Het wonder van Oranje, last but not least!

10. jul, 2014

Tja waar zal ik eens beginnen, mijn voorspelling is toch niet uitgekomen!

Nederland heeft niet gewonnen, en Oranje mag nog voor de 3e of 4e plaats! Maar ikzelf kijk daar toch heel anders tegenaan.

Natuurlijk is het een teleurstelling, maar toch ook weer niet

Eigenlijk maakt het niet uit wie er nu nog wint, wij Nederlanders hebben al gewonnen?

Teveel gedronken zeker? Nee ik zal het u uitleggen.

De Finale wordt gespeeld door Argentinie en Duitsland, nu hebben wij een Argentijnse koningin, en de koning is van Duitsen bloed. Argentinie en Duitsland zijn landen waar wij door ons koningshuis mee zijn verbonden!

Als wij nu de derde plaats halen, dan zijn wij eigenlijk 1, 2 en 3!

Hoe mooi is dat? Wij kunnen nooit meer verliezen!

Wie heeft het? Wij natuurlijk! The lucky ones!

Feitelijk is het zo dat wij nu nog gewoon meedoen.

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat spelers uit Oranje, nu mee gaan doen met het Argentijnse elftal? Ziet u het al voor u? Robben en Messi samen in de spits, Huntelaar erbij of van Persie! Een dreamteam heb je dan.

En dat allemaal dankzij ons koningshuis!

Of we doen met de Duitsers mee, Muller zou het geweldig vinden.

Deze gedachte heeft mij vleugels gegeven, en alle negatieve gedachten zijn voor mij van de baan. Noem mij maar raar of gek, alles is beter als in het negatieve te blijven hangen.

Uiteindelijk is het allemaal maar betrekkelijk?

Gisteravond toch met een kater naar bed gegaan, en toe ik vanmorgen wakker werd en de vogeltjes hoorde fluiten, kon ik niet anders als positief denken. En hierboven ziet u daar het resultaat van!

Het is natuurlijk een pleister op de wonde, maar het is tenminste iets.

Een klein stukje vreugd doet tenslotte een ieder deugd.

Over 2 jaar hebben we de Europese kampioenschappen en dan doen we weer mee, helaas hebben we dan maar 2 elftallen ter beschikking!

En misschien winnen de mannen in Oranje dan wel?

Maar voorlopig hebben we even rust, nog 1 voetbal weekend en het is voorlopig weer klaar. Eerlijk gezegd kan ik nu geen bal meer zien!

Mijn Juichpak zal ik bewaren voor de gelegenheid, en ik zal er voor zorgen dat de motten er geen vat op krijgen.

Ook al is het voor nu even gedaan, er komen vast weer andere tijden aan!

Eppo

Deel deze pagina

Het wonder van Oranje (3)

9. jul, 2014

Heeft u er ook zo’n last van, ik wel, zit te rillen op mijn stoel terwijl ik dit schrijf. Ik heb vreselijke last van de “Oranjekoorts.”

Alles doet mij zeer, en ik zie alleen nog maar een Oranje waas voor mijn ogen. Maar de verlossing komt eraan, als straks de wedstrijd begint zal het snel over zijn.

Nederland gaat Argentinië verslaan, met hoeveel? Geen idee maar ze gaan erop. Als je niet rotsvast in Oranje gelooft dan steun je ze niet echt.

Ik weet het wel, ik neem een enorm risico, stel…..stel….stel dat het niet lukt om de een of andere vage reden. Ja dan stort  mijn wereld volledig in. Mijn Oranje wereld welteverstaan, mijn gewone leven zal gewoon doorgaan en pas ophouden als ik stop met ademen.

Als ik dit schrijf moet in onwillekeurig aan mijn Opa denken, die zei altijd, je kunt niet doodgaan zolang je maar doorgaat met ademhalen.

Ademhalen, in deze uitspraak zit heel veel waarheid verscholen.

Als je blijft ademhalen en rustig blijft, kun je de hele wereld aan, dat is de echte boodschap achter deze uitspraak

Als we geen wereldkampioen worden vergaat de wereld echt niet, en we houden er ook geen trauma aan over. Dit soort trauma’s bestaan alleen in de pers. Maar voorlopig is dit allemaal vaag gewauwel, want we gaan winnen. Ik heb daar ook een theorie voor.

Als je ons elftal bekijkt dan zie je een geoliede machine, die geweldig op elkaar is ingespeelt. Als er één ploeg het in zich heeft om wereldkampioen te worden, dan zijn wij het op dit moment.

Costa Rica was moeilijk, gewoon omdat de spelers van dit land zich gedroegen als een bomen in een regenwoud, ze stonden de hele tijd stil.

