Sweet Dreams!

6. jul, 2015

De wereld is ineens een stuk gevaarlijker geworden, het is verschrikkelijk. Wat doen we eraan? Waarschijnlijk helemaal niets.

Maar voorlopig zitten we ermee. Waarmee? Agressieve stroopwafel verkopers. Ze duiken tegenwoordig overal op. Afgelopen weekend nog in Tilburg, een vrouw in een zorgcentrum zwaar mishandeld door een stroopwafel verkoper. En waarom? Misschien luste ze geen stroopwafels?

We lopen op dit moment allemaal gevaar, en op ieder willekeurig moment van de dag kunt u er ééntje tegen het lijf lopen! En als dat gebeurt bergt u dan maar. Ze zijn levensgevaarlijk, het is gewoon verschrikkelijk!

Durft u nog over straat? Ik al bijna niet meer!

Je kunt nog beter de IS tegenkomen als een dolgedraaide stroopwafelverkoper. Ze zijn onberekenbaar, en totaal niet in te schatten?

Er zit natuurlijk wel een verhaal achter, vroeger waren stroopwafel verkopers geziene mensen. Stroopwafel verkoper was een ambacht, dat over ging van vader op zoon. Je werd niet zomaar stroopwafelverkoper. Je moest er eerst jarenlang voor studeren. Echt alles moest je weten van stroop en wafels. En als je na jarenlang studeren eindelijk je diploma kreeg, en een eigen kraam kon beginnen, keken de mensen tegen je op. Kijk daar gaat er weer één, ging het dan rond!

Maar dat is al jaren niet meer zo, mensen lijken geen smaak meer te hebben. Ze kopen hun wafels liever in de supermarkt. Het oude ambacht dreigt verloren te gaan. Ik begrijp hun frustratie wel, je boterham dreigt te verdwijnen. Maar het is natuurlijk niet goed te praten, mensen mishandelen omdat ze niet van stroopwafels houden?

En de agressie waarmee het gepaard gaat, daar wordt je gewoon bang van! Het is wachten op de eerste stroopwafel dode.

Een slachtoffer gestikt door met grof geweld, in de mond gepropte stroopwafels. Als je dat overkomt? Ben je radicaal verloren!

Laten we hopen dat er snel een oplossing komt voor dit geweld, dit gaat zo niet langer.

Stroopwafels zetten de toon? Doe ff gewoon!

Eppo

Deel deze pagina

Zomerstress!

3. jul, 2015

Zomerstress kent u dit fenomeen?
Het is stress die alleen voorkomt in de zomer, hoe komt dat dan?
Gewoon het is heel simpel, als de buiten temperatuur boven de 25 graden komt, beginnen in je lichaam allerlei processen te draaien, met maar 1 doel. Afkoeling en je lichaamstemperatuur op 37 graden te houden. En dat lukt boven de 25 graden niet zo heel goed meer.
Mensen worden prikkelig en door het minste geringste komen ze dan tot uitbarsting. Tot zover de theorie.
Wist u dat het tot vermakelijke taferelen kan leiden? Zo’n prikkelende dag?

Ga op een mooie zomerdag maar eens kijken op de plaatselijke camping naar mensen die een tent moeten opzetten, hele kluchten worden daar opgevoerd.
Ik ga wel eens kijken op de camping in mijn woonplaats, eerst kijk ik een beetje rond of ik een echtpaar zie, die de tent nog moet gaan opzetten.
Liefst een echtpaar van het kaliber niets aan de hand, want die zijn echt het leukst. Ik ga dan ergens op een kleine afstand zitten, en wacht tot de voorstelling begint. Meestal begint het rustig, in het begin lukt alles nog wel, de pret begint meestal als een van de 2, meestal de vrouw iets vast moet houden, en de man dan vraagt of ze iets wil oppakken.

