Zeuro!

26. jun, 2015

Wat doen ze hun best in Brussel, dat moet gezegd worden. Maar waarvoor? En wat voor nut heeft het? Dat weet nog niemand.

Griekenland moet in de Euro blijven van Brussel, ze doen er echt alles aan om het te doen lukken. Waarom ze dit heel graag willen snapte ik eerst niet. Maar nu wordt alles een stuk helderder. Op zich is het echt niet erg als Griekenland terug gaat naar hun oude munt de Drachme.

Maar de hoge heren willen het niet, en waarom? Puur eigenbelang.

Als je jarenlang verkondigt dat het aansluiten in de Eurozone van levensbelang is, kun je het moelijk verdragen dat het tegendeel waar is.

Dat heet gezichtsverlies!

Het is voor een land soms beter om niet in de Eurozone te zitten, goed voor je export positie, goed voor het toerisme en ga zo maar door.

Maar de rijken van een land als Griekenland zijn niet blij, als ze er straks uitvliegen. Stel je voor hoe je vermogen eruit ziet in Drachmes?

Daarom gingen ze deze week de Griekse straat op, protesteren heet dat.

Dat waren deze gegoede lui niet meer gewend, maar nu deden ze het toch. Een teken aan de Euro wand, een teken dat terugkeer naar de oude situatie niet ver meer kan zijn.

Natuurlijk zal niet in een keer de economie gaan stijgen, daarvoor is er al teveel schade aangericht. Maar de tijd zal alle wonden helen, zoals altijd. En laat de middenklasse dan ook maar eens de dupe zijn. Ze hebben ook jarenlang geprofiteerd!

De Griekse premier probeert nog wel het zoveelste bezuinigingsvoorstel door te voeren, maar het is te laat. Het geld is op er valt niks meer te bezuinigen. Het land is al kapot bezuinigd. En iets terugbetalen? Nee dat zit er echt niet in. Alsof je geld in de zee hebt gegooid, het is gewoon weg!

Het geleende geld komt echt nooit meer terug, Europese unie, eigen schuld dikke bult. Jullie hebben het geld in een bodemloze put gegooid.

En waarom? Omdat jullie bang zijn, bang voor wat er na de Euro komt!

Ik ben hiervoor niet bang, maar kijk er juist naar uit!

Na de Euro komt het licht,weg met het juk van Brussel, dat is toch geen gezicht!

Eppo

Deel deze pagina

Fiets Kneuzen!

24. jun, 2015

Ik erger mij er af en toe dood aan, maar nu ben ik echt kwaad!

Wielrenners! Als ik dit zeg heeft u het vast ook wel eens meegemaakt?

En als u geluk hebt, blijft het bij een verwensing aan uw adres, omdat u niet snel genoeg aan de kant gaat! Maar dat het veel erger kan schetst het volgende voorbeeld.

Een wielrenner in Amersfoort die een doof jongetje van zijn fiets afbeukt?

Waarom? Omdat het arme kind het irritante gebel van de lamzak niet hoorde, en daardoor niet snel genoeg aan de kant ging?

De jongen had zelfs een bordje met de letters SH op zijn fiets, hetgeen slecht horend betekend.

Maar nee hoor de “Fiets Kneus” moest en zou erlangs, en aan remmen heeft hij een broertje dood, dus ram je gewoon een kind van zijn fiets!

Als ik dit lees bekruipt mij het visioen van een peleton wielrenners die keihard komen aanracen, over het bospad, wat ik kort daarvoor heb overspannen met een bijna onzichtbare draad.

Dat zal ze leren om zo à sociaal te zijn in het verkeer!

Als ik zelf fiets, en ik rij rustig rond, hoor ik geregeld tring tring, en vervolgens flitst er weer een wielrenner voorbij.

Maar owee als je niet snel genoeg aan de kant gaat, nou dan ben je nog niet jarig. Je wordt uitgemaakt voor rotte vis, en hoe je het in je hoofd haalt om de gele truidrager te hinderen!