Het is net voetbal spelen tegen elf betonnen paaltjes, en als je daar dan hard tegenaan schiet, kaatst de bal ook nog een keer terug in het eigen doel als je pech hebt. Maar we zijn dat punt voorbij, we hebben gezegevierd.

En als we de Argentijnen treffen, gaan die meemaken dat hun sterspeler Messi geen meter ruimte krijgt, hij zal zich doodlopen voor een bal, die hij vervolgens weer bij een Nederlandse verdediger mag inleveren!

Dat zal het beeld van de wedstrijd worden, een Messi die zwaar gefrustreerd over het veld rent en geen bal krijgt of houd!

En daarna de Duitsers, het leek heel wat tegen Brazilië. Maar goed beschouwd was het net of ze tegen een amateurploeg speelden.

Ze gaan dat tegen Nederland zo echt niet redden, hun voorhoede lijkt heel wat. Maar wat denkt u als je Kauwenhoofse boys 3 tegen het Nederlands elftal laat spelen? Dat is ook een raar gezicht!

Als we tegen Duitsland moeten spelen, gaan we echt winnen!

Gewoon omdat we beter zijn!

Eppo

De Waarheid!

8. jul, 2014

Eindelijk het is zover, wat een opluchting, we hebben er lang op moeten wachten. Maar nu is het officieel “Bier is hartstikke gezond”!

Een medisch directeur uit Oostenrijk heeft vastgesteld, dat bier een hele gezonde drank is. Naast proteine-bouwstenen en mineralen zoals Fosfor, Jodium en Kalium, bevat bier ook heel veel Calcium.

Mega goed voor je botten dus, ook zit er in bier nagenoeg geen suiker.

In een Colaatje zitten wel zeven eetlepels suiker, maar in bier maar 1.

Wat dacht u hiervan? Bier bevorderd de productie van Gal, waardoor vet eten makkelijker wordt verteerd. Daarnaast is het rijk aan voedingsvezels waardoor je minder snel honger krijgt. Het schijnt zelfs goed voor je hersenen te zijn, en het helpt mogelijk ter voorkoming van Alzheimer.

Bier is een toverdrank dat kunnen we echt wel stellen.

Natuurlijk geldt bovenstaande alleen als je het bij 2 glazen per dag houdt, overdaad schaadt dat weet toch iedereen?

Bovendien bevat het Hop wat in bier zit een Afrodisiacum achtige kwaliteit, met andere woorden je wordt er behoorlijk bronstig van.

Daarnaast heeft Hop een relaxende werking, je wordt er dus ook heerlijk ontspannen van. Wat wil een mens nog meer?

Ik heb het altijd wel geweten, iets wat zo lekker is om te drinken, kan toch niet slecht zijn voor een mens. Bier is bovendien al een hele oude drank. In de oudheid dronken ze het al, en kijk eens waar we nu staan met onze beschaving. Zonder bier liepen we waarschijnlijk nog steeds in berenvellen rond! Bier het is een fantastisch product van Moeder Natuur.

Je kan er nooit genoeg van krijgen, het helpt zelfs tegen opvliegers bij vrouwen in de Menopauze!

Tegenstanders van deze Godendrank roepen altijd over bierbuiken, en dat het ongezond is! Een bierbuik is voortaan een teken dat je in een blakende gezondheid bent. Weg met al dat gezever en gezeur.

Mensen die zeiken moeten maar lekker azijn gaan drinken, dan kunnen ze nog zuurder kijken. Een bierdrinker is een vrolijke klinker, zo zullen wij voortaan te boek staan. Bier het medicijn waar je als man recht op hebt!

De Engelsen zullen voortaan zeggen “a pint a day keep the doctor away!”

En zo is het ook, mensen die genieten van een lekker pilsje, zitten lekkerder in hun vel. En hebben geen klachten.

Dus zit je een keertje niet zo lekker in je vel, met een half kratje wordt het beter en snel!

Bier……..gewoon goed!

Eppo

Op het randje!

7. jul, 2014

Was vanavond zoals ik wel vaker doe het nieuws aan het doorspitten, om wat inspiratie op te doen voor mijn blog.

Het gebeurt mij best vaak dat ik allerlei nieuws sites doorworstel, en dan uit eindelijk nog niets weet om over te schrijven.

Maar soms valt je oog op een artikel, zo ook vanavond. Het betreffende artikel ging over orale seks en was geschreven door een sexuoloog, die dit probleem behandelde aan de hand van een ingezonden brief of email.

Wat mij vooral opviel was het probleem en de vergelijkingen die de deskundige aandroeg. Een vrouw had een probleem met orale sex, en zonder al te veel in te gaan op de details, heb ik helemaal krom gelegen over de vergelijkingen van de Sexuoloog.

