Spel on me!

29. apr, 2016

Ik heb het echt helemaal gehad met Bowlingbanen, niet zozeer met het spelletje Bowlen. Dat vind ik een alleraardigst tijdverdrijf. Maar het gaat mij meer om wat er vooraf allemaal gebeurt voordat je de eerste bal rolt.
Bij een moderne Bowlingbaan kom je aan bij een heuse receptie.
Omdat het daar vaak hectisch is moet je vaak wat langer wachten op je beurt. Oke dat is zo erg niet, geduld is een schone zaak nietwaar?
Als je aan de beurt bent en je bent bij een supersonische geautomatiseerde baan, dan voeren ze je voornaam in hun systeem, zodat je niet meer met zo’n blokje zelf hoeft te schrijven.
Hoe mooi is dat systeem? Geweldig zou je zeggen.

Maar niet voor mij, bij mij gaat dit altijd mis. En dan bedoel ik ook goed mis. Als ik mijn naam moet opgeven zeg ik altijd “E-P-P-O ja Eppo inderdaad.” “Met 2x een p?” “Ja dat klopt helemaal”. Dan gebeurt het toch nog regelmatig, dat een hevig transpirerende receptioniste mij vraagt, om nog een keer mijn naam te spellen. Kennelijk onzekere typjes die receptionisten van Bowlingbanen.
Maar iedere keer weer gaat het dan toch nog fout! Dan kom je de baan oplopen, en zie je de naam totaal verkeerd op het bord staan. Dit tot grote hilariteit van mijn medespelers. Zo ben al regelmatig Apo geweest en Opo of Oppo. Ipo komt langs, net zoals Uppo, het ergste was nog die keer dat ik als Epo op het bord stond.

Opeens stonden er van die mannen in witte jassen achter mij. Of ik even in het flesje wilde plassen?
Zouden die receptionisten dan allemaal zijn geselecteerd op hun dyslexie?
Kunnen ze dan helemaal niet spellen, of gewoon een keer luisteren?
Kennelijk niet, de enige skils die je moet hebben, om achter de receptie van een bowlingbaan te mogen zitten, is een enorm brevet van onvermogen, als het gaat om taalgevoel en het goed kunnen luisteren naar mensen! Ik weet het niet, maar hierdoor komt het waarschijnlijk dat ik een hekel aan Bowlen heb gekregen.
Of dit nog goedkomt geen idee? Maar zolang mijn naam die wel vier letters lang is, nog een onneembare barriére is, heb ik het gehad.
Alhoewel, de volgende keer heet ik gewoon Supercalifragilistic expialidocious!

Eat your heart out receptioniste!

Eppo

Deel deze pagina

Beestjes!

25. apr, 2016

Bedwantsen kent u ze? Van die kleine friemelbeestjes die in je matras en beddegoed zitten? Denk maar niet dat u ze niet heeft, want iedereen heeft ze. Ze voeden zich met ons bloed, en het kan daarom zijn dat u wakker wordt met van die kleine rode bultjes op uw lichaam.
Dat doen Bedwantsen dus! Kleine kriebelaars die ons lichaam teisteren.
Jarenlang waren ze er niet zoveel meer, door het middel DDT waren ze bijna uitgestorven. Maar DDT is niet meer dus komen de Bedwantsen weer terug. Gewoon een stukje puur natuur in je eigen bed.
Hoe mooi is dat? Het is wel een stukje natuur wat je niet ziet.
De beestjes zijn namelijk uiterst klein, dus je ziet ze bijna niet.
Ik begrijp dat u niet zit te wachten op deze kleine kriebelaars, maar ze zijn er en dat is niet anders!

Maar er is nu goed nieuws, er is wat tegen te doen!
Uit onderzoek is gebleken dat Bedwantsen graag in rode en zwarte lakens zitten. Geel en groen beddegoed daar hebben ze echt een hekel aan.
Dus wilt u geen huisdieren in uw bed? Neem dan gele en groene lakens!
Mooier is het om in een totale symbiose met de natuur te leven.
Gun uw Bedwantsje een goed leven, sta een druppeltje bloed af.
U voelt het niet eens als u word geprikt, zo klein is de naald van een Bedwants. Jarenlang wilden we niets van de natuur meer weten.
Maar nu komt alles weer terug, nog even, en we verwelkomen de hoofd en schaamluis weer als normaal in ons leven.
Als iedereen deze beestjes heeft, dan kunnen we elkaar niet meer besmetten.

