30. mei, 2013

Schatjes!!

Volgens een Britse enquete zijn heel veel kleine kinderen onhandelbaar door

oververwennerij van kleinkinderen, door opa’s en oma’s.

Toen ik dat las dacht ik, ‘inderdaad het is echt zo’!

In mijn jeugd werd ik ook schandalig verwend door mijn grootouders, maar wat er tegenwoordig gebeurt slaat werkelijk alles.

Grootouders kunnen het kennelijk niet meer afdoen met een extra koekje bij de thee of een extra zakcentje. Nee tegenwoordig tel je als grootouder pas mee als je de kleinkinderen minimaal, 2 maal jaarlijks, meeneemt naar een pretpark, liefst naar het buitenland. Cadeaus geeft van minimaal € 50,00 per stuk, en je de kinderen rondrijdt in de auto, zelfs het kleine stukje naar school.

Zo worden de lieftallige kleintjes omgetoverd tot ware etterbakjes.

 

Deze ettertjes maken het leven van hun ouders, de rechtmatige opvoeders tot een ware hel. Als ik vroeger tegen mijn vader zei, ‘als het niet mag vraag ik het wel aan oma’,

pats dan kreeg ik gelijk een lel voor mijn harses, en als ik dan bij oma kwam, pats dan kreeg ik er nog een! Zo ging het toen, als kind keek je wel uit!

Maar nu, het leven van een ouder is soms gewoon een hel, de kleinkinderen door en door verpest door hun grootouders, met allerlei zaken die je als ouder je niet kunt veroorloven, ondermijnen je gezagspositie!

Als ouder heb je niets meer te vertellen over je eigen kinderen, opa en oma rules!

Het is gewoon verschrikkelijk, je kunt je eigen kinderen niet meer de baas.

Stel je voor je zegt tegen je zoon eet je bord leeg, de kleine tiran pakt zijn nieuwe,

van oma gekregen, mobiele telefoon en belt met je moeder, die je dan vermanend toespreekt! Ze zegt dan, zo was jij vroeger ook! Nou echt niet! Wij hadden geen mobiel!

 

Zo komt het dat kinderen uitgroeien tot vreselijke mensen, soms als al 40 jaar zijn kunnen ze nog hun eigen broek niet ophouden. Ik walg er gewoon van!

Wat moet er van de maatschappij worden met dit soort mensen, kinderen die opgroeien in de veronderstelling dat alles kan en mag, vinden dit later ook normaal.

Als ze later in een positie komen dat ze zich bepaalde dingen niet meer kunnen veroorloven, vallen ze in een zwart gat en raken aan lagerwal.

En dat allemaal door het woordje te! Teveel van alles, teveel aandacht, teveel cadeaus, teveel snoep, teveel………… om op te noemen!

Misschien komt het nog wel goed, maar ik houd mijn hart vast. Laten we hopen dat ik er volledig naast zit.

Ik zie gelukkig ook nog kinderen die normaal zijn en blij zijn met een kleinigheidje.

Daar houd ik mij maar aan vast, er is voor sommigen nog toekomst!

Het lijkt mij dan ook het beste dat de grootouders die dit veroorzaken, zelf opdraaien voor de economische schade.

 

Tenslotte de vervuiler betaalt!

 

Eppo