1. dec, 2014

MC Holy!

Een kerk in Amerika heeft bedacht dat als je in de kerk een MC Donalds begint, dan trek je meer mensen naar de preekstoel!

De geur van Hamburgers en Frietjes trekt mensen aan, en zo zullen de kerkbanken weer volstromen.

Het feit dat kerken leegstromen is eigenlijk heel logisch, het geloof wordt vaak op een wat saaie manier uitgedragen, en is vaak wat gedateerd.

En dat is best jammer, want de bijbel is een rete spannend boek met hele spannende verhalen. Als deze op de juiste wijze worden verteld, gaat zo’n boek leven. Dus Hamburgertent naast de preekstoel, een fantastisch idee.

Stel je voor het verhaal van het laatste avondmaal, en de geur van verse frietjes? Lekker toch?

 

En als de mensen hierdoor vaker naar de kerk gaan, dan is dit een prima idee! Weg met die saaie droge Hosti. Cheeseburgers met Grillsaus ervoor in de plaats. Het lichaam van Christus moet toch iets moois uitstralen? Iets lekkers? Dat gaat met die Hosti van oud papier echt niet lukken!

Milkshakes in plaats van Miswijn, en Frietsaus in plaats Heilige Zalf.

Maar toch is er een probleem. Om een MC Donalds te kunnen beginnen, moet er geld op tafel komen, heel veel geld.

En dat hebben kerkgemeenschappen vaak niet, heel misschien kan de Katholieke kerk een beroep doen op het Vaticaan, maar de rest kan dit niet. En de kerkzakjes bieden ook al geen uitkomst.

 

Toch is er een uitweg, MC Donalds kan zelf investeren, in vestigingen in kerken. Als ze bereid zijn om dit aan te durven, krijgen ze er een hoop goeds voor terug. Voorstaan zullen alle producten van de Fastfoodketen het keurmerk Gezegend dragen. Wat Halal is voor een Moslim, is Gezegend voor een Christen. Een Big tasty burger van Gezegend rundvlees, dat moet toch wel lekker zijn?

Milkshakes van Holy Cows beter is er niet! Wat dacht u van de

MC Chicken, gemaakt van met wijwater besprenkeld kippevlees?

Gekke koeien ziekte of Salmonella krijgen geen kans meer, door de hand des Heren. Voedselvergiftiging behoort voortaan tot het verleden.

En alleen al hierom, is Fastfood in de kerk een wereldidee!

 

Gezegend vlees is goed, gezegend vlees dat moet!

 

Eppo

 

Opmerkingen

31.12.2014 12:06

nr. 9

Tja, Eppo. George Orwell begint steeds meer gelijk te krijgen.

04.12.2014 22:49

Eppo

Dat moet lukken zou ik zeggen, hamburgers in de kerk dat is pas sterk!

04.12.2014 21:02

Ton kuipers

Nou ik las vandaag in de krant dat het vaticaan nog een paar HONDERD miljoen heeft gevonden. Was beetje verstopt. Daar krijg toch wel een filiaal voor?