Klereleed!

7. okt, 2014

Vanmorgen toen ik naar de ontbijt tv aan het kijken was, gingen opeens mijn nekharen overeind staan. Een of andere Mode Miep was aan het vertellen over de nieuwe wintermode, en wat wel en wat niet meer hip is.

En opeens hoor ik het woordje moeten vallen!

Toen ging bij mij het licht uit, hoezo moeten?

Wat denk je wel? Dat jullie Mode Huppelkutten de dienst uit kunnen maken, over wat ik moet aantrekken? Ik dacht het niet!

Het is al erg genoeg dat er een soort van Mode Stazi is, die er voor zorgt dat wij ieder seizoen naar de winkel gaan rennen, om weer een nieuwe outfit aan te schaffen, vreselijk!

En waarom? Wat was er mis met de oude kleding? Meestal is die nog niet eens afgedragen. Je wil niet weten hoeveel goede kleding er wordt weggegooid, omdat men vind dat het uit de mode is.

Wie bepaalt nou dat wij onze kleding niet af mogen dragen?

Ik ben nog van het soort mens dat ik eigenlijk best heel lang met een broek kan doen. Zolang het kledingstuk nog goed is, en niet versleten zie ik geen reden om iets weg te doen.

Hoezo kan niet meer die kleur of dat model? Natuurlijk wel, dat bepaal ik zelf wel! Daar heb ik die mode trutten niet voor nodig!

Zolang wij in Nederland ons nog laten aanleunen, dat we elk seizoen nieuwe kleren moeten kopen, om in de mode te blijven. Komt het niet goed! Laten we er mee stoppen, spaart een hoop geld uit.

Het is tenslotte nog steeds crisis, een beetje besparing kunnen we wel gebruiken. Het maakt helemaal niet uit of je broek blauw groen of pimpelpaars is. Als jij de broek wil dragen, is dat je goed recht, daar kan geen Modebeeld iets tegen doen.

Vrijheid van outfit, real fashion freedom!

Geen geleuter meer van stylisten en van andere mode gekken, gewoon zelf beschikking over het recht van kledingvrijheid voor iedereen!

Het kan toch niet zo zijn dat wij verspillen, omdat iemand anders dat zegt?

Nee zo kan en mag het niet zijn!

Eppo

Deel deze pagina

Snappen ze het niet?

3. okt, 2014

Het is toch werkelijk van de zotte, lees ik vandaag in het nieuws dat de nabestaanden van de overvallers, van het juweliersechtpaar uit Deurne!   nu toch nog willen dat er wordt vervolgd.

Het echtpaar had zich met succes verdedigd, tegen een paar gestoorde criminelen. Dit even ter opfrissing van het geheugen!

Mijn broek zakt af, hoe durf je dit te eisen? Het gaat om overvallers, criminelen potentiële moordenaars. Kom op nou, als de overvallers de juweliersvrouw hadden neergeschoten wat zou er dan zijn gebeurt?

Je kunt het wel raden, geen demonstraties van een bepaalde minderheid in Deurne, berichtje in de krant, en een veel te laag strafje voor de daders en thats it!

Ze snappen het echt niet, roofovervallers zijn geen slachtoffers, het is het risico van het vak, als je met een pistool zwaait kun je een kogel terug verwachten. Laten we hopen dat de rechter zijn verstand gebruikt!

Ook bij de belastingsdienst snappen ze het niet helemaal.

Door het woud van toeslagen voor de lagere inkomens, zien ze door de bomen het bos niet meer, en hierdoor lukt het ze maar niet om mensen te voorzien van het juiste bedrag van de toeslag.

Een klein kind weet dat als je zand in je ogen gooit, je niet goed meer kan zien. Natuurlijk gaat het dan mis, snappen ze dit dan niet?

Ook onze NS snapt het niet helemaal, als cadeau voor hun 175 jarig bestaan verhogen ze hun prijzen. Ja echt dat is geweldige klantenbinding!

