Het nieuwe werken!

30. apr, 2015

Soms zijn er van die dingen in je leven die zo positief zijn, dat je er heel blij van word. Dan gebeurt er iets spontaans dat zijn weerga niet kent.

Waar ik deze week heel blij van werd, was een artikel in het Parool.

Dit artikel ging over de wereldburger van de week, in dit geval over een zekere Dan Price, CEO van het creditcard bedrijf Grafity Payments.

Deze CEO verlaagt zijn salaris van 1 miljoen dollar naar, 70.000 dollar?

Echt waar ik heb mezelf eerst in mijn arm geknepen, voordat ik het geloofde. Dan Price had ontdekt dat mensen die tenminste 70.000 dollar per jaar verdienen, gelukkiger zijn als mensen die dit niet hebben!

Met 70.000 dollar kom je makkelijker rond, en heb je daardoor minder stress, zo is de gedachte. Of dat waar is? Dat laat ik in het midden!

Om iedereen die werkt bij Grafity Payments dit salaris te kunnen betalen, heeft hij zijn eigen salaris verlaagd!

Ik zeg mensen zoek niet verder, de Messias is onder ons, de zoon van de heer is opgestaan halleluja en amen.

Als dit kunt doen, dan ben je pas echt iemand. Niks geen gegraai, maar gelijkheid voor iedereen. Dan Price heeft door dat hij zijn mensen nodig heeft, en gunt ze dan ook wat! Als je wilt weten hoe een echte man eruit ziet kijk naar zijn foto, dit is er één!

Persoonlijk denk ik dat dit een nieuw tijdperk gaat inluiden, het tijdperk van samen delen en samen gelukkig zijn. Dit goede voorbeeld zal navolging krijgen. Het zal wel moeten want de toon is gezet. Een beetje baas kan niet meer zijn personeel aankijken, als ze dit goede voorbeeld geen opvolging krijgt.

En wat is er mis met gelijkheid? In mijn optiek helemaal niets.

Daar is niets communistisch aan, want het gebeurt uit vrije wil, en zonder dwang. Dan Price is het lichtend voorbeeld, voor heel de leidinggevende wereld. Deze actie daar kunnen de graaiers van nu een puntje aan zuigen!

Blije mensen zijn tevreden mensen, dat weet een kind!

Ik ben wel bang dat de graaiers van nu, zich niet aangesproken zullen voelen en doorgaan met hun jattenarij!

Maar vroeg of laat is het ook voor hun of meegaan, of de boot missen, en dat willen ze echt niet?

Dan Price draag ik bij deze voor, voor alle onderscheidingen die ons land kent. Hij is groter dan grootst!

Stop de graaierij, omarm het nieuwe werken!

Eppo

Deel deze pagina

Oude mensen land!

29. apr, 2015

Heeft u dat gevoel ook? Ik wel en het wordt steeds erger. Ik krijg steeds meer het gevoel dat Nederland één groot openlucht bejaardenhuis aan het worden is. Nederland vergrijst en dat wordt steeds erger en erger, maar het lijkt de laatste tijd wel in een stroomversnelling te komen. Je kan geen krant meer openslaan, geen tv meer aanzetten of het is er! Wat? Nou al die reclames en berichten over al die dingen, die oude mensen gebruiken. Gek wordt je ervan! Op tv de ene reclame na de andere, over scootmobiels en rollators. Inlegverband en kleefpasta’s voor kunstgebitten. Oud worden is leuk vergeet het maar. Al je zuurverdiende spaarcenten kun je uitgeven aan trapliften, senoiren badkamers noem het maar op. Onbezorgde oude dag, die bestaat niet meer, dat sprookjesboek is allang uit de schappen gehaald.

Ik ben nu 53 jaar en ik voel mij nog niet oud, maar door alle media word ik het wel. Getverr ik ben dat zo zat! Neem nou die Scootmobiel reclames, ik krijg de kriebels van de gladjanus  die deze apparaten aanprijst. Als je niet slecht ter been bent, zou je bijna wensen dat je het wordt? Neem deze…. die past zelfs in uw koffer, ga toch weg? Ik kan er niet meer tegen! En dan die berichten over brillen en kunstgebitten, nooit “meer klapperen dan zij onze kleefpasta”, met deze bril kan zelfs een blinde weer zien! En dan die reclame over luiers, “bent u te laat voor de wc? Met Oma’s Pampers zit u er niet meer mee!”