De vrouw draait zich om en laat de tenstok los, hopla stort het hele zootje  in! De man eerst begripvol maar toch al lichtelijke geïrriteerd zegt, oke we doen het nog een keer. De vrouw houd de tentstok weer vast, en de man vraagt geef mij de hamer eens¬? Ja hoor daar gaat het hele zootje weer.
“Stomme trut” schreeuwt de man nu duidelijk uit zijn rol, “heb je stront aan je handen”. Ik ga dan al helemaal stuk! De man probeert onder de omgevallen tent vandaan te komen, maar in zijn haast heeft hij niet door dat de scheerlijn om zijn been geslagen zit. Pats boem daar ligt hij weer! En dan de begint grootste vernedering die een man kan overkomen! De vrouw begint te lachen, ze giert het uit, en de man wordt steeds kwaaier en kwaaier. Hij schreeuwt nog jij met je klote vakantie!!! En beent zich een weg over de Camping, nog maar schim van de man die hij ooit was.
Geen mooier vermaak als leedvermaak!

Zomerstress niks aan te doen? Beter is het om niks te gaan doen!

Eppo

Heet!

1. jul, 2015

Als ik dit schrijf zit ik lekker buiten in de tuin, een lekker windje strijkt langs mijn bezwete rug. Het is heet vandaag, we hebben nu echt een hittegolf te pakken.

Je doet er niks aan het overkomt je gewoon, je wordt in de ochtend wakker en het is heet. Ze zeggen dat we er aan moeten wennen.

We schijnen door de klimaatverandering het weer te krijgen zoals dit in Midden Frankrijk normaal is.

En dat is even wennen, door de hitte loopt de reuzel je kont uit, zeggen sommigen van ons.

Het zal allemaal wel zo zijn, maar ik kan er niet zoveel mee, het is een warme dag en daar moet ik het mee doen.

Het schijnt zelf tot ver boven de 30 graden te komen deze week? Ik zeg dan maar weer, eerst zien en dan geloven. Er is tenslotte wel vaker iets belooft. Op het werk was het ook warm, en als je dan zoals ik onder de middag naar buiten gaat om je brood op te eten, tja dan gaat het helemaal mis.

Lopen in de hete zon in een nieuwbouw wijk, dat is pas een prestatie, daar kan menig sportman nog een puntje aan zuigen!

Je loopt tussen 2 huizenblokken in, en geen zuchtje wind! Je waant je in de Sahara. De koperen ploert brand ongenadig op je kop.

Je slentert door de straat, terwijl je bloed heel langzaam begint te koken.

Het is bijna niet te doen, en opeens? Je kijkt op en daar staat ze.

Een leuk blonde juffrouw, met een grote kan ijskoude limonade in haar handen. Ze lacht naar mij, en ik probeer met ingehouden buik zo stoer mogelijk op haar af te lopen. Ze wenkt me, kom wat drinken klinkt het als muziek in mijn oren. Met mijn laatste krachten strompel ik naar haar toe.

Ik staar naar de grond en kijk op. Weg is de mooie dame? Hoe kan dit?

Het was een Fata Morgana oftwel een luchtspiegeling, teleurgesteld loop ik terug naar mijn werk. Plotseling hoor ik een vrouwenstem……..meneer, meneer! Ik kijk om en krijg tegelijkertijd een plens ijskoud water in mijn gezicht. De plaatselijke Ma Flodder was degene die riep, en haar etterige zoontje spoot mij zeiknat met zijn Super waterpistool.

Waarschijnlijk gekregen van zijn buurman die misschien ook wel zijn vader is?

Weer warm of warm weer, de zon gaat in ieder geval tekeer!

Eppo

Frozen Semen!

30. jun, 2015

Jongens van 18 jaar moeten hun sperma laten invriezen, aldus een Engelse Bio Ethicus in het nieuws vandaag.
Dit om te voorkomen dat jezelf niet kan voortplanten, mocht je later wat overkomen.
Toen ik dit las dacht ik direct, wat is er nieuw onder de zon?
Toen ik zelf 18 jaar was heb ook mijn sperma ingevroren, ik wist toen al dat je voorzorg maatregelen moest nemen. Bakjes vol stonden er bij mijn ouders in de vriezer. Op het laatst stonder er wel 20 bakjes in. Om mijn ouders niet te verontrusten heb ik de bakjes alleen van een datum voorzien. Zo vielen ze niet op tussen de diepvries groenten uit eigen tuin.
Maar ik was voorbereid en mij kon niets gebeuren. Mijn nageslacht was gegarandeerd.

