1. jul, 2015

Heet!

Als ik dit schrijf zit ik lekker buiten in de tuin, een lekker windje strijkt langs mijn bezwete rug. Het is heet vandaag, we hebben nu echt een hittegolf te pakken.

Je doet er niks aan het overkomt je gewoon, je wordt in de ochtend wakker en het is heet. Ze zeggen dat we er aan moeten wennen.

We schijnen door de klimaatverandering het weer te krijgen zoals dit in Midden Frankrijk normaal is.

En dat is even wennen, door de hitte loopt de reuzel je kont uit, zeggen sommigen van ons.

Het zal allemaal wel zo zijn, maar ik kan er niet zoveel mee, het is een warme dag en daar moet ik het mee doen.

 

Het schijnt zelf tot ver boven de 30 graden te komen deze week? Ik zeg dan maar weer, eerst zien en dan geloven. Er is tenslotte wel vaker iets belooft. Op het werk was het ook warm, en als je dan zoals ik onder de middag naar buiten gaat om je brood op te eten, tja dan gaat het helemaal mis.

Lopen in de hete zon in een nieuwbouw wijk, dat is pas een prestatie, daar kan menig sportman nog een puntje aan zuigen!

Je loopt tussen 2 huizenblokken in, en geen zuchtje wind! Je waant je in de Sahara. De koperen ploert brand ongenadig op je kop.

Je slentert door de straat, terwijl je bloed heel langzaam begint te koken.

Het is bijna niet te doen, en opeens? Je kijkt op en daar staat ze.

 

Een leuk blonde juffrouw, met een grote kan ijskoude limonade in haar handen. Ze lacht naar mij, en ik probeer met ingehouden buik zo stoer mogelijk op haar af te lopen. Ze wenkt me, kom wat drinken klinkt het als muziek in mijn oren. Met mijn laatste krachten strompel ik naar haar toe.

Ik staar naar de grond en kijk op. Weg is de mooie dame? Hoe kan dit?

Het was een Fata Morgana oftwel een luchtspiegeling, teleurgesteld loop ik terug naar mijn werk. Plotseling hoor ik een vrouwenstem……..meneer, meneer! Ik kijk om en krijg tegelijkertijd een plens ijskoud water in mijn gezicht. De plaatselijke Ma Flodder was degene die riep, en haar etterige zoontje spoot mij zeiknat met zijn Super waterpistool.

Waarschijnlijk gekregen van zijn buurman die misschien ook wel zijn vader is?

 

Weer warm of warm weer, de zon gaat in ieder geval tekeer!

 

Eppo