Hemel op aarde?

5. nov, 2014

Vandaag kreeg ik van een goede vriend een leuk verhaal aangereikt.

Het heet ein Münchner im Himmel, een satirisch verhaal over een een man Alois Hingerl diensbeambte nummer 172, van het Centraal Station in München. Heel kort verteld hij valt op een dag dood neer en stijgt ten hemel, alwaar hij de naam Engel Aloyius krijgt.

Uiteindelijk krijgt hij de goddelijke opdracht om de Beierse regering wekelijks van goede regerings adviezen te voorzien.

Zodra hij weer terug vanuit de hemel in Munchen komt, gaat hij direct naar zijn favoriete “ Biercafe” en besteld het ene biertje na het andere.

De overlevering verteld dat er tot op de dag van vandaag, er nog nooit een goed advies aan de Beierse regering is gegeven.

Tja en de parallel met onze Nederlandse situatie is snel getrokken, het lijkt of onze Engel, voor het gemak noem ik hem Arie uit Den Haag ook al jaren bezopen in de kroeg zit.

Onze Haagse Arie laat het al jaren afweten, we hebben decennia gekend waarbij het wel leek alsof een heel regiment Engelen, onze overheid van goede adviezen voorzag!

Helaas is dit voorgoed voorbij, en het lijkt wel alsof de hedendaagse Engelen zijn verworden tot hedendaagse narcistische vleugeldragertjes!

Onze Haagse beschermengel zit hele dagen in de kroeg, en het is geen wonder dat het niet goed gaat!

Het originele verhaal is uit 1911 maar heden ten dage nog steeds actueel, best triest eigenlijk.

Het is het bewijs dat wij mensen ontzettend hardleers zijn.

In plaats van een samenleving met elkaar op te bouwen, en de welvaart een beetje eerlijk te verdelen, zijn wij bezig om een samenleving van Einzelgängers te creëren!

Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Maar helaas… het gebeurt wel, en er lijkt wel niets tegen te doen.

Wij vinden onszelf als mens heel wat, we kunnen in de ruimte reizen, de meest geavanceerde apparaten te bedenken. Maar een harmonieuze samenleving maken met elkaar, nee dat kunnen we niet!

Eigenlijk zijn wij best dom?

Wij verbeelden ons heel wat, maar samenleven is een groot zwart gat!

Eppo

 

Het hele verhaal vind u onder de volgende link:

http://www.youtube.com/watch?v=FW6P_crgp8M

 

 

 

Deel deze pagina

Nationale betutteling!

3. nov, 2014

Gelukkig de week begint al weer goed, er is weer iets lekker te betuttelen.

Nu schijnt het weer zo te zijn dat ons ontbijt niet goed is.

Ons broodbeleg zoals Pindakaas en Hagelslag, en nog wat van dit soort versieringen voor ons brood worden gedemoniseerd!

Het is ongezond door de vele suikers en vetten in deze producten, dat wisten we natuurlijk allang, maar volgens voedselwaakhond Foodwatch kan en mag dit echt niet meer.

Wat een betutteling weer, ik word hier zo moe van.

Alsof je van een boterham pindakaas ziek wordt, of van een beschuitje chocoladehagel! Natuurlijk niet.

Als kind leer je al dat je gevarieerd moet eten, de schijf van 5 wie kent hem niet? Dat leerden wij vroeger op de lagere school, en je hoorde er vaak over in allerlei voorlichting filmpjes!

Maar nu doen ze net of wij allemaal debiel zijn, en lijkt alsof wij op voedselgebied volslagen Nitwits zijn.

Dit kan toch niet? Wat zijn dat voor een droeftoeters?

Onze kinderen behoren tot de gezondste van de wereld, dan kan het volgens mij niet zo zijn dat wij het slecht doen!

Variatie is het toverwoord, als je dat maar doet gaat het gewoon goed!

Volgens Foodwatch dus niet, misschien moeten deze macrobiotische speltbrood vlokken etende Gojibes verslinders maar eens een keertje goed kijken wat ze nu weer aan het doen zijn.