Het zou verboden moeten worden, een beetje discretie graag? Je voelt je toch tachtig jaar met al deze ellende? Als ik mijn plas niet meer kan houden is dat al erg genoeg, dan ga ik naar de dokter voor hulp. Nederland is één groot bejaardenhuis geworden. Het ergste is het gaat maar door! Gehoorapparaten 2 voor de prijs van één, een mens heeft tenslotte 2 oren en op 1 been kun je niet staan! Wat erg allemaal, waar is de reclame code commissie? Dit kan toch niet? Ik vrees eerlijk gezegd dat het nog veel erger wordt, het jammere is dat, als je steeds voor ouwe lul wordt versleten, je er ook een wordt. En dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Ouwe lullen moeten weg? Kom op zeg!

Eppo

Space Honey?

24. apr, 2015

Bijen verzamelen honing, dat weet iedereen. Maar dat bijen ook verslavingsgevoelig kunnen zijn? Nou dat weet lang niet iedereen!

Bijen schijnen gek te zijn op honing die pesticide bevat, uw weet wel die rotzooi die we gebruiken, om alles dood te maken wat we niet willen!

Maar bijen kicken op bloemen die helemaal strak staan van de dope.

Pesticide blijkt op bijen dezelfde werking te hebben als nicotine op de mens. Het werkt opwekkend en het geeft een misplaatst gevoel van bevrediging. Omdat bijen niet kunnen roken, hebben ze andere een manier gevonden om ongezond bezig te zijn.

Pesticide honing is erg gewild onder de bijen, maar ook streng verboden door de bijen koningin. Handel in pesticide honing, daar kan een bij de doodstraf voor krijgen. Maar ondanks die dreiging wordt er volop in gehandeld. 1 gram pesticide honing is 100 gram zuivere honing waard.

Dan heb je het over de zuivere korfwaarde, deze waarde hangt weer nauw samen met het aanbod op de vrije markt.

Een rand verschijnsel is dat er steeds meer verslaafde bijen komen, zij zijn een ware plaag voor de bijenvolken. Waar bijen normaliter harde werkers zijn, zijn pesticide verslaafden lui, en hangen maar een beetje rond. Normale bijen wagen zich niet in de buurt van deze junk beezzz, zoals ze genoemd worden, voor je het weet wordt je gestoken?

Het gaat niet goed met onze bijen, en hulp is geboden.

Verslaafde bijen laten afkicken is een hele klus, maar heel langzamerhand komen de eerste afkick centra van de grond, eigenlijk onder de grond.

Afkicken doen bijen in de nesten van Hommels, ook een bijensoort. Alleen zijn deze nog clean.

Zij stellen zich op als ware hulpverleners, en gelukkig zijn pesticide verslaafde bijen, steeds vaker bereid om af te kicken.

De eerste dagen zijn moeilijk maar als de pesticide het bijenlijfje eenmaal heeft verlaten, gaat het langzaam weer de goede kant op.

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat ze een terugval krijgen, dealers staan op iedere hoek van de straat, het spul is echt overal!

Laten we hopen dat de bijenvolken dit probleem snel te boven komen, anders…..ziet het er niet zo goed uit!

Onze bijen allemaal? Zo stoned als een garnaal?

Eppo

Noten Trekken?

23. apr, 2015

Japan staat bekend om zijn rariteiten en af en toe bizarre gewoontes.

Maar wat ik nu tegenkwam? Dat slaat alles.

Er is een tv spelshow met Karaoke, nu is meezingen met een videoclip in Japan de gewoonste zaak van de wereld, maar de variant die ik tegenkwam slaat echt alles.

