Modern Times!

20. nov, 2014

Tegenwoordig met alle moderne gemakken die ons dienen, gaat het leven ons relatief gemakkelijk af. Tenminste tot nu toe!

Het blijkt dat er inmiddels een behoorlijke lijst is van moderne kwaaltjes.

Zo hebben we inmiddels de Whats App vinger, de Blackberry duim en de WII knie. En of dat nog niet genoeg is, komt er weer een andere kwaal om de hoek kijken. “De Smartphone nek!”

Mensen die hier aan lijden hebben dit gekregen door de krampachtige houding die mensen aannemen, als zij met een Smartphone bezig zijn.

Heeft u vast ook wel eens gezien, mensen die hun lichaam voorover over hun beeldscherm buigen, alsof ze in hun broek staan te poepen.

Ik vind het zelf altijd een beetje een raar gezicht.

En dan heb je ook nog de mensen die hun Smartphone, tussen hun hoofd en hun schouder klemmen, en daarbij hun nek krampachtig scheef houden. Deze mensen schaar ik in de categorie, eigen schuld, omdat je op je klompen kan aanvoelen dat dit een blessure oplevert.

Ik vind het altijd vermakelijk om te zien, als een heel bataljon Smart- phone gebruikers, vanuit de onderrug vooruit gebogen, met hun vingers doen alsof er een vuiltje op het scherm zit.

Net of die mensen niet goed zijn, een kleine storing in de bovenkamer hebben! Ach het is de moderne tijd, en ingespeeld op ons gemoed van vooral niets te willen missen, is de Smartphone niet meer uit ons leven weg te denken.

Wat betreft een Smartphone nek, is ons hoofd eigenlijk het grootste probleem. Een gemiddeld hoofd weegt ongeveer 5,5 kilo.

Stelt u zich eens voor een zak aardappelen! Wat zeg ik? Ruim een zak!

Zolang het hoofd in balans wordt gehouden, recht onder ons lichaam, dan is er nog niks aan de hand.

Maar owee als je iets voorover buigt, dan kraken de nekwervels in al hun voegen. Het is een wonder dat je kop er dan niet gelijk afrolt!

Als je dat dan maar vaak genoeg doet, dan kan het bijna niet anders, of je krijgt last! Een bowlingbal kun je tenslotte ook niet heel lang, met gestrekte armen voor je lichaam omhoog houden.

Modern speelgoed? Geeft modern ongemak!

Last van een smartphone nek? Niet je kop vooruit houden gek!

Eppo

Deel deze pagina

Zorg?

19. nov, 2014

Gek wordt ik van al die stomme reclames over zorgverzekeringen.

Je weet als dit gebeurt dat het weer November is, de nieuwe premies en de nieuwe voorwaarden komen weer uit.

In de filmpjes proberen de makers, een soort van feelgood movie neer te zetten. En dat lukt natuurlijk helemaal niet!

De zorgverzekering zoals wij die nu kennen, is een draak van een verzekering, een gedrocht wat zeg ik een wangedrocht!

Toen deze met veel tam tam werd ingevoerd, zag ik het al aankomen.

Op zich leek het best goed, en dat was in de eerste jaren ook nog zo.

Maar in de loop der jaren is de zorgverzekering een product geworden dat ieder jaar slechter wordt!

We kampen bijvoorbeeld nu met een steeds hoger wordend eigen risico, en gelooft u mij, dit wordt heus nog wel duizend euro per jaar.

Er is een basisverzekering, ja dat kunnen we zeggen maar daar houd het wel bij op.

Er is helemaal niets goeds aan deze zorgverzekering, hij is niet beter als onze oude ziekenfondsverzekering. Premies worden alsmaar duurder, en ook al slaat hij misschien af en toe een jaartje over, het gaat toe naar een situatie, waarbij er in de toekomst heel wat mensen zullen zijn, die het niet meer kunnen betalen.

En wat doe je met deze mensen, juist je geeft ze een boete!

