Overpeinzing!

23. dec, 2014

Rond deze tijd van het jaar overvalt mij nog wel eens een gevoel van melancholie, een gevoel van, weer een jaar gehad, wat is het snel gegaan. Kerst vind ik persoonlijk altijd een beetje opgeklopte gezelligheid.

Zo van, we zetten een versierde boom neer, en hangen wat lichtjes op, en voilá, we hebben het gezellig.

Als ik al dat gezelligs aanschouw, bekruipt mij het angstige gevoel, zo van o jee straks is het januari, en dan spaart iedereen zijn gezelligheid weer op, totdat het weer Kerst is!

Maar goed dat is mijn beleving, die samengaat met donkere dagen, klote weer en sombere gedachten.

Inmiddels is het alweer langer licht aan het worden. Nog niet echt merkbaar, maar we hebben de kortste dag alweer gehad.

Daar houd ik mij aan vast, en als het straks weer januari is, dan weet ik dat het voorjaar gaat worden.

Wat mij opvalt de laatste tijd, is dat er in Frankrijk mensen zijn, die met hun auto inrijden op voetgangers, zomaar onwillekeurig!

Het kan natuurlijk zijn, dat als je een Franse auto hebt! Je zo blij bent dat hij het gewoon doet? En om ervoor te zorgen dat hij niet afslaat, rij je als een kip zonder kop, vol gas door de stad. Wetende dat het inferieure Franse product ieder moment kan stilvallen.

Uit het raam roep je iets wat lijkt op Alla Hakkenbar, maar je roept eigenlijk Allez attention, maar het is niet te verstaan door het schreeuwerige geluid van de inferieure Franse motor!

Of zouden bezitters van Franse auto’s zo gefrusteerd zijn, door het niet goed functioneren van hun voertuig, dat zij niet goed opletten?

En daardoor per ongeluk op voetgangers inrijden? Geen idee, maar het is wel een raar idee dat dit gebeurt. Voortaan goed opletten als iemand hakkenbar roept!

Wat ook een goede bijverdienste is? Gaan relschoppen! De eindejaars relschoppers uit het plaatsje Veen, krijgen een mooie vergoeding.

Tenminste degene die wel aanwezig waren, maar niets hebben gedaan.

Dat is lekker…. zorg dat je erbij bent, bij de rellen, en laat je onschuldig oppakken. Snel verdient zou ik zeggen.

Ik zeg op mijn beurt, wat heb je daar te zoeken? Als je daar heenging, was je erbij. Een rel ontstaat alleen door de mensenmassa, dus als je niet meedoet wegwezen. Anders ben je een Katvanger, iemand die onschuldig gaat zitten terwijl de echte dader vrijuit gaat.

Katvangers zijn wel strafbaar, dus wees een grote vent. Ben je erbij dan niet zeiken als je wordt opgepakt!

Fijne kerstdagen iedereen!

Eppo

Deel deze pagina

Look Back!

22. dec, 2014

In India is een man die al elf jaar alleen maar achteruit rijd.

Het idee is uit nood geboren doordat zijn versnellingsbak vastliep, en hij alleen nog maar achteruit kon rijden. De man had geen geld om zijn auto te laten maken, dus reed hij achteruit.

En nu elf jaar later doet hij dit nog steeds!

Door dit fenomeen kwam ik op een briljant idee?

Waarom doen we dit in Nederland ook niet zo? Laten we met zijn allen achterruit gaan rijden, als je het maar lang genoeg doet, went het vanzelf.

Het is weer eens wat anders, al die vooruit rijdende auto’s hebben we nu onderhand wel een keertje gezien toch?

Ziet u het al voor u? Een drukke verkeersader in een grote stad met louter auto’s die achteruit rijden?

Nee ik denk niet dat dit idee het gaat halen, maar het zet je wel aan het denken. Als mensen in nood zitten, bedenken ze gewoon iets waardoor ze wel gewoon hun ding kunnen doen!

India is niet echt mijn land, op tv zie ik beelden van vieze straten, mensen die letterlijk op straat liggen, open riolen in greppels naast de rijbaan.

Sloppenwijken met strontveldjes waar mensen letterlijk hun behoefte doen. Dat is voor mij India.

En… je kunt er gewoon gaan achteruit rijden, en daarvoor ook nog toestemming van de gemeente krijgen. Net als de man die al elf jaar achteruit rijd.

We zouden achteruit rijden ook een keer, op een mooie dag kunnen doen als protest. Omdat alles achteruit gaat, zou het mooi zijn als we dit middels achteruit rijden een gezicht zouden kunnen geven.

