29. apr, 2015

Oude mensen land!

Heeft u dat gevoel ook? Ik wel en het wordt steeds erger. Ik krijg steeds meer het gevoel dat Nederland één groot openlucht bejaardenhuis aan het worden is. Nederland vergrijst en dat wordt steeds erger en erger, maar het lijkt de laatste tijd wel in een stroomversnelling te komen. Je kan geen krant meer openslaan, geen tv meer aanzetten of het is er! Wat? Nou al die reclames en berichten over al die dingen, die oude mensen gebruiken. Gek wordt je ervan! Op tv de ene reclame na de andere, over scootmobiels en rollators. Inlegverband en kleefpasta’s voor kunstgebitten. Oud worden is leuk vergeet het maar. Al je zuurverdiende spaarcenten kun je uitgeven aan trapliften, senoiren badkamers noem het maar op. Onbezorgde oude dag, die bestaat niet meer, dat sprookjesboek is allang uit de schappen gehaald.

Ik ben nu 53 jaar en ik voel mij nog niet oud, maar door alle media word ik het wel. Getverr ik ben dat zo zat! Neem nou die Scootmobiel reclames, ik krijg de kriebels van de gladjanus  die deze apparaten aanprijst. Als je niet slecht ter been bent, zou je bijna wensen dat je het wordt? Neem deze…. die past zelfs in uw koffer, ga toch weg? Ik kan er niet meer tegen! En dan die berichten over brillen en kunstgebitten, nooit “meer klapperen dan zij onze kleefpasta”, met deze bril kan zelfs een blinde weer zien! En dan die reclame over luiers, “bent u te laat voor de wc? Met Oma’s Pampers zit u er niet meer mee!”

Het zou verboden moeten worden, een beetje discretie graag? Je voelt je toch tachtig jaar met al deze ellende? Als ik mijn plas niet meer kan houden is dat al erg genoeg, dan ga ik naar de dokter voor hulp. Nederland is één groot bejaardenhuis geworden. Het ergste is het gaat maar door! Gehoorapparaten 2 voor de prijs van één, een mens heeft tenslotte 2 oren en op 1 been kun je niet staan! Wat erg allemaal, waar is de reclame code commissie? Dit kan toch niet? Ik vrees eerlijk gezegd dat het nog veel erger wordt, het jammere is dat, als je steeds voor ouwe lul wordt versleten, je er ook een wordt. En dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Ouwe lullen moeten weg? Kom op zeg!

Eppo