Gelukkig heb ik de bakjes nooit nodig gehad, mijn zaad bleek in een uitstekende conditie, en zwom bij wijze van spreken voor de daad uit.
Maar de bakjes? Ik dacht er eigenlijk niet meer aan.
Jaren moeten ze in de diepvries hebben gestaan, druk als ik was met een zelfstandig leven op te bouwen.
En het was ook geen issue meer in het nieuws kennelijk, anders had ik mij het vast nog wel herinnerd.
Maar ik kan het iedere 18 jarige van harte aanbevelen, doe het want als er later iets vervelends gebeurt, heb je nog iets achter de hand.
Je moet er toch niet aan denken dat je de boot mist?

Met de kerstdagen geven mijn ouders ons altijd te eten, dat is altijd gezellig, en er komen altijd weer van die heerlijke gerechten op tafel.
Op een zekere eerste kerstdag, had mijn moeder een heerlijk gerecht gemaakt. Het was een stoofpot met veel vlees, (ja daar hou ik van)  en iedereen smulde.
Toen ik mijn moeder vroeg hoe heb je dit gemaakt, zei ze oh een beetje van mijzelf, en ik heb eindelijk de saus die in de witte bakjes zat, die in de vriezer stonden maar eens gebruikt. Ik voelde de grond onder mij wegzakken, mijn maag draaide om, en toch heb ik wijselijk mijn mond gehouden.
Mijn moeder lachte en zei, toen ze mijn bleke gezicht zag, ‘maak je niet druk, die bakjes van jou heb ik 10 jaar geleden al weggegooid.’

Oog om oog en tand om tand, geen viezigheid in de vriezer doen want….?

Eppo

Daar gaan we weer!

29. jun, 2015

Als het aan de VVD ligt, wordt binnenkort zo ongeveer de hele A2 een snelweg waar je 130 km mag rijden.

Mevrouw Verhagen was hiermee vandaag in het nieuws.

Ze keer erbij alsof ze de reddende engel is van file lijdend Nederland.

De VVD doet het toch maar weer, dacht ik eerst zelf ook.

Maar toen ik ging nadenken over mijn laatste bezoek aan deze A2, opeens bedacht ik mij hoe druk is die weg nou eigenlijk?

Er rijden dagelijks zoveel auto’s over deze snelweg, dat je het woord snel wel weg kan laten. Hutje mutje vol is de A2, het lijkt soms wel of dit de enigste weg is in Nederland.

En nu mogen we binnenkort 130 rijden, fantastisch!

Alsof je toestaat om met een Porsche 120 km per uur, door een drukke Kalverstraat te rijden, zonder brokken te mogen maken?

Dat gaat gewoon niet! Op een beetje drukke dag gaat het bijna niet lukken, om überhaubt 130 km per uur te rijden op de A2!

En straks? Dan mag het gewoon! Je moet er dan wel s’ nachts je bed voor uit, maar het mag wel!

Een sigaar uit eigen doos denk ik dan, iets toestaan waarvan je bij voorbaat weet dat het toch niet kan.

Zo lust ik er nog wel een paar!

Echt weer een VVD actie, alleen dingen beloven die toch niet waar gemaakt kunnen worden.

Is dat waar de VVD voor staat? Voor Vele Domkoppen?

Het is weer een beslissing van niks, eentje die nergens op slaat.

Lijkt echt helemaal nergens op, in Nederland zullen we moeten begrijpen dat je nou eenmaal niet snel kan rijden, het is te druk overal!

Aan een snelle auto heb je niks, ja kunt jezelf en anderen ermee in gevaar brengen, maar voor de rest…….is het absoluut zinloos.

Het zal wel doorgaan op de A2 130 km per uur, ik lach er maar om wat kan ik anders? Dit kun je toch niet serieus nemen?

A2 130 maak er maar 200 van dat kan best, het verkeer reguleert zelf zijn snelheid wel.

Beleid vol met gebakken lucht, wees daar maar op beducht!

Eppo