Wat een kneuzen eigenlijk, dit soort wielrenners. Om het nog erger te maken, dragen ze vaak ook nog een shirt van favoriete wielerploeg.

Alsof ze daar ook maar één keertje zouden mogen meetrainen? Deze mannen hebben zelf niet door hoe bespottelijk ze eruit zien.

Mannen met een airbag aan de voorkant in een bolletjes trui gehesen, hoe dacht zo’n vent überhaubt een berg op te fietsen?

Of een met een regenboogtrui, door de strakke trui kun je precies zien hoe diep zijn navel is. Dat gaat natuurlijk nooit iets worden!

Maar dat maakt mij niet zoveel uit, het gaat om het gedrag wat deze pseudo sporters neerzetten op onze fietspaden! Dat kan echt niet meer!

En als ik nog 1x zo’n vervelend tring tring achter mij hoor…… nou dan gaat de vlag uit! Met vlaggestok dwars over het fietspad!

Wielrenners staakt u wild geraas, anders is het voortaan helaas!

Eppo

Boe boe!

22. jun, 2015

Ik zag vandaag een artikel in een krant waar bovenaan stond, een melkveehouder is een uitbuitend wezen!

Het drong niet direct tot mij door, een uitbuitend wezen?

Maar opeens viel het kwartje, natuurlijk….alweer een poging om onze melkveehouders neer te zetten, als harteloze keiharde gewetenloze zaken lieden. Het is allemaal gekomen door het tv programma Zembla, zij hebben de veehouder neergezet als een stereotyp, waarin geen enkele boer zich in herkent! Economisch en berekenend!

Belachelijk zeg ik dan, hoe komen ze erbij?

Melkveehouders zijn te beklagen, en ik wil absoluut niet met ze ruilen.

Wat denkt u? een stal vol vrouwen, weliswaar in de vorm van rundvee, maar het zijn echt vrouwen.

Deze dames lopen als echte diva’s rond in de stal, en met name in de moderne stallen, die van alle gemakken zijn voorzien.

Als ze in de morgen opstaan, van hun matras, gaan ze eerst naar de melkrobot. Heerlijk even zachtjes de tepels laten masseren, en jezelf laten afkolven. Tijdens het melken krijg je gelijk ontbijt in de vorm van krachtvoer, daarna even langs het massage apparaat, en lekker de roterende borstels je rug laten krabben. He he dat is lekker denkt de koe dan?

Niet veel later serveert de boer de lunch van heerlijk vers kuilgras, zo kun je wel honderd worden.

En als het allemaal niet snel genoeg gaat, roepen de dames met zijn allen heel hard, boe boe. De boer rent de poten uit zijn lijf om de dames te behagen. Het zal je maar gebeuren dat je dagelijks word uitgejouwd door een kleine honderd dames?

Melkveehouder is echt een hele zware baan, heeft u wel eens geprobeerd om pakweg honderd dames, het naar de zin te maken? Ik in ieder geval niet, maar de boer? Die doet het gewoon!

Daarom breek ik een lans voor deze beroepsgroep, je zal het maar zijn.

En om dan neergezet te worden als een op geld beluste zakenman, nee dat is echt veel te kort door de bocht!

Een melkveehouder is de man, die de dames goed behagen kan!

Eppo

Door de hond of door de kat?

18. jun, 2015

Kent u de uitdrukking het maakt niet uit, of je wordt gebeten door de hond of door de kat? Nee? Nou oke het maakt niet uit, maar het gezegde is echt van toepassing op de nieuwe belastingplannen van onze regering.

Vandaag in het nieuws, we gaan er op vooruit tenminste als je werkt, het wordt wel 800 euro, wat zeg ik misschien wel 1400 euro?

Goed idee zou je denken, ware het niet dat er natuurlijk wel iets tegenover staat. Een BTW verhoging op tal van diensten en producten, die nu in het lagere 6% tarief zitten, gaan naar 21%.

Ja zo kan ik ook tracteren, sigaar uit eigen doos zullen we maar zeggen.

