Nesteldrang!

19. feb, 2015

Het is weer bijna voorjaar, en aan de natuur kun je al best merken dat er betere tijden aankomen. Vogels zijn weer op zoek naar goede nestplaatsen, en het juiste materiaal om een nestje te bouwen.

Maar wat lees ik nu? Moderne vogels hebben de drang om steeds vaker materiaal te gebruiken, wat langer meegaat als 1 seizoen!

En daarom hebben de vogels in een plaatsje in Drente, besloten om asbest vezels te gaan gebruiken voor het bouwen van hun nest!

Ze halen het spul bij de centrale van Essent die het gebruikt als isolatie materiaal. Maar nu? Weten de vogeltjes wel hoe gevaarlijk asbest is?

Heeft iemand ze wel verteld dat je een wit pak aan moet, als je asbest verwerkt? En zo’n masker voor je gezicht?

Dat dacht ik al, nee dus, die arme vogeltjes nemen de asbest vezels in hun snaveltje, en vliegen ermee naar hun nest.

Niks geen witte pakken en maskers voor hun gezicht.

De vogels peuteren met gevaar voor eigen leven het asbest los, en vliegen ermee rond. Tijdens het rondvliegen vergeten ze het weleens vast te houden. En dan valt er wel eens een stukje asbest op de grond.

En nu? Mannen in witte pakken natuurlijk, het mag wat kosten.

Overal kan asbest liggen verspreid door die vermalijde vogels.

Het lijkt wel of ze het expres doen? Het asbest legt echt overal!

Nou dat valt wel mee, hier en daar een klein stukje!

Asbest is natuurlijk gevaarlijk, je wordt ziek als je de vezels inademt.

Niet zomaar wat, dat is wel duidelijk.

Maar de vogels dan? Die lopen toch ook gevaar?

Als de mannen in de witte pakken nou eerst alle vogeltjes vangen, alleen de kleintjes, de grote vogels redden zich wel.

En dan trekken we de kleine vogeltjes een klein wit pakje aan, en doen ze een maskertje voor. Dan komt het toch nog goed!

Beetje voorlichting over asbest dat je het niet mag zagen, breken en al helemaal niet moet in ademen! Dan zijn ze gered!

Stel je voor dat die arme vogeltjes iets overkomt, we zouden het onszelf toch nooit vergeven?

Wie betaald dit allemaal? Essent natuurlijk, kom op zeg!

Eppo

Deel deze pagina

The eye of the needle!

18. feb, 2015

Vandaag weer vol verbazing naar de tv gekeken, dit weer was er een programma genaamd “Het Oog van de Naald” op de beeldbuis.

Tjonge jonge, wat een programma, een suffe naaishow met dito kandidaten. Tenminste dat is mijn beleving van dit programma.

Ik kijk absoluut niet neer op mensen die met de de naaimachine hun brood verdienen, maar om er dan mee op tv te gaan? Nee dat snap ik echt niet. Maar goed, het programma wordt wel heel goed bekeken, en daar heb ik wat gemist! Kennelijk is er toch iets aan het programma waardoor er miljoenen mensen kijken. Kleren maken de man, en in het programma laten ze zien hoe daar de uitvoering van is.

In het programma mogen een aantal kandidaten laten zien hoe goed ze zijn in naaien, ja ik weet het dat klinkt gek? Ik dacht ook de eerste keer dat het een sex programma was. Maar nee niets was minder waar.

Het is een programma over de naald en draad man en vrouw.

Maar ik kan er niet over uit wat er nou zo boeiend is aan het maken van kleding? Misschien wel omdat ik zelf kleding niet zo belangrijk vind.

Kleding je hebt het nodig om het niet koud te krijgen, maar persoonlijk maakt het mijzelf niets uit wat ik aan heb!

Mijn directe omgeving denkt daar anders over, en waarschijnlijk heb ik aan mijn mede gezinsleden te danken, dat ik nog gewoon overal naar binnen mag!

Naaien op tv met een echte naaimachine, het kan tegenwoordig.

En je kunt hetgeen je hebt gemaakt, ook nog laten afkraken door een echte Couture dame en een Klere nicht!