Echt de manier om mensen uit hun auto te krijgen!

Ook de NS snapt het niet helemaal!

Zeker niet na invoering van hun droevige Chipkaartje, waarmee je op saldo kunt reizen. Jazeker het NS saldo, want als reiziger dien je eerst de NS kas voor 20 euro te spekken, alvorens ook maar 1 km te kunnen reizen. Volgens mij snap je er dan niet echt veel van!

Ben benieuwd wat er volgende week weer gaat gebeuren, ik denk dat er ook dan wel weer wat zal zijn om over te schrijven!

Dat snap ik wel!

Eppo

Bond my name is Ivo Bond!

2. okt, 2014

Tsjonge jonge het is wel weer raak deze week, nu slaat onze eigen minister van justitie Ivo Opstelten de plank volledig mis!

In een filmpje gemaakt voor de opening van het Fraude Film Festival, speelt hij de rol van 007!

Hoe erg is dat? Een miskleun van de eerste categorie, onze Ivo?

Onze minister van justitie is alles, behalve een James Bond!

Ik kan mij voorstellen dat hij ervan droomt om een geheim agent te zijn met een License to Kill. Maar het tegendeel is waar, Ivo is de antiheld.

Wel eentje met een grote mond maar ook een met een heel klein hartje!

De woorden van Ivo zijn altijd groot, maar helaas blijven zijn daden ver achter bij zijn beleid! Tenminste als je het beleid mag noemen.

Zijn doen en vooral zijn laten, zijn overigens wel kenmerkend voor het huidige kabinet. Onze politici hebben allemaal een beetje last van faalangst als het om besluitvorming gaat.

Ja de makkelijke prooien in onze samenleving, die pakken ze wel, lekker makkelijk!

Zo ook onze Ivo, veel woorden, we gaan dit doen en we doen dat…….maar wat ze nu echt hebben gedaan? Geen idee.

Nederland wordt steeds onveiliger, maar volgens onze minister, valt het wel mee. Hij durft zelf nog steeds de metro te pakken tenslotte.

Ja met zijn beleid kan dat ook wel! Welke crimineel wil hem nu weg hebben? Zo’n eitje krijgen ze nooit meer!

Maar als James Bond, nee Ivo dat kun je beter niet meer doen, het ziet er belachelijk uit. Je lijkt op een komiek, je zag er overigens wel grappig uit!

Wanneer krijgen onze agenten eindelijk eens die License to Kill?

Dan worden de criminelen misschien ook eens bang als ze de politie zien?

Met het huidige halfslachtige beleid komt het niet goed, de criminelen lachen ons uit. Ze kunnen immers gewoon hun gang gaan.

Opstelten zou wat harder moeten zijn, en niet het beleid van oke je mag het wel doen? Maar alleen als ik het niet zie!

Dat hebben we nou wel gezien de laatste tijd.

License to Kill…….. voor onze politie, dat is wat ik wil!

Eppo

Pipi Foutkous?

1. okt, 2014

Ik ben blij het is een mooie dag, vandaag is het mij duidelijk geworden dat wij de Nederlanders, niet de enigste racisten zijn in Europa.

Door onze Zwarte Piet, dacht ik even voor altijd verdoemd te zijn, maar nu blijkt dat de Zweden het ook zijn!

De Zweden zijn super racistisch, nu het blijkt dat hun lieve kinder- vriendinnetje Pipi Langkous, een racistisch monster was van de ergste soort! Pipi Langkous had in het verhaal een blanke vader die een Negerkoning was, in Taka Tuka land ook dat nog! Is dat niet vreselijk?

Een blanke man als Negerkoning? Dat kan echt niet hoor!

Bij dit afgrijselijk misdrijf steken slavenhandelaren schril af, dit is een vreselijk contrast! Je zal maar een Zweed zijn, hoe ga je dit ooit weer goed maken tegenover je zwarte medeburgers?

