9. jan, 2015

Nalatig?

Vandaag voor het eerst in mijn leven “ het gesprek met de minister president” gekeken. Iets wat ik meestal niet kan aanzien, omdat ik slecht tegen liegende mensen kan.

Het was een boeiend gesprek, het ging natuurlijk over de vreselijke aanslagen in Parijs, en dat we in Nederland alert moeten zijn.

Er zijn maatregelen genomen die hij niet met ons wil delen, en dat is ook logisch. Want onze vijanden hebben ook oren, en onze verrader slaapt niet! Even begon ik tegen Mark Rutte op te kijken, even dacht ik, “wat is hij gegroeid in zijn functie.” Misschien komt het nog goed?

Eerlijk is eerlijk, ik heb Rutte vaak gedemoniseerd, maar als hij iets goed doet, mag ook wel eens worden gezegd!

Vasthouden dit beeld. Zolang mogelijk!

 

Helaas was het stoere beeld van onze minister president niet lang houdbaar. Toen de interviewer hem een vraag stelde over vlucht MH17, sloeg de stemming om. De vraag was, waarom er niets is gedaan met de informatie, waarmee de regering het luchtruim boven Oost Oekraïne had moeten sluiten. Toen werd de stemming grimmig, Rutte zei zelfs tegen de interviewer “pas op!” Alsof hij zeggen wilde, “let op ventje wat je zegt.”

Rutte gaf zijn relaas over het vliegen op 10 km hoogte, dat volgens hem geen probleem was, omdat het vliegtuig van de Oekraïnse luchtmacht, dat eerder uit de lucht was geschoten, slechts op 6 km hoogte had gevlogen!

Alsof dat iets uitmaakt, mijn broek zakte af toen hij dit vertelde.

 

De richtlijnen zijn kennelijk zo, dat indien een vliegtuig in een oorlogsgebied, dat wordt neergehaald op 6 km hoogte, er dan op 10 km hoogte geen oorlog is?

Wat een slap gelul, zo kun je alles wat krom is wel recht praten.

Een luchtafweer raket haalt met gemak een vliegtuig op 10 km hoogte naar beneden. Daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om dat te begrijpen! Over een dergelijk gebied moet je helemaal niet vliegen.

Dat is vragen om moeilijkheden, dat snapt een kind.

Maar we vliegen gewoon door, en de richtlijnen zeggen dat het veilig is!

Wie houd wie voor de gek? Helaas kopen de slachtoffers van vlucht MH17 daar helemaal niets meer voor!

 

Ik neem een besluit, ik kijk niet meer!

 

Eppo