Sterker nog voor een goede luizenkweek is het van belang om af en toe wat vers bloed naar binnen te halen.
En dat is voor Bedwantsen niet anders, breng eens een Wantsje over, dat is het nieuwe delen!
Belangrijkste is dat we weer in totale harmonie met de natuur gaan leven.
Kleine kriebelaars noemen we de kleine diertjes voortaan, in plaats van smerig ongedierte. Ziet u de positiviteit in het eerste deel van de vorige zin? De diertjes zijn er nou eenmaal, en ja ook in je bed het is gewoon de natuur!

Zitten de beestjes in je bed? Maak het gezellig, maak dolle pret!

Eppo

Warming up!

18. apr, 2016

Dames let op, ook al merkt u het nog niet vandaag, maar de temperaturen gaan stijgen. En als het warmer wordt, wat voor een weer wordt het dan?
Juist rokjes weer, en dan begint het gesodemieter.
Zodra de eerste rokjes het straatbeeld gaan vullen, beginnen de zogenaamde slipjes gluurders hun mobiele telefoons te preparen.
Ze stoppen ze in lege blikjes of ander afval, en zetten hem op een strategisch punt op straat neer. met als einddoel, het bij vrouwen onder de rokken kunnen gluren!
En dit soort gedrag is absoluut verwerpelijk, je mag niet zomaar bij een vrouw onder haar rok kijken! Tenzij je het met toestemming doet, dan is het prima. Maar zonder dat no way!

Maar er zijn toch lieden die menen dat het wel kan, en het lukt ze ook nog. Stiekum filmpjes maken en die in besloten kring te delen.
Het zal je slip maar wezen, die op deze manier wordt begluurd!
Stel je voor dat je eigen slip terugziet op de sociale media?
Dan heb je pas echt spijt dat je die ochtend geen schone hebt aangetrokken omdat je haast had? Van voren geel en van achteren bruin zo sta je te koop, misschien had je nog meer haast deze week?
Gelukkig zal niemand je herkennen aan je onderbroek, maar het gevoel van bekeken te zijn is nogal onbehaaglijk.
Maar daar trekken de slipjes gluurders zich niks van aan.

Zij filmen je gewoon, je vraagt er niet om maar het overkomt je.
En daarom als u op straat een leeg blikje ziet staan, of een leeg pakje appelsap. Trap het gewoon plat, trap het helemaal aan gort.
Dat is lachen als er wel een mobiel inzit? Eigen schuld dikke bult!
Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van onderbroekfilmerij!
En voor de rest kijk gewoon goed uit, dat is het beste.
En misschien dat sommige mannen zeggen, moet je er maar niet zo bijlopen? Nee mannen, een vrouw mag dragen wat ze wil!
Dat zou effe lekker worden, dat is de omgekeerde wereld!

Slipjesgluurder ik zal je pakken, dan zal ik je mobiel aan een touwtje, door je keel, naar binnen laten zakken!

Eppo

Cry Freedom!

15. apr, 2016

Ik ben weer eens razend vandaag, kan mij bijna niet meer beheersen.
Met trillende vingers type ik deze regels, hoe is dit nou toch mogelijk?
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft ingestemd met een verzoek tot vervolging, van een Duitse grappenmaker, ja ze bestaan echt!
Böhermann zo heet deze komiek. Hij had de Turkse President Erdogan op een nogal grove manier gepersifleert.
Ik vond het grappig en natuurlijk was het grof en beledigend, maar dat is Erdogan zijn eigen verdienste. Als je mensen om hun mening gevangen zet, of een hele bevolkingsgroep probeert uit te roeien hoef je niet veel coulance te verwachten. En verdien je een dergelijke aanpak.

