9. jun, 2014

Cannafris?

Vandaag viel mijn oog op een artikel waarin werd uitgelegd dat Cannabis een goed middel, is om als medicijn tegen Kanker te gebruiken.

Nietdoor het te roken, want als je een joint rookt, krijg je 2x zoveel teer en nicotine naar binnen, en dan helpt het niet echt.

Maar mijn trouwe lezer Stan reikte mij een artikel aan, waarbij je toch aan het denken wordt gezet.

En neuroot als ik ben, wil er dan natuurlijk ook meer van weten.

Het schijnt zo te zijn dat Cannabis eigenschappen heeft, om het menselijk lichaam aan te sporen om Kankercellen te lijf te gaan.

Helaas is door het slechte imago van Cannabis nog te weinig studie gedaan, om een goede wetenschappelijke onderbouwing te kunnen ondersteunen. Jammer eigenlijk.

 

Gebruik is niet verslavend, je wordt er niet High van, maar het helpt op 2 fronten. Pijn bestrijdend en de Kankercellen worden aangepakt.

Er zijn mensen bekend waarbij tumoren wel tot 50% slinken na gebruik van Cannabis. Jammer, tenminste dat vinden de medicijnfabrikanten, zij vinden het jammer dat dit is ontdekt. Een goedkope manier om deze vreselijke ziekte te lijf te gaan. Nee daar zitten deze medicijn mannen niet op te wachten. Zij zien liever dat mensen van de pijn kreperend gebruik maken, van hun veel te dure medicijnen en chemokuren en al wat niet meer. De kassa moet tenslotte ook rinkelen niet waar?

Mensenlevens zijn niet zo belangrijk, je verdient meer aan iemand die

5 jaar krepeert en dan doodgaat, als aan iemand die geneest.

 

Dit is onze wereld anno 2014, niets veranderd sinds het jaar dat de mens de jaartelling ging bijhouden. Alles draaide toen om geld en macht, en dat doet het nog steeds. Mensen zijn oliedom, wij zijn zo ongeveer de enigste diersoort die niet van zijn eigen fouten leert. Best Jammer eigenlijk.

En toch blijf ik hopen, en en tegen beter weten in, blijf ik geloven dat er op een dag een soort van ommekeer komt. Tot die tijd blijf ik tegen de gevestigde orde aantrappen. Misschien komen ze mij ook nog een keer van bed lichten, om mij te laten verdwijnen?

Het zij zo, mocht de Hemel dan toch bestaan, zullen de slechterikken mij bij de Hemelpoort aantreffen, lekker aan een drankje met God.

Alle geld en machtwellustelingen zullen dan denken……….

 

Die Eppo had het toch bij het rechte eind!

 

Eppo