Het Laatste Bosje!

9. jan, 2017

Het is Nederland in het jaar 2087, heel ver, echt nog heel ver in de toekomst. Nederland is veranderd sinds 2017, Nederland is een hele grote stad geworden. Veel beton en weinig ruimte voor alles wat groeit en bloeit.
Grote grijze gebouwen ontnemen ons het zonlicht, betonnen wanden met alleen nog maar wat mos aan de noordkant, omdat de zon daar nooit komt, is ons uitzicht. Nederland is niet meer het land van groene weiden en mooie rietkragen, van zonnige dijkjes met knotwilgen!
Allemaal weg, de laatste molen staat als monument op een groot verkeersplein, ach ze moesten daar een rotonde maken, kon hij mooi in het midden blijven staan.
Nederland is het land van innovaties en ongeremde technische hoogstandjes, een ware kennis economie. De straling van de sterke magnetische velden van zendmasten maken veel mensen doodziek.

Kun je er niet tegen, dan ga je maar dood, alleen de sterkste kan overleven. Iedere burger krijgt bij zijn geboorte ook een sterfdatum toegewezen. Op die datum wordt je van huis opgehaald door een grote bolide met alle luxe erin, je laatste feestje! De eindbestemming is het Sterfhuis, daar wordt je pijnloos de dood ingeleid door mensen, die weten wat ze moeten doen.
En dat moet ook wel, in een drukke metropool waar niet voor iedereen plek meer is. Natuurlijk verloop? Daar raakt het land door verstikt.
Maar op 1 plekje is het nog groen, in de volksmond noemt men dit, Het Laatste Bosje. Amper een halve hectare groot.
Maar als je in het midden staat en ronddraait, zie je alleen maar groen en waan je je in een bos zoals het ooit was.
Rondom het bos staan alleen maar hele grote villa’s, alleen de allerrijksten kunnen zich veroorloven om bij Het Bosje te wonen.

Wilde dieren zijn er niet meer, het laatste hert is doodgereden op een weg naast het bosje in 2073, en zijn er nu alleen nog een paar vogels.
Hoe fijn is het om midden in Het Bosje naar vogelgezang te luisteren?
Niet allemaal tegelijk, met 50 miljoen mensen mag je 1x per mensenleven een keer naar Het Bosje toe.
Ook dat wordt bij je geboorte vastgesteld, ga te vroeg dood heb je pech, niks aan te doen.
Dat is Nederland anno 2087, vol veel te vol. Grauw en grijs geen kleur meer te zien. Het Bosje is het laatste stukje groen, hopelijk blijft dit nog heel lang bestaan. Niet als het aan bepaalde politici ligt, de partij die geldelijk gewin boven welzijn stelt, bestaat nog steeds!

Tijd heelt dus niet alle wonden!

Eppo

Deel deze pagina

Verborgen Prostitutie!

5. jan, 2017

Is het u wel eens opgevallen? Heeft u ook wel eens gedacht waarom?
Nou ik vraag het mij al jaren af.
Hoe komt het nou dat je in de reclame alleen maar mooie vrouwen ziet? Hoe komt dat nou eigenlijk? Weet u het?
Ik zie eerlijk gezegd het nut niet zo van reclame, het is altijd weer een hinderlijke onderbreking van de film, of van het programma wat je probeert te kijken.
Ik neem een film het liefste op, dan kan ik de reclame lekker doorspoelen. Wilt u kijken naar een reclame over Vaginale Schimmels? Lekker fris! Liever geen reclame, maar dat zal wel nooit gebeuren.

Maar goed we dwalen af, ik vraag mij dus al jaren af waarom er in reclame altijd mooie vrouwen hun zegje doen, en dat terwijl ze producten aanprijzen, die voor de hele Nederlandse bevolking zijn gemaakt. Natuurlijk een filmpje over vrouwelijke ongemakken zoals niet lekkend maandverband en dergelijke, kijkt leuker als er een mooie vrouw in speelt. Neem je hetzelfde filmpje op met Eucalypta dan krijg je meteen jeuk alsof de schimmels je rug op kruipen. Dat is het cosmetische effect, en dat is nou precies wat mij zorgen baart.
Ik vind vrouwen in commercials altijd iets onzedelijks hebben, alsof je naar de hoeren gaat als je het aangeprezen product koopt.
En daarom vind ik reclame iets van verborgen prostitutie hebben.

