Onzin Dus?

16. nov, 2015

Wat is dat toch in Groningen? Eerst steen en been klagen over de aardbevingen, die worden veroorzaakt door de gasboringen die men daar uitvoert. Heel Nederland leeft mee, en iedereen vind de Groningers zielig.
Maar nu? Nu blijkt het een storm in een glas water? Het is allemaal niet zo erg? Tenminste dat heeft een recent onderzoek uitgewezen.
Dit is toch om razend van te worden, het valt dus allemaal wel mee?
Hebben we ons daarom zorgen gemaakt? En al die scheuren in de muren van de huizen? In scene gezet? Geen idee maar als ik er aan denk word ik razend. Zijn ze nou helemaal belazerd?
De Groningers nemen ons gewoon in de maling, we zitten met minder gasinkomsten, en die lui maar lachen. Strijken allerlei vergoedingen op voor hun kapotte huizen, en dat allemaal ten onrechte?

Ben er kapot van, dat landgenoten ons dit kunnen aandoen?
Ach ja we hadden het kunnen weten, Groningers zijn centen pikkers.
Ze willen alleen maar geld zien, omdat ze zich achtergesteld voelen!
Ik kan mij daar enorm kwaad over maken, de Groningers belazeren de kluit! Natuurlijk er is hier en daar wel wat schade, maar dat valt dus allemaal wel mee zegt het onderzoek!
Niet te geloven toch? Wat zijn wij erin getrapt! Oh oh oh oh hadden we maar beter opgelet. Ze mogen wat mij betreft Groningen wel lossteken van Nederland, en de zee induwen. Weg ermee, stelletje parasieten!
Wie denken die lui wel dat ze zijn, ons besodemieteren we krijgen ze nog wel!

Persoonlijk had ik dit nooit achter de Groningers gezocht, mijn roots liggen daar ook, en ik heb altijd warme gevoelens gekoesterd voor het Groningse land. Maar nu? Ik ben ontgoocheld, en ik voel een kille leegte.
Heel koelbloedig hebben de Groningers de centen opgestreken!
Zonder enige vorm van scrupules, gewoon…. omdat het kon!
Ik kan het eigenlijk niet geloven, maar het is echt waar.
Gelukkig was er een onderzoek, en dat heeft uitgewezen dat het echt allemaal niet zo erg is!
Ik ben de onderzoekers dan ook heel dankbaar, er zijn gelukkig nog integere en betrouwbare wetenschappers!
Wat zegt u? Ik kan u niet verstaan? Hoe bedoelt u?

Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Nam??? Huh echt waar?

Eppo

Deel deze pagina

Lekkage!

12. nov, 2015

Oh oh oh het is toch weer wat, de stoute jongens en meisjes uit Den Haag hebben weer wat uitgevreten.
Ze hebben gelekt, nee niet in hun luier, maar topgeheime informatie die was besproken in de commissie Stiekem. En dat mag niet, stelletje stouterts. Een pak op hun sodemieter moeten ze hebben!
Oh oh oh wat een belhamels daar in Den Haag!
Maar nu? Wie heeft het gedaan? Wie heeft de Zwarte Piet?
Sammie zegt, ik heb niks gedaan, ik zou zoiets nooooit doen!
En degene die dit heeft gedaan moeten ze keihard aanpakken!
Slobbie zegt ook dat hij het niet was, nee dit mag niet van de dominee dus doe ik dit soort dingen dan ook niet.

En zo zullen komende dagen er nog wel een paar stoutertjes langs komen om te vertellen dat hij of zij het niet hebben gedaan! Nou ik ben benieuwd, welk jongetje of meisje stout is geweest? Anders zal Zwarte Piet er wel even met de roe overheen gaan, dat zal ze leren!
In Staphorst is ook iedereen in rep en roer! Het Sinterklaas Journaal bevatte schokkende beelden over de Witte Wieven. En dat is des duivels! Ons lieve heer verbied dit ten stelligste. Hoe durven ze in Hilversum om zo het ongeluk te tarten? Weten ze dan niet dat er zo een Hellepoort open kan gaan? En dat Demonen ons zullen grijpen?
De Dominee van Staphorst weet het zeker, des Duivels en dat is het!