Als we achteruit gaan rijden gaat er natuurlijk van alles mis, en dat symboliseert nu juist alles wat op dit moment, in onze samenleving achteruit gaat.

En daarom zou het goed zijn, als we allemaal een dag achteruit zouden gaan rijden, lopen of noem het maar op. Om ergens heen te gaan is prima maar wel in je achteruit!

Kijk dan maak je een statement, de overheid kan niet meer om ons heen!

Alles doen we in zijn achteruit die dag, uiteraard voor zover mogelijk.

Eigenlijk best jammer, dat niet alles achteruit kan bewegen.

Maar ik denk dat we een goede kans maken om vooruitgang te boeken met deze achteruitgang.

Achteruitgang is om het even, vooruitgang is voor het leven!

Eppo

Weekend!

19. dec, 2014

Het moet mij van het hart, dat de week voor mij een beetje teleurstellend is geeïndigd. Mijn kerstcadeau is eigenlijk in het water gevallen.

Het kabinet blijft zitten! Ach ja ik had eigenlijk niets anders verwacht, ze verzinnen altijd weer een list om toch te kunnen blijven zitten.

Maar genoeg of over dat Gajes in Den Haag!

Wat ik vandaag in een krant las? Er zijn gevaarlijke XTC pillen in omloop?

Natuurlijk kijk uit, want er zijn naast de gewone ongevaarlijke XTC pillen. Ook XTC pillen in omloop, die gevaarlijk zijn voor je gezondheid!

Waanzin ten top, en journalistiek van niveau Kip, alle drugs zijn gevaarlijk. Je moet er gewoon afblijven, en als je toch gaat gebruiken, schaar je in het leger der treurigen, en ben je voor altijd een sukkel!

Weg met die zooi, niet kopen dan is de lol voor de Pablo Escobars onder ons er snel af!

Wat ik ook zo’n raar bericht vond, is “Nederland mag de kinderbijslag van Marokko niet verlagen”. Hoezo niet?

Het is feitelijk zo dat wij onszelf opleggen dat dit niet mag, kinderbijslag is een uitkering bedoelt voor gezinnen in Nederland, en niet in het buitenland. Maar toch.. we houden een rechtszitting en we straffen onszelf? Wat zullen ze lachen in Marokko! Die sukkels uit Nederland blijven geld storten! Bij dit soort berichten denk ik altijd oprecht, dat we echt niet goed bij ons hoofd zijn.

Ook zag ik een bericht dat Fred Teeven het Groot Dictee vreselijk moeilijk vond. He he natuurlijk is dat moeilijk, maar doe dan ook gewoon niet mee. Het Groot Dictee is een feestje van Wannabee Intellectuelen, Pseudo Slimmerikken! Niet meer doen Fred, doe maar gewoon. Het is voor jou al moeilijk genoeg om je geloofwaardigheid te behouden!

En dan dat gedoe met die Noord Koreanen over een film, ze schijnen de computer van Sony te hebben gekraakt. Sony heeft een film gemaakt waarin ze Noord Korea te kakken zetten. En als je leider van Noord Korea bent, dan moet je iets doen! Tenslotte is je naam Kim Jung Oen! Of zoiets. Noord Korea roept dan iets van een bedreiging, en hopla niemand durft meer naar de bioscoop.

Kom op we zijn toch niet bang voor die valse spleetoog die Noord Koreanen uitknijpt? Ga toch heen.

Wooooohhhh wat ben ik bang, ik durf bijna geen Bami meer te eten, sate stokjes zijn verdacht. En de Chinees op de hoek, zal toch geen Noord Koreaan zijn? Gewoon lekker die film gaan kijken zou ik zeggen, en als die Kim Oen Jung of hoe hij ook mag heten dit niet leuk vind!

Lekker jammer voor hem, maar niet boeiend voor ons!

Al duurt de week nog zo lang, voor Noord Korea zijn wij niet bang!

Eppo

Einde, The End, Fini!

17. dec, 2014

Het is spannend, ik krijg er de kriebels van, ik hoop het toch zo!

Als alles een beetje meezit krijgen we een kerstcadeau van jewelste, tenminste als het kabinet valt!

Zou het niet mooi zijn? Als we eindelijk af zijn van die klaplopers?

Ik durfde er bijna niet meer van te dromen!

Maar voorlopig is het nog niet zover, ze zijn eerst nog aan het draaikonten. Wat kunnen we bedenken om ervoor te zorgen, dat het lijkt alsof er niets aan de hand is? Zo denken de fracties momenteel in Den Haag. Wat een gedoe, en waarom? Omdat onze minister van Volksgezondheid ene mevrouw Schippers, ons een omstreden zorgwet door de strot wil duwen.

