20. jan, 2014

Blauwe maandag!

Het is vandaag weer zover, het is Blue Monday, volgens de geleerden de meest deprimerende dag van het jaar.

Toen ik vanmorgen opstond had ik hier geen weet van, oke de tv bleek kapot maar ja dat kan gebeuren. Het was een sombere dag vandaag, ook niets nieuws dus, voor mijn gevoel helemaal niets aan de hand.

Maar niets is minder waar! Er is heel wat aan de hand.

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar!

Reden genoeg voor paniek lijkt mij.

Gelukkig is de dag al bijna voorbij, en dan duurt het opnieuw een jaar voordat het weer zover is.

Waarom hebben de mensen altijd de neiging om speciale dagen kleuren te geven? Roze dinsdag kan ik begrijpen, de kleur verwijst naar de geaardheid van een bepaalde groep mensen. Black Tuesday snap ik ook, het zwart verwijst naar een ramp op de aandelen beurs.

 

Maar Blue Monday, oftewel Blauwe Maandag?

Ik associeer de kleur blauw helemaal niet met depressies, in tegendeel blauw is vrolijk, betekent mooi weer, de zee in warmere oorden.

Hoezo depressie? Ik snap daar echt niks van.

Blue Monday waarschijnlijk bedacht door een notoire alcoholist, die op maandag nog net zo dronken was als in het weekend.

Het schijnt door een Brit te zijn bedacht een zekere meneer Arnall.

Dit heerschap was nogal goed in wiskunde, en heeft een formule bedacht om de meest deprimerende dag van het jaar uit te rekenen.

Jahaaa… dan heb je toch wel een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van onze beschaving! Een dag om uit te gummen dus!

 

Toen dit heerschap de formule uitbracht, heeft hij ook nog een formule bedacht om de gelukkigste dag van het jaar uit te rekenen.

Toen was ons geluk compleet, zo zie je maar geen dag zonder wiskunde!

Wiskunde er is niets beters, het is het meest fantastische wat de mens heeft voortgebracht, je kunt gewoon de gelukkigste, en de meest akelige dag van het jaar uitrekenen, daarvoor….. hulde!

De logica van dit verhaal gaat aan mij volledig voorbij, maar dat gebeurt wel vaker bij een warhoofd als ik.

Misschien is het een goed idee om de dagen nog wat extra kleur te geven.

Ik presenteer met trots bruine woensdag, de dag dat iedereen op straat mag poepen! Groene donderdag dan eten we allemaal sla.

Paarse vrijdag de dag dat we allemaal een klap van de molen krijgen waardoor we pimpelpaars zien.

Gele zondag dan drinken we citroen brandewijn met suiker en ga zo maar door. Laten we maar gewoon doen, dan doen we al gek genoeg!

 

Kleur je leven zonder de dagen een verfje te geven!

 

Eppo