25. jun, 2014

Drones!

Als ik deze blog schrijf zit ik lekker met een bakkie koffie, buiten op ons terras onder de veranda. Een Ekster komt even buurten op de schutting en schrikt als hij mij ziet, en is weer gevlogen.

Ik hoor de Merel zijn hoogste lied fluiten in een boom en het leven lijkt volmaakt gelukkig.

Dit zijn toch wel de betere dagen in het jaar, ik geniet ervan!

Terwijl ik vogels door de lucht zie vliegen, denk ik aan een artikel wat eerder op de avond heb gelezen.

Dit ging over Drones, van die kleine onbemande vliegtuigjes, die je heel handig voor alles en nog wat kunt gebruiken.

Handig ja dat wel, maar gebruiken ho maar.

Volgens de luchtvaartautoriteit zijn Drones, die je tegenwoordig overal kunt bestellen illegaal.

 

Natuurlijk ik had het kunnen weten, de overheid gaat weer eens iets verbieden. Hadden we net ontdekt dat Drones ook voor leuke dingen gebruikt kunnen worden, mag het opeens niet meer, en is het illegaal.

Wat een betutteling weer, ik zie het voor mij, de hoge bazen van de luchtvaartautoriteit, u weet wel van die wannabee piloten. Van die kneuzen die niet door de keuring zijn gekomen!

Gefrusteerd tot op het bot omdat ze van hun moeder niet in een pilotenpak mochten slapen. Dat soort mensen verpesten het altijd voor de mensen, die plezier willen maken.

Wat een stelletje prutsers, maar helaas hebben we er mee te maken.

Een bierbrouwer uit Amerika, had het geweldige idee om bier te gaan bezorgen met Drones. Geweldig idee wat als snel door de Amerikaanse overheid werd verboden.

 

Ik kan daar niet zo goed tegen, het lijkt wel of je als je wat ouder wordt, steeds meer van dit soort onrechtmatigheden ziet.

En ja als je het bezorgen van bier verbied, dan raak je mij echt in mijn ziel. Eerlijke ondernemers die een eerlijk stuk brood willen verdienen!

Dit had ik van de Amerikanen niet verwacht, juist niet van de Yankees!

Zij die zelfredzaamheid hoog in het vaandel hebben, maar helaas, ook zij krijgen last van de Europese betuttelingsziekte!

Het gekke is dat je een Drone wel mag gebruiken voor hobbymatige doeleinden, dus je mag wel met een camera over de zonnende topless buurvrouw heenvliegen, of over het naaktstrand. Maar niet als je de foto’s wil gaan verkopen? Best verwarrend allemaal!

 

Breng mij iets te drinken, maar niet gewoon, breng het met een Drone!

 

Eppo