Luchtig!

2. nov, 2016

Het is vreselijk in 2020 is het te hopen dat er geen oorlog meer komt, want dan zijn we vies de sigaar.
De minister wil het luchtalarm, u weet wel die herrie die we in vredestijd elke 1e maandag van de maand kunnen horen, afschaffen, en vervangen door een smsje? Hoe krijgt ie het in zijn bolle kop. Luchtalarm afschaffen?
Weer een traditie naar de knoppen, wat gaan we dit missen straks.
Als je het alarm hoort loeien, dan weet je weer dat het de eerste van de maand is! En dat is fijn, ik moet er niet aan denken dat ik dit geluid nooit meer hoor? En nu gaat het toch gebeuren, 2020? Ja dat is het zo!
En dan het idee om het edele alarm apparaat te vervangen door een klinisch smsje? Wie bedenkt zoiets, een tekstberichtje kan dit nooit opvangen.

Wie leest er vandaag de dag nog een sms? Ik vergeet ze altijd te lezen.
Het is niet meer van deze tijd, we Whats appen en Facebooken of we hebben andere mogelijkheden.
Een hard geluid hoort iedereen, dat is veel beter.
Stel de vijandelijke bommenwerpers zijn onderweg, je krijgt het smsje.
Je kijkt om je heen en je ziet niemand rennen. Zelf lees je het wel en je spoed je naar de schuilkelder. Je gaat naar binnen, en daar zit je dan in je eentje. Lekker dan! Blijf je alleen over!
Het is een onzalig idee, blijf ervan af, maak gewoon herrie op de eerste maandag van de maand. Als het erop aankomt dan weet tenminste iedereen wat er aan de hand is.
Na het ontvangen van een smsje denkt iedereen, getverr... spam weg ermee. Niemand leest die dingen nog!

Het is echt een waan idee, notabene van het ministerie van veiligheid.
Ik vraag mij echt af wat voor een zwakbegaafden het daar voor het zeggen hebben? Totaal van de pot gerukt en compleet de weg kwijt, iets anders kan ik er niet van maken!
Als het zover is, koop ik een oude misthoorn, en elke eerste maandag van de maand laat ik die de hele dag brullen. Gewoon uit protest, protest omdat weer een mooie traditie om zeep is geholpen.

Eppo

Deel deze pagina

Smart of Smart?

1. nov, 2016

We hebben er bijna allemaal eentje, en sommigen, oke de meesten van ons, kunnen niet meer zonder zo’n ding.
Het gaat over de mobiele telefoon oftewel de Smartphone.
En het is best al heel erg aan het worden.
Mensen worden er ziek van, en dat allemaal door de Sociale Media.
Het houd ons wakker en zorgt dat we ziek worden!
Sociale Media, we komen er allemaal mee in aanraking, want we willen niks missen. En dus nemen hele volksstammen hun mobiel mee naar bed.
Want we willen niks missen, dus bij iedere pling of ieder knipperlichtje zijn we klaarwakker. Nog even checken wie er online is, even kijken wat er gebeurt. We willen natuurlijk niks missen!

Persoonlijk laat ik mijn telefoon altijd beneden op de kast liggen, ik wil dat ding niet op mijn nachtkastje hebben. Afgezien van de ziekmakende straling, is mijn nachtrust heilig.
Maar voor hele volksstammen niet, en juist zij worden er ziek van, verschrikkelijk gewoon, het is een plaag. Wat zeg ik een verslaving!
En probeer niet de mobiel van je puber af te pakken voordat hij/zij naar bed gaat. Dan is het huis te klein!
Maar er zijn ook veel volwassenen die niet zonder Smartphone naar bed gaan. Het apparaat is een volwaardig bedpartner geworden.
We hebben als het ware sex met het apparaat, pure beeldspraak natuurlijk. Al krijg ik daar zelf heel raar beeld bij! Ik wil het liever niet weten.

