8. jan, 2015

Slim slimmer slimst!

Eindelijk ben ik erachter hoe het komt dat wij Nederlanders steeds slimmer worden! Jarenlang heb ik mij dat afgevraagd, en ik kwam er maar niet achter. Maar nu, het staat vandaag gewoon in de krant!

Het blijkt dat er jaarlijks veel Nederlandse jongeren, onderwijs gaan genieten bij onze Zuiderburen de Belgen.

Belgen hebben altijd een beetje een dommig imago gehad, maar het tegendeel blijkt waar te zijn.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Belgen dom zijn, en wij Nederlanders in België worden opgeleid. Dan zouden wij immers nog veel dommer zijn.

Maar het is echt waar, jaarlijks gaan er 20.000 Nederlanders naar school in België, natuurlijk komen er ook Belgen naar Nederlandse scholen maar dat zijn er veel minder ongeveer 3000.

 

Daarmee wordt er een nieuwe trend gezet, wij Nederlanders kunnen heel veel leren van de Belgen. Al was het maar hun manier van in het leven staan. Veel relaxter als de Nederlander, en ze doen niet overal moeilijk over! Nu gaan er in feite nog niet zo heel veel Nederlanders naar het Belgische onderwijs, maar als deze trend zich doorzet. Verwacht ik dat de aantallen zullen stijgen. Binnenkort zijn het er geen 20.000 meer, maar een veelvoud daarvan. Maar waarom willen Nederlanders net zo slim worden als de Belgen? Dat heeft de volgende reden, Belgen hebben een natuurlijke vorm van boerenslimheid over zich.

Nederlanders hebben dit niet, wat dit inhoud licht ik toe in het volgende voorbeeld.

 

Een Belg loopt met een emmer naar een meer, waarin 2 naakte vrouwen zwemmen. De vrouwen roepen naar hem, “wij komen er pas uit als jij weg bent!” De Belgische man roept terug, ben zo weer weg, maar ik kom alleen de krokodil voeren!

Kijk daar zou een Nederlander toch nooit opkomen?

Wij missen de flair van een Belg en de handigheid, waarmee ze met alles omgaan. Dit wordt in de toekomst wel beter, tenslotte stijgt het aantal in België opgeleide Nederlanders per jaar.

Het komt allemaal goed!

 

Hollanders het komt goed, als we van de Belgen leren hoe het moet!

 

Eppo