Dan komen ze lekker nog meer in de ellende!

We moeten er eigenlijk zo snel mogelijk vanaf, maar dat zie ik helaas niet gebeuren.

Er zijn ook nog 2 soorten van dit wanproduct, eentje waarbij je alles zelf mag kiezen, en eentje waarbij de zorgverzekeraar voor jou kiest!

Als dat geen keuze vrijheid is? Nou dan weet ik het niet meer!

De een mag naar ziekenhuis A en heeft keuze ook uit B, en de ander mag alleen maar naar A.

Is het niet fantastisch?

Die misselijkmakende reclames maken het er ook niet beter op, je voelt dat je belazerd wordt, het druipt er vanaf!

Ik hoop dan ook dat de laatste maanden van het jaar snel om zijn, dan hebben we dit maar weer gehad!

Over een tijdje sowieso……….. een veel te hoog eigen risico!

Eppo

Opzij Opzij Opzij!

18. nov, 2014

Onwillekeurig moest ik aan een bekend liedje van Herman van Veen denken, u kent wel het begint met opzij opzij opzij enz.

Dat kwam doordat er vanmorgen een bericht in het nieuws kwam, over wie de machtigste vrouw van Nederland is geworden.

Het betrof een verkiezing georganiseerd door het feministische maandblad Opzij! Dit blad voor notoire mannenhaatsters heeft de Top vrouw van Post.nl uitgeroepen tot, de machtigste vrouw van Nederland!

Herna Verhagen heet de dame in kwestie, en ik dacht bij mijzelf hoe is dit nu weer mogelijk. De Top van Post.nl doet niets anders als saneren, en  ZZP ers uitmelken, en daarmee wordt je dan de machtigste vrouw van Nederland?

Een ding is zeker, het is geen titel die je krijgt op basis van je competenties!

En dat kan ook niet anders, als je een dergelijke titel krijgt opgeplakt van het maandblad Opzij! Ik heb als man wel eens een artikel gelezen in dat blad, en ik kan u zeggen, dat als je er gevoelig voor bent, je er best last van kan hebben! Echt je schaamt je gewoon dat je een man bent! In de ogen van de Opzij redactie, zijn mannen lastige wezens die zij helemaal niet nodig hebben.

Nou ik vind het best, laten zij het lekker uitzoeken met hun feministische waanideeën! Als man kan ik daar helemaal niets mee!

Het zal je maar gebeuren je wordt wakker als vrouw, en opeens zie je op tv dat je door het maandblad Opzij, bent uitgeroepen tot machtigste vrouw van! Ik zou dat niet pikken, als ik Herna Verhagen zou zijn.

Zij kan haar carriëre wel vergeten wie wil er nu worden opgehemeld door mannen hatend Nederland. Het is alsof Assad zelf, je tot baas van Syrie benoemd, dat wil je ook niet!

Ik heb daarom best wel te doen met Herna, er werken nog steeds veel mannen bij Post.nl, zij wordt voortaan met de nek aangekeken?

Nee dit wil je echt niet, ik zou ze een proces aandoen!

Opzij heeft ook een publiekswinnaar, dat is hoogleraar Vanessa Evers.

Maak je borst maar nat Vanessa, volgend jaar ben jij de Bom!

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelovelijke haast.

Eppo

Eenheidsworst!

17. nov, 2014

Als ik de kleding zou moeten uitzoeken die ik dagelijks draag, dan is dat volgens mijn lieve echtgenote een soort van nationale ramp.

Ik heb absoluut geen idee welke kleuren bij elkaar kunnen.

Het is echt aan mijn vrouw te danken dat ik er elke dag zo goed bijloop!

Maar dan denk ik soms wel eens, wat doen we onszelf aan?

Waarom maakt het wat uit, wat je aan hebt? Wie bepaalt nou eigenlijk welke kleuren wel en welke kleuren niet bij elkaar passen.