Kom op mensen doe dat ding s’ nachts uit, het is voor uw eigen bestwil.
Weg met dat smoesje dat het nodig is voor je werk of wat dan ook!
Allemaal onzin!
De nacht is om te slapen, en niet om te Face Booken of te Whats Appen.
Laat dat ding beneden liggen op het dressoir, anders krijg je nog vierkante ogen. Het is toch veel lekkerder om te slapen als om Sociaal actief te zijn? Ik vind van wel, ik heb geen relatie met een telefoon.
U wel? Of toch niet!

Smartphone hemel of hel, als je hem uitdoet dan slaap je wel!

Eppo

Kloontje!

25. okt, 2016

Gelukkig, het is nu voor elkaar, we hoeven nu nooit geen afscheid meer te nemen van onze trouwe viervoeters, gevederde vriendjes, of van onze onderwater kameraadjes.
En gelukkig maar want wat was het zwaar, het was zo vreselijk zwaar om te moeten leven met een huisdier, die op een goede dag zomaar dood in zijn mandje kon liggen. Dat kunnen wij geestelijke gewoonweg niet aan!
En nu hoeft het ook niet meer, we kunnen onze lieverdjes laten Klonen.
Is dat niet mooi? Gewoon een exacte kopie van je hond of kat?
Nooit geen afscheid meer? Nooit meer dat zware gevoel en dat blok beton in je maag! Nooit meer wekenlang van slag zijn en je werk verslonzen!
Het scheelt de samenleving miljoenen, deze besparing op ziekteverzuim.
Laten we blij zijn met de knappe wetenschappers die dit mogelijk maken.

We spelen natuurlijk wel vaker voor lieve heer, maar in dit geval moet ik er toch even niet aan denken.
Zo moet ik er niet aan denken dat het vervelende keffertje verderop in de straat het eeuwig leven krijgt. Steeds maar weer die hondepoep voor je deur van de Bouvier van een paar straten verderop.
Rennen voor de Labrador van nummer 16? Ik moet er niet aan denken.
Natuurlijk zijn er ook lieve huisdieren, maar je zal zien dat die niet worden gekloond. Ze klonen natuurlijk alleen de Hellehonden, de Katten demonen, of die verslaafde Goudvis, die in een kom voor het raam staat,
bij mensen uit de straat achter mij!
Wat mij betreft wordt er niet gekloond en blijven huisdieren gewoon sterfelijk.

Voor de huisdieren zelf ook veel beter.
Anders blijven ze met dat getikte baasje zitten, die oude dame met dat hondje op haar schoot, onwel wordend van de put lucht uit haar........ nou ja ik bedoel maar geen goed idee dus.
Ook een dier heeft recht aan een einde aan zijn leven, waarom moet een dier dat een rotleven heeft altijd maar doorgaan?
Straks komt er nog een levenseinde kliniek voor huisdieren die eruit willen stappen. Daarom zeg ik Klonen is prima, maar wel een contract zwart op wit en ondertekend door het dier in kwestie, dat op het moment van ondertekening bij zijn of haar volle verstand is.

Klonen met gemak, maar nooit zonder contract op zak!

Eppo

Flying High!

24. okt, 2016

Wat een gedoe daar bij Transavia, u weet wel die luchtvaartmaatschappij met dat groene logo.
Een Stewardess van deze club is uit de school geklapt.
Het schijnt zo te zijn dat er regelmatig feestjes worden gevierd, achter het Dashboard van een vliegtuig.
En dan gaat het er best ruig aan toe, als we het dagboek van een Stewardess mogen geloven!
Haar huwelijk is inmiddels niet meer te redden, en haar man ook niet. Want die wil een kort geding tegen Transavia aanspannen.
Hij denkt dat de veiligheid van de vliegtuigen in gevaar is.
Okee hij kent zijn eigen vrouw natuurlijk, en als dat een echt seksbeest is, dan heeft hij natuurlijk wel een punt!