Fantastisch toch? En zo komt het dat de nieuwe naaishow, Door het Oog van de Naald een groot succes is geworden!

Ach ik ben een ouwe zemelaar aan het worden denk ik, in plaats blij te zijn met dit ouderwetse knutsel handwerk plezier, naast alle snelle moderne programma’s, geef ik er op af?

Is ook niet goed natuurlijk maar ik ben nou eenmaal zo!

Naaien op tv? Pak je naald en draad en doe maar mee!

Eppo

Alweer zo'n dag?

17. feb, 2015

Het is toch eigenlijk te gek voor woorden? Waarom nou weer? Dit is toch niet normaal? Het is Nationale Wees Eens Vriendelijk Dag! Als je tegenwoordig een scheet laat, wordt er een speciale dag voor opgericht. Ik vind dat niet normaal, mijn hele agenda staat zo langzamerhand vol met speciale dagen! Als ik in de ochtend wakker word is het eerste wat ik doe, even op het internet kijken, of er iets speciaals is die dag. Ik wil niets missen, en al helemaal wil ik niet, dat iemand mij attent maakt op het feit, dat ik niet weet wat voor een speciale dag het is! Mij krijgen ze niet! Vandaag moeten we vriendelijk zijn tegen elkaar? Het is mij een raadsel waarom deze dag er is? Zijn we niet vriendelijk genoeg naar elkaar? Ach ja, dat laatste kan altijd beter, maar om daar nou een speciale dag voor op te richten? Kom op nou!

Maar het kwaad is al geschied, het is Nationale Wees Eens Vriendelijk dag! En natuurlijk ben ik dit totaal vergeten, ik heb mensen afgeblaft, uitgescholden en voor rotte vis uitgemaakt. Als ik het had geweten zou ik dat niet hebben gedaan natuurlijk, en als er iets speciaals is houd ik mij er graag aan. Schelden doen we morgen dan wel weer! Maar nu heb ik deze mooie dag bezoedeld, met mijn gedrag? Daarom zeg ik sorry, alhoewel? Nee ik zeg helemaal geen sorry, die mensen die ik heb uitgescholden, hebben het er zelf naar gemaakt! De hele dag waren ze al bezig om mij uit te lokken en te sarren, en ja als ik kwaad wordt nou berg je dan maar!

Een thema voor één dag heeft toch geen zin? We zijn nou eenmaal niet altijd even vriendelijk naar elkaar. Natuurlijk scheld ik niet naar mensen, iedereen die mij kent weet wel beter. Ik wil alleen maar benadrukken dat we dagen kunnen verzinnen tot we een ons wegen, het heeft totaal geen enkele zin! Wees gewoon het hele jaar door nou eens aardig voor elkaar, dat is al veel beter, je zult meemaken dat wereld er veel vrolijker uitziet. Dat is heel wat anders als een speciale dag uitroepen, en de rest van het jaar weer lelijk doen naar elkaar. Daarom zeg ik, weg met die thema dagen, ik pleit voor iedere dag een normale dag!

En dat is al gek genoeg! 

Eppo

Horror uil!

16. feb, 2015

Kwadijk daar moet je op dit moment niet zijn, ga er met een grote boog omheen. En als je er toch heen moet? Blijf dan in de auto, en hou de ramen goed dicht. Het moet echt! In het Noordhollandse dorpje Kwadijk heerst een waar schrikbewind, een grote uil tijstert de lokale bevolking.

De uil in kwestie is een Europeese Oehoe, hij is groot en sterk, en zit er niet mee om een mens aan te vallen. Zelfs op klaarlichte dag!

En dat terwijl uilen toch echt nachtdieren zijn.

Als je in Kwadijk op de openbare weg begeeft voel je de spanning, je staat niet langer aan de top van de voedselketen, je loopt gevaar, je bent de prooi van een levensgevaarlijk roofdier.

De bevolking noemt de uil al de Horror Oehoe. Vanuit het niets slaat hij toe. Stil als een Stealth Vliegtuig komt hij aangevlogen, en opeens slaat hij zijn klauwen naar je uit, je voelt een klap tegen je hoofd. Je rent weg maar het geeft je niet, het roofdier zet de achtervolging in.