Tenminste dat is mijn mening! Erdogan beroep dictator.
Een van de ergere soort, en nu heeft hij het voor elkaar, zijn kwelgeest mag worden vervolgd. Dit is toch niet te geloven?
In plaats van zijn rug te rechten, en als een man met iedereen mee te lachen. Stelt hij zich aan als een kleuter die zijn zin niet krijgt.
Een gevaarlijke kleuter dat wel, maar dit terzijde!
Een volwassen vent die niet tegen een stootje kan? Als ik Turks was zou ik mij rotschamen voor zo’n president.
Maar Merkel ging voor de bijl, en zo werd de democratie om zeep geholpen. Is het einde van alles waar wij in het Westen voor staan?

Nu zullen er best mensen opstaan die zeggen je mag niet beledigen, oke maar je mag ook mensen niet zonder reden opsluiten. Dus waar blijf je dan? Er nog nooit een Westeuropese president geweest die zich zo druk maakte over satire. En er zijn wat een grappen geweest, genoeg om een gevangenis mee te vullen! Maar wij in het westen lachen er gewoon om!
En daar zit nou juist het verschil!
Een incompetente labiele zelfingenomen kebab vreter is op zijn teentjes getrapt. In zijn eer aangetast heet dit dan. Maar welke eer?
De eer van een dictator? Laat mij niet lachen!
Het erge is dat hij zijn zin heeft gekregen, en dat terwijl iedereen weet dat, je dit juist niet moet doen bij dit soort paardelullen! (sorry paard)
Door Erdogan glijd Turkye af naar het nivo van een derde wereld land,
Dat is zijn verdienste, goed gedaan jochie!

Als we dictators gaan horen, is de democatie reddeloos verloren.

Eppo

Nat haar!

14. apr, 2016

De president van Venezuela heeft het voor elkaar, het is over en uit.
Het is dan ook echt nodig, dus vanaf heden is het over met het gebruik van de haardroger. De reden van deze maatregel is, dat het land dat voor 60% afhankelijk is, van stroom gemaakt door waterkracht. Kampt met een enorme droogte!
Kijk en daar hou ik van, een president met ballen! Een man die beslissingen durft te nemen.
Oke het is natuurlijk in Venezuela niet zo erg, om met een natte kop met haar rond te lopen. Zeker gezien het aantal zonuren dat ze in dit werelddeel kennen.
Maar het is daar wel zo, dat wat de president zegt, dat moet gebeuren. Zoiets zal je hier niet meemaken, Rutte neemt alleen een beslissing als hij naar het toilet moet. Wel of geen gekleurd WC papier?

Maar president Nicolas Maduro is een man van stavast, een man met lef.
Want dat is nodig om vrouwen te verbieden om hun Fohn te mogen gebruiken. Vrouwen zijn best vreemde wezens als het gaat om hun haar.
Ze hebben het idee al bij het opstaan dat ze er niet uitzien, hun haar is dan nog droog en zit hooguit een beetje door de war.
Maar nee hoor kop onder de kraan of onder de douche, en hopla nat is het haar. Nat haar plakt hooguit een beetje ongemakkelijk om je hoofd.
Maar nee hoor de stekker in het stopcontact, en trek maar leeg dat lichtnet. Het schijnt zo te zijn dat de windmolens iedere ochtend tussen 7.00 en 9.00 uur 2x zo hard gaan draaien als de haardrogers aangaan.
En in Venezuala doen ze er tenminste wat aan.

Misschien moeten we dat ook doen, verbied die apparaten!
Oke het zal even wennen zijn, al die ongekapte vrouwen hoofden.
Maar daar wen je als man wel aan.
Zo erg is het nou ook weer niet, een beetje ongekamt haar who cares?
Laten we met zijn allen eens wat energie besparen, dan doen we het nog ergens voor!
Ik daag de vrouwen van Nederland uit, om gewoon eens een keer je haar op een natuurlijke manier te laten opdrogen. Stap is uit bed en doe je haar gewoon eens niet, hoe erg is dat nou?
Dus vrouwen doe het gewoon een keer je zal zien dat het meevalt!

Haardroger in de ban? Gewoon omdat het kan!

Eppo