Tol? Dat is echt te dol!

11. aug, 2014

Afgrijselijk nieuws het is vreselijk, de Duitse overheid gaat Tol heffen op hun wegen. De Duitsers zelf schijnen er niet zoveel last van te krijgen, maar buitenlanders moeten de rekening gaan betalen.

Dat is toch verschrikkelijk? Ongastvrij en on Europees, dit mag echt niet gebeuren! Het gaat Nederland isoleren ten opzichte van rest van Europa.

Stel je wilt naar Oostenrijk? Je wilt natuurlijk geen Tol betalen! Nee sorry verkeerd voorbeeld, Oostenrijkers zijn ook Tollenaars, Zwitserland dan? Nee ook niet dat zijn ook al van die Gauwdieven!

Het lijkt wel of het in de taal zit? Hebben Duitstaligen soms de neiging om mensen een poot uit te rukken? Historisch gezien zou het wel kloppen!

Maar ik kan toch echt niet geloven dat juist Duitsland, het land van vrije autobahnen, ongelimiteerde snelheden Tol gaat heffen?

Het zou de grootste vergissing zijn van deze eeuw, als ze het echt gaan doorvoeren! Kom op Duitsland, jullie willen jezelf niet in dezelfde hoek zetten als Frankrijk, jullie steken er toch met kop en schouders bovenuit?

Ja de Fransen, dat zijn de Tollenaars bij uitstek, zij doen al zolang ik mij kan heugen. Maar dat past bij hun cultuur, hun cultuur van het weigeren om Engels te spreken tegen de toeristen, het onvermogen om buitenlanders proberen om in hun eigen taal te woord te staan.

Fransen die je veel geld laten betalen om op hun wegen te mogen rijden, om als het tegenzit in een file van protesterende vrachtwagenchauffeurs te eindigen! Van die Fransen kun je dit verwachten.

Maar van het Duitse volk, onze broeders had ik dit echt nooit gedacht.

Stel je voor we tegen de Russen moeten gaan vechten? Kom je met het leger aan de grens, en moet je eerst betalen om door Duitsland te mogen!

Waar ik mij nog het meest druk over maak, is dat ik voortaan moet gaan betalen om mijn biertje te kunnen gaan halen. Hoe erg is dat?

Mijn smaak papillen zijn nu net gewend aan het Deutsche Reinheitsgebot, moet ik weer terug naar het Nederlandse conserven bier! Ik voel mij gewoon genaaid, wij betalen veel geld aan Brussel en ik verwacht daar wel iets voor terug! Laten we hopen dat het tij nog wordt gekeerd!

Anders wordt ons wereldje wel heel erg klein.

Hopen dat de Tol ons niet zal treffen, zodat we gewoon in Duitsland het glas kunnen blijven heffen!

Eppo

Deel deze pagina

Zonde om weg te gooien!

8. aug, 2014

Heeft u het ook gelezen of gezien vandaag? Al die vrachtwagens met heerlijk vers voedsel, zijn allemaal teruggekomen vanaf de Russische grens. Ze mogen er definitief niet meer in.

Boycot heet zoiets, wij boycotten de Russen en zij ons.

Best een triest verhaal, want wij willen best graag handel drijven met de Russen, en zij ook wel met ons. Alleen nu even niet.

De voorgeschiedenis kennen we allemaal, laten we hopen dat het niet verder escaleert.

Maar wat nu met al dat eten? Het is heel veel, echt heel veel.

Als we alles aan de armen geven, liggen die straks allemaal te rollen van de buikpijn. Jammer maar dat kan echt niet.

Het is niet anders maar we zullen allemaal onze verantwoording moeten nemen. Het lijkt mij het beste als we komende weken allemaal voor 2 gaan eten. Missschien lukt het dan om een gat te slaan, in deze hoorn des overvloeds. Ik weet het er zitten ook dingen bij die geen mens lust, het wordt natuurlijk niet voor niets geëxporteerd. Laten we de lekkere dingen mooi voor onszelf houden. Maar ik dwaal af, in de vrachtwagens zitten de allerlekkerste delicatessen. En die moeten op.