Maar kom op waar maken we ons druk om? Alsof je tijdens zo’n lange saaie vlucht, geen sex in een Cockpit kan hebben! Waar heb je die automatische piloot dan anders voor?
Een moderne verkeersvlieger is er alleen nog maar voor het opstijgen en dalen. Voor de rest zit hij maar een beetje duimen te draaien.
Een vliegtuig vliegt vanzelf, en de computer stuurt wel.
Tja en dan is een verzetje best welkom natuurlijk, je moet toch wat doen!
En bied een gewillige Stewardess uitkomst, en hoe erg is dat?
Kom op het is maar sex? Er wordt niemand geslagen of geschopt, hoe erg is het nou allemaal?
Maar nee hoor heel Nederland valt over Transavia heen, schande dit, en schande dat. Hoezo schande, iedereen doet het toch?

We maken ons weer druk om niks! Als die Piloten een hoogtepunt willen, wie zijn wij dan om dat te verbieden? Hoogtepunt hahaha........ briljant!
En die echtgenoot moet zich niet zo druk maken, wees blij dat iemand jouw prut klusje doet! Daarom, als een Piloot zich een beetje wil ontspannen dan moet dat kunnen!
Waar maakt iedereen zich druk om? Oke het is ontrouw, en dat is natuurlijk niet zo netjes. Maar waarom moet heel Nederland zich daar druk over maken? Dus vliegeniers van Nederland, jongens van Jan de Wit!
Have fun in de Cockpit!

Aha nu snap ik hem pas Cock....pit....ja ja!

Eppo

Toy Story!

21. okt, 2016

Ja hoor het is weer voor elkaar, het is alweer kapot het speeltje van Europa en Rusland.
“Kaboem” zo’n geluid maakte hij waarschijnlijk toen hij crashte, al hebben we dit natuurlijk niet echt gehoord.
Het gaat om een z.g.n. Marslander, het ding is neergestort op de Rode Planeet. Dag miljard Euro, hupsakee weg ermee!
Hoe is het toch mogelijk, de ruimte geleerden waren natuurlijk met hun Joystick het apparaat aan het besturen! En net toen de Marslander ging landen kregen ze de ruimte geleerden ruzie, “Nou mag ik?” Geef hier dat ding” zie de een!
“Nee je krijgt hem lekker niet” zei de ander!
Ze trokken ieder aan een kant van het controlepaneel, en plotseling brak het in 2 stukken. En Kaboem de Marslander, nu volledig onbestuurbaar kwam keihard op het rode gesteente van de planeet Mars terecht!

Ik kan mij daar heel druk om maken, het maakt helemaal niet uit hoe dat ding kapot gaat. Het had daar helemaal niet heen moeten gaan.
Wat hebben we eraan, we weten dat er niks is op Mars, en misschien zijn er ooit Marsmannetjes geweest? Nou die zijn nu wel weg!
1 miljard euro naar de maan, of erger naar Mars, zomaar weg de ruimte in geschoten. Dat is ongeveer hetzelfde als 1 miljard euro in de vuilverbrandingsoven storten, dan is het ook weg!
Wat konden we allemaal wel niet doen voor dat geld?
Onze ouderen een menswaardige oude dag bezorgen? Onze zorgverzekering zonder eigen risico? Armoede in Nederland bestrijden?

Bedenk maar iets, maar schiet het niet de ruimte in, dan ben je het kwijt?
Stel we komen nooit op Mars, who cares? Ik zal het niet missen, u wel?
De Russen hadden er ook veel nuttigere dingen mee kunnen doen.
Maar nee hoor ruimtevaart is een speeltje voor de Toyboys, de ruimte deskundigen. Sterrenkijkers noem ik ze, mensen die altijd maar omhoog kijken. Keken ze maar eens een keer om zich heen! Dat is mijn boodschap.
En doe echt wat nuttigs met het geld!

Ruimtevaart ter uwer glory? Of is het toch een Toy Story?

Eppo