Er zal een monument moeten worden opgericht om het een beetje goed te maken, een mooi beeld wat een boetendoende bevolking voorstelt.

Arme Zweden, weg gezet als racist door Pipi Langkous!

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Pipi’s vader was echt een Negerkoning, en zo te zien in de film, waren zijn onderdanen heel blij met hem! Maar ja het woord Neger is besmet en kan echt niet meer.

De blanke overheerser in Taka Tuka land, dat is echt racistisch, een Negerkoning hoort nou eenmaal zwart te zijn!

Neem nu Shaka Zulu, dat was een zwarte Negerkoning, en wat voor één!

De afgehakte  ledematen vlogen in het rond tijdens zijn bewind, en omdat het vooral zwarte ledematen waren, was dit niet racistisch!

Om een les te leren van dit onrecht, kun je eigenlijk wel stellen dat iedere kleur mens een eigen deel van de wereld moet hebben.

Vooral niet mengen, want dit is racistisch, gewoon ieder zijn eigen plek.

Wat een lulverhaal, natuurlijk niet, een ieder moet kunnen gaan en staan waar hij/zij maar wilt!

Het enigste wat echte tolerantie in de weg staat is, het eeuwige afkatten van elkaars gebruiken en gewoonten.

Wat maakt nou uit als Sinterklaas een Zwarte Piet heeft, en Pipi Langkous een Negerkoning als vader?

Het is allemaal zo absurd, dat ik bijna niet kan geloven dat dit echt gebeurt!

Eppo

Droeftoeterloterij!

30. sep, 2014

Ja hoor het is weer zover, we kunnen weer eens 5 miljoen Euro winnen!

Aldus de schreeuwerige reclame van de Postcode Loterij!

Bekende Nederlanders roepen dat iedere Nederlander kans maakt, houd uw brievenbus in de gaten, schreeuwen ze ons toe!

Helaas moet ik overdag werken, dus de brievenbus in de gaten houden zal helaas niet gaan. Niet dat ik dit van plan was, want ik geloof niet in dit soort gedoe! Het is de Postcode Loterij, commercieel geleute, zij geven echt niets gratis weg, zeker geen kans op 5 miljoen Euro!

En wat blijkt? Vanmiddag de grote kans op de mat gevonden, en je doet alleen mee als je een lot koopt! Verrassing? Helemaal niet!

Ik begrijp het wel, de salarissen van de bekende Nederlanders moeten worden terugverdient, en daarom moet er meer geld worden binnen geharkt. Of dacht u soms dat de bekende koppen het ronsel werk gratis doen? Ik doe niet mee met deze gekte, laat maar zitten die 5 miljoen placebo Euro! Toch denk je wel eens …..als ik dan toch meedoe?

Nee niet doen, de winstkans wordt niet groter, tenslotte valt de prijs op je postcode, met meer loten krijg je niet meer postcodes, winstkans stijgt echt niet. Ja als je wint, ja als…… je eventueel zou winnen krijg je meer omdat je meer loten hebt. Maar de kans dat je wint is met 1 lot hetzelfde  als met 100 loten! Trouwens met 1 lot doe je niet eens mee met die bingo zooi!

Daarnaast met al die postcodes? De spoeling is wel heel erg dun!

Een droeftoeterloterij dat is het, die Gerstowanowitsch of hoe hij ook mag heten, moet zich schamen, diep schamen dat hij de mensen zo misleid!

Vreselijk zulke mensen, reclame maken in een olijk postcode jasje,

en roepen let op uw brievenbus! Dat je dat kunt?

Misschien wordt het tijd dat we allemaal collectief deze loterij opzeggen, wat zouden ze schrikken. Die ene vent met die kale kop zou schreeuwen

Goeeedemiddaaag, zo weinig opgehaald? Geef die gewonnen auto maar weer terug, en die bloemen ook. Eerst mijn riante salaris uit de pot en dan de prijzen! Vreselijk gewoon!

Bangmakerij in Droeftoeterland…….dat is het!

Eppo