Ik zal vandaag het voortouw nemen, en eerst beginnen met een paar Edammer kaasjes, 3 bakjes vers fruit en 3 bloemkolen.

Ik spoel dit weg met verse melk. Hierna een paar broodjes met dik roomboter, niet mijn favoriet maar ik ken mijn plicht te opzichte van mijn vaderland. Nog een kilo tomaten toe en mijn dag zit er weer op.

Als we dit allemaal even een paar weekjes gaan doen, zul je zien dat de vrachtwagens snel leeg zullen zijn.

Na een paar dagen rekt je maag al wat op, en kun je de hoeveelheid eten opvoeren. Je zult zien dat je steeds meer kunt eten.

Na een tijdje zul je zien dat je het rijmpje van Holle Bolle Gijs gaat begrijpen! Het komt echt goed, we gaan het redden.

De Russen krijgen ons er niet onder, ze moeten niet denken dat we met al dat voedsel blijven zitten. Nee echt niet, we krijgen ze wel.

Vreten vreten tot we bezwijken, maar we zullen ons niet door de Rus weg laten kijken!

Eppo

Poppen geslacht!

7. aug, 2014

De poppenmakers van Toys R Us hebben het weer voor elkaar.

Ze hebben de Amerikanen volledig op de kast gejaagd, ze gaan helemaal door het lint. Waarom? Om een pop een levensechte Baby Pop, en omdat hij levensecht is heeft hij ook een Piemeltje!

En met een Piemeltje moet je in de USA niet aankomen, en zeker niet met speelgoed waaraan menselijke elementen aan zitten. Toy’s with Dicks are not done in de USA!

Amerikanen blinken in een ding echt uit in de wereld, en dat is in preutsheid. Amerikanen houden best van poppen zolang deze maar sexloos zijn. Kijk naar Barby en Ken, deze poppen hebben ook geen geslachtsdelen. Daar houd de Yank van, wel weten dat mensen nou eenmaal een Piemel hebben, maar vervolgens het bestaan ervan ontkennen. Daar is Amerika groot mee geworden.

En waar hebben we het nou helemaal over?

Een baby pop met een Piemeltje van het formaat pink!

Is dat nou zo schokkend? Ik kan mij herinneren dat de Baby jongetjes die ik heb gezien in mijn leven allemaal zo’n ding hadden.

Waarom een levensechte Baby pop dan niet?

Allemaal valse schaamte, Amerikanen gaan ook vast met hun kleren de sauna in. Stel je voor dat iemand je Tinky Winky ziet?

Ze maken zich niet druk over de slechte sociale voorzieningen in hun eigen land, maar als iemand een Baby Pop met een uitstulpsel op de markt zet, nou dan is het land te klein!

Gelukkig is er een Amerikaanse opvoedkundige die stelt, dat iedereen die zich opwind over het zien van, een dergelijke pop door een kind, zelf aan sex denkt. En zo is het ook, normale weldenkende mensen maken zich hier helemaal niet druk over.

Ik vraag mij echt wel eens af, als Amerikanen naar het strand gaan, moeten hun kinderen van die kleine boerkaatjes aan?

Of mogen ze gewoon in hun Adam of Eva kostuum lekker door het zand banjeren? Ik heb werkelijk geen idee, maar dat ze preuts zijn staat als een paal boven water……leuke woordspeling?

In het Witte Huis, zorgt de Piemel van een pop, voor een rel in de notedop!

Eppo

Bait Bike!

6. aug, 2014

Heeft u wel eens op een van de vele zenders die onze kabel rijk is, het programma Bait Car gezien?

Dat is echt een geweldig programma, er is te zien dat iemand een mooie auto neerzet in een wat minder goed bekend staande buurt.

Deuren niet op slot, en dan is het meestal niet lang wachten tot dat de eerste T.S.G.T.S.O.T.P. oftewel te stom geboren en te stom om te poepen aankomt lopen, en vervolgens zie je hoe zo iemand zichzelf vergrijpt aan de auto. De dief rijd weg en na een paar kilometers zet de politie op afstand de motor uit, en vergrendeld de deuren.