Ik weet natuurlijk ook wel dat mensen die in de reclame meespelen, dit volledig uit vrije wil doen. Maar toch, je krijgt geld om je lichaam publiekelijk te tonen. En dat is natuurlijk ook normaal, maar toch knaagt het aan mij. Als ik er naar kijk bekruipt mij een schuldgevoel.
Natuurlijk het is niet echt maar toch, als je er naar kijkt houd je het in stand. Dan houd het nooit op. En misschien is dat maar goed ook.
Stel je voor dat iedereen naar mijn grillen zou luisteren?
Dat moeten we echt niet hebben.
Maar toch het zit mij niet lekker, en doordat we allemaal naar die reclame kijken zijn we allemaal een klein beetje souteneur.
U weet wel van die mannen die ehh.. nou ja u begrijpt het wel!

Maar sluit uw ogen niet,voor het verborgen verdriet!

Eppo

Showroom!

3. jan, 2017

Ik maak van deze gelegenheid gebruik om iedereen een heel gelukkig en gezond 2017 te wensen. Zo dat waren de huishoudelijke mededelingen.
Showroom een heel leuk programma van lang geleden, dit programma gaf een podium aan mensen van allerlei pluimage, al dan niet met een lichte afwijking. Kent u de vrouw nog? Die kaboutertjes zag in haar tuin? Of het oude mannetje, die zonder voorzieningen op een eilandje woonde in een rivier? En die zich echt niet liet wijsmaken dat er mensen op de maan waren geweest?
Kleurrijk in 1 woord, als ik dat programma een beoordeling moet geven! Tegenwoordig maken ze dit soort dingen niet meer.
Of toch wel? Zag toevallig vandaag zo’n woonprogramma op tv.
U kent ze wel daarin mag iemand zijn of haar huis laten zien.

Toen ik vandaag weer zoiets zag toen viel bij mij het kwartje.
Dit zijn ze? Dit zijn de nieuwe showroom artiesten?
Mensen die hun huis tentoonstellen op tv prima hoor, maar ze kijken er zo raar bij, als ze vertellen over hoe geweldig hun huis is!
Het is zo’n blik van kijk mij eens hip vertellen over mijn veel te hippe huis? Zie die trendy blik in mijn ogen? Oh oh wat is mijn huis mooi?
Natuurlijk, ze hebben mooie huizen, en natuurlijk, laat het vooral zien. Heel inbrekend Nederland kijkt mee, geen enkel probleem.
Maar trek er niet zo’n gezicht bij, alsof je net sex hebt gehad, en je orgasme nog aan het doorwerken is!
Doe normaal, wat kan het mij schelen dat je natuursteen onder je bed hebt? Dat in je woonkamer vroeger het bureau van de Burgemeester stond, die ze hebben gevierendeeld omdat hij niet Katholiek was!

Ik vind daarom het begluren met toestemming van, in iemands huis een vervolg op het programma showroom.
Een vermakelijk amusement, gemaakt door mensen die een lichte en vooral prettige tik hebben.
Het is best vermakelijk om te zien hoe de vrouw des huizes een slakkenspoor legt, als ze door de gang loopt.
Kijk haar eens genieten als ze verteld over de kast en de deuren.
Het mooie dakraam uit 1910 en de vintage schoorsteenmantel?
Echt heel mooi allemaal!

Alsof het kaboutertjes zijn.

Eppo

Bijna.......?

27. dec, 2016

Dat is niet best wat ik nu lees? In het UMC zijn mogelijk vrouwen bevrucht met zaad van de verkeerde man!
“En wat dan nog”, hoor ik u denken. Het gebeurt dagelijks dat er vrouwen zijn, die zich laten bevruchten door de verkeerde man?
Ja maar toch, dat is bewust, maar nu is het mogelijk, maar nog niet zeker onbewust gebeurt!
In het laboratorium in het UMC heeft iemand een foutje gemaakt, en misschien het verkeerde reageerbuisje met zaadjes uit de vloeibare stikstof gehaald.
Kan gebeuren dat spul lijkt enorm op elkaar, een beetje plakkerig en een grauw witte kleur. En dan kun je je vergissen, dat is heel menselijk.

