10. nov, 2014

Moest er van komen!

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht, dat ik dit in mijn leven nog eens zou meemaken. Uit te worden gelachen door onze Zuiderburen.

Onze Belgische buren lachen ons uit door de domme Zwarte Piet discussie. Deze discussie is voor de Belgen net zoiets als Jerommeke benoemen tot burgemeester van Brussel. Totale onzin!

De Belgen vinden de hele Zwarte Piet discussie totaal zinloos, en belachelijk. En gelijk hebben ze, het is natuurlijk absoluut belachelijk!

We hadden die Zwarte Piet haters totaal moeten negeren, we hadden deze mensen letterlijk de Zwarte Piet moeten toespelen!

Nu is het zover dat onze Zuiderburen ons uitlachen, veel erger kan het niet worden!

 

De reactie van Belgie geeft eigenlijk heel mooi weer, hoe belachelijk deze discussie eigenlijk is. De Belgen vinden het maar raar, dat er een discussie kan onstaan over een sprookjesfiguur. En ze hebben pijnlijk gelijk, het is te belachelijk voor woorden. Alsof er op wereld niveau wordt geklaagd over de kleur van Roodkapjes jas!

Zo stom is deze discussie, hoe stom kun je zijn als je vind dat Zwarte Piet iemand is die lijkt op je voorouders? Laat staan dat je vind dat Zwarte Piet iemand is van Afrikaanse afkomst.

Ik heb nog nooit een Afrikaan gezien die leek op Zwarte Piet! U wel?

 

Tja de Belgen liggen nu rollebollend over de grond te gieren van het lachen, om die stomme Hollanders, en als ze horen dat een rechter een uitspraak gaat doen, stikken ze er bijkans in!

Logisch… stel je voor dat Kleinduimpje voor de rechter wordt gedaagd omdat hij steeds zijn duim omhoog houd? Of Holle Bolle Gijs omdat hij te veel eet! Het is echt ronduit belachelijk, deze hele discussie!

Volgende week is het zover, de tv uitzending van de aankomst van Sinterklaas zal door heel Belgie worden bekeken. En als de Zwarte Pieten niet meer zwart zijn, zullen ze denken………die Ollanders zijn nog stommer als we dachten!

 

Het enigste wat ze met deze discussie bereiken is hoongelach, door zich met Zwarte Piet te vergelijken!

 

Eppo