Een wet die de staat 1 miljard gaat opleveren, maar wat dan weer wordt weersproken door de Zorgverzekeraars.

Een papieren bezuiniging dus, net als de verhoging van het verplichte eigen risico op de zorgverzekering.

Allemaal doekjes voor het bloeden die veel te klein zijn, en niets helpen.

Maar dat is eigenlijk ook het kenmerk van onze regering, veel papieren oplossingen, waarvan je kunt zeggen het helpt allemaal niets!

Maar nu is het raak, valt het kabinet of niet, spannend hoor! Wie weet gaat het lukken?

Maar stel dat het kabinet valt, zijn we dan echt beter af?

Dan komen de volgende uitvreters, en beginnen we gewoon weer opnieuw. Of zouden er een keer goede bewindslieden komen, die het wel goed met ons voorhebben? Geen idee maar het is wel spannend.

Als je dan ziet dat Schippertje gewoon echt gelooft, dat haar wet een besparing oplevert, dan is dat eigenlijk gewoon eng.

Gevalletje zelfingenomenheid zonder de feiten te checken, helaas wel!

Iedere bezuiniging op de zorg leid tot zorgmijding, mensen gaan niet naar de dokter vanwege het eigen risico, er zijn heel veel mensen die dit maar moeilijk kunnen betalen. Gevolg langer uitstel van de behandeling met meer leed tot gevolg, en uiteindelijk hogere kosten.

Zo werken dit soort dingen altijd, maar de overheid ziet niets!

Mijn schoenen kunnen dit bedenken, maar een minister kennelijk niet.

En dat is best eng! Maar voorlopig blijft het spannend!

Laten we hopen dat die wet in de prullenbak blijft, en daar nooit meer uitkomt. Voor de rest, ach dat zien we wel!

Of de hond je bijt of de kat, pijn doet het toch!

Eppo

Dagobert Fuck Tax?

16. dec, 2014

Dat is wat ik het eerste dacht toen ik hoorde van het nieuwe woord van het jaar “Dagobert Duck tax!” Toch weer mijn dirty mind?

Ik kreeg eerst visioenen van een oude eend zwemmend in een geldpakhuis, maar dat was vroeger. De Dagobert Duck Tax bestaat echt!

Het is een idee van linkse partijen, om de allerrijksten van ons land extra geld uit de zak te willen kloppen.

Een nobele gedachte waar je ongetwijfeld veel stemmen mee wint, maar onuitvoerbaar! Het is leuk bedacht, de sterkste schouders, de zwaarste lasten maar het werkt niet.

Hele rijke mensen bepalen namelijk zelf waar zij hun belasting betalen, en hoeveel, zij hebben de macht, en hele slimme mensen in dienst om iedere cent te bewaken, voordat deze de bankrekening verlaat!

Dit is al eeuwen zo, de macht ligt bij het kapitaal, of we dit nu leuk vinden of niet. En als je sterk wilt worden en vooral wilt blijven, zul je er voor moeten zorgen, dat je zoveel mogelijk Dagobertjes binnen je landsgrenzen houd. Alleen dan kun je werken aan een goede balans, een balans waar ook de gewone mensen iets aan hebben.

Een wijs man zei eens tegen mij over rijke mensen, als het bij hun regent, dan druppelt het bij mij! En zo is het ook. Mensen die veel uitgeven dragen veel bij aan een goede economie. Daarom, rijke mensen wegjagen, nee dat is geen goed idee.

Koester onze rijken liever, zorg ervoor dat zij blijven. Zorg voor een goede balans met de niet rijke mensen.

Zo blijft iedereen tevreden, en tevreden mensen zijn blije mensen.

Tevreden is een woord waarbij “te” wel goed is, een tevreden mens heeft een gezonde wens!

Als we als land kapitaal krachtig zijn, en dit een beetje goed besteed wordt, kom je verder als dat wij krampachtig Dagobert Duck gaan spelen, en proberen het geld binnen te harken.

Zo werkt het al eeuwenlang, de mens is van nature een egoïst, en het is al heel mooi als we zodanig samenwerken, dat we allemaal wat vruchten plukken. Wel jammer dat het vaak niet zo werkt, maar dat zijn nou eenmaal onze egoïstische genen!

Maar kapitaal wegjagen is alsof je je spaarpot leegt in de gracht, je bent het kwijt!

Dagobert Duck Tax leuk bedacht, maar gooi maar in de gracht.

Eppo