3. jul, 2014

Logisch toch?

Laatst stond ik in een supermarkt te wachten, tot ik bij de kassa aan de beurt was. Een dame voor mij wilde wat extra geld bijpinnen, zoals dat tegenwoordig heet. Waar mensen voor geld vroeger alleen bij een bank terecht konden, haal je het tegenwoordig gewoon lekker bij de supermarkt!

Maar dit terzijde, de dame in kwestie wilde 50 euro bijpinnen, en de kassière maakte een bonnetje dat de vrouw moest ondertekenen.

So far so good, het bonnetje werd getekend, en tot mijn grote verbazing gaf de kassière het getekende bonnetje, terug aan de vrouw die het extra geld opnam! Ik zag het gebeuren, en wilde het uitschreeuwen he het gaat verkeerd, maar mijn mond ging open en er kwam geen geluid uit!

Helaas was ik kennelijk de enige die zich er druk over maakte, dus hield ik wijselijk mijn mond. Maar de logica was ver te zoeken in deze actie.

Ik bedoel als je iemand laat tekenen voor ontvangst? Houd je toch zelf het orgineel met de handtekening?

 

Het leven is op dit soort momenten best zwaar, en ik had er een slechte nacht van. Het maalde in mijn hoofd zo van, wat als……en wat dan…..?

U denkt natuurlijk die is gek om zich daar zo druk over te maken, en gelijk heeft u. Als ik niet gek was zou u mijn blogs niet lezen! Ik noem het dan ook maar prettig gestoord, dat klinkt wat vriendelijker.

De volgende dag was alles weer een beetje gezakt en mijn hoofd was weer wat rustiger geworden.

Er zijn eigenlijk best veel dingen waarbij de logica ontbreekt, neem nou b.v. de salarissen van voetballers, soms tientallen miljoenen per jaar.

Het feit dat een voetballer zo veel geld krijgt is al niet logisch, maar het feit dat de halve bevolking dit de gewoonste zaak van de wereld vind, is eigenlijk nog veel gekker!

 

En zo zijn er heel veel dingen eigenlijk heel raar, maar de meeste mensen hebben ze niets eens door. Lijkt mij heerlijk als je zo kunt leven, zalig zijn de onwetenden.

Misschien moet ik maar eens in de leer bij iemand die zich nergens druk over maakt, word ik misschien ook wat rustiger in mijn hoofd!

Tot die tijd zullen mij dit soort kleine dingetjes zoals het verwisselen van een bonnetje mij prikkelen, en zal ik denken hoe kan iemand zo dom zijn?

Ook van grotere zaken moet je misschien niet altijd de logica willen zien.

Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger!

 

Smaakt het eten je goed? Logisch dat je daarvan poepen moet!

 

Eppo

 

Opmerkingen

04.07.2014 18:15

Hanneke

Bon teruggeven is goed, is bewijs van aankopen. Geen claim op extra geld mogelijk. Moet met bon, maar daar staat al handtekening op. Logisch toch?

03.07.2014 21:00

Berna

Als je die iemand hebt gevonden, mag ik dan mee in de leer?