Maar over één ding hoor ik niets vanuit Staphorst?
Streng gelovigen kijken toch helemaal geen TV? De televisie is het oog van de Duivel, en die mag toch niet in je huiskamer kijken?
Ik heb kennelijk wat gemist, tijden veranderen, en TV kijken mag kennelijk tegenwoordig? Leuk voor de Staphorsternaren en hun kinderen.
Maar Witte Wieven? Nee daaraan hebben ze in Staphorst een broertje dood. Duivelse spoken die menig mens de stuipen op het lijf jaagden.
De Dominee houd er niet zo van, zou hij dan echt niet weten dat het maar Folklore is? Maar dat heb je met geloof, je weet het nooit zeker!

Spoken, demonen en Haagse hop, ik hou er over op!

Eppo

Thuisbezorgd!

10. nov, 2015

Tegenwoordig hoef je als je het goed aanpakt de deur niet meer uit.
Alles wat een mens nodig heeft kun je laten thuisbezorgen, of het nu gaat om dagelijkse boodschappen, elektronika, kleding, schoenen noem het maar op. Alles kun je laten brengen.
Natuurlijk wordt alles ondersteund door apjes en websites van bedrijven, die graag de faciliteit bieden om alles in goede banen te leiden.
Hoe mooi is dat? Als je de deur niet meer uithoeft heeft dat vele voordelen. Je maakt geen benzine kosten, je word niet moe, je schoenen slijten minder, eigenlijk alleen maar voordelen!
Als je de deur niet meer uithoeft kom je die vervelende buurman of buurvrouw ook niet meer tegen. We blijven lekker binnen en alles wordt lekker bezorgd. Wat we thuis gaan doen? Gewoon lekker bankhangen, filmpje kijken, en een filmpje kijken, en misschien nog een filmpje kijken.

Genoeg te doen dus, wat mij altijd intrigeert is hoe restaurants het voor elkaar krijgen, om de door mij bestelde warme hap op de juiste temperatuur bij mij thuis te bezorgen.
Stel je zit in de trein, je weet over een uurtje ben je thuis. Je belt voor een pizza en laat hem over een uur bezorgen. Dan kom je thuis en je hebt eten. Ai ai vertraging, maar niet getreurd dan maar wat harder fietsen.
Als de trein eindelijk arriveert ren je naar je fiets en je sprint naar huis, je weet dat de Pizzabezorger ook al onderweg is.
Je trapt de longen uit je lijf en als je de straat inrijd zie je nog net dat de Pizza man net aan de andere kant de straat uitrijd!
Natuurlijk het gaat wel eens mis, en niet iedereen houd rekening met jouw bestelling, maar het blijft een fenomeen.

Als we 10 jaar verder zijn, zullen er mensen zijn die 20 jaar met een paar schoenen doen. Jassen idem dito het slijt niet meer. De buren en vrienden? Die spreek je alleen nog maar via Facebook of Skype. Ook weer zo’n voordeel geen overdracht meer van bacillen waar je ziek van kunt worden. De ideale wereld, al zullen er altijd mensen zijn die niet kunnen participeren in al dit moois. Er moeten tenslotte ook mensen zijn, die alles bezorgen. Maar voor de meesten van ons is het waar feest.
Geen persoonlijke contacten meer, lekker op jezelf. Visite krijg je ook niet meer lekker rustig! Is dat ons voorland? Kom op zeg, hop naar de winkel met je luie reet. Want dit kan echt niet! Het is te belachelijk voor woorden alles thuisbezorgen laten? Stop de desocialisatie van de samenleving!

Lekker voldaan en volmaakt, zelfgehaald is wat je echt raakt!

Eppo

Toen plassen pissen werd!

9. nov, 2015

Het is toch wat? Die mevrouw uit Almere die werd gefotografeerd door zo’n Google auto, terwijl ze stond te plassen.
Sta je zomaar op internet met de broek op de knieen!
Kan iedereen zien hoe je de bloemetjes water geeft, eigenlijk toch niet te geloven? Natuurlijk Google heeft het snel verwijderd, maar toch hebben miljoenen mensen het gezien.
Stel je voor zij komt nu ergens en zij ziet iedereen elkaar aanstoten, en smoezelen “kijk daar heb je haar” ! Die ouwe pissebed!
Dat is toch vreselijk, oke op straat plassen is ook niet fris, maar als je echt moet? Dan hoeft het toch geen probleem te zijn?
En zo hebben we weer een stukje persoonlijke vrijheid ingeleverd.