Het gezicht van dit soort crimi’s als ze merken dat de auto het niet meer doet, en zij er niet meer uit kunnen. Hilarisch gewoon!

Ze trekken een smoelwerk zo onnozel en zo wezenloos je ligt helemaal dubbel. Er kan geen komiek tegenop. Je ziet ze denken met die 2 hersencelletjes, he…. hij doet het niet meer???

En als ze er dan uitwillen en ontdekken dat de deur niet opengaat, geweldig. Er zijn er bij die proberen om het raam eruit te trappen.

Wat een loser ben je als je hier intrapt!

En wat doen wij dan als klein landje, als wij zien dat grote broer Amerika op deze manier van zijn boefjes af probeert te komen?

Wij gaan ook zoiets bedenken, alleen wij zijn niet verder gekomen als de Lokfiets oftewel de Bait Bike!

Het is ongeveer hetzelfde principe, je zet een mooie fiets in het centrum van Amsterdam neer, en vervolgens wacht je tot deze wordt gestolen.

Als dit is gebeurt zet de politie de fiets uit? Oh nee dat kan niet! Ze laten op afstand de band klappen? Nee ook niet, ze volgen de dader door middel van een handig track and trace systeem. En vatten deze in de kraag. De politie is laaiend enthousiast, het scheelt ons veel FTE per maand alsdus de korpschef, het argument begrijp ik dan ook niet helemaal? Ik maar denken dat het er om gaat om zoveel mogelijk fietsendieven te vangen? Niets is minder waar het gaat om de personeelskosten te drukken. Niets meer en niets minder!

Bovendien staat de gemiddelde fietsen dief, na een paar uurtjes weer op straat. Maarrrr…. we hebben nu wel de mogelijkheid om fietsendieven genadeloos uit hun tent te lokken!

Zo heeft de politie inzet niet veel gekost, maar ook niet veel bereikt!

Eppo

Pieterman!

5. aug, 2014

Terwijl de zomer in volle gang is, en de stranden bommetje vol liggen, is het nu opeens uitkijken geblazen, tenminste als je de zee in gaat.

Je loopt n.l. de levensgrote kans, om door een Pieterman te worden gestoken. En nee hiermee bedoel ik niet het hulpje van Sinterklaas.

Een Pieterman is een visje, familie van de Baars en rijkelijk voorzien van stekels. Bij een Baars is dat niet echt gevaarlijk, maar als je gestoken wordt door een Pieterman, ben je de klos!

Een Pieterman is namelijk giftig, niet zo giftig dat je direct dood neervalt, maar je kan er best pijn door krijgen, en last van hebben.

Pietermannen, ik had er wel eens van gehoord, maar dat ze nu in de ondiepe wateren voor de kust het op ons hebben voorzien baart mij zorgen.

Waarschijnlijk zijn ze met miljoenen gekomen, en liggen ze tussen de muien te wachten op mensen die zich in het water durven te wagen!

En als een argeloos slachtoffer de zee inloopt, stormen duizenden Pietermannen op hem of haar af, de persoon die dit overkomt weet niet hoe of hij/zij het heeft. Felle steken in de benen, en andere zich onder water bevindende regionen, het enigste dat telt is, dat je zo snel mogelijk het water uit moet!

Met van vergif opgezwollen benen strompel je het water uit, als je geluk hebt tenminste. Haal je het niet dan zullen de golven je verzwelgen en verdrink je genadeloos.

Pietermannen, een vis om rekening mee te houden!

Zwemmen in open zee, nu even niet!

Of is het allemaal paniekvoetbal­? En is de Pieterman wel giftig, maar niet zo agressief als in mijn voorbeeld?

Een Pieterman is behalve giftig ook een zeer goed eetbaar visje.

Mensen die de Japanse keuken kennen, weten dat er in Japan ook giftige vissen in de Sushi worden verwerkt! En als dat op de juiste manier gebeurt, ga je er niet dood van! Ik vraag mij echt af waarom de mens toch steeds dingen moet eten waar een risico aan kleeft?

Mij niet gezien, ik laat de Pietermannen met rust, en ga voorlopig niet naar het strand.

Ach ik kwam er toch al nooit, al dat zand bah!

Eppo