Limburg

15. nov, 2012

Limburg is boos erg boos, wat is er aan de hand? Onkundige acteurs hebben de Limburgse taal verkracht in het Sinterklaas journaal het Sinterklaas journaal notabene. Het laatste echte Nederlandse volksfeest. Nooit geweten ze dat ook in Limburg vierden maar goed dat terzijde.

De acteurs in het Sinterklaas journaal hebben een Limburger nagedaan op een manier dat heel Nederland het kon verstaan behalve dat deel, dat als een appendix aan Nederland bungelt maar waar het wel heel mooi vakantie vieren is, en ze lekker bier hebben maar waar voor de rest helaas niet zoveel te doen is. Het is vreselijk de enigste Nederlanders die kunnen praten zonder hun tong te bewegen zijn boos op ons, wij de Hollanders.

Het woord Hollander is in Limburg en grote delen van Belgie een aanduiding voor een soort dier dat in grote getalen boven de grote rivieren voorkomt. Ze zijn nergens goed voor ze verstaan ons niet, en ze kunnen geen carnaval vieren, en ook geen lekker bier brouwen aldus de Zuiderling.

Wat nu hoe maken we dit ooit goed? Sinterklaas feest en Limburg gaan sowieso niet zo goed samen, de laatste keer dat een Limburgse acteur  Huub Stapel genaamd in de film Sint speelde heeft menig kind slapeloze nachten angst en paniek aanvallen moeten doorstaan en zijn verschillende volwassenen door slapeloze nachten gekweld in overspannen toestand opgenomen in psychiatrische inrichtingen.

Wij Hollanders begrijpen de keuze van het Sinterklaas journaal dan ook wel maar de Limburger kan er maar niet aan wennen.

Daarom stel ik voor dat we alle mannen boven de 16 jaar en woonachtig boven de grote rivieren mobiliseren om ze met steekschoppen gewapend Limburg los te gaan steken van ons mooie Nederland. Te beginnen op de lijn Roermond Weert. Rare naam Roermond waarschijnlijk bedacht door een plaatselijke Bisschop die tijdens het misbruiken van kleine jongetjes bedacht dat je niet alleen in de ........ maar ook in de mond kunt roeren of zoiets.

Ik dwaal af, Limburg als een blinde darm operatie verwijderen dat is ons doel en dan hoeven wij ons nooit meer te verantwoorden tegenover dit volkje van ex mijnwerkers en grotten stekers. Mooi dat is dat Sinterklaas for ever!!!!

Deel deze pagina

Zomaar een dag in de week

14. nov, 2012

Er is altijd wel wat, als je s'morgens opstaat en je begint de dag, wil je je tanden poetsen. Tandpasta op, dan die andere tube gepakt die op het planchetje staat, door mijn slaperige kop kom ik er pas na een minuut poetsen pas achter dat het de rimpelcreme van mijn vrouw is. Rimpels zal ik in mijn mond niet meer krijgen vermoedelijk. Daarna snel aankleden en ontbijten, nou ontbijten tegenwoordig eet ik yoghurt met Cruesli en fruit. Een hap Yoghurt met Cruesli is net een hap maaginhoud van de poes compleet met harde stukjes, de velletjes van de toegevoegde mandarijn zorgen voor een soort van aanvullende haarbal sensatie in mijn mond. Dan weet je ook eens hoe een kat het heeft. Als je naar buiten gaat regent het............ gelukkig niet altijd nee het  weer is best te doen in Nederland, zomers te koud en s'winters te warm, ach wat maakt het uit. Lekker aan het werk dan maar, meestal op een computer met een systeem dat er een satanisch genoegen in heeft om net als je denk het gaat lekker, weer aan de noodrem gaat trekken. Niet getreurd tenslotte is de dag al weer half om en wordt het middagpauze.

Na de middag pauze maar weer lekker aan het werk, door de overdosis koolhydraten van de lunch krijg ik rond 14.00 uur een dipje mijn ogen worden zwaar, en eigenlijk ben ik aan een dutje toe. Helaas het werk gaat door, en na een paar bakken zwarte koffie gaat het wel weer. Pff het is alweer 16.30 en ik moet nog zoveel doen? Helaas de werkdag zit erop, en ik rijd met de carpool collega mee naar Enkhuizen. Natuurlijk stap ik bij het uitstappen uit de auto in het dna van een hondachtige die zo te ruiken geen Royal Canin te eten krijgt, maar waarschijnlijk een blik vleesbereiding uit een twijfelachtige supermarkt die zowel voor menselijke als voor dierlijke consumptie geschikt is.

Gelukkig bied een emmer sop met borstel uitkomst om mijn arme trouwe schoenen weer lekker te laten ruiken. Daarna lekker eten, ach ja daar heb ik nooit klagen over en dat is mij aan te zien. Straks lekker naar bed en dan begint de cyclus weer!  🤪

 Eppo