Zorg voor ons allen!

21. okt, 2014

Het is behoorlijk zorgwekkend onze toekomst als we straks oud zijn.

De overheid zal er zijn uiterste best voor doen, om ons zo berooid mogelijk achter te laten. Zorg krijgen is er niet meer bij, we worden volledig afhankelijk van de goedheid van de jongere mensen om ons heen. In de toekomst is er helemaal niets meer voor de ouderen, pensioen is volledig opgesoupeerd door pensioenfondsen en verzekeraars. Er zal wel geld zijn maar alle inleg van de mensen zal zijn omgezet in kosten voor de uitvoerende instanties. Helaas pindakaas zal er worden gezegd.

Blijf maar doorwerken, en als je dat niet kunt nou dan heb je gewoon niks. Zorgen voor elkaar zal het credo zijn, tenminste als je geluk hebt!

Voor zorg zullen de oudjes volledig afhankelijk worden van buren en mede ouderen die nog goed ter been zijn. Je buurman gaat je kont vegen als je het zelf niet meer kunt. Zorg dus voor stevig toiletpapier!

Omdat we afhankelijk worden, is het dus van groot belang om actie te ondernemen. Actie? Hoezo?

Nou omdat ouderen afhankelijk worden, is het dus zaak om goed te kijken waar je woont. Volgt u het nog? Het is dus van groot belang om in een buurt te gaan wonen met veel jonge mensen, zij zijn degene die ons moeten gaan verzorgen. Als je in de toekomst een koophuis hebt in een buurt met alleen ouderen, zal je huis onverkoopbaar zijn. Wie wil er tussen de ouderen wonen?

Het ziet er niet goed uit, het ergste vind ik nog dat er mensen zijn die zeggen eigen schuld, had je die politieke partij maar niet moeten kiezen.

Dat is erg! Alsof je echt wat te kiezen hebt! Natuurlijk niet verkiezingen is allemaal poppenkast, om het volk zoet te houden. De heren in Den Haag bepalen zelf wel wie er aan de macht komt.

Zo lijkt het tenminste wel als je kijkt naar wie er de laatste jaren aan de macht zijn gekomen. Of zijn ze wel gekozen? Ik weet het niet meer.

Ik hoop dat er straks nog wel iemand zal zijn om mijn kont te vegen als ik het zelf niet meer kan. Natuurlijk zorg ik dan voor stevig toiletpapier!

En ik hoop maar dat mijn huis in een jonge buurt staat!

In de toekomst voor je het weet? Veeg jij een ander zijn reet!

Eppo

Deel deze pagina

A Fly in my eye!

20. okt, 2014

Heeft u er deze zomer ook zo’n last van gehad? Of misschien door het mooie weer nog steeds?

Ik heb het over de overlast veroorzaakt door Fruitvliegjes.

Deze kleine beestjes zorgen voor veel overlast, het zijn hele kleine terroristjes, die er een waar genoegen in hebben om mensen lastig te vallen. U kent vast wel het beeld van mensen die wild om zich heen slaan?

En dat terwijl u helemaal niets ziet, waarvoor deze beweging nodig zijn.

Het lijkt alsof deze mensen totaal gek zijn geworden, armen maaien in het luchtledige, als gekken gaan ze tekeer.

En zeg niet dat je geen vliegen ziet? Dan heb je het echt gedaan!

Opmerkingen dat je uit je doppen moet kijken, en dat je heus niet leuk bent! Echt de Fruitvliegenplaag kan je je huwelijk kosten, als je niet uitkijkt.

Vroeger leek het wel of Fruitvliegjes alleen op overrijp fruit af kwamen.

Maar nu is het net of ze zijn geëvolueerd, in Treitervliegjes!

Tegenwoordig vliegen ze overal op, als het maar organisch is en stinkt.

En dat is in de zomer vooral onze groene GFT bak.

Zwermen van deze Treitervliegjes zie rond je groene bak, en als je nagaat dat een Fruitvliegje wel 500 eitjes kan leggen, en dat een Fruitvlieg na 2 dagen alweer zelf eieren kan leggen, kun je wel nagaan hoe erg het wordt als je ze niet bestrijd.

Gif is niet de oplossing, dat helpt maar even en dan zijn ze er immuun voor. Geloof mij de biologische oplossing is echt het allerbeste.