Wat dacht u van een Karaoke wedstrijd voor mannen, die tijdens het zingen door een lieftallige dame in een verpleegsterspakje, aan de jonge heer worden gezeten? En daarbij mogen geen valse noten worden gezongen, daarnaast moet je het droog houden. Als je het over een uitdaging hebt , nou dit is er eentje.

Probeer maar eens de maat te houden als zachte handjes aan je ding zitten. Dat gaat niet lukken!

De handeling zelf kan niet worden gezien, dit vind plaats achter een gordijn, maar de gezichten van de kandidaten spreken boekdelen.

De show met de illustere naam Sing What Happens, is dus echt op tv te zien, niet te geloven toch?

En ik maar denken dat Japanse shows hooguit knotsgekke drukke programma’s zijn, met veel geschreeuw, nee het gaat echt veel verder.

Op zich doen ze er niemand kwaad mee, en het doet geen pijn. Maar kom op, wie wil er nou voor de ganse natie aan zijn gerief komen?

Japanners dus, zij schamen zich er niet voor.

Ik hoop maar dat de kok van de Sushi bar zijn handen wast?

Anders krijg je wel een hele aparte Sushi, misschien plakt de rijst daarom wel zo?

Ik sla een rondje over met uw goedvinden, ga toch meer voor de Hollandse pot, van de kok met de schone handjes!

Ik dacht echt dat ik al wat heb meegemaakt, maar kennelijk nog niet alles. Japanners apart volk dat zeker, en klaarblijkelijk hebben ze een ander norm gevoel als wij West Europeanen?

Maar ach wie heeft de wijsheid in pacht?

Kent Japan geen taboe? Jawel ze weten alleen niet hoe!

Eppo

Homo Chu?

21. apr, 2015

Volgens een of andere pastoor wordt je door het kijken naar de tekenfilms van de hitserie Pokemon Homosexueel.

Ja hoor, we hebben er weer een die uit naam van onze lieve heer de waarheid probeert uit te dragen.

Wat bezielt een pastoor zoiets uit te kramen? Pokemon kijken en Homosexueel worden? Als dit niet serieus zou zijn, is het om je rot te lachen. Het schijnt hem in de vormen van de tekenfilm figuurtjes te zitten.

De Fallus vorm komt regelmatig voor, en dat moedigt Jongens aan om Gay te worden. Best triest als je pastoor bent, en je dit echt meent.

Dienaren van de Katholieke Kerk zijn zelf ook niet bepaald van onbesproken gedrag! Ik geloof best als je wordt gekweld door het Celibaat, je op een gegeven moment overal bepaalde lichaamsdelen gaat zien. Maar hou dit voor jezelf meneer pastoor, neem een abonnement op een sexblad, en wordt de beste vriend van jezelf!

Ga niet van die zieke verbanden leggen!

Normale niet gelovige mensen weten het allang, Homo ben je, en je kunt het niet worden. Het is een natuurlijk fenomeen wat bij alle diersoorten voorkomt, dus ook bij de mens!

En als het al dan zo is, dat onze lieve heer ons heeft gemaakt, dan heeft hij ook Homosexuele mensen gemaakt. Dus is er geloof technisch niks mis mee. Uiteindelijk zijn wij allemaal mensen.

De arme pastoor werd natuurlijk helemaal gek van die Pokemon Rage, en zag namen zoals Pik-achu en As-e voorbij komen.

En dan is het voor iemand die een universtaire graad heeft gehaald, door het bestuderen van een sprookjesboek, best lastig.

En als je van je baas dan ook nog geen sexuele relaties mag onderhouden? Tja dan slaan de stoppen wel eens door.

Stel je kijkt naar Pokemon en je bent Celibaat drager, je ziet dat de tekenfiguur Charmander zijn eigen staart aait, ja dan knapt er iets van binnen. Daar heeft denk ik iedereen wel begrip voor, droogstaan je hele leven is niet te doen. Maar die pastoor die beweerde dat in Starbucks koffie zaad van Homosexuelen zit? Die is pas echt ziek?

Ik heb de koffie wel eens geproefd, en ik moet zeggen…. zo slecht is het echt niet!

Heiligman of Geiligman, maak er wat van!

Eppo