Of willen ze ons soms allemaal aan het Tarwegras hebben? Straks eten we nog Chia zaad, beginnen we allemaal te fluiten als een vogeltje! Laten we ons vooral niet gek laten maken door deze geitewollen sokken. We doen het echt niet zo slecht, laten we vooral doen wat we al jaren doen, lekker gevarieerd eten. Dat is voor ons de gewoonste zaak van de wereld, daar hebben we echt geen Foodwatchers voor nodig.

We gaan gewoon verder waar we zijn gebleven, goed en vooral lekker eten. Het leven is veel te kort om het anders te doen!

Boterham met pindakaas? Wie is er niet groot mee geworden?

Eppo

Hufters!

31. okt, 2014

Het bewijs is voor mij geleverd, ik ben volledig overtuigt.

Kabinet Rutte gaat de 600 miljoen die Brussel van ons eist, gewoon betalen. Ik had dit al voorspeld, en geloof mij dat is met dit kabinet niet zo moeilijk. Toen ik vanmorgen het bericht kreeg over de naheffing van de belastingdienst, vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Rutte heeft geld nodig en daarvoor gaat hij de belastingdienst opdracht geven om een maatregel, die door een blunder van de fiscus niet op tijd kon worden doorgevoerd, alsnog in te voeren. Met terugwerkende kracht notabene! Onbehoorlijk bestuur? Ja dat is zeker, maar het gaat nog wel een stapje verder als dit. Het is niet alleen onbehoorlijk maar ook onbeschoft om zo met burgers om te gaan.

Kabinet Rutte schijt in zijn broek voor Brussel, en is bang voor zijn toekomstig baantje bij deze club van de struikrovers, waarbij de Bende van Nijvel maar hele kleine jongens waren!

Het kabinet Rutte bestaat uit louter hufters, het zijn zakkenvullers eerste klas, als zij aftreden hebben ze al die jaren helemaal niets voor ons burgers betekend. Dat zegt toch wel iets?

En nu dit weer, zo zegt Rutte nog dat hij de nota van Brussel eerst goed gaat laten uitzoeken, en het volgende moment wordt deze maatregel met terugwerkende kracht doorgevoerd.

Het idee kwam van staatssecretaris Wiebes, die we voortaan beter Wiebeltje kunnen noemen.

Je zou kunnen denken als mens schaam je je toch voor een dergelijke vertoning? Nou Rutte en Wiebeltje niet, die vinden dit gewoon leuk.

Allebei zijn zij in hun jeugd duidelijk veel gepest, en zij nemen nu wraak, dat is wat ik er van denk!

Wat betreft de nota van Brussel? Nederland moet gewoon naar de pijpen van de grote jongens uit de klas dansen, en als we dit niet meer kunnen worden we gewoon geannexeerd, en is Nederland een provincie van Duitsland of Frankrijk geworden. Goh wiens idee was dit ook al weer 74 jaar geleden? Het gaat gewoon gebeuren als we niet maken dat we fatsoenlijke bestuurders krijgen!

Aan dit huidige zootje tuig hebben we helemaal niets!

Rutte is wederom een blij man, omdat hij de burger weer straffen kan!

Eppo

Low Budget?

30. okt, 2014

Kent u het begrip lage lonen landen? U weet wel van die landen waar de mensen voor een habbekrats onze kleding, en allerlei andere zaken maken. Op zich allemaal heel erg zielig zo op het eerste gezicht.

Het zal je maar gebeuren dat je moet rondkomen van 1 dollar per dag?

Maar waar ik mij echt aan erger, is de uitspraak dat wij als consument de schuld dragen van al deze ellende.

Wij consumenten dragen de volledige verantwoording voor deze uitbuiterij? In het begin voelde ik mij heel erg schuldig, en kocht ik dit gevoel af, door geld aan goede doelen in de derde wereld te schenken.

Afkopen van mijn slechte geweten, ja dat is het…. inderdaad.

Maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer kom ik erachter dat dit niet klopt.

Het is een grote leugen, iets anders kan ik daar niet over zeggen!

De consument is helemaal niet verantwoordelijk voor de lage lonen.

Natuurlijk genieten wij van goedkope spijkerbroeken en mobieltjes, maar het feit dat de arbeiders die dit in elkaar zetten, maar 1 dollar per dag krijgen, is niet onze schuld!

Het is de schuld van alles en iedereen die vanaf de productie lijn, tot aan het winkelschap verdient aan deze producten.

Zij gunnen de arbeider geen fatsoenlijk loon. Het is ordinaire hebzucht van de mode-giganten, en al die andere grootheden, die het vel over de neus schrapen van deze zielepoten, zij….. die met bloed zweet en tranen onze consumptie bevredigen.

Als die z.g.n. grootheden nou eens een duit meer in het loonzakje zouden doen, hoeven wij deze zware last niet meer te dragen.

En kunnen we die spijkerbroek van 2 tientjes gewoon kopen!

Dat is trouwens iets wat ik toch al gewoon zou doen hoor, het gaat tenslotte ook om mijn portemonnee. Wat dacht u dan? Ik leef niet in een derde wereld land. Hier is alles best duur, ons geld is zeker niet eindig?

Ga in India maar eens iets drinken op een terras, veel goedkoper als hier?

Ik weet wel dat er misschien geen terrassen zijn in India, maar als de tussenhandel zijn plicht doet komen die er vast wel!

Lage lonen is iets anders, als veel te lage lonen!

Eppo

Leedvermaak?

29. okt, 2014

Je kunt tegenwoordig de tv niet meer aanzetten, of je ziet weer een of andere stumper in een tv programma, die alles verteld over zijn of haar afwijking. En het blijkt dat er nogal veel vreemde obsessies zijn!

Je hebt mensen die altijd alles recht willen zetten, mensen die alles achter elkaar 100 x gaan schoonmaken, mensen die 3x in de rondte draaien in de gang, voordat ze de deur uitgaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij.

Vroeger waren deze mensen gewoon gek, en werd er niet zoveel aandacht aan geschonken, maar nu mag iedereen het zien.

Onze televisie is een soort van rariteiten kabinet geworden!

Ik heb eigenlijk nooit geweten dat er zoveel vreemde dwangneuroses zijn?

En het lijkt wel of er steeds meer bijkomen, mensen worden gekker en gekker, tenminste zo lijkt wel!

Is dit dan het gevolg van de slechter wordende zorg? Als je op tv gaat in een van de freakshows, dan krijg je psychologische hulp. Iets wat voor een gewone Nederlander zo langzamerhand onbereikbaar is geworden.

Mensen die dit soort hulp zoeken, gingen vroeger naar een psycholoog. Maar nu de vergoedingen voor dit soort hulp zijn beperkt, schrijf je gewoon een tv programma aan. In ruil voor wat hulp laat je heel Nederland zien hoe gek je doet. Mensonterend gewoon, ik kan er niet naar kijken. Uw aandoening is ons entertaiment, is de nieuwe slogan.

Om de mens gaat het allang al niet meer, de kijkcijfers bepalen hoe groot je hulpvraag mag zijn.

Vanaf 1 miljoen kijkers mag u op onze kosten 5x naar een therapeut.

Kijken er meer dan krijgt u meer, en betalen wij zelfs uw medicijnen!

Als u ons maar vermaakt in de Nationale Freakshow, niets is ons te gek!

Het zal niet lang meer duren of we zijn life getuige van mensen die voor de trein springen, of mensen die voor het oog van de natie laten zien,

hoe bang ze zijn voor stofwolkjes onder de bank!

Ik vind het allemaal getuigen van een bijzonder slechte smaak onder een educatieve norm. Als het niet leuk is op tv, dan kijk ik niet meer!

Last van een rare dwang? Kom op tv en maak ons bang!

Eppo