Gezien de grote zwermen, moet je iets bedenken om de vliegen in grote hoeveelheden te vangen!

Je kan natuurlijk heel hard met open mond langsfietsen, maar dan heb er hooguit 200 gevangen! En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Beter is het om een keuze te maken aan een keur van vliegenvangers in de winkel. Fruitvliegjes zijn big business, dat blijkt maar weer.

Allerlei vallen die je kan vullen met drankjes, waar de vliegjes gek op zijn staan te pronken in de schappen. Helaas helpen ze maar tijdelijk, een echte oplossing is nog steeds niet voorhanden.

Tot die tijd blijven we maar met onze armen zwaaien, en wensen we die klote vliegen van alles toe. Het is niet anders we moeten er mee leren leven!

Vliegjes vliegjes heel irritant, wie zwaait het mooiste van het land?

Eppo

Wetteloos!

17. okt, 2014

Als het aan de burgemeester van de Noord Hollandse gemeente Hollands Kroon ligt, gaan de meeste regels om het in de bebouwde kom netjes te houden op schop, wat zeg ik? Ze worden gewoon afgeschaft!

Binnenkort mag je in de gemeente Hollands Kroon weer naar hartelust wildplassen, bomen swaffelen en de hond laten schijten op elke plek, die je maar wilt! Goed nieuws voor de viespeuken onder ons, maar niet voor de eerzame hardwerkende burger, die graag zonder stront aan zijn schoenen over straat gaat. Wat bezielt deze burgemeester eigenlijk? Hij vind dat de burgers elkaar maar moeten controleren, en tegen elkaar moeten zeggen, dat tegen de pui van de plaatselijke supermarkt plassen niet echt netjes is!

Het is toch van de gekke? De overheid dient de burgers te beschermen door wetten te handhaven, het kan toch niet zo zijn dat burgers elkaar moeten corrigeren?

Zie het al voor mij, ik zie een man van het type foute motorclub zijn hondje laten poepen, en ik zie dat hij het niet opruimt!

En dan moet ik zeggen “ hé hallo dat mag niet zo”?

Als ik dan geluk heb word ik wakker in het ziekenhuis met allerlei botbreuken, heb ik pech sta ik nooit meer op!

Dat is toch belachelijk, ik denk dat ik maar niks zeg, en de stront laat voor wat het is. Moet ik straks de wildplasser, gaan zeggen dat hij zijn jongeheer weer in zijn broek moet doen? Of moet ik dat zelf gaan doen?

De wildplasser in kwestie zal het niet waarderen als ik zijn lid terugduw in zijn gulp, en bij het dichtritsen zijn voorhuid beschadig!

Hopla alweer een gebroken kaak rijker, burgemeestertje je wordt bedankt!

Het is echt te hopen dat dit niet doorgaat en dat de regels over leefbaarheid gewoon blijven! Anders wordt de kop van Noord Holland een soort van niemands land, waar wetteloosheid heerst, en waar swaffelaars en stoepschijters de scepter zwaaien. Dit kan en mag niet gebeuren, laten we hopen dat iemand de burgervader terugfluit. Anders komt het niet goed! Misschien moet de burgemeester maar eens voorproefje krijgen!

Laten we komende tijd onze honden in zijn tuin laten schijten, dronken kerels tegen zijn muren aanpissen. En gestoorde gekken tegen zijn vrouw aanswaffelen! Misschien komt hij dan tot inkeer?

Wetteloosheid in het Noorden? Wordt bedacht door witte boorden!  

Eppo

1+1-2!

16. okt, 2014

Het is zover, de net een klein beetje herstelde economie gaat weer inzakken, de beurzen kelderen en de AEX schiet naar het rood!

Het was eigenlijk al voorspelbaar, als je op lokaal niveau kijkt, is het bezuinigen en nog eens bezuinigen. En op Europees niveau is dit eigenlijk niet anders. Op bezuinigingen kun je niet bouwen, opbouwen kost geld dat weet een kind. Als je er voor zorgt dat mensen minder te besteden krijgen, gaan ze minder uitgeven. En dat wordt direct gevoeld door het Midden en kleinbedrijf en zo komt er geen groei.

