10. okt, 2013

De Klok!

De klok tikt, en de wijzers gaan langzaam vooruit.

Kabinet Rutte zit zwijgend aan tafel met leden van de oppositie.

De oppositie zorgvuldig uitgekozen, en geselecteerd op meeloperij!

Niemand zegt een woord, dat hoeft ook niet, ze zijn de hele week nog niets opgeschoten. De een wil nog meer bezuinigen en de ander niet.

Toegeven dat nooit, denkt Rutte al wordt het mijn dood. Ik zal de geschiedenis ingaan, als de president die de laatste cent uit de zak van de Nederlanders  klopte.

Men zal zich mij herinneren als de man, die zorgde voor ellende en armoede in Nederland. Zo neem ik wraak op al die mensen die mij vroeger hebben gepest.

 

De klok tikt en inmiddels een uur later, D66 probeert …… ‘maar als we nu eens…..?’  Rutte zegt ‘Oh nee daar beginnen we niet aan’.

Zo gaat het verder, beide partijen weten het maar al te goed. Als we naar buiten brengen dat we er niet uit komen, valt het kabinet en is alles verloren.

Daarom dit kat en muisspel, vertraging voor het onvermijdelijke?

Niemand weet het op dit moment, misschien komen ze er wel uit?

De meeste burgers hopen inmiddels van niet, laat dit kabinet maar wegwezen denken ze.

Maar nee voorlopig zitten ze er nog, Dijsselbloem van financiën rekent de begroting nog eens door. Hij schud zijn hoofd en zegt ‘helaas geen enkele ruimte’.

 

De klok tikt verder en het zwijgende gezelschap besluit om naar huis te gaan. Het is weer gelukt, weer een dag erbij voor het kabinet!

Iedere dag langer regeren is er tenslotte 1 erbij!

Als ze naar buiten lopen staat de pers de heren al op te wachten.

Rutte zegt ‘het is ingewikkeld, het is moeilijk, maar we moeten eruit komen’! Dijsselbloem zegt, ‘we zijn toch weer een klein stapje vooruit gekomen’. De oppositie laat zich niet uit de tent lokken, en zegt ‘ er is nog geen nieuws maar ik heb een goed gevoel’!

Over het hoe of wat? Dat weet niemand!

 

Nederland wordt aan het lijntje gehouden, wie knipt het door?

 

Eppo