Je rent naar een huis toe en je wilt de deur openmaken, in je zenuwen kun je de deurklink niet vinden, je kijkt achterom, en het laatste wat je ziet zijn twee vlijmscherpe klauwen, die je gezicht aan flarden scheuren.

Bloedend zak je in elkaar, De uil viert zijn lusten bot op zijn prooi, en stopt er pas mee als je niet meer beweegt. Voldaan vliegt het monster weer weg, op zoek naar een volgende prooi!

Is het echt zo erg? Nee natuurlijk niet, de Oehoe verdedigt zijn territorium, door de mensen weg te jagen die te dicht in de buurt komen.

Waarschijnlijk is de betreffende Oehoe een exemplaar, dat door een mens is grootgebracht, en daardoor niet bang voor ons is!

Wilde Oehoe’s vallen geen mensen aan, ze kijken wel uit, veel te gevaarlijk.

Maar zo’n half tamme variant houd het dorp Kwadijk in een ijzeren greep.

Mensen zijn bang, en gaan met helmen de straat op.

Oke het is lastig nu even, en we moeten er weer even aan wennen, dat er dieren terugkomen in onze omgeving, die groot en sterk zijn. Wij staan niet altijd meer bovenaan de voedselketen.

De Horror Oehoe van Kwadijk zit er nog wel even, en laat zich niet zomaar wegjagen.

Bang voor meneer de uil? Nee toch? Zijn onderbroek is vuil!

Eppo

Snackvrees!

13. feb, 2015

Uit een landelijke test van vlees kroketten, bleek dat een heleboel Kroketten te weinig vlees bevatten.

Een Vlees Kroket bevat gemiddeld maar 1,5 gram vlees, in plaats van de 10 gram die wordt belooft.

Verrassing? Nee niet echt. De voedsel industrie geeft ons over het algemeen weinig waar voor ons geld. En waarom zouden ze ook?

De gemiddelde Nederlander onderscheid maar 3 smaken, n.l. zoet, zout en zuur. Bovendien is eten vaak een kwestie van hap slik en spijt, dus proeven doen we toch niet echt. En zo kan de voedsel fabrikant zijn gang gaan. Neem nou een Vlees Kroket, wat is het nou helemaal? Opgestijfde Ragout door Paneermeel gehaald, met hier en daar een hard stukje erin.

En dat harde stukje, daar gaat het om. Dat is het op de verpakking beloofde vlees. Volgt u het nog?

Vlees in harde stukjes? Het natuurlijk geen echt vlees, maar een vlees preparaat gemaakt uit een soort schraapsel wat overblijft als je de laatste restjes vlees van een bot afhaalt. Het is een soort vettige pasta, wit van kleur, en als je het bakt wordt het hard. Je snijd het in stukjes en voila the meat is born!

Heeft u nog trek? Als je nagaat hoe ze de ragout maken, wordt het nog smeriger. Ze smelten dierlijk roomboterachtig vet, en doen er smaaktstoffen en een beetje bouillon door, van een blokje natuurlijk!

Dit wordt goed gemengd, terwijl het tegelijkertijd langzaam wordt verhit. Even de kook erover voor het beste mengresultaat, en daarna koud laten worden. Het vet in de ragout stolt weer, en je kunt er Kroketjes van rollen.

Die even door het eiwit, gemaakt van water en eiwit poeder gehaald, en dan door het paneermeel, gemaakt van oud brood dat zelfs de eenden niet meer lusten. Dan is er een Kroket ontstaan, die je kunt bereiden in een frituur of oven. Door overmatig zout en vet vinden mensen dit lekker.

U wilt het nog steeds? Een Vlees Kroket? Zonder vlees? Je zou het bijna vegetarisch willen noemen, maar dat kan natuurlijk niet. Want dan koopt niemand het meer! (geintje)

Ach snacks, het is nooit wat het lijkt, maar dat vind schijnbaar niemand echt erg!

Snacks vlees of niet? De engelsen noemen het meat!

Eppo