewoon wat een echte medewerker in dezelfde positie zou verdienen, daar baseer je je heffing op.

Voor de werkgever blijven de voordelen die een virtuele medewerker heeft bestaan zoals, nooit ziek, geen tegenspraak en lekker uitschelden om van je frustatie af te komen.

Beste regering het is natuurlijk maar een idee, maar als u het wat vind mag u dit gerust gebruiken als u deze tekst leest.

Denkt u dan wel aan een eerlijke verdeling over de werklozen in uw eigen land en niet in die van een ander land?

Eppo

Korte Lontjes

8. dec, 2012

Korte lontjes, als dit zich met vuurwerk voordoet heb je een probleem, maar het gaat over intolerantie van de ene mens tegenover de andere mens.

We hebben er natuurlijk op zijn tijd allemaal wel eens last van, “korte lontjes”.

Maar tegenwoordig lijkt het wel of het een trend begint te worden.

Als iemand iets doet wat een ander niet leuk vind komt het opvallend vaak tot een handgemeen de laatste tijd.

In de media is er elke week wel een geval van “korte lontjes”.

Afgelopen week zelfs met dodelijke afloop, het ging dit keer om een man die zich geheel belangeloos inzet om een voetbalwedstrijd in goede banen te leiden.

En als stank voor dank wordt hij na, voor mij nog onduidelijke redenen in elkaar geschopt. Het resultaat weten we inmiddels.

Bij zo’n voetbalwedstrijd moet er wel een heel groot belang zijn, om zo boos te worden dat je iemand in elkaar wil trappen.

Jeugdvoetbal het gaat echt helemaal nergens om, en als dat wel zo zou zijn blijft dit toch een totaal idiote reactie van deze dwazen.

Voor de toekomst houd je je hart vast als dit soort mensen, in onze samenleving terecht gaan komen, met een herseninhoud van een slak ga je denken dat dit soort mens alleen goed is om in een tuigje voor een wagen te lopen, tenminste als er een goede menner op de bok zit.

De schoppende en slaande mens, het is nu niets en het wordt ook nooit iets.

Misschien leuk om ze op een eiland te zetten, en dit reservaat openstellen voor de plezierjacht. Waar heb ik deze film ook alweer gezien?

Als je ze in een kooi stopt hoeft de deur niet op slot, ze zijn toch te dom om te weten hoe je een deur opendoet.

Vandaag las ik weer een bericht “automobilist slaat jongen van 10 jaar in elkaar wegens het gooien van sneeuwballen naar zijn auto”.

Wat zal de bestuurder zich groot en sterk gevoeld hebben toen hij dit deed, ik zou tegen hem zeggen ‘ben jij nooit jong geweest dan?

Waarschijnlijk wel maar wist hij niet hoe je een sneeuwbal moest maken omdat hij er te dom voor was. Dit jongetje moest het nu bezuren omdat hij wel prachtige sneeuwballen kon maken.

Wat doen we met deze intoleranten der samenleving, deze pragmatische randdebielen die van voren niet weten of ze van achteren leven?

Ik zou zeggen in ieder geval sterliseren zodat ze zich niet kunnen voortplanten, tenminste voor zover ze weten hoe dit moet?

Ze zouden een carriere kunnen beginnen als rijplaat op een bouwwerk of als spoorbiels.

Daar hoef je niet veel voor te kunnen alleen maar te kunnen liggen, dat zal wel gaan denk ik. En als de inhoud van hun mond groot genoeg is kunnen ze ook nog als vis fuik in een sloot staan.

Op deze manier hebben ze voor de maatschappij toch nog enig nut!

Eppo

Alles tegelijk

7. dec, 2012

Ik zag laatst een telecom reclame die we vast allemaal wel eens hebben gezien.

Hij gaat over een gezin dat door de terugvallende economie, vanuit een huis in het Gooi terug moet naar 3 hoog achter.

Dit gegeven is altijd goed voor een leuke commercial daar is ook niets mis mee.

Toch was ik afgelopen week geschokt, geschokt door het meest briljante idee van deze eeuw en waarschijnlijk ook van de voorafgaande.

Het idee wat in deze gezellige reclame spot werd geopperd was om alle feestdagen in december op 1 hoop te gooien.

Sinterkerstennieuw wordt dit genoemd, in 1 woord briljant en absoluut fenominaal.

Als je dit kunt bedenken nou dan ben je echt iemand, het idee is briljant in zijn eenvoud.

1 feestdag in december weergaloos.

Ik stel mij zo voor dat Sinterklaas aankomt en dat de Kerstman hem op staat te wachten op de kade, samen stappen ze in de arreslee en rijden door de straten.

Zwarte Pieten en de Elfjes lopen er achteraan strooiend met lekkers voor iedereen die dat wil. Deze mooie dag sluiten we af met het eten van oliebollen en het afsteken van vuurwerk. Wat kan het leven simpel zijn, waarom is dit nooit eerder bedacht?

Na het vuurwerk om precies 24.00 uur wensen we iedereen gelukkig Sinterkerstennieuw, en delen aan elkaar cadeautjes uit.

Wat een fijne dag, dit wordt het hoogtepunt van het jaar.

Geen gedoe meer in de maand december met koopavonden waar je niet naar toe wil gaan, maar toch moet omdat je je suprise nog niet af hebt.

Niet meer in de rij voor de kassa van de speelgoed zaak.

Omdat er maar 1 feestdag is rennen we niet allemaal tegelijk naar het winkelparadijs.

Verkoop spreiding dat is het toverwoord.

Geen cadeau stress meer, nooit meer zuchten om een gedicht op papier te krijgen, voortaan alles zonder gedoe op 1 dag vieren! Zalig zijn zij die dit bedacht hebben.

Hoe mooi kan het leven zijn zonder al het gedoe dat Kerst of Sinterklaas heet.

We hoeven onze kinderen maar 1 keer bang te maken in december hetgeen veel slapeloze nachten scheelt. We eten minder snoep en banket hetgeen onze gezondheid alleen maar ten goede zal komen. Alles waar te voor staat is niet goed, zo ook te veel feestdagen in 1 maand.

Sinterkerstennieuw het fenomeen van de jaren 2000 zal Nederland in een rap tempo veroveren, over een paar jaar zullen door de crisis gedwongen de eerste gezinnen Sinterkerstennieuw gaan vieren.

De mensen zullen weer blij en gelukkig zijn met de eenvoud van het simpele leven.

Gedoe nooit meer, we kunnen gewoon gaan genieten van de vrije tijd die we overhouden.

Geen jengelende Sinterklaas of Kerstliedjes meer, we bedenken gewoon nieuwe.

Ik weet niet hoe het met u zit? Maar ik ben om!!

Eppo