Aan de ene kant geef je iets, en aan de andere kant haal je het weer terug. De overheid is tenslotte geen Sinterklaas!

Nee onze regering mag nog niet in de schaduw lopen van deze goedheiligman, we worden bestolen waar we bij staan!

U dacht toch niet dat indien u 1400 euro krijgt, dat u deze zelf mag houden? Nee echt niet, u geeft het net zo snel, en misschien nog wel sneller als u het krijgt, weer uit aan de verhoogde BTW!

Hoogstwaarschijnlijk blijft er niets van uw belastingvoordeel over.

Heel waarschijnlijk is uw inleg 1400 euro, en betaald u wel 2000 euro.

Maar de regering kan zeggen dat ze een belastingverlaging hebben doorgevoerd, en daarmee lossen ze hun verkiezingsbelofte toch nog in.

En wij gaan het weer pikken, waarschijnlijk hebben de meeste mensen het niet eens door!

Mensen houden hun focus liever op de staatsloterij, om zo hun dromen op geluk in stand te houden.

Realiseert u zich wel, dat de overheid zoveel geld verkwanseld aan allerlei zaken, dat iedereen in dit land een goed leven kan hebben?

De staatsloterij hebben we eigenlijk helemaal niet nodig!

Als we de welvaart wat eerlijker verdelen hebben we geen armoede meer, de voedselbanken kunnen weer dicht. Dat zou pas echt beschaafd zijn.

Maar voorlopig is het nog behelpen met het huidige Haagse zootje, en zo worden weer vakkundig kaalgeplukt!

Jammer dat we dit om de een of andere reden, steeds weer toelaten.

Gebeten door de hond of door de kat? Maakt niks uit we gaan toch nat!

Eppo

Zijn ze nou helemaal?

17. jun, 2015

Ja hoor ze gaan het weer doen, de Haagse struikrovers gaan ons weer bestelen. Hoe? Ze gaan het lage BTW tarief gedeeltelijk opheffen en optrekken naar 21%.

Gelukkig blijven de primaire levensbehoeften nog wel op het lage tarief.

Met de groeten van gul zullen we maar zeggen.

Dit kan toch niet waar zijn? Zijn dit nou hun verkiezingsbeloften?

We hadden het kunnen weten politici liegen altijd, ze bestelen de burgers en worden er niet eens voor gestraft.

Het is natuurlijk allemaal onze eigen schuld, hadden we maar niet op dat zootje moeten stemmen. Wat zijn we weer stom geweest!

Maar is dat wel echt zo? Ik kan mij nog herinneren dat de huidige orde er alles aan heeft gedaan om de keus van het volk af te serveren, en daarmee zichzelf aan de macht te helpen.

Daarmee was de Democratuur geboren, en wat hebben we veel bereikt!

Een zorgstelsel wat als een uitgehongerd dier, zichzelf overeind probeert te houden. Bejaarden die omkomen in hun eigen vuil, heel veel verlies van werkgelegenheid. En last but not least, het financieel uitkleden van de burgers die nog wel werk hebben, en daardoor de kar trekken.

Nu komt binnenkort de genadesteek, de BTW verhoging!

Kan er met mijn pet niet bij, de gedachten schieten door mijn hoofd met waarom? Waarvoor?

Protest zal niet helpen, het besluit is genomen.

Voor de vorm gaat het nog wel even langs de oppositie, maar dat zal niet helpen vrees ik.

Of zal het kabinet gaan vallen? Laten we het hopen, want genoeg is genoeg. Onze grens is bereikt!

Stiekum hoop ik dat er nog een klein vleugje democratie over is, en dat er nog een beetje gerechtigheid is.

Wat zou het mooi zijn, als we nog een klein beetje van alle ellende zouden kunnen repareren. We zijn een rijk land, alleen een groot deel van de bevolking merkt er niet zo veel van. Een rijk land met een voedselbank! Dat zegt eigenlijk al genoeg!

Het Haagse schorum gaat het weer proberen, ze gaan ons scheren!

Eppo