30. mei, 2013

Welke idioot...........!

Ons rariteiten kabinet in Den Haag heeft weer iets bedacht, om de door deze lieden door de goot gespoelde centen weer aan te vullen.

Huizenbezitters waarvan de huizen niet aan bepaalde zuinigheids normen worden aangepast, moeten een extra belasting op de gasprijs te gaan betalen, gasbelasting noemen ze dit. Het werkt als volgt iedereen krijgt ongeveer 6 cent per m3 meer te betalen, maar mensen met een energie zuinig huis krijgen het via de belastingdienst weer terug.

Welke idioot heeft dit nou weer bedacht? Mensen van energie verslindende huizen betalen zich al blauw aan gas, moet dit er nou ook nog bij?

Bleef het hier maar bij, onroerende zaak belasting wordt ook duurder voor niet zuinige huizen. Ze kunnen moeilijker een hypotheek krijgen, en worden hierdoor slecht verkoopbaar. Alsof de huizenmarkt het al niet moeilijk genoeg heeft?

Onze overheid bezuinigd net zo lang tot iedereen blut is, en gaat dan stom staan kijken waarom er geen belasting meer binnen komt.

 

Maar ja wat verwacht je van dit kabinet? Het rariteiten kabinet gevuld met de grootste onbenullen van ons land?

Nou dat is niet helemaal waar, aller grootste loosers zijn wij zelf, we hebben dit kabinet tenslotte zelf gekozen. Wie met vuur speelt moet tenslotte op de blaren zitten!

Onze regering is ons land stelselmatig aan het slopen, en ze hebben er zelf geeneens erg in. Hoe erg is dat!

Wat ook erg is dat huishoudens energiebelasting betalen om de windmolens in stand te houden, dit zal komende jaren gaan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan, bezuinigen bezuinigen en nog eens bezuinigen zo slaat de klok voorlopig nog een tijdje door.

Wanneer het ophoud, geen idee maar dan zal deze regering ook weg moeten zijn anders wordt het helemaal niets.

 

Maar ja er gloort ook hoop aan de einder!

De mensen worden allemaal weer arm en zullen honger lijden, de rijken zullen zich geweldig voelen, omdat het voor een rijke in een land met armen nou eenmaal prettig toeven is.

De arme mensen zullen elkaar weer gaan helpen, er zal weer saamhorigheid zijn.

Kortom we gaan weer een eeuw terug in de tijd, met de pet in de hand naar meneer de werkgever, om te bedelen voor een slechtbetaald baantje. De goede oude tijd, wat was  hij mooi!

Het is echt allemaal geen kommer en kwel, en wat moet je met geld als er niets meer te kopen valt? Laten we liever weer de ruilhandel nieuw leven in blazen, van alles gaan doen waar de overheid geen grip op kan krijgen. Van de bekende kale kip kun je niet gaan plukken?

Zo komen we de crisis wel door, we gaan weer lekker opbouwende heen.

Beter nog als er weer oorlog komt, lekker de boel in puin slaan, en de helft van de bevolking uitmoorden. Dan kan iedereen weer vrijstaand wonen.

 

Natuurlijk is dit cynisme ten top, het zal allemaal wel loslopen, de sukkels uit Den Haag sturen we weg, en we stappen uit Europa met zijn belachelijke solvabiliteits eisen.

 

Nou…… dan komt het best goed!

 

Eppo