8. apr, 2015

DNA Shit!

De Amerikaanse stad Seattle gaat ermee beginnen, het werd tijd dat het het een keertje begint. En ik hoop dat de rest van de wereld gaat volgen?

Waar dit over gaat? Hondenpoep…. Nederlands ergernis nummer 1!

In Seattle gaat het gebeuren, alle honden moeten hun DNA inleveren. Dit komt in een database, en zo kunnen wildschijters altijd worden getraceerd! Eindelijk….. ik slaak een zucht van verlichting, in Nederland kun je geen grasveld betreden, of je maakt ongewild een sliding in een grote hondendrol!

Probeer een gemeentelijk grasveld nou eens zonder te kijken strontvrij over te steken? Dit gaat u echt niet lukken? Lopende harige uit hun bek stinkende strontmachines schijten onze grasvelden vol. Meestal onder toeziend oog van hun baasjes. En zeg er eens wat van? “ Ik betaal toch hondenbelasting?” Is dan het commentaar!

 

Zelf zeg ik dan, “kennelijk nog niet genoeg, anders zou u het wel opruimen.” Maar helaas, gemeentes gebruiken het geld liever voor andere zaken. En hondenbezitters? Zij denken dat dit een vrijbrief is, om de zaak eens lekker onder te schijten. Tenslotte betalen ze hondenbelasting?

Een heel vreemd standpunt vind ik dit, maar wel een beetje begrijpelijk.

Als de gemeente niet het goede voorbeeld geeft, wie dan wel?

In de meeste gemeentes geld een opruimplicht, alleen wordt die niet gehandhaaft. En hondenbezitters worden zo op geen enkele manier gemotiveerd om hun shit op te ruimen!

Erg jammer allemaal, en omdat niemand zijn verantwoording neemt, ben ik een groot voorstander van het vastleggen van DNA van ons blafvee!

 

Stelt u zich eens voor? Fikkie schijt op een grasveld!

Nu kan de honden politie een monstertje nemen en DNA onderzoek doen, de eigenaar van de drol kan dan snel worden achterhaald.

Maar wat dan? Het lijkt mij persoonlijk heel erg leuk als de rechtmatige eigenaren hun bezittingen weer terug krijgen, niet thuis? Geeft niks we doen het gewoon door de brievenbus!

Dit zal wel niet gebeuren, er komt een boete waarmee de kosten voor het DNA onderzoek, en het opruimen van de stront ruimschoots word gecompenseerd. Dat zal ze leren om hun rotzooi niet op te ruimen!

 

En de hondenbelasting dan? Sorry daar ga ik niet over!

 

Eppo