Zo moeilijk is het allemaal niet, maar de heren in Den Haag die hebben ervoor geleerd, en weten het beter. Niet dus, ik weet niet wat ze hebben geleerd, maar als je iets wil kopen heb je geld nodig. En als je geld al door iemand anders is afgepakt kun je niks kopen!

Ben ik nou zo slim? Dacht het niet, maar een eencellig weekdiertje weet dat dit zo werkt.

Bezuinigingen zijn leuk om je kas op korte termijn te spekken, maar is fataal voor je economische verkeer!

Ons Dijsselbloempje, u weet wel onze narcistische minister van Financiën, wilde er niets van weten, om te investeren in de maatschappij!

Nee liever afpakken als aanpakken was zijn credo, waarom zou je het volk spekken? Nee dat nooit! Maar nu is de tijd gekomen, Dijsselbloempje!

Je hebt ongelijk, afpakken werkt niet aanpakken wel.

Pak alleen de misstanden aan en scheer niet alles over één kam!

Daar gaan bezuinigingen over, zelfs een aap snapt dit!

Maar Dijsselbloempje snapt het niet, hij zit nu thuis op de bank met een luier om, in de linkerhand een rammelaar, en in de rechter een tuitbekertje met limonade. Dat is het niveau van onze minister van Financien! Om de paar uur een schoon luiertje op de commode, en hij is weer het heertje. Het eigenlijk te gek voor woorden, maar zo zie ik deze man! Hoe kun je iemand die zo kortzichtig is nog serieus nemen?

Het bijna ontroerend om te zien hoe de politieke partijen zich beginnen te roeren. Opeens moet alles anders en de bezuinigingen moeten minder.

Komen er soms weer verkiezingen aan?

Stop met die leugens en doe gewoon een keer iets voor het land!

Politiek maakt je ziek!

Eppo

Pinnen? Nee liever niet!

15. okt, 2014

Schijtziek word je ervan, al die reclames waarin van die droevige types zich afvragen of ze nou moeten pinnen, of contant moeten betalen!

Pinnen ja graag? Dat is de boodschap. Het is toch in en in triest?

Pinnen is nummer 1 als het gaat om mensen in de financiële problemen te brengen. Met pinnen heb je minder overzicht over je uitgaven, dat komt doordat je niet van alle kleine uitgaven de bonnetjes bewaart, hierdoor verlies je het overzicht. Zo ben je snel vele euro’s meer kwijt als je eigenlijk had gewild. Eigen schuld? Ja dat wel natuurlijk, maar toch als je ziet hoe vaak het misgaat bij mensen, dan zeg ik voorkom dit en betaal gewoon contant. Neem een bedrag op, en op is op! Geen enkel probleem.

Maar nee hoor we moeten en zullen gaan pinnen, als het aan de overheid en de grootwinkelbedrijven ligt. Het scheelt de winkeliers kosten is het argument, en het is veiliger. Zal allemaal best, maar denk ook eens aan je klanten! Zij moeten zich gaan omscholen tot halve boekhouders, en moeten een kasboek gaan bijhouden! Veel werk, en in de praktijk gebeurt het niet. Mensen komen door het pinnen steeds weer in de problemen, dit moet je toch niet willen?

Daarnaast loert de overheid al jaren om het contante geld af te kunnen schaffen. Dat willen ze graag, dan hebben ze de totale controle over ons geld en kunnen ze ons “burgers” nog meer uitkleden!

Daarom breek ik een lans voor ons ouderwetse handje contantje, je weet  als je in je portemonnee kijkt, precies wat je nog kunt uitgeven. En als je dan toch in de problemen raakt, inderdaad dan is het echt eigen schuld dikke bult. Laat de overheid niet alles zien, ze hebben genoeg van ons geplukt, genoeg is genoeg!

Dus weg met die schandelijke reclame van “Pinnen? Ja graag!

Voortaan is het pinnen? Alleen als het bedrag echt de moeite is!

Het is natuurlijk handig om te pinnen als je een groot bedrag moet betalen, b.v. vanaf 500 euro!

Maar voor de rest, pinnen? Nee liever niet, zo blijft het contante geld behouden, en daarmee ons laatste stukje echte vrijheid gewaarborgd!

Het mooiste geluid op straat, is het tellen van contanten door een geldautomaat!

Eppo