6. jun, 2013

Monkey Business!

Er is een nieuwe trend op het gebied van personeelsdiensten, je ziet het vooral bij grote bedrijven, het werkt voor de consument niet goed, maar dat is nou juist de bedoeling.

Het schijnt zo te zijn dat op de afdeling klantenservices van hele grote bedrijven, steeds vaker gebruik wordt gemaakt van primaten, die speciaal voor dit werk worden gedresseerd.

Je merkt het al als je telefonisch contact zoekt met deze bedrijven.

Neem nou de grote telecom provider met 3 letters, waarvan groen de bedrijfskleur is.

Als belt met deze provider krijg je steevast een aapje aan de lijn.

Meestal zijn dit Chimpansees of Kapucijnaapjes, deze zijn heel intelligent en geschikt voor dit werk.

Toegegeven ze hebben aardig Nederlands geleerd. Een gesprek verloopt meestal als volgt. Je belt en hoort aan de andere kant hoehoe…..met de klantenservice!

Dan zegt het aapje hoehoe even geduld aub!

Dan hoor je gemiddeld 10 minuten een muziekje waar je niet blij van wordt, waarschijnlijk bedoelt om je ontmoedigen om verder te gaan.

Als dit hebt uitgezeten krijg je weer een ander aapje die opneemt omdat hij een rood lichtje ziet branden, zo zijn ze gedresseerd. Je hoort weer een stem hoehoehoe waarmee kan ik u van dienst zijn?

 

Als je daarna verteld waarmee ze je van dienst kunnen zijn, hoor je alleen hoehoe… ik leg het aan mijn collega voor!

Nu komt het, die collega is zo’n beetje de enige mens op de afdeling, aangezien hij al die vragen niet aankan gebeurt er meestal het volgende.

Als de mens niet binnen 30 seconden de vraag aanneemt, gaat er een rood lichtje branden.

De Chimp drukt op een knop, wetende dat hij een stukje appel krijgt als hij dit doet, en vervolgens hoor je dat de lijn is verbroken.

Zo moet je soms heel vaak bellen voordat je een mens aan de lijn krijgt.

Deze mens is bijzonder gespannen door de enorme werkdruk, en als je maar iets tegensputtert of een weerwoord geeft hoor je steevast, ‘ik heb geen zin om het gesprek op deze toon voort te zetten’, dus hang ik nu op. En weg ben je weer.

 

Dit ontmoedigingsbeleid van grote dienstverleners, zorgt ervoor dat zij goedkoper kunnen werken en consumenten kunnen belazeren zo veel ze maar willen.

Je kunt je toch niet verdedigen!

Grote bedrijven hebben het recht aan hun zijde, doordat zij met veel geld goede advocaten hebben, en de juiste rechters kennen, die waarschijnlijk niet vies van een gouden handdruk, zorgen voor de juiste uitspraak in het voordeel van het grote bedrijf!

En zo sukkel je als consument gewoon door met je slechte abonnement, of ander product waar je niet tevreden over bent!

Slechts voor de aapjes is er een gouden toekomst, tenminste als ze goed op blijven letten op de rode lichtjes. En het de dierentemmers lukt om ze een paar woorden te laten zeggen. Dan is het tijd voor Monkey Business!

 

Al zet je een aap op de klantenservice in, het is en blijft een lelijk ding!

 

Eppo