Ik citeer, “de een houd van voetbal en de ander houd van films”. En deze vond ik een giller, “hou je van sushi of van biefstuk”? Krijgt u er al beeld bij? De topper was de vergelijking “het is net als olijven, als je die vies vind, kun je leren om ze weg te krijgen, maar je favoriete hap wordt het nooit”.

Ik weet het niet hoor ligt dit nou aan mij? Als je iets niet wilt doe het dan vooral niet. Ga het vooral dan ook niet proberen!

En dat te bedenken dat je er gewoon geld voor krijgt om zoiets te bedenken!

Ik zou schrijven, hou je van Sushi? Dan krijg je eens per maand biefstuk die smaakt naar olijven! En als je dat vies vind, kun je leren hoe het weg te krijgen. En wie weet ga je het nog lekker vinden ook?

Goede tip voor de vrouw met het probleem, vraag of je vriend hem eens goed wast, doet ook wonderen.

U merkt het al, vaak gaat het in het nieuws eigenlijk nergens over.

En als je dan de combinatie legt met de reclames en andere berichtgeving wat om een dergelijk artikel heen staat, is je verhaal compleet.

In dit geval zag ik een kop “boer spuit koe oranje”, en “de nieuwe golf met verstelbare achterbank”. Ook handig in dit verband.

Als je goed om je heen kijkt ligt de humor op straat, maar je moet er soms wel oog voor hebben. Of een zieke geest zoals die van mij!

Nog eentje, zie ik voorbij komen als kop op een artikel, “zo gevaarlijk kan een mensenbeet zijn”! Ja dat wil ik geloven, voor je het weet is je Tinky Winky in gevaar! Niet te filmen toch?

Gelukkig is het niet alle dagen zo’n feest in het nieuws! Anders kom je toch nergens meer aan toe?

Ruikt je partner naar dooie vis, dan weet je zeker dat het Sushi dag is!

Eppo

Boos!

4. jul, 2014

Ik ben ontzettend boos, wat zeg ik? Ben laaiend, voel in mij een razernij woeden zoals nooit tevoren.

Hoe dat komt? Vandaag een interview gelezen, gegeven door een zekere mevrouw Verene Shepherd, een hoge pief van de Verenigde Naties!

Deze mevrouw is of hopelijk was in ons land, om met opgeheven vingertje ons nog even de les te lezen, over ons slavernij verleden.

En als de VN gaat doen alsof zij de wijsheid in pacht hebben? Dan begint er iets in mij te koken.

Vorig jaar begon mevrouw Shepherd met veroordelen van onze eigen altijd goedlachse Zwarte Piet, ze vond dit helemaal niets en vooral heel erg kwetsend voor het zwarte deel van de bevolking!

Nou Shepherdje je wordt bedankt, ik heb nooit vooroordelen gehad ten aanzien van zwarte mensen, maar bij deze dame ga ik ernstig twijfelen aan haar verstandelijke vermogens.

Deze uit Jamaica afkomstige vrouw, die voorheen helemaal nog nooit van het Sinterklaas feest had gehoord, vind het nodig om ons de les te lezen?

Jamaica het enige goede wat daar ooit vandaan is gekomen, was

Bob Marley en dan ook alleen maar als hij apestoned was!

En nu moeten ze zo nodig even afrekenen met die slechte Hollanders?

Die de Afrikaanse mede mens zo slecht hebben behandeld?

Ik zeg, “Fuck You mrs. Shepherd”, “If you don’t like us, please go!”

Ik kan over dit soort dingen echt kwaad worden. Waar in onze overzeese voormalige kolonies, het zwarte deel van de bevolking, ook gezellig Sinterklaas viert compleet met Zwarte Pieten, gaat deze zo uit de suikerriet plantage gerukte doos ons de les lezen?

Jamaica…. land van ongewassen haren en blowende mensen, die het liefst de hele dag nietsdoen, moet ik nog meer zeggen?

Kijk op het internet, hoeveel opvallend slechte recenties veel Jamaicaanse hotels krijgen, met de nadruk op smerig en vies! En juist iemand uit dat land gaat ons propere Nederland de les lezen?

En de VN? Als er één organisatie boter op zijn hoofd heeft, zijn zij het wel.

Wat doen zij nou helemaal aan de moderne slavernij? Vanachter een bureau veroordelen? En vergaderen dat kunnen ze ook heel goed, maar de rest doet deze geldverslindende organisatie niet veel.

Maar ze hebben het voor elkaar, Zwarte Piet is straks niet meer.

Als dit gebeurt stel ik voor dat iedereen die de Nederlandse cultuur een warm hart toedraagt, op een lijst zijn persoonlijke gegevens zet.

Dan weten ook direct wie dit niet doen!

Eppo