18. jul, 2014

Plastic Fantastic!

Het lijkt wel of je tegenwoordig niets meer kan kopen, afsluiten of lid van worden zonder een pasje te krijgen.

Gek wordt je daarvan, wie dat heeft bedacht zouden ze moeten opsluiten.

Het beroerde van deze pasjes zijn de mensen, die er een krijgen of zouden moeten krijgen. Het lijkt wel of zo’n stom stukje waardeloos plastic van Goud is.

Als je ergens lid van wordt en je krijgt je pasje niet, zou ik denken lekker boeiend. Maar er zijn hele volksstammen die er helemaal voor gaan.

Deze mensen zijn helemaal pasjesgeil! Een lidmaatschap is pas echt als je zo’n stukje milieubelastend plastic in je portemonnee hebt, je reisverzekering gaat pas in als je een pasje krijgt!

Ik word daar soms doodmoe van, kom op we leven in de tijd van de smartphone’s waarin je alle belangrijke gegevens die op pasjes staan kunt opslaan. Maar kennelijk is het dragen van een pasje het ultieme bewijs dat je ergens bijhoort. Zonder pasje geen leven, zo lijkt het soms wel!

 

Een bankpas, ja daar zit tenminste nog een chip in en je kunt er wat mee. Maar een pasje van een lidmaatschap van je favoriete roddelblad? Ik weet het niet hoor………!

Het enigste wat daar op staat is je naam en een nummer, kennelijk ben je voor de uitgeverij van dit blad geen persoon, maar een nummer.

Tenminste dat blijkt uit het pasje! Maar ik zal wel sarcastisch zijn of zoiets. Neem nou een reisverzekering, je kunt het alarm nummer en je polisnummer in je telefoon zetten, maar nee als je pasjesgeil bent ga je voor dat stukje plastic. Heb je een keertje hulp in het buitenland nodig, en staat het nummer in je telefoon, is het klik klik en je belt.

Maar een pasje moet je het eerst uit je portemonnee halen, en vervolgens kun je het niet lezen omdat je je bril bent vergeten, dus voordat je gebeld  hebt? Kortom er gaat kostbare tijd verloren.

 

Maar toch blijft het fenomeen bestaan, sterker nog je krijgt tegenwoordig soms al pasjes bij huis aan huis reclame!

Laten we alsjeblieft stoppen met die rotzooi en gewoon handelen vanuit ons verstand, en niet vanaf een pasje!

Bankpas of zorgpas dat kan nog wel, maar voor de rest? Niet doen!

Er zijn andere manieren, en veel betere om je informatie te bewaren tenslotte. En tegen de mensen die een beroerte krijgen omdat ze geen pasje hebben gehad, zeg ik? Zoek een leven, misschien wordt het nog wat!

 

Soms krijgt in het menselijk verstand, het pasje de overhand!

 

Eppo