25. mei, 2015

Illegaal?

Illegaal je kunt de krant niet openslaan, of het internet opstarten, of je leest het wel ergens. Meestal gaat het over zielige mensen die niet in ons land mogen blijven, maar dit keer niet.

Ik las, dat er bij Amsterdamse bedrijven vaak een illegale poes aanwezig is. Hiermee bedoel ik dan wel de poes als diersoort, en niet als onderdeel van een vrouwspersoon. Dit even voor de duidelijkheid.

In Amsterdam kun je dus ook als kat of poes illegaal ergens verblijven? Wel raar want ik heb toch altijd begrepen dat een huisdier geen verblijfsvergunning nodig heeft?

Het gaat om poezen die worden gehouden om ratten en muizen te bestrijden.

 

En dat mag niet van de warenwet, het gaat hierbij om bedrijven die iets met voedsel doen, zoals horeca of een bakkerij.

Ik vind dit een beetje raar, als er iets goed is in muizenvangen, is dat toch een kat? Van oudsher staan deze diersoorten elkaar naar het leven!

Als een muis of rat een kat alleen maar kan ruiken, is dat al het sein om snel weg te gaan.

Puur natuur en geheel milieuvriendelijk!

Komt geen vergif aan te pas, hoe mooi is dat? Diervriendelijk en schoon.

Maar nee hoor de Keuringsdienst van Waren gooit roet in het eten, en zegt dat het onhygiënisch is om een kat in je bedrijf te hebben.

 

Tuurlijk je moet zo’n dier niet op het aanrecht laten, maar wat is het alternatief? Van die grote bruine ratten die in de soep piesen? Of muizen zich tussen de broden onlasten?

De kat gaat netjes op een bak, als je hem dit aanleert. En de muizen blijven weg door zijn aanwezigheid?

Hoe mooi wil je het hebben, weg met het ongedierte!

Maar nee hoor het mag gewoon niet, en als het dan toch gebeurt is, de kat een illegaal! En wordt hij daarmee een ongewenste vreemdeling, die niet in het gebouw mag zijn.

En dat is best raar?

 

Illegalen als kat en muis? Dat is zeker niet pluis!

 

Eppo