Er staat nergens in de wet iets over! En toch schijnt het een groot probleem te zijn, als je een roze broek met een groene trui aantrekt!

We maken het onszelf wel ontzettend moeilijk!

Waarom moeten we eigenlijk allemaal verschillende kleren aan?

Hoe makkelijk zou het wezen, als er maar een soort kleding zou zijn?

De Chinezen hadden in het verleden een mooie oplossing, iedereen droeg daar een z.g.n. Mao pakkie!

Een groot voordeel, je weet tenminste iedere dag wat je aan kan doen.

Geen verschillen, dat is toch het mooiste wat er is? Dan hebben mannen zoals ik geen hulp meer nodig!

Weg met al dat gekleurde goed, al die verschillende soorten kledingstukken daar wordt je toch gek van?

Ik zie alleen maar voordelen, wie doet je wat!

Maar nee hoor we laten ons liever gek maken door mode ontwerpers, en stylisten, uw weet wel van die beterweters die er voor zorgen dat je ieder jaar weer kast vol oude kleding hebt!

Laten we die schakel er tussen uit gooien, en allemaal in een Mao pakkie gaan rondlopen. Weg met kreten zoals “ dat kan echt niet meer” of “ geen gezicht 2014 meer, lekker alles hetzelfde!

Ik heb de kleding al besteld bij een Chinees warenhuis, heerlijk die eenheidsworst! Het mooie is, het past altijd zit lekker ruim, en het is gemaakt van stof die tegen een stootje kan!

Mooie pakken gemaakt in Denim blauw!

Kleren maken de man? Hup allemaal hetzelfde aan!

Eppo

Vriezen of dooien!

14. nov, 2014

Ik kan het bijna niet geloven, het moet een list zijn, dit is wel heel erg vreemd?

De Vereniging de Friese Elfsteden hebben besloten dat in 2016 elk lid mag meedoen aan de Elfsteden tocht? Tenminste als deze wordt gehouden!

De tocht der tochten vind dat het tijd wordt, om iedereen een kans te geven om een fel begeerd Elfsteden Kruisje te halen.

Door de nieuwe IJshal vlak bij de start kan men de inschrijving beter afhandelen. Ik denk dan Bul…shit!!!!!

Voorheen mochten er altijd maar een beperkt aantal leden starten, en nu opeens allemaal, en dat omdat er een nieuwe IJshal is?

Nee dat gaat er bij mij niet in!

Er is iets anders aan de hand, die drukke inschrijving was ook op een andere manier wel te regelen, b.v. voorinschrijving via het internet of zoiets. Nee er is iets anders aan de hand.

De vereniging de Friese Elfsteden weet iets wat wij niet weten.

En wat dat is? Geen idee maar ik vermoed dat het, met het klimaat heeft te maken. Zoals u weet is dat aan het veranderen, de winters worden warmer en de kans dat we überhaubt nog op de schaats komen op natuurijs, is zo goed als nihil!

En ja dan kun je wel beloven dat iedereen mee mag doen!

De reden van deze actie is, om te voorkomen dat de leden massaal weglopen.

Leden van een ijsvereniging hopen altijd op een strenge winter soms tegen beter weten in. En hoop doet leven, en met deze hoop blijven zij graag lid. Zo blijft het een vereniging met aanzien, en kan men bij de eerste graadjes onder nul, zijn media geilheid ten volle benutten!

Als je in de zomer met de boot langs de route van de Elfsteden tocht vaart, valt het op hoeveel mensen een palmboom in hun tuin hebben geplant! Toen de eerste palmbomen verschenen, waren er kritische geluiden, zo van “die redden het niet in onze koude winters” maar niets is minder waar. En de bomen? Die staan er inmiddels al jaren en worden steeds groter. Menig Hollandse tuin krijgt de uitstraling van een Spaanse Costa. Vergeet de schaatstochten nou maar, en omarm de lange warme zomers!

Lig je met je schaatsen in de zon, denk eraan hoe de winter vroeger won!

Eppo