26. mei, 2014

Mobile Pets?

Huisdieren van Nederland opgelet, binnenkort worden jullie van de eerste plaats gestoten door de mobiele telefoon.

Dat las ik vandaag in een nieuwsbericht over een of ander onderzoek.

Het is best triest, jarenlang waren echte dieren de trouwe metgezellen van de mens. Ze gaven je gezelschap, liefde en warmte, en dat dreigt nu allemaal verloren te gaan. Dat kan toch niet waar zijn?

Omdat jongeren tegenwoordig liever hun mobieltje aaien dan een huisdier vervaagt de band tussen mens en dier. Steeds vaker zie je hele groepen jongeren bij elkaar zitten, met hun mobiele telefoons op schoot. Het schermje wordt daarbij meestal liefkozend geaait, en ze lijken er helemaal in op te gaan. Echte dieren zijn niet meer interessant, men vind ze niet leuk meer, ze verharen en je moet ze eten geven, nee het is het gewoon- weg niet meer.

 

Mobieltjes zijn de nieuwe huisdieren, ze maken ook geluidjes en je kunt er tegen praten. Eigenlijk zijn ze best lief, ze poepen niet op je vloerkleed is het misschien wel beter zo?

Nee natuurlijk niet, er gaat niets boven echte huisdieren, zelfs als je allergisch bent. Het moet ergens zijn misgegaan, maar waar?

Persoonlijk denk ik dat het ooit is misgegaan, toen er van de elektronische huisdiertjes op de markt kwamen. Tamakotchi of zoiets, dit was de naam van die virtuele beestjes van destijds. Het was niet meer als een klein schermpje gevuld met een klein beetje software. Je moest ze goed verzorgen anders gingen ze dood. Virtueel dood, maar dat zal wel duidelijk zijn.

Maar nu heeft deze trend zich doorgezet, en heeft de mobiele telefoon het huisdier overgenomen. Jongeren zijn er massaal aan verslaafd, en de liefde voor hun mobiel is ongekend.

 

Dus poes, hond, konijn en parkiet van Nederland! Op de barricaden!

Volgende maand wordt er een grote demonstratie georganiseerd door de vereniging Huisdieren Nederland. Ze willen hun status terug!

Helaas is dit geen optie, dieren demonstreren niet!

Maar toch…. zie ik hier een schone taak voor de partij voor de dieren!

Laten we hopen dat zij dit gaan oppakken.

Voorlopig zitten we met elektronika aaiende jongeren, die hun liefde graag delen met hun speelgoed. Maar ja we doen het als ouders dan ook zelf.

Zodra een kind kan lopen geven we het al een mobiel, het kind moet tenslotte ten alle tijden bereikbaar blijven!

Tja dan is het niet gek, als het vervolgens uit de hand loopt en elektronika op een voetstuk wordt geplaatst.

 

Doe niet zo infantiel, aai eens iets anders als je mobiel!

 

Eppo