Persoonlijk heb ik ook de nodige wildplas delicten op mijn naam staan. Maar altijd keurig tegen een boom of een ander discreet plekje.
Maar dat kan nu niet meer, want voor je het weet sta je op de foto.
Dat is toch verschrikkelijk? Ik plas tegenwoordig maar gewoon in mijn broek als ik nodig moet, en er geen toilet in de buurt is!
Sorry maar ik durf het niet meer, wildplassen is echt levensgevaarlijk geworden. Voor je het weet kent heel de buurt je kleine Henkie, en dat wil je echt niet! Die Google autootjes, ik vind ze een plaag aan het worden, te pas en te onpas fotograferen ze je. En mocht je het toch echt niet kunnen houden, kijk dan eerst 36 x om je heen voordat je het gaat doen. Beter nog is blijven ronddraaien, tijdens het plassen. Maar dat doet natuurlijk niemand!

Waarom we alles zonodig op de gevoelige plaat moeten zetten?
Het zal wel een soort van drang zijn om te gluren, de voyeurs in ons willen overal alles kunnen zien.
Of het is de tegenwoordige drang van niks willen missen? Geen idee maar irritant is het wel! Je kunt tegenwoordig niet eens meer lekker de wind tussen je benen laten waaien of iedereen kijkt mee.
En dat is zo jammer, vroeger toen we nog geen internet hadden, was het allemaal zo overzichtelijk. Als er niemand in de buurt was, kon niemand je zien en kon je doen wat je wilde!
Maar dat is allemaal anders, iedereen kijkt met je mee, iedere scheet die je laat. Ze weten al hoe die ruikt voordat jij jezelf hebt omgedraait.
Pijnlijk zeer pijnlijk allemaal!

Zat je vroeger veilig in het riet? Nu ben je nergens meer onbespied!

Eppo

Buikperikelen!

7. nov, 2015

Gelukkig eindelijk is de oorzaak van mijn ietwat ruime omvang ontdekt.
Zweedse onderzoekers, oh wat hou ik van de Zweden, hebben ontdekt dat lawaai “de oorzaak is” voor het krijgen van een dikke buik.
Nou…… en toen storte mijn wereld in!
De mensen om mij heen, zeggen al jaren dat mijn overgewicht veroorzaakt wordt door teveel eten. Ik nam dit jaren voor waar aan, en ik geloofde zelf ook wel in deze theorie!
Maar nu blijkt het helemaal niet zo te zijn, lawaai dat is de ware boosdoener. Ach ja mijn directe omgeving kon dit ook niet weten, dus ik neem het niemand kwalijk, maar ik schrok er toch van.
Hemelsbreed woon ik nog geen 200 m van een drukke weg, en de trein hoor ik ook steeds gaan. In je onderbewustzijn worden er kennelijk allerlei processen opgestart, die er voor zorgen dat je dik wordt!

Het is eigenlijk heel simpel, geluid is een bron van stress, en dit zorgt voor de aanmaak van Cortisol, het hormoon wat zorgt voor de aanmaak van vet in de buikstreek.
Dus eet gewoon wat je lekker vind, neem nog maar een taartje en drink vooral een lekker biertje.
Maar zorg er wel voor dat je in dit groot genieten niet word gestoord door lawaai. Eet een stuk worst, drink bier neem taart maar doe wel oorkleppen op. Zorg ervoor dat lawaai geen vat op je krijgt, een slanke taille is gegarandeerd, tenminste als ik de Zweedse onderzoekers mag geloven.

Wat een schok, maar flexibel als ik ben kom ik deze wel weer te boven!
Maar ik laat mij niks meer aanleunen, door mensen die mij het liefste alleen maar op een worteltje willen zien knagen.
Deze mensen ga ik voortaan in shock brengen, door het eten van taart, kroket en patat met dubbel mayonaise!
Het drinken van bier en andere calorie rijke dranken, warme choco met dubbel slagroom, en het eten van supervette worst en vleeswaren!
Maar wel met oorkleppen op, want alleen dan blijf je op gewicht.

Buikje dik en rond, met rust wordt je vast wel weer gezond!

Eppo