Het was voor de donor al een heel gedoe om het zaad in een reageer buisje te krijgen, stelt u zich maar eens voor, je bungelt boven het buisje en je moet dan heel goed mikken? Na de derde keer lukt het meestal wel, maar toch. Of je doet de bakjes methode, doe het spul in een bakje en giet het dan in een buisje, ook een heel gepriek dat is zeker.
Maar als het dan voorzien van een naamstickertje in de diepvries ligt, dan heb je wat. Klaar voor gebruik zullen we maar zeggen.
Maar nu ging het helemaal mis, er zijn mogelijk vrouwen bevrucht met het verkeerde sperma. Mogelijk maar nog helemaal niet zeker.
De laborant die het ontdekte schrok zo, dat hij het buisje wat hij net in zijn handen had, een gooi gaf. Hierdoor vloog de inhoud door het laboratorium zo tegen de verwarming, en zo liep deze poging met een sisser af.

Je moet er toch niet aan denken, het verkeerde zaad?
Stel je denkt dat alles goed gaat, en opeens krijg je een kind met een kleur haar die in je hele familie niet voorkomt?
Je voelt je dan enorm genaaid maar dan zonder het naaien, en dat is vreselijk. Zo’n kind kun je niet even inruilen bij een balie, zo van “mevrouw heeft u er eentje met blond haar?” Nee dat gaat niet meer.
Eens gekregen blijft gekregen, en natuurlijk als ouders houd je dan van zo’n kind. Wat maakt het allemaal uit, kijk eens wat een lief koppie.
In dit soort gevallen neemt ons ouder instinct het over van de werkelijkheid, en gelukkig maar.
Ik hoop dat het allemaal een storm in een glas water blijkt te zijn, maar zo niet gevalletje jammer dan. Het resultaat zal er evengoed mogen zijn.

Eppo

Bijna Kerst!

23. dec, 2016

Het is bijna zover, nog effe tandenknarsen en dan is het weer voorbij.
Kerst, niet mijn ding maar dat wist u natuurlijk al.
Het is wel een mooi moment om even stil te staan bij de dingen.
Ik werd dit jaar voor het eerst in mijn leven geconfronteerd met de ware kerstgedachte. Meestal is het een tijd vol vreten en zuipen, en zogenaamd vrede op aarde. Een beetje nep allemaal, tenminste, zo sta ik erin.
Maar nu werd ik toch even van mijn stuk gebracht, een klein doodziek jongetje dat zich inzet voor andere mensen. Voor kinderen die in arme landen leven, en die sterven aan zoiets simpels als een longontsteking!
En als je dan bedenkt dat een kleine jongen, die zelf niet lang meer heeft te leven, meer als 1 miljoen Euro ophaalt voor dit goede doel. Ja dan smelt ik!

Dan denk ik, waren de mensen allemaal maar 1% van deze kleine jongen? Dan was er geen aanslag in Berlijn, dan is er geen oorlog in Syrië!
Dan bestond er geen geloof, dan waren de mensen niet verdeelt maar allemaal de beste vrienden van elkaar.
Dat wat deze kleine grote held doet is geweldig, dit is groots.
Ik durf deze jongen in 1 adem te noemen met alle grootheden van onze wereld, deze jongen verdient een standbeeld. Niet omdat hij veel geld heeft opgehaald? Nee omdat hij zich ondanks zijn ziekte, zo enorm inzet voor andere mensen die hij niet eens zelf kent!
Na dit bericht kan mijn jaar niet meer stuk, de kachel kan lager, ik voel mij volledig doorgewarmd. Dan heb ik dit jaar toch een Kerstgevoel, en omdat het echt is, voelt het heel goed.

Laf als ik ben sla ik voor de Kerst op de vlucht, ik verstop mij komende dagen diep in de Veluwse bossen. Daar hangen geen ballen in de bomen en doen de mensen niet alsof ze elkaar aardig vinden?
Gewoon rust, en ik ga er van genieten, reken maar van yes!
Ik nestel mij op een omgevallen boomstam diep in het woud, lekker met een fles van mijn favoriete bier, genietend van de natuur.
Achterover leunend en kijkend naar de Hertjes en Wilde Zwijntjes.
En als ik dan zo lekker op mijn boomstam zit denk ik bij mezelf.....

Knappe terrorist die